Dobrý den, vítejte u sledování podrobné reportáže z utkání Liberec - České Budějovice.

V sérii severu proti jihu je stav 1:0 pro domácí, v pondělí Liberec vyhrál 2:1. Podaří se českobudějovickým bojovníkům vyrovnat?

Utkání začalo.

0:25

Zápas začal z ostra. Po ataku Libereckých se ocitli dva českobudějovičtí hráči na ledě.

Sestavy a rozestavení

Rozhodčí: Homola (CZE), Polák (CZE) - Barvíř (CZE), Blümel (CZE)
Počet diváků: 4 041

1:20

Turek proti střele z dálky zasáhl, ale snažil se rychle rozehrát. Puk se dostal zpátky na modrou čáru, odkud střílel obránce Čakajík. Českobudějovický brankář zůstal klidný.

1:38
Góly

Jan Víšek (Liberec) vstřelil branku (13. gól v play-off), asistence Pavel Kašpařík. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 1:0
Liberec se bleskově ujímá vedení. Za brankou vybojoval puk na nedůrazných obráncích Plodek, dostal ho před branku. Tam nejprve neuspěl bekhendem Kašpařík, ale Víšek přijel a kotouč doklepl za Turka. Velká nedůslednost českobudějovické obrany.

3:11

Mikeska se středním pásmem probíjel dopředu, ale nechal za sebou puk. Chybu nepotrestal Plodek, protože proti českobudějovickým obráncům neměl rychlost.

3:34
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Derner (Liberec), 2 min. za Nedovolené bránění

4:00

Liberečtí vyhazují.

4:30

Jareš zkoušel z velké dálky překvapit brankáře Turka. Nepodařilo se, zkušený brankář si nepříjemný skákavý kotouč pohlídal.

5:34

Derner už je na ledě. České Budějovice odehrály přesilovku hodně špatně.

6:31
Tresty

Vyloučen hráč Petr Sailer (Č. Budějovice), 2 min. za Podražení

7:23

Liberci se moc nedařilo usadit v pásmu. Až se jako lasička protáhl přes českobudějovické obránce Tomáš Klimenta. Dostal se až před Turka, kterého ale neprostřelil.

8:31

Hosté jsou kompletní.

10:04
Tresty

Vyloučen hráč Radek Matějovský (Liberec), 2 min. za Hákování
Ve výhodě měl ještě u pravé tyčky puk Veselý, ale byl prostorem, který se před ním otevřel poněkud překvapen.

11:15

Liberecká čtyřka dobře pracuje, hráči obětavě skákají do střel.

12:04

Matějovský už je na ledě, na konci jeho trestu upadl v útočném pásmu jeho spoluhráč Podkonický. Jediný, kdo pískal, byli diváci.

13:23

Mikeskova nenápadná střela z úhlu nadělala Pincovi hodně starostí. Jednak ji horko těžko vyrážel, navíc musel čelit i následným atakům českobudějovických útočníků.

13:47
Tresty

Vyloučen hráč Andrej Podkonický (Liberec), 2 min. za Zdržování hry

15:47

Budějovice ani třetí početní výhodu v první třetině nevyužily.

16:46

Matějovský se dostal s pukem až za Turkovu branku. Než stihl něco vymyslet pro spoluhráče, byl zbourán českobudějovickým bekem.

17:23

Liberecký útok zastavil ofsajd.

17:49
Tresty

Vyloučen hráč Daniel Špaček (Liberec), 2 min. za Zdržování hry
Špaček vyhodil puk na tribunu. Budějovičtí mají čtvrtý pokus na využití přesilovky.

18:03
Góly

František Ptáček (Č. Budějovice) vstřelil branku (8. gól v play-off), asistence Ondřej Veselý a Tomáš Vak. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 1:1
Tím už nemohli pohrdnout. Početní výhodu po 14 sekundách využil František Ptáček, který si sjel z druhé vlny mezi kruhy na pěknou Veselého přihrávku. Puk trefil z první, Pinc neměl nárok.

18:30

Zpoza obránce táhlou střelou vystřelil Petr Nedvěd. Turek vyrazil ramenem.

19:07
Tresty

Vyloučen hráč Michal Hudec (Č. Budějovice), 2 min. za Podražení

19:40

Hunkes na modré čáře Klimentovu přihrávku pořádně netrefil, takže jeho střela byla slabá.

Skončila první třetina.

Začala druhá třetina.

20:01

Liberec dohrává přesilovku.

20:28

Před Turkem poskakoval kotouč. Nikdo z domácích ho však nedokázal zpracovat.

20:25

Na druhé straně při úniku Micky prokázal dobrou obrannou práci útočník Nedvěd.

21:15
Góly

Michal Hudec (Č. Budějovice) vstřelil branku (5. gól v play-off). Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 1:2
Michal Hudec se vrátil z trestné lavice přímo do gólové šance. Hunkes zaváhal při rozehrávce a před českobudějovickým se otevřelo moře prostoru. Pince překonal rychlou střelou nad lapačku.

22:14

O puk se v rohu za Pincovou brankou přetahuje čtveřice hráčů. Radovali se Liberečtí, kteří nakonec kotouč dostali z pásma.

22:20

Jenže nakonec je z toho zakázané uvolnění.

23:23
Důležité

Akce začala za brankou, kde kombinovali Vak s Veselým. Dobrým pohybem si udělal Veselý místo a sjel si nikým nevšímán před Pince, kde lehce tečoval nahození z rohu. Liberecký brankář měl co dělat, aby zasáhl. Po kotouči se na led vrhnul skokem plavmo.

23:44
Tresty

Vyloučen hráč Zdeněk Ondřej (Liberec), 2 min. za Vysoká hůl

24:14
Důležité

Milan Bartovič vedl rychlý kontr. Chytře naznačoval přihrávku na spoluhráče Blatného, který spěchal do úniku s ním. Nakonec vystřelil nad Turkovu branku.

25:03

Gulaš vystřelil od modré hodně tvrdě, Pinc vyrazil jen před sebe. Gulaš pak dostal druhou možnost ke střele. Proti byl však obránce Moravec, který nastavil puku vlastní tělo.

25:54

Pinc ucpal u pravé tyčky branku. Šimánek na dorážku z blízkosti neměl místo. Jedině by pálil nahoru, na což byl příliš blízko liberecké brance.

26:23

Jareš od levého mantinelu přihrával na brankoviště Nedvědovi. Puk se doklouzal až na druhou stranu hřiště. Liberecký útočník byl ostře sledovaný českobudějovickými obránci.

27:55

Vak naznačil na modré čáře střelu golfákem, ale pak lehce přihrál najíždějícímu Gřegořkovi. Jeho střelu zblokoval liberecký obránce.

29:00
Důležité

Plodek předvedl parádu. Na útočné čáře si udělal dobrý den z obránce Melichara, když mu prostrčil puk mezi nohama. Dostal se tak na pravém kruhu na dostřel Turkovi. Českobudějovický brankář vyrazil ramenem, poradil si i s dorážkou.

29:53
Tresty

Vyloučen hráč Michal Mikeska (Č. Budějovice), 2 min. za Sekání

30:14
Góly

Andrej Podkonický (Liberec) vstřelil branku (15. gól v play-off), asistence Milan Bartovič. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 2:2
Také Liberec využil přesilovku velmi rychle. Bartovič z rohu našel Podkonického mezi kruhy, který zmátl Turka, který čekal střelu z voleje. Liberecký útočník využil pohybu brankáře a překonal ho.

51:00
Důležité

Hudec mohl na druhé straně dát gól. Po Šimánkově přihrávce byl sám před Pincem, liberecký brankář se stihl přesunout. Rozhodčí budou navíc vylučovat dva domácí hráče.

31:23
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Moravec (Liberec), 2 min. za Hákování

31:23
Tresty

Vyloučen hráč Petr Nedvěd (Liberec), 2 min. za Nedovolené bránění

31:50
Góly

Petr Gřegořek (Č. Budějovice) vstřelil branku (7. gól v play-off), asistence František Ptáček a Milan Gulaš. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 2:3
14, 21 a 27 sekund. Tak málo stačí dnes k využití přesilovky. Tři hráči domácích se bránili marně. Gulaš od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Libereckého brankáře Pince dokonce mezi nohy.

33:23

Nedvěd se vrátil na led. Dvojnásobné vyloučení ve stejný čas tedy Liberec odnesl jedním gólem.

34:30

Českobudějovický útočník nahodil z rohu do klubka těl, od nějž se puk odrazil směrem na Pince. Překvapený brankář vyrazil před sebe, toho využil Hudec, který se přiřítil a vystřelil nad branku.

35:04
Góly

Tibor Melichárek (Č. Budějovice) vstřelil branku (6. gól v play-off), asistence Jindřich Kotrla. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 2:4
Budějovice jdou do trháku. Melichárek kousek za červenou čárou nahodil kotouč. Pinc jen odrazil hokejkou. Melichárek šel za pukem velmi dravě, prosadil se přes obránce a díky dvěma plácnutími do puku slaví gól.

36:30

Po delší době zasahoval Turek. Proti Dernerově střele od modré, která byla ještě zbržděna bránícím Veselým neměl problém.

37:08

Blatný se z rohu dostal až na vrchol pravého kruhu a z otočky rychle vystřelil. Před Turkem sice liberecký útočník projel těsně před tím, než uviděl puk. Českobudějovický brankář ale puk přikryl v klíně.

38:18

Nedvěd zpoza branky vymýšlel přihrávku na volného spoluhráče. K jeho smůle se puk dostal až na modrou čáru k českobudějovickému hráči. Kotrla ale na protiútok neměl sílu.

38:47
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Vak (Č. Budějovice), 2 min. za Hákování
Vak sice přiložil hůl k tělu Podkonického, ale liberecký hráč se na ledě rozplácl jako žába. Trest za filmování nedostane.

39:30

Mikeska dostal puk z obranného pásma Budějovic. Liberece se tak musí probíjet přes červenou hráz na modré čáře.

39:58
Góly

Milan Bartovič (Liberec) vstřelil branku (19. gól v play-off), asistence Jan Výtisk. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 3:4
Liberec skóroval za pět minut dvanáct, respektive za dvě sekundy konec třetiny. K Bartovičovi na levé straně propadl puk. Libercký útočník natáhl a trefil přesně horní roh Turkovy branky.

Skončila druhá třetina.

Začala třetí třetina.

40:41

Střelu Lukáše Květoně vyrazil Pinc nad plexisklo.

40:42
Tresty

Vyloučen hráč Václav Nedorost (Liberec), 2 min. za Sekání

41:33
Tresty

Vyloučen hráč Michal Mikeska (Č. Budějovice), 2 min. za Držení protihráče
České Budějovice hrály přesilovku špatně, i proto musel jeden z útoku Liberce zastavit faulem Mikeska.

41:49
Tresty

Vyloučen hráč Martin Tůma (Č. Budějovice), 2 min. za Nedovolené bránění
Českobudějovický obránce si při faulu ublížil. Místo na trestnou lavici kulhá na střídačku.

42:42

Liberec hraje přesilovku 5 na 3.

42:53
Góly

Andrej Podkonický (Liberec) vstřelil branku (16. gól v play-off), asistence Václav Nedorost a Petr Nedvěd. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 4:4
A hned toho využívá. Podkonický s pomocí dvou tečí překonal Turka. Začíná se znovu - stav je vyrovnaný 4:4.

44:39
Góly

Pavel Kašpařík (Liberec) vstřelil branku (11. gól v play-off), asistence Andrej Podkonický. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 5:4
Skvělý obrat předvádějí Liberečtí. Českobudějovická obrana propadla a Kašpařík z levé strany šel proti Turkovi, na kterého vyzrál střelou nahoru.

45:40

České Budějovice jsou poněkud otřeseny nečekaným vývojem. Jejich obrana si nechala ujet tři liberecké tygry. Kašpařík mezi kruhy byl překvapen, že má místo i čas ke střele, až vůbec nevystřelil.

45:58
Tresty

Vyloučen hráč Václav Pletka (Č. Budějovice), 2 min. za Sekání
Ondřej však při buly letěl k zemi jako podťatý.

46:51
Tresty

Vyloučen hráč Andrej Podkonický (Liberec), 2 min. za Podražení

47:31
Důležité

Zdeněk Blatný tečoval před brankou letící kotouč do sítě, ale ještě se bude zkoumat video, zda to nebylo vysokou hokejkou.

47:31
Důležité

Radost domácích byla předčasná. Blatný zasáhl puk nad úrovní horní tyčky, takže rozhodčí gól správně neuznal.

47:58

Pletka doplnil na ledě čtveřici protihráčů a začíná zkrácena přesilovka hostů.

48:51

Domácí jsou kompletní.

49:40

Šimánek protečoval puk za branku, kde otravoval Pince při rozehrávce. Svému gólmanovi pomohli liberečtí obránci.

50:24

Jan Snopek zůstal s bolestivou grimasou ležet u mantinelu a ohnutý odjíždí na střídačku.

50:48

Melichar vystřelil těsně nad ledem. Lehká střela kvůli dotírajícím českobudějovickým útočníkům nadělala Pincovi vrásky. Kotrla se pak ještě strkal s domácím obráncem, v nic vážnějšího krátké zaklesnutí nepokračovalo.

52:00

Kašpařík z otočky netrefil branku. Turek puk zkontroloval a nechal ho dojet k zadnímu mantinelu.

52:31
Tresty

Vyloučen hráč Petr Gřegořek (Č. Budějovice), TS min. za Podražení
Gřegořek unikajícího Bartoviče poslal k zemi.

0:0
52:31

Milan Bartovič (Liberec) nájezd neproměnil.

Sám faulovaný se rozhodl jet trestné střílení. Turka chtěl překonat mezi nohy, českobudějovický brankář měl betony u sebe.

53:00
Góly

Petr Sailer (Č. Budějovice) vstřelil branku (8. gól v play-off). Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 5:5
Rozhodčí jasně ukazuje: Gól! Ani se nepojede přesvědčit ke kolegovi u videa. Sailer se natlačil na libereckého brankáře, který si neposedný puk srazil vyrážečkou do branky.

54:16

Po dalším pádu jednoho z hráčů se vylučovat nebude, hra se přerušila, protože rozhodčí ztratil puk z dohledu. Kotouč zmizel pod ležíčím borcem.

54:54

Podkonického přihrávka přeskočila libereckému obránci na modré čáře čepel hokejky.

55:30

Mikeska vybojoval puk pro Pletku. Jeho střelu po ledě likviduje Pinc.

56:17

Rána Čakajíka od modré se zastavila o obránce Budějovic.

56:50

Melichárek se protlačil ke střele. Pinc efektním zákrokem schoval puk v lapačce.

58:12

Hra už je opatrnější. Oba týmy se soustředí na bránění a nikdo nechce udělat chybu, která by v tomto čase a za tohoto stavu byla osudová.

59:11
Góly

Lukáš Derner (Liberec) vstřelil branku (3. gól v play-off). Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 6:5
Dramatická přestřelka dostává nečekaný konec. Derner od levého mantinelu nahazuje kotouč, který si zadní částí těla tečoval do vlastní branky českobudějovický obránce Josef Melichar.

59:11

František Výborný si pro svůj tým bere oddechový čas.

59:17

Budějovice nahodily puk do pásma. Pinc přikryl kotouč lapačkou na ledě a jeho protějšek už je na střídačce. Hosté zkouší hru bez gólmana se šesti bruslaři.

59:41

Po přihrávce rukou se bude vhazovat ve středním pásmu. Turek zůstává sedět na lavičce.

59:59

Bartovič netrefil odkrytou branku.

Skončila třetí třetina.

Počet diváků: 4 041

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

7. ledna 2024 17:00Č. Budějovice-Liberec 1:8
3. ledna 2024 18:00Liberec-Č. Budějovice 4:1
24. listopadu 2023 18:00Liberec-Č. Budějovice 2:5
5. října 2023 17:30Č. Budějovice-Liberec 3:4P
22. února 2023 17:30Č. Budějovice-Liberec 3:4
8. ledna 2023 16:00Liberec-Č. Budějovice 2:3P
27. listopadu 2022 17:00Č. Budějovice-Liberec 4:1
4. října 2022 18:00Liberec-Č. Budějovice 6:1
6. března 2022 17:00Č. Budějovice-Liberec 5:3
30. ledna 2022 16:00Liberec-Č. Budějovice 1:2
11. ledna 2022 17:10Č. Budějovice-Liberec 5:4
5. října 2021 18:00Liberec-Č. Budějovice 3:2
23. února 2021 17:00Liberec-Č. Budějovice 4:2
19. února 2021 17:30Č. Budějovice-Liberec 2:5
8. ledna 2021 18:00Liberec-Č. Budějovice 7:0
22. listopadu 2020 17:00Č. Budějovice-Liberec 2:3N
20. ledna 2013 17:00Liberec-Č. Budějovice 0:2
7. prosince 2012 17:30Č. Budějovice-Liberec 2:1P
26. října 2012 18:30Liberec-Č. Budějovice 2:6
21. září 2012 18:15Č. Budějovice-Liberec 4:1
16. března 2012 18:10Liberec-Č. Budějovice 3:1
13. března 2012 17:30Č. Budějovice-Liberec 1:3
12. března 2012 18:10Č. Budějovice-Liberec 0:1
9. března 2012 18:10Liberec-Č. Budějovice 4:6
8. března 2012 18:30Liberec-Č. Budějovice 4:3
5. února 2012 17:00Č. Budějovice-Liberec 2:1P
28. prosince 2011 18:30Liberec-Č. Budějovice 1:3
16. listopadu 2011 18:10Č. Budějovice-Liberec 2:3
5. října 2011 18:30Liberec-Č. Budějovice 4:2
20. února 2011 18:10Liberec-Č. Budějovice 5:2
9. ledna 2011 17:00Č. Budějovice-Liberec 4:0
30. listopadu 2010 18:10Liberec-Č. Budějovice 3:1
19. října 2010 17:30Č. Budějovice-Liberec 2:4
14. března 2010 18:10Liberec-Č. Budějovice 9:1
12. března 2010 18:10Č. Budějovice-Liberec 6:5N
11. března 2010 18:10Č. Budějovice-Liberec 4:1
9. března 2010 17:40Liberec-Č. Budějovice 6:5
8. března 2010 18:10Liberec-Č. Budějovice 2:1
5. března 2010 18:10Č. Budějovice-Liberec 3:4P
10. ledna 2010 18:10Liberec-Č. Budějovice 2:3
22. listopadu 2009 17:00Č. Budějovice-Liberec 1:0P
6. října 2009 18:30Liberec-Č. Budějovice 3:0
19. února 2009 17:30Č. Budějovice-Liberec 4:3
9. ledna 2009 18:30Liberec-Č. Budějovice 3:2
26. listopadu 2008 18:30Liberec-Č. Budějovice 3:2
10. října 2008 17:30Č. Budějovice-Liberec 2:3
25. ledna 2008 0:00Liberec-Č. Budějovice 2:3P
23. prosince 2007 0:00Č. Budějovice-Liberec 2:3P
9. prosince 2007 0:00Liberec-Č. Budějovice 1:2P
28. září 2007 0:00Č. Budějovice-Liberec 3:2P