Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Paterův gól-negól neměl platit. Rozhodčí má pozastavenou činnost

Vítězná technická branka hostujícího Pavla Patery v nedělním utkání hokejové extraligy Zlín - Olomouc byla uznána nesprávně. Takový je verdikt svazové komise rozhodčích. A trest? Ten přijde. Prozatím má sudí René Hradil pozastavenou delegaci do dalších utkání a nejpozději 4. listopadu se dozví postih.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M72a73r42t45i77n 76Š39u33b82r37t 1305411484465

Sice je možná smutné, že rozhodčí takto blbé pravidlo nezná, ale na druhou stranu mu slouží ke cti, že rozhodl lépe, než rozhoduje to "pravidlo". Pokud to správně chápu, tak by situace měla vést k okamžitému přehodnocení pravidla pro nájezdy po utkání, protože současné pravidlo je aplikovatelné pouze pro nájezdy v normální hrací době nebo v prodloužení.

Přece je absurdní "trestat" brankáře za faul při nájezdu už po skončeném zápase během roztřelu, protože to přece není žádný trest. Po prvním faulu se zapíše někam jeden trest a pro forma odjede nějaký hráč na trestnou, po druhém druhý hráč, ale z hlediska hry se nic nemění. Jen se nájezd opakuje a provinivší se tým nečelí žádné fyzické penalizaci ani znevýhodnění. Tj. má to být návod, aby brankáři v nájezdech prasili, například vybruslili úročícímu hráči pod nohy a prostě ho 2x smetli, rozhodili ho a potřetí nájezd chytli? Když teda za to hrozí tresty jen do papírů a technický gól až po třetím nájezdu?

+20/−1
28.10.2014 20:40
Foto

T55o57m20á34š 16V96a51l57o46u76c42h 2598434206133

Máte naprostou pravdu. V pravidlech tahle situace po skončení utkání psaná není. Myslím, že se rozhodl správně

+6/−2
28.10.2014 21:06

R66o52m65a27n 85V68í42c13e12n60e80c 2799512328862

Ale pojednává! Je to ale pouze v originálním vydání IIHF pro období 2014-2018. Pravidlo 177: "Penalty-shot procedure/taking the shot", bod V.

0/0
28.10.2014 21:42

P52a29v82e48l 34S91l55a32d46o44v49n24í36k 6647123287426

To pravidlo je neuvěřitelně nelogické. Ještě bych ho chápal při trestném řízení ve hře, ale při dovednostní soutěži je to totální kravina.

+7/0
28.10.2014 20:40

D29a30v25i84d 63D24u62f77e23k 5530188739349

Nebyl náhodou hlavním i ten zmetek Mrkva, který už jeden flastr taky letos dostal?

0/−1
28.10.2014 20:06

Jan Hradílek 5260982352593

nn byl to René hradil..:);-€

0/0
29.10.2014 8:54

J34i22ř75í 94F84r20k20a29l 1297823464532

Tady meditujete jestli je pravidlo logicke ci ne.Nikdo se nezamysli nad tim,ze rozhodci extraligy tato pravidla neznaji!Zvlaste rozhodci Hradil je arogantni hlupak, ktery se mylil ve svych rozhodnuti jiz ponekolikate.

+8/0
28.10.2014 19:15

M15i47c98h42a47l 60Ž31i16t11ň88á15k 9308704218480

Hlavně, ať nechají výsledek. A ať Zlín zkusí plakat.

0/0
28.10.2014 18:56

M46i58c21h27a49l 88Ž76i40t88ň51á47k 9438194148640

Hlavně, ať nechají výsledek. A ať Zlín zkusí plakat.

0/−8
28.10.2014 18:56

T28o94m81á95š 24B69u47c41h93t36í74k 5298677775977

Tady nikdo nepláče, jen konstatují to, že rozhodčí špatně rozhodli a ovlivnili utkání.

+9/0
28.10.2014 19:02

Jan Hradílek 5340942202213

Zlín poškodili a ty narážíš že Zlín bude plaka...:-))) udělat to Spartě tak se zápas opakuje.........:-)

+1/−1
29.10.2014 8:55

T38o92m84á57š 73B69u51c27h10t83í78k 5358437405777

Můžete tu všichni nadávat na to pravidlo, ale jednou je to prostě tak, takže by se mělo podle něho rozhodovat. Tohle si nikdo z České kotliny nevycucal z prstu. Ne jen tohle je od pánů z pravidlové komise IIHF.

+3/0
28.10.2014 18:54

T48o25m16á52š 16B14u50c55h38t11í17k 5958517545717

Takhle je to jen u menšího trestu pro brankáře. Pokud by útočícího hráče podle rozhodčího fauloval brankář tak, že by mu rozhodčí udělil vyšší trest. Automaticky by dostal trest do konce utkání a tím pádem by jel útočící hráč další nájezd na jiného brankáře.

0/0
28.10.2014 19:01

T94o72m67á86š 69N55ě11m88e90c 9565691725408

Řešením by bylo, kdyby faulující brankář šel sám na trestnou lavici a opakovaný nájezd by se jel na prázdnou bránu...

+2/0
28.10.2014 18:19

P65e16t42r 94J14a73n42o86u27š 7519142162860

Chtel bych se vas zeptat, pripadate si vtipny?

+3/−4
28.10.2014 18:45

D47a55v55i65d 72P98r72a38ž88á15k 6674552692316

Vtipný možná není, ale má pravdu

+3/−1
28.10.2014 19:37

D47a35n25i95e45l 40M19a89r31t67í22n91e77k 9212838766304

no až na tu prázdnou bránu s ním souhlasím

+1/0
28.10.2014 20:04

J62a79k81u18b 54K43ř34í82ž70e10k 5121755

Mně to docela legrační přijde. ..

+4/0
29.10.2014 6:16

R10e73n49a43t52a 93P61e12j55c68h75a77l56o34v87á 2531806318606

Tak to by bylo opravdu moc pěkný:-)

0/0
28.10.2014 21:28

H53a21n84s 15B75a87r22t92s91c89h 6229739406169

Pravidla jsou zde totálně zastaralé - k čemu je při nájezdech po zápase vyloučení?

Jednoznačně jsem pro technický gól.

+12/0
28.10.2014 18:18

R23o31m92a71n 58V34í27c31e74n74e93c 2149132618302

Nyní byla vydána nová pravidla na období 2014-18, takže revizí muselo projít. O tom, že je nelogické, je jasné.

0/0
28.10.2014 18:37

J54i79ř12í 49K48u57č64e25r68a 3726549392

Teď Hradila trochu lituju, pravidla sice měl znát a posoudit tedy podle nich, nicméně logicky a selským rozumem naprosto správné rozhodnutí. Snad tohle další hloupé pravidlo tedy páni nahoře vhodně upraví.

+20/−1
28.10.2014 17:30

T10o69m21á43š 93J44e71l43í12n93e80k 4320950439322

Takže pro příště, první nájezd přerazit jednu nohu, druhej nájezd druhou nohu a ten třetí se už snad nějak chytne...

+5/−1
28.10.2014 17:19

R46o19m21a70n 83V60í72c46e20n20e34c 2909572588152

Přerazit nohu např. sekáním určitě ne. To už by mazal brankář pod sprchy.

+2/0
28.10.2014 17:32

J34i97ř13í 93Ž26á61k 7629404982681

Liberec na začátku sezony získal chybami rozhodčích 5 bodů, Zlín teď možná o jeden přišel. Na to, že je soutěž na začátku 2. čtvrtiny trochu moc chyb, ne?

+3/0
28.10.2014 17:15

T41o28m27á60š 97K79ř52e14l35i28n15a 2576122692788

Ty pravidla snad musel dělat Baťa...

+2/0
28.10.2014 17:12

P37e33t11r 33U68t52ě23k84a96l 9680818288

No jo - ale Zlínu nikdo ty body nevrátí...

+2/0
28.10.2014 17:11

T11o27m70á83š 78J21e11l52í42n55e84k 4220390819862

A proč přesně by mu ty body (rozuměj jeden) měl někdo vracet?

+2/−2
28.10.2014 17:18

L32u40d98e76k 95D42r25n87e37c 8600174390

Jinymi slovy pri SN pro rozhodnuti zapasu ma gĂłlman k dispozici beztrestne 2 fauly... asi by mel byt rozdil mezi TS v zapase a SN po zapase. ale pokud ted pravidla stoji takto, tak zas komise nemela jaksi na vyber.. to je asi na eskalaci na pravidlovou komisi IIHF. A Hradil sice opet posoudil SN proti pravidlum ale je treba uznat Ĺľe tentokrat v duchu logiky..

+12/0
28.10.2014 17:00

R26o28m43a29n 90V25í60c50e86n64e43c 2369452108272

Týká se tedy "jen" faulů, za které jsou tzv. menší tresty. I tak je to blbost, ale je to bohužel tak. Kdyby udělal faul, za který by byl tzv. větší trest, osobní trest nebo trest ve hře, musel by nastoupit jiný brankář, který by měl na přípravu 10 minut.

0/0
28.10.2014 17:08

L47u88d92e86k 65D89r54n96e91c 8850854850

Rekl bych ze golman jde ven (fyzicky) jen pri TVH?

0/0
28.10.2014 17:17

R42o32m70a80n 84V33í98c35e93n95e78c 2409102668952

Ne, ne - i když dostane větší trest + automaticky osobní trest do konce utkání (5+OK).

0/0
28.10.2014 17:35

J72i41ř95í 24Ž77á16k 7899714242521

V duchu logiky? Hradil má především znát pravidla, za to je placený!

+8/0
28.10.2014 17:09

L59u37d88e32k 98D39r74n64e57c 8320214650

Jinymi slovy pri SN pro rozhodnuti zapasu ma gólman k dispozici beztrestne 2 fauly... asi by mel byt rozdil mezi TS v zapase a SN po zapase. ale pokud ted pravidla stoji takto, tak zas komise nemela jaksi na vyber.. to je asi na eskalaci na pravidlovou komisi IIHF. A Hradil sice opet posoudil SN proti pravidlum ale je treba uznat že tentokrat v duchu logiky..

0/0
28.10.2014 17:00
Foto

I63n24g92r47i55d 53S91l24a56v65í33k57o34v59á 9881701170321

muze nekdo vysvetli, k cemu jsou 2 min na trestne v momentu kdy probihaji najezdy?

+9/0
28.10.2014 17:00

P51e59t55r 38J35a95n19o13u93š 7669132752520

Posedis si pohodlne a nemusis se mackat mezi spoluhraci.

+4/0
28.10.2014 18:49

L44u83k16á76š 80K31e40r59v46i78t10c95e93r 9148401965486

Jiná situace by ovšem nastala, pokud by brankář při faulu zranil protihráče tak, že by tento nenastoupil k opakovanému nájezdu. V tom případě by brankář dostal 2+2 minuty - zatímco ten faulovaný tým by kontumačně prohrál zápas (nedokončil trestná střílení), odečetlo by se mu 27 bodů z tabulky a navrch uzavřely tribuny na 15 zápasů. ;-D:-P;-D

+7/0
28.10.2014 16:50

R49o14m56a34n 79V61í19c35e88n96e37c 2529582358202

To samé nastane ještě ve variantě, kdyby "útočník" fauloval brankáře. :-(;-D

0/0
28.10.2014 16:59

K80a23r87e73l 28V82o18j49t76a 6721157798552

Apropo, Hradil si to "odsedí" a posléze to navrhnou,tak jak to odpískal.;-)

0/−1
28.10.2014 16:41

K90a78r15e54l 26V98o28j27t64a 6321957508902

No tohle pravidlo se fakt nechte patentovat, to je nesmysl, to by jeden brečel.;-DRv

+9/0
28.10.2014 16:40

H12o16n86z53a 88B25o79b26u65l78a 9656419643789

No přesně tak, k tomu přece v reálném zápase v podstatě nikdy nemůže dojít. A hlavně to skutečně bylo v pravidlech tak, jak to Hradil posoudil - tj. v případě, že je brankář překonán a fauluje, přičemž puk neskončil v bráně, je uznán technický gól. Takže je tam nějaká změna, ale dost hloupá.

0/−1
28.10.2014 16:46

J60i73ř80í 63K92v57ě16š 1573466142181

Já myslím, že pravidlo jako takové je v pořádku. Jenže ho aplikovali na nesprávnou situaci - trestné střílení v průběhu a samostatný nájezd na konci zápasu jsou situace odlišné.

+3/0
28.10.2014 16:51

R21o61m94a32n 51V31í41c26e25n74e65c 2279362658272

To je sice pravda. Ale podle tohoto pravidla může brankář 2x faulovat a nic se nestane - trest vyloučení v této fázi zápasu je směšný.

+1/0
28.10.2014 16:58

J60i74ř23í 36K88v84ě44š 1493666892501

Tohle pravidlo ale o samostatných nájezdech vůbec nepojednává, výslovně se v něm píše o trestných stříleních, což je odlišná herní situace. Čili podle mě není problém v pravidlu, ale v tom, že ho příslušná komise blbě aplikovala.

0/0
28.10.2014 17:32

R42o57m43a27n 53V69í82c44e77n62e84c 2929242578332

Pojednává - pravidlo 177: "PENALTY-SHOT PROCEDURE/TAKING THE SHOT" v bodě V. praví:

If a goaltender commits a foul against a skater during a penalty shot and no goal is scored, the goaltender will be assessed the relevant penalty and a player designated by the Coach through the captain must go to the penalty box. The skater will be allowed to re-take the shot. If a goaltender commits a foul for a second time against this skater on this shot, and no goal is scored, the referee will assess a misconduct penalty to the goaltender and another player designated by the coach through the captain must go to the penalty box. The skater will re-take the shot. For a third violation against this skater on this shot, if no goal is scored, a goal will be awarded.

0/0
28.10.2014 17:53

V48i14k94t55o53r 96Š75e96b40í44k 2204246328759

No, nevím, ale z toho anglického textu nijak nevyplývá, že se to týká i pozápasových nájezdů, ale "penalty-shot", tedy trestného střílení. Jsou trestná střílení během zápasu i nájezdy po prodloužení, které mají určit vítěze, opravdu posuzovány podle téhož pravidla? Vážně se mi nezdá, že by při shut-outech za faul od brankáře byly formální dvě minuty a opakování nájezdu.8-o

0/0
29.10.2014 0:31

D22a38n42i10e87l 83R82ý97d30e95l 4445900878631

takový výsměch to pravidlo

+2/0
28.10.2014 16:39
Foto

J97a78n 64H70a94ž45m71u43k96a 6453816455

Dát brankaři dvouminutový trest, když už je po zápase - solidní pravidlo;-D

Technický gól by bylo nejlepší řešení.

+12/0
28.10.2014 16:39

J18a59n 67S22k11o50č55d60o23p68o49l41e 8498825989211

pravidlo jak z parlamentu....šlendrián, který chrání útočníka před obětí (nadneseně)

+4/0
28.10.2014 16:39

T62o19m21á31š 58H45o41r59a 2619795768665

A jak by ten nový trestný nájezd vypadal? To jako že by Patera jel na prázdnou branku, protože Brankář Zlína by seděl na trestné lavici? Pokud by brankář nebyl na trestné lavici, tak by ten trest nějak postrádal smysl.

+1/−2
28.10.2014 16:33



Najdete na iDNES.cz



mobilní verze