Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobré odpoledne, vážení návštěvníci iDNES.cz. Vítám Vás u sledování online reportáže z utkání Tipsport extraligy mezi domácí Spartou a Pardubicemi. Pražané jsou na 2. místě tabulky za prvním Libercem, Pardubice se z 12. místa připravují na play-out.

Utkání začalo.

0:20
Góly

Jan Buchtele (Sparta) vstřelil branku (17. gól v sezóně), asistence Vladimír Eminger a Jaroslav Hlinka. Stav zápasu Sparta - Pardubice 1:0
To byla rychlost! Domácí jdou do rychlého vedení 1:0 po kombinaci Emingera s JANEM BUCHTELEM. Druhý jmenovaný překonal Maxwella střelou mezi betony.

1:10

Také Pöpperle na druhé straně už musel čelit útoku na svou branku, sparťanský brankář ale úspěšně zasáhl proti střele Rapáče a po něm i proti dorážce Tomáška.

Sestavy a rozestavení

SpartaSparta

Pöpperle
o hráči
Polášek
o hráči
22 Eminger
Eminger
o hráči
Švrček
o hráči
Čajkovský
o hráči
2 Mikuš
Mikuš
o hráči
13 Hrbas
Hrbas
o hráči
29 Kalina
Kalina
o hráči
Buchtele
o hráči
17 Hlinka
Hlinka
o hráči
74 Přibyl
Přibyl
o hráči
Hlaváč
o hráči
61 Klimek
Klimek
o hráči
Hamilton
o hráči
Kumstát
o hráči
23 Pech
88 Forman
Forman
o hráči
17 Kudrna
Kudrna
o hráči
29 Dragoun
Dragoun
o hráči
82 Netík
Netík
o hráči
Černoch
o hráči

PardubicePardubice

Kopřiva
o hráči
39 Maxwell
Maxwell
o hráči
Čáslava
o hráči
Štajnoch
o hráči
15 Gregorc
Gregorc
o hráči
Ščotka
o hráči
Zdráhal
o hráči
97 Bokroš
Bokroš
o hráči
Havlík
o hráči
Marcinko
o hráči
19 Nahodil
Nahodil
o hráči
37 Sýkora
Sýkora
o hráči
32 Orsava
Orsava
o hráči
Redenbach
o hráči
22 Moňa
Moňa
o hráči
Poulíček
o hráči
Tomášek
o hráči
92 Rapáč
Rapáč
o hráči
88 Beran
Beran
o hráči
27 Kaut
Voženílek
o hráči

Rozhodčí: Hodek (CZE), Fraňo (CZE) - Frodl (CZE), Bláha (CZE)
Počet diváků: 9 082

2:47

Pardubice se snaží vrátit do zápasu aktivní hrou. Pěkně vystřelil od modré čáry Bokroš, ale Pöpperle zasáhl betonem a hra pokračuje v rohu.

3:36
Tresty

Vyloučen hráč Petr Kalina (Sparta), 2 min. za Podražení

5:01

Pardubice dlouho držely Spartu v jejím obranném pásmu, několikrát vystřeli Sýkora, ale ani jednou se mu střela nepovedla.

6:49

Před první komerční přestávkou vede Sparta nad Pardubicemi stále 1:0.

7:15

Maxwell zaváhal při rozehrání kotouče zpoza své klece a málem zadělal svým spoluhráčům na potíže. Naštěstí pro hosty sparťané zrovna nebyli tak aktivní v napadání. Nervozita je na hostujícím týmu, kterému se letos nedaří, velmi znát.

8:58
Důležité

Buchtele se ocitl sám před brankou a po Hlinkově přihrávce jen těsně backhnadem minul pravý horní roh branky. Sparta tlačí.

11:05

Maxwell nemá chvíli na oddych. Pech ani Polášek ale netrefili svými střelami branku.

11:06
Tresty

Vyloučen hráč Blaž Gregorc (Pardubice), 2 min. za Vysoká hůl
Nejen, že Pardubice jsou nyní pod velkým tlakem, ale ještě se budou muset bránit přesile.

11:54

Pár sekund ušetřil hostujícímu týmu Marcinko. Dokonce se dostal i ke střele, se kterou ale Pöpperle neměl problém. Puk vyklepává z lapačky a Sparta zkouší proniknout do útočného pásma znovu.

13:18
Góly

Lukáš Pech (Sparta) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Petr Kumstát a Miroslav Forman. Stav zápasu Sparta - Pardubice 2:0
Pardubice se sice v oslabení ubránily, ale těsně po návratu Gregorce se prosadil LUKÁŠ PECH. Forman vybojoval puk u mantinelu, přihrál před branku Kumstátovi, jehož pokus ještě Maxwell vyrazil betonem, ale na dorážku malého sparťanského centra už nedosáhl.

13:18

Před druhou komerční přestávkou zvyšuje Sparta svůj gólový náskok nad Pardubicemi na 2:0.

15:16

Maxwell vyrazil pokus Emingera od modré čáry. Pardubice se nemohou vymanit ze sevření Sparty a Pöpperle na druhé straně kluziště pomalu chladne.

17:43

Kaut se pokoušel procpat kotouč kolem pravé tyčky sparťanské branky, ale domácí brankář střelu dobře pokryl svými betony. Následně se bude za faul na pardubického útočníka vylučovat.

17:50
Tresty

Vyloučen hráč Andrej Kudrna (Sparta), 2 min. za Sekání

19:19
Důležité

Po akci Orsavy kotouč proskákal domácím brankovištěm!

Skončila první třetina.

20:00

Sparta byla v první třetině lepším týmem a po zásluze vede 2:0. Hra Pardubic demonstruje jejich trápení v této sezoně. Ale hokej je nevyzpytatatelná hra a lecos se může brzy změnit. Druhá třetina začne cca v 15:50.

Začala druhá třetina.

20:49
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Nahodil (Pardubice), 2 min. za Podražení
Přibyl přešel modrou čáru hezkou kličkou kolem Nahodila, ale následně byl podražen pardubickým útočníkem, takže Spartu čeká přesilovka.

23:01

Pardubice se celkem v klidu ubránily a po skončení oslabení nakonec hned vyrazily do útoku. Dvakrát neuspěl proti Pöpperlemu útočník Beran.

24:55

Dragoun nabral rychlost u levého mantinelu, objel obránce hostů a ze třech metrů vypálil do betonů Maxwella.

25:34
Góly

Jaroslav Hlinka (Sparta) vstřelil branku (13. gól v sezóně), asistence Vladimír Eminger a Daniel Přibyl. Stav zápasu Sparta - Pardubice 3:0
Uzdravený domácí kapitán JAROSLAV HLINKA zvyšuje už na 3:0 pro Spartu. Maxwella překonal netypickým způsobem, kdy stál zády k pardubickému brankáři a k jeho pravé tyči zakončil backhandem. Překonaná pětice hostů zklamaně odjíždí ke střídačce.

27:22
Góly

Lukáš Pech (Sparta) vstřelil branku (6. gól v sezóně), asistence Miroslav Forman. Stav zápasu Sparta - Pardubice 4:0
To jsou těžké chvíle pro Pardubice. Forman se uvolnil pěknou otočkou v pravém kruhu, přihrál na druhou stranu najíždějícímu LUKÁŠI PECHOVI a ten Maxwella překonává dnes počtvrté.

27:22

Z pardubického brankoviště odjíždí Maxwell a mezi tyče se staví Miroslav Kopřiva.Střídání brankářů hostů. Z branky odešel Brandon Maxwell, nahradil ho Miroslav Kopřiva

29:26

Kopřiva si připisuje první zákrok proti střele Hamiltona, který puk sklepl ze vzduchu po předchozím třesku hokejek.

30:06
Tresty

Vyloučen hráč Martin Štajnoch (Pardubice), 2 min. za Hákování
Další vyloučení Pardubic, další příležitost pro Spartu. Hosté se trápí.

31:13

Kaut dobrým forčekingem vyhnal sparťany z útočného pásma. Domácí poté dokonce zahráli na zakázané uvolnění.

32:33

Pardubice se ubránily a zvyšují tempo, což se projevuje například tím, že jsme viděli několik střetů u mantinelu. Doteď se v O2 Areně dnes hrálo téměř bez kontaktu.

34:09

Cizinecká dvojice hostů Redenbach s Moňou se agresivně probíjeli do útoku, což se jim povedlo, ale ke střele na branku se Pardubice nedostaly.

35:46
Tresty

Vyloučen hráč Miroslav Forman (Sparta), 2 min. za Podražení
Zvýšený důraz hostů jim přinesl přesilovou hru. Při vší objektivitě, dynamice hry by gól pardubických hráčů jistě prospěl.

36:40
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Marcinko (Pardubice), 2 min. za Nedovolené bránění
Počet hráčů na ledě se srovnal po faulu Marcinka. Hraje se vy čtyřech na obou stranách.

37:25
Tresty

Vyloučen hráč Michal Čajkovský (Sparta), 2+10 min. za Krosček
Pardubice budou hrát chvíli přesilovku čtyři na tři, protože Čajkovský krosčekoval protihráče. Následně dostává za protesty osobní 10minutový trest.

38:04

Forman se vrátil do hry, a oba týmy tak hrají ve čtyřech.

38:50

Během zkrácené přesilovky hostů pět na čtyři se nic zvláštního nestalo. Třetina se chýlí ke konci.

39:30
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Marcinko (Pardubice), 2 min. za Sekání

Skončila druhá třetina.

40:00

Stejně jako v první části vstřelila Sparta dvě branky, zatímco pardubičtí hráči Pöpperleho nepřekonali. Po čtvrtém gólu ale hosté přidali v tempu a vybojovali si několik přesilových her. Jejich výkon má stoupající tendenci, uvidíme, co předvedou ve třetí části, která začne cca v 16:45.

Začala třetí třetina.

41:12

Pech hledal v pokračující přesilové hře Sparty před brankou Kumstáta, tomu však kotouč přeskočil hůl. Domácí tuto početní výhodu nevyužili.

42:36
Důležité

Pěkná kombinace domácí první lajny mohla skončit gólem, kdyby Buchtele z druhé vlny trefil pravou půlku odkryté klece. Kopřiva ale zasáhl pozičně betonem.

45:09
Důležité

Šance také na druhé straně! Havlík vystihl na modré čáře rozehrávku sparťanských obránců a z pravé strany měl volnou cestu k brance. Přestože mu najížděl spoluhráč, rozhodl se vystřelit sám. Tahem vystřelený puk zaduněl jen o zadní mantinel.

47:02

Domácím stále chybí obránce Čajkovský, který si odpykává osobní desetiminutový trest za protesty u svého vyloučení ve druhé třetině.

48:43

Hrbas se ocitl sám v útočném pásmu, protože ostatní sparťané střídali, tak puk nahodil lehce na Kopřivu, který přeruší hru.

51:00

Současná hra vypadá, jako kdyby na hokejisty obou týmů dolehla únava. Bojuje se v rozích a úplně se vytratila kombinace a svižnost.

51:42
Góly

Tomáš Kaut (Pardubice) vstřelil branku (3. gól v sezóně), asistence Matěj Beran. Stav zápasu Sparta - Pardubice 4:1
Pardubicím se podařilo srovnat na 1:4! Prosadila se mladá čtvrtá formace hostů, přičemž branku vsítil střelou z mezikruží TOMÁŠ KAUT. Ten dnes patří k nejaktivnějším hráčům Pardubic.

54:28

Polášek málem dopřál dvěma pardubickým útočníkům samostatný únik, ale po zaškobrtnutí odpálil kotouč alespoň k mantinelu.

54:59
Góly

Adam Polášek (Sparta) vstřelil branku (9. gól v sezóně), asistence Jan Buchtele. Stav zápasu Sparta - Pardubice 5:1
Co se nakonec nepovedlo na jedné straně, skončilo gólem na druhé. Buchtele v přečíslení dvou na jednoho našel žabkou ADAMA POLÁŠKA, který u pravé tyče překonává bezmocně přesunujícího Kopřivu.

56:50
Tresty

Vyloučen hráč David Tomášek (Pardubice), 2 min. za Podražení

57:00
Góly

Jan Buchtele (Sparta) vstřelil branku (18. gól v sezóně), asistence Jan Hlaváč a Adam Polášek. Stav zápasu Sparta - Pardubice 6:1
Domácí využívají přesilovku bleskově už po deseti sekundách. Skákavý puk se dostal k JANU BUCHTELEMU, ten jej trefil ze vzduchu a ještě po jednom odrazu, zřejmě od bruslí pardubického bránce, překonal pravý Kopřivův beton.

58:30

Sparta vede 6:1, ale Josef Jandač si na trenérské lavici něco ke hře velmi rozrušeně vysvětluje se svým asistentem Motákem.

59:31

Kopřiva přikrývá puk lapačkou po "malé domů". ještě jednou se bude vhazovat po jeho levici.

59:42
Tresty

Vyloučen hráč Daniel Voženílek (Pardubice), 2 min. za Hrubost

Skončila třetí třetina.

60:00

Dnešní zápas je u konce. Sparta poráží Pardubice 6:1 a má stále teoretickou šanci na vítězství v základní části extraligy. Pardubice sice statečně bojovaly, ale letos se jim stále nedaří prolomit dlouhou krizi.

Počet diváků: 9 082

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

2. února 2024 18:00Pardubice-Sparta 1:3
17. ledna 2024 18:30Sparta-Pardubice 1:2P
31. října 2023 18:00Pardubice-Sparta 4:3
20. září 2023 18:30Sparta-Pardubice 4:3N
5. února 2023 14:45Sparta-Pardubice 4:2
10. ledna 2023 17:30Pardubice-Sparta 0:3
6. listopadu 2022 17:20Sparta-Pardubice 2:3
30. září 2022 18:00Pardubice-Sparta 2:3N
1. února 2022 19:00Sparta-Pardubice 5:4
21. prosince 2021 18:30Pardubice-Sparta 3:2
20. října 2021 18:30Sparta-Pardubice 1:2N
14. září 2021 17:20Pardubice-Sparta 2:5
7. února 2021 16:00Sparta-Pardubice 5:4N
30. prosince 2020 17:20Pardubice-Sparta 5:4
15. listopadu 2020 17:00Pardubice-Sparta 1:3
7. listopadu 2020 13:30Sparta-Pardubice 7:1
3. března 2020 17:30Pardubice-Sparta 1:2P
19. ledna 2020 16:00Sparta-Pardubice 2:1P
7. prosince 2019 15:00Pardubice-Sparta 4:3
20. října 2019 16:00Sparta-Pardubice 2:1P
13. února 2019 18:00Pardubice-Sparta 4:1
28. prosince 2018 18:30Sparta-Pardubice 1:3
4. listopadu 2018 17:00Pardubice-Sparta 4:5P
23. září 2018 15:00Sparta-Pardubice 4:1
14. ledna 2018 18:00Sparta-Pardubice 2:4
1. prosince 2017 18:00Pardubice-Sparta 1:4
3. října 2017 18:30Sparta-Pardubice 1:3
8. září 2017 18:00Pardubice-Sparta 2:3
22. ledna 2017 15:00Sparta-Pardubice 3:2
9. prosince 2016 18:00Pardubice-Sparta 1:5
23. října 2016 15:00Sparta-Pardubice 4:1
11. září 2016 17:00Pardubice-Sparta 2:3
28. února 2016 15:00Sparta-Pardubice 6:1
17. ledna 2016 17:00Pardubice-Sparta 4:6
29. listopadu 2015 17:00Sparta-Pardubice 3:0
16. října 2015 18:00Pardubice-Sparta 2:4
22. února 2015 17:00Sparta-Pardubice 2:1
9. ledna 2015 18:00Pardubice-Sparta 6:3
23. listopadu 2014 15:00Sparta-Pardubice 4:2
10. října 2014 18:00Pardubice-Sparta 0:3
6. března 2014 18:30Sparta-Pardubice 0:3
17. ledna 2014 18:00Pardubice-Sparta 2:6
1. prosince 2013 18:20Pardubice-Sparta 3:5
18. října 2013 18:20Sparta-Pardubice 3:0
24. února 2013 18:10Pardubice-Sparta 5:1
9. ledna 2013 18:10Sparta-Pardubice 9:2
25. listopadu 2012 17:00Pardubice-Sparta 2:4
14. října 2012 17:00Sparta-Pardubice 3:2
27. ledna 2012 18:30Sparta-Pardubice 4:0
9. prosince 2011 18:00Pardubice-Sparta 8:2
30. října 2011 15:40Sparta-Pardubice 4:1
27. září 2011 18:00Pardubice-Sparta 2:6
13. ledna 2011 18:10Sparta-Pardubice 2:0
2. prosince 2010 18:10Pardubice-Sparta 4:1
22. října 2010 18:00Sparta-Pardubice 2:1N
17. září 2010 18:10Pardubice-Sparta 3:1
17. ledna 2010 17:00Pardubice-Sparta 3:2
1. prosince 2009 18:00Sparta-Pardubice 2:3N
11. října 2009 18:10Pardubice-Sparta 3:2
11. září 2009 18:00Sparta-Pardubice 2:3N
1. února 2009 17:00Pardubice-Sparta 3:2P
26. prosince 2008 18:00Sparta-Pardubice 5:1
2. listopadu 2008 17:00Pardubice-Sparta 4:2
25. září 2008 17:00Sparta-Pardubice 5:4N
22. ledna 2008 0:00Sparta-Pardubice 5:2
20. prosince 2007 0:00Pardubice-Sparta 5:0
2. listopadu 2007 0:00Pardubice-Sparta 3:2
2. října 2007 0:00Sparta-Pardubice 4:0