Hokejisté Slavie vstupují do druhého víkendového klání na domácím ledě. V tom prvním hostili mistra ze Zlína, teď je čeká nováček z Olomouce. Pražané však rozhodně neoplývají ideální formou, naopak prožívají krizi.

Slavia má za sebou čtyři porážky v řade se souhrnným skóre 3:18. Problémem je především mizerná produktivita, hodně chybí zraněný veterán Tomáš Vlasák a mladší hráči zatím neplní očekávání.

V tabulce se Slavia propadla na 11. místo, právě za svého dnešního soupeře. Olomouc si na nováčka vede obstojně, z posledních tří zápasů díky výhře v Plzni a doma v prodloužení s Karlovými Vary brala pět bodů.

Hanáci hodně inkasují, ale střílení gólů jim nedělá problémy. Dali jich o 10 víc než Slavia, i když odehráli o zápas víc. Ofenzivu táhne Roman Rác, jenž má v 11 zápasech 14 bodů (4+10). Daří se i Eriku Hrňovi s 12 body a dalším útočníkům.

Sestavy a rozestavení

SlaviaSlavia

38 Furch
Furch
o hráči
Beňovič
o hráči
16 Valach
Valach
o hráči
12 Barák
Barák
o hráči
Kolařík
o hráči
77 Štich
Štich
o hráči
17 Novák
Novák
o hráči
Krejčí
o hráči
Bednář
o hráči
Školiak
o hráči
Sklenář
o hráči
Stránský
o hráči
T. Doležal
o hráči
J. Doležal
o hráči
Klhůfek
o hráči
21 Vas
Poletín
o hráči
41 Babka
Babka
o hráči
95 Veselý
Veselý
o hráči

OlomoucOlomouc

35 Trvaj
Trvaj
o hráči
Majeský
o hráči
Vyrůbalík
o hráči
9 Houdek
Houdek
o hráči
11 Skrbek
Skrbek
o hráči
Škůrek
o hráči
27 Rašner
Rašner
o hráči
Ondrušek
o hráči
89 Rác
28 Marosz
Marosz
o hráči
8 Cibák
Cibák
o hráči
26 Jergl
Jergl
o hráči
10 Patera
Patera
o hráči
17 Buc
88 Hrňa
Hrňa
o hráči
71 Herman
Herman
o hráči
39 Laš
Kucharczyk
o hráči
12 Knotek
Knotek
o hráči
28 Dlouhý
Dlouhý
o hráči

Rozhodčí: Hodek (CZE), Horák (CZE) - Komárek (CZE), Ondráček (CZE)
Počet diváků: 2 723

Naopak u Slavie jsou velké rozdíly. Domácí lídr Jaroslav Bednář má na kontě 12 bodů, zatímco druhý nejproduktivnější slávistický útočník Michal Poletín jen pět.

Utkání začalo.

1:30

Oba celky se zatím oťukávají a drží vlastní modré čáry. Hraje se hlavně ve středním pásmu.

2:12

První náznak šance vypracoval Laš pro Hrňu, když mu nahrál od zadního mantinelu. Střelu však tečoval jeden z domácích beků vedle.

2:44
Tresty

Vyloučen hráč Jan Knotek (Olomouc), 2 min. za Podražení
Hosté byli v poslední minutě aktivnější, ale o tlak je boral Knotkův faul.

2:57
Tresty

Vyloučen hráč Michal Poletín (Slavia), 2 min. za Hákování
Síly na ledě se rychle vyrovnaly, hraje se 4 na 4.

3:39
Góly

Erik Hrňa (Olomouc) vstřelil branku (8. gól v sezóně), asistence Rostislav Marosz a Pavel Skrbek. Stav zápasu Slavia - Olomouc 0:1
Olomouci hra ve čtyřech svědčí. VOlného prostoru využil Marosz, který středem najel do pásma, posunul puk na levý kruh Hrňovi a ten přesnou střelou zaskočil Furcha.

4:44

Olomouc je kompletní.

4:57

Na ledě je i Poletín, Slavia je v pěti.

5:33

Trvaj předvedl akrobatickou otočku a odrazil tak první větší nápor Slavie. Jinak se domácí marně snaží dobývat útočné pásmo.

6:07
Tresty

Vyloučen hráč David Štich (Slavia), 2 min. za Držení protihráče
Hanáci zmáčkli domácí pětku a dostali se ke gólové šanci. Při snaze o dorážku do odryté poloviny branky však Knotka fauloval obránce Štich.

6:42

Hosté zamkli Slavii, Vyrůbalíkovo nahození od modré prošlo přes hradbu těl až k Furchovi, který však puk stihl chytit do lapačky.

8:07

Ve zbytku přesilovky se už Olomouc do šance nedostala. Slavia je v pěti.

8:28
Góly

Pavel Klhůfek (Slavia) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Michal Poletín a János Vas. Stav zápasu Slavia - Olomouc 1:1
Vas v tísni ve vlastním pásmu skvěle nahrál do brejku Poletínovi, který ještě přiklepl puk na pravý kruh Klhůfkovi a ten se nemýlil.

9:04
Góly

Jaroslav Bednář (Slavia) vstřelil branku (3. gól v sezóně), asistence Juraj Valach a René Školiak. Stav zápasu Slavia - Olomouc 2:1
Slavia během 36 sekund otáčí zápas! Sehrála povedenou kombinaci, kterou urychlil skvělou křížnou přihrávkou Valach. Ten našel u levé tyčky zcela volného Bednáře, jenž jen doklepával puk do opuštěné branky.

11:00

Slavia dala za necelou minutu stejně gólů jako za celeé tři předchozí zápasy dohromady. Evidentně ji to nabudilo, hráči přidali a dobrým bruslením si vynucují další převahu. Trvaj však zatím nemusel zasahovat.

11:13
Tresty

Vyloučen hráč Jindřich Barák (Slavia), 2 min. za Podražení
V době, kdy měli domácí navrch, přichází komplikace v podobě oslabení.

13:22

Olomouci se přesilovka moc nepovedla. Furch musel řešit až střelu Ondruška v tísni od modré, kterou vyrazil do horní sítě. To už však byli domácí kompletní.

14:32

Klhůfek vyletěl za vyhozeným pukem a protože byl rychlejší než stíhající bek, dostal se do šance. Kotouč však dojel až v ostrém úhlu, takže Trvaj neměl potéže puk vyrazit.

16:00

Slavia je po přestálém oslabení aktivnější. Naposledy donutila soupeře k zakázanému uvolnění.

16:31

Patera obral soupeře o puk u mantinelu a nabídl ho Lašovi, jeho střelu zdálky bez přípravy však Furch vyrazil.

17:45

Sklenářova ostrá rána od levého mantinelu Trvaje překvapila. Olomoucký gólman lapačkou jen šrktl puk, který pak letěl kousek vedle jeho levé tyčky.

18:36
Tresty

Vyloučen hráč Rostislav Marosz (Olomouc), 2 min. za Sekání
Slavia si v závěru třetíny zahraje přesilovku.

19:59

Hostům se povedlo vyhodit a pak zatlačit soupeře do rohu ve svém pásmu. Slávisté se už k ohrožení branky v této třetině nedostanou, buly se hází jen dvě desetiny sekundy před koncem.

Skončila první třetina.

20:00

Slávisté ototčili zápas díky parádní minutě v polovině třetiny. Do té doby byla o něco aktivnější Olomouc, která po zásluze vedla. Od slepených gólů má však navrch Slavia.

20:00

Hosté hrají jednoduchý hokej, snaží se o přímočaré brejky a v pásmu posílají puky na Furcha, před nímž cloní dva útočníci. Slavia však postupně přidala a díky lepšímu bruslení si vytváří nápor i kombinacemi.

Začala druhá třetina.

20:36

Olomouc je kompletní.

21:17

Po krátkém olomouckém náporu se ocitl zcela sám před Furchem Herman. Neměl však k zakončení čas ani prostor a byl příliš blízko, takže gólman puk vytěsnil.

22:29

Hosté jsou od začátku druhé čsti aktivnější. Do další šance se dostal Kucharczyk, který však střelou z pravého kruhu Furcha nepřekonal. Gólman pak přikryl puk před dérážejícími olomouckými útočníky.

22:35

Furch má co dělat, hned po buly schoval do náruče další pokus, tentokrát střelu od modré.

23:17

Valach ukázkovým bodyčekem zastavil průnik Marosze po levém křídle.

24:49

Školiak obral soupeře o puk za jeho brankou a nabídl ho na levý kruh Novákovi. Jeho střelu z první si však Trvaj pohlídal.

25:47

Olomoucký tlak ukončil až Furch, který přikryl vyrážečkou volný puk u jeho pravé tyčky.

26:24

Slavia se snažila zaútočit, ale chybí jí přesnost i větší tah na branku. Trvaj je ve druhé třetině většinu času bez práce.

27:00

Po delší době se Slavia dostala do náporu. Štichovu střelu od modré však srazili bránící hráči vedle.

28:55

Po chybě domácí obrany se k puku mezi kruhy dostal Dlouhý, ale rychlou střelu namířil vedle.

29:37

Dvě nahození od modré se Trvajovi podařilo pokrýt, na druhou stranu pak jeli dva olomoučtí hráči na dva. Furch Maroszovu střelu přes hráče pokryl.

30:32
Tresty

Vyloučen hráč Aleš Jergl (Olomouc), 2 min. za Nedovolené bránění
Slavia zmáčkla Olomouc v pásmu a snažila se střílet na teče od modré. Clonícího Bednáře bez puku při tom podrželJergl.

31:40

Slavii se přesilovka nedaří, zatím se vůbec nedostala ke kombinaci v pásmu.

32:32

Hosté se ubránili. Slavia se v závěru usadila v pásmu, ale dlouho váhala se střelbou a když už k ní došlo, nedokázali domácí prostřelit clonící olomoucké hráče.

35:00

Ani jeden z týmů nic neriskuje, většina akcí teď končí ve středním pásmu nebo na mantinelech, odkud bránící celky vyhazují puky. Brankáři jsou v této nudné pasáži téměř bez práce.

36:50
Tresty

Vyloučen hráč Ivan Majeský (Olomouc), 2 min. za Nedovolené bránění
Poletín se po střetu s Majeským ochotně poroučel na led. Je však pravda, že puk neměl ani jeden z nich, Slavia si tak zahraje přesilovku.

38:25

Druhou minutu přesilovky sehráli domácí dobře. Sklenář se snažil tečoval nahozené puky od modré, ale Trvaj dvakrát situaci ustál. Bednář pak poslal kříný pas od modré k protější tyčce, ale Školiakovi střela nesedla.

38:50

Olomouc je v pěti.

39:45

Zbytek třetiny se dohrává v hodně laxním tempu.

Skončila druhá třetina.

40:00

Druhá třetina nenabídla nijak atraktivní hokej. Olomouc se snaží útočit, ale chybí jí klid v koncovce i větší důraz před brankou.

40:00

Slavia hrozila hlavně v poslední přesilovce, jinak se nikam nežene a spíš brání hubený náskok. Náboj zápasu nepřidává ani slabá atmosféra, v hledišti dělí jednotlivé hloučky diváků hodně dlouhé řady prázdných sedaček.

Začala třetí třetina.

42:10

Hokej, v němž dominují obrany, pokračuje i ve třetí třetině. Do ojedinělé šance se dostal dorážející Valach, ale díky obětavému pádu soupeře do jeho střely nemusel Trvaj zasahovat.

43:19

Po srážce tří hráčů u mantinelu zůstal ležet otřesený Majeský. Nakonec však sebral oba kusy vejpůl zlomené hokejky a sám se z ledu dostal na střídačku.

43:56
Góly

Aleš Jergl (Olomouc) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Pavel Patera a Dávid Buc. Stav zápasu Slavia - Olomouc 2:2
OlomoucHanáci se dostali do protiútoku a přestože slávisté měli na chvíli puk na hokejce, nedokázali ho vyhodit. Toho využil Patera, jenž našel volného Jergla. Ten si srovnal puk, podíval se a přesnou střelou překonal Furcha.

44:49

Olomouc teď zdobí rychlý přechod do útoku s přesnými kombinacemi. Díky tomu se dostal do šance Kucharczyk, Furch si však jeho střelu z levého kruhu ohlídal.

46:29

Bednář se v protiútoku uvolnil zpětným obloučkem a nahrál do druhé vlny Valachovi, ten však trefil jen klekajícího si útočníka soupeře.

47:15

Po Hrňově průniku z pravého křídla skončili dva hráči nabouraní na zadní mantinel. Krejčí zůstal chvíli ležet, ale nakonec se sám zvedl a otřesený odjel na střídačku.

49:00

Slavia držela puk, ale pouští se do připravené obrany hostů, takže Trvaj nemusel zasahovat. Na druhé straně clonil Patera před brankou při Bucově nahození, ale Furch si poradil.

50:02

Knotek posílal puk křížem přes brankoviště, tam ho však nikdo nezasáhl.

51:55

Olomouc se znovu dostala do tlaku, finální přihrávce do šance tentokrát zabránil obětavý pád Šticha do její dráhy.

52:00

Zápas sleduje hodně slabá návštěva - 2723 diváků. K domácím příznivcům za Trvajovou brankou se teď připojil kotlík hostů, který skanduje heslo ze slávistického transparentu: Lubina ven!

53:42

Klhůfek dostal puk mezi kruhy, ještě než vystřelil, ho však zablokoval pozorný soupeř.

55:15

Na Slavii je znát, že se herně trápí. Hokejisté si nevěří, nepřihrávají si přesně a nesnaží se strhnout zápas ofenzivou. Olomouc působí klidněji, přesněji kombinuje. Pokud si slávisté vytvoří šanci, je to spíš úpornou snahou, nahozením a dorážkami jako naposledy Sklenář.

56:05

Domácí přece jen vrhli víc sil do útočení. Aktivně napadají, Klhůfek obral soupeře o puk a přiklepl ho Vásovi, jehož tvrdou střelu z pravého kruhu Trvaj vyrazil.

57:16
Tresty

Vyloučen hráč Jan Novák (Slavia), 2 min. za Podražení
Při krátkém pobytu Olomouce v pásmu Slavie fauloval Novák. Hosté mají anci dostat se do vedení v přesilovce.

57:30

Slávisté vyhazují.

58:00

Olomouc se zatím vůbec nedostala s pukem do pásma.

58:27

Laš projel s pukem podél pravého mantinelu za branku a nabídl ho Hrňovi. Ten v tísni nezakončil příliš razantně a Furch si s jeho šancí poradil.

59:16

Ve zbytku přesilovky se Olomouc znovu nedostala do pásma. Slavia je kompletní.

59:45

Bednář táhl akci, na jejímž konci sám tečoval vysoký puk. Školiak se pak ještě dostal k dorážce u tyčky, ale Trvaj puk vytěsnil.

Skončila třetí třetina.

Začalo prodloužení.

61:20

Prodloužení je zatím festivalem nepřesností. První zákrok si připsal Trvaj, a to až po 80 sekundách hry 4 na 4.

63:07

Beňovič ztratil rukavici, Olomouc přitom na minutu zamkla soupeře v pásmu. Furch však musel řešit jen teč Dlouhého, po níž puk odrazil do rohu.

63:40

Protiútok domácích vyřešil Trvaj, který v pohodě kryl střelu doprostřed branky.

63:59

Cibákův slabý pokus ze střední vzdálenosti vykopl Furch betonem.

64:32

Hrňa se snažil objet branku a zasunout od tyčky puk. Štich s tím však počítal a čistým střetem ho poslal k ledu.

Skončilo prodloužení.

65:00

Ani prodloužení nerozhodlo, na ledě jsou rolby a po jeho úpravě určí držitele druhého bodu nájezdy.

Začaly samostatné nájezdy.

0:0

Martin Cibák (Olomouc) nájezd neproměnil.

Cibák najel zprava, ale puk mu poskočil a slabou střelu Furch chytil.

0:0

Jan Stránský (Slavia) nájezd neproměnil.

Trvaj šel do rozkleku a Stránského pokus o blafák vytěsnil betonem.

0:1
Góly

Rostislav Marosz (Olomouc) nájezd proměnil (3. gól v sezóně) .

Marosz najel zprava a mazácky zavěsil pod břevno.

0:1

Jaroslav Bednář (Slavia) nájezd neproměnil.

Bednář zkusil překvapit Trvaje střelou od kruhů, ale gólman puk vytěsnil.

0:2
Góly

Erik Hrňa (Olomouc) nájezd proměnil (9. gól v sezóně) .

Hrňa vystřelil švihem a puk těsně propadl za Furchova záda a dokutálel se do branky. Olomouc vítězí.

Počet diváků: 2 723

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

14. dubna 2015 18:00Slavia-Olomouc 3:2N
12. dubna 2015 17:00Olomouc-Slavia 2:1
31. března 2015 18:00Slavia-Olomouc 2:1
29. března 2015 17:00Olomouc-Slavia 2:0
15. března 2015 17:00Olomouc-Slavia 3:2
13. března 2015 17:30Slavia-Olomouc 3:2
23. ledna 2015 18:15Slavia-Olomouc 5:1
5. prosince 2014 18:00Olomouc-Slavia 4:2
19. října 2014 17:00Slavia-Olomouc 2:3N
12. září 2014 18:00Olomouc-Slavia 2:3N