Hezký podvečer, vítejte u on-line reportáže z pátého utkání čtvrtfinálové série mezi Plzní a Litvínovem. Stav zápasů je zatím vyrovnaný 2:2.

Sérii zatím kralují dva mladí brankáři na obou stranách. Marek Mazanec v posledním utkání vychytal Plzni výhru v nájezdech, jeho kamarád z plzeňské juniorky Pavel Francouz zase v dresu Litvínova obdržel za čtyři zápasy pouze šest gólů.

Nedaří se naopak zkušeným veteránům a hvězdám základní části. Útočník Tomáš Vlasák ještě nebodoval, Martin Straka se zapsal do statistik pouze jedinou asistencí. Vůbec se nevede ani posile ze zahraničí Petru Vampolovi.

Litvínovu bude dnes chybět útočník elitního útoku Juraj Majdan, jenž v posledním duelu udeřil hlavou obránce Tomáše Frola a od disciplinárky schytal čtyřzápasový trest.

Sestavy a rozestavení

Rozhodčí: Fraňo (CZE), Hodek (CZE) - Barvíř (CZE), Blümel (CZE)
Počet diváků: 7 508

Utkání začalo.

0:40
Tresty

Vyloučen hráč František Lukeš (Litvínov), 2 min. za Sekání
Litvínovští hořekují nad počty vyloučených hráčů, přesto i páté utkání začnou v oslabení. Lukeš před vlastní brankou fauloval Kováře.

1:28

Puk se zatím přesouvá mezi středním pásmem a plzeňskou útočnou třetinou. Litvínov rychle napadá soupeřovu rozehrávku.

2:01

Rozhodčí i hokejisté si stěžují na špatně osvětlené hřiště. Sudí Hodek volá, aby pořadatelé "přisvítili". Opravdu se zdá, jako kdyby ledovou plochu halil nějaký stín...

2:40

Lukeš se vrátil z trestné lavice, domácí hokejisté během jeho trestu zajímavější souhru nevymysleli.

4:09
Tresty

Vyloučen hráč Nicolas Johnson (Plzeň), 2 min. za Podražení
První přesilovku bude mít i Litvínov.

4:23

Lukeš vysoko napřáhl hokejku, ale Mazancovu branku nakonec vůbec netrefil. Plzeňský brankář si dosud připsal jediný zákrok po nedávném nahození Hübla.

5:23

Trávníček nezpracoval přihrávku a Litvínov podruhé ztratil útočnou třetinu. I Litvínovská přesilovka se rychle chýlí ke konci.

6:21

Kolem Mazance teď proletělo několik rychlých puků, nikdo z litvínovských útočníků je ale nestačil srazit do branky, a tak jen zaduněly o zadní hrazení.

6:49

Pšurný našel odražený puk a zkusil zakončit bekhendem. Mazanec ale dobře zakročil.

8:02

Litvínovská obrana opět drží bezvadně pohromadě. Proti zformovanému bloku najížděl St. Pierre, ale daleko se nedostal a raději brzy vystřelil. Francouz snadno chytil puk do lapačky.

8:54

Do rychlého brejku našlápl Straka, už zase se ale před něj postavil obránce, a tak plzeňský kapitán střílel zdálky bez úspěchu.

10:11

Pletka se pohlednou otočkou odpoutal od obránce a připravil výbornou pozici pro Kováře. Jeho ránu stačil soupeř zblokovat do ochranné sítě.

10:54

Další pěkná spolupráce Pletky a Kováře. Pletka přihrál puk přes šířku kluziště a Kovář bez přípravy vypálil od mantinelu. Francouz se přesunul a střelu vyrazil.

11:43

Mazanec zastavil Zemanovu ránu od modré čáry, přestože před ním stálo několik hokejistů. Plzeňští následně vyrazili do brejku, ale obránci opět k Francouzovi nikoho nepropustili.

13:34

Sklenička poslal puk na Mazance od červené čáry, Gerhát pak na levé straně minul branku.

14:15

Litvínovští přečíslili obranu, jenže Trávníček s pukem na hokejce přihrával bekhendem Posmykovi, a k tomu už kotouč nedoputoval.

15:05

Litvínovský Stříteský čelem k brance přihrával za sebe a číhající Vampola získal puk. Piřsunul ho k Lvovi, ale tomu protihráč střelu zblokoval.

16:05
Tresty

Vyloučen hráč Martin Straka (Plzeň), 2 min. za Držení protihráče
Straka hasil začínající protiútok hostů. Litvínov má druhou početní výhodu.

16:45

Martynkovi utekl v mezikruží puk a Plzeň vyhodila.

17:35
Tresty

Vyloučen hráč Martin Ručinský (Litvínov), 2 min. za Držení protihráče
Ručinský za vlastní brankou fauloval a ukončil litvínovskou přesilovku.

18:32

Začala plzeňská přesilovka, v níž se hned naskytla šance pro Johnsona. Přišel mu puk přesně na střed hřiště, nicméně americký útočník branku vysoko přestřelil.

18:38
Tresty

Vyloučen hráč Nicolas Johnson (Plzeň), 2 min. za Hrubost
Známý provokatér Trávníček vjel do brankáře Mazance, načež mu Johnson vlepil pár ran do helmy. Plzeňský hokejista pak za to schytal dvouminutový trest. Bude se hrát ve čtyřech.

19:35

Trest Ručinského skončil a hosté si zahrají zhruba minutovou početní výhodu.

Skončila první třetina.

Začala druhá třetina.

20:32

Hübl plánoval vypálit zprava bez přípravy, jenže puk mu nesedl přesně na čepel. Škoda pro Litvínov, Mazanec se nestihl přesunout a v brance zela pěkná díra.

20:38

Johsnon, jehož sudí potrestali ve druhé části, se už vrátil do hry. Domácí přecházejí do ofenzivy.

22:45

Sražený puk se doplazil až k Francouzovi. Stále se hraje hodně opatrně, lepší střelecké pozice mají oba týmy spíše jen v přesilovkách. Ofenzivní spektákl asi už dnes večer neuvidíme...

24:02

O něco lépe zatím vypadají Litvínovští. Přihrávky mají přesnější, jejich obrana je jistější. Ovšem v poměru gólových šancí jsou na tom se soupeřem zhruba stejně. Na nule.

25:32
Důležité

Až teď se Litvínovu povedlo prorazit! V plzeňské obraně zůstal jediný hokejista a po Gerhátově přihrávce měl na brankovišti hodně času Hanzl. Zkusil kličku, ale Mazanec mu holí vypíchnul puk.

26:24

Slovákova rána k Francouzovi neprošla. Jako hodně plzeňských střel. Obránci v žlutém padají na led opravdu obětavě.

28:32
Důležité

A konečně také pořádná šance Plzně! Po uspávacím hokeji proletěl do útočné třetiny Vampola a jeho bomba se odrazila od tyče ven. Někteří fanoušci už vstávali, ale puk v brance neskončil.

29:54
Góly

Jan Kovář (Plzeň) vstřelil branku (15. gól v play-off), asistence Ondřej Kratěna a Tomáš Slovák. Stav zápasu Plzeň - Litvínov 1:0
Plzeň se probudila a vede. Kovář si u mantinelu obhodil obránce Kubáta a než mu pod nohy skočil dojíždějící Rapáč, poslal puk zápěstím do růžku branky. Střela to nebyl prudká, zato pěkně umístěná. Žlutá lahev s vodou na horní síťce vyletěla do vzduchu.

31:54

Jareš si vyměnil puk z Trávníčkem a pak vystřelil od modré čáry. Martynek před brankovištěm stínil Mazancovi, ale společné litvínovské úsilí ke gólu nevedlo.

32:41
Tresty

Vyloučen hráč Pavel Kašpařík (Plzeň), 2 min. za Podražení

33:10

Kratěna osvobodil domácí tým a kompletní čtyřka plzeňských hokejistů stihla vystřídat.

33:19
Tresty

Vyloučen hráč Richard Rapáč (Litvínov), 2 min. za Nedovolené bránění
Rapáč bránil Straku na modré čáře. Počet hráčů na ledě se srovná.

34:49

Kašpařík vyskočil z trestné lavice a zapojil se plzeňského útoku s Kovářem a Hollwegem. Ke střele ale nakonec vůbec nedošlo.

35:16
Tresty

Vyloučen hráč Robin Hanzl (Litvínov), 2 min. za Hákování
Plzeňská přesilovka bude pokračovat. Rapáč se sice už vrátil z trestné lavice (přestože se dresem zahákl za dvířka a upadl) ovšem hned ho tam vystřídá Hanzl.

36:34
Důležité

Hanzlík si sjel až do mezikruží, kam mu spoluhráči dopravili kotouč. Francouze ale střelou bez přípravy nepřekonal, moc se mu totiž nepovedla.

37:16

Hanzl už je taky na ledě. Po delší době se hraje v plném počtu na obou stranách.

38:30

Kubátův pokus z modré čáry vyrazil Mazanec před sebe. Puk si našli domácí hokejisté.

39:32

Plzeňští se pečlivě brání před hostujícímí výpady. Před přestávkou už moc neriskují.

Skončila druhá třetina.

Začala třetí třetina.

40:55
Tresty

Vyloučen hráč František Lukeš (Litvínov), 2 min. za Hrubost

41:56

St. Pierre s Kovářem se pokusili o střelu, ovšem ani jedna k Francouzovi neprošla.

42:45

Kovář se opět natlačil před Francouze, ale litvínovský gólman vydržel stát na čáře a puk i hokejistu odrazil před sebe.

42:55

Domácí přesilovka skončila. Plzeň pár střeleckých příležitostí dostala, ale nevyužila je dobře.

43:58

Dva litvínovští hokejisté se srazili při rozehrávce a soupeř přešel do přečíslení. Straka ale situaci nevyřešil vhodně a puk skončil mimo branku.

44:34

Johnson najednou vybruslil do vynikající pozice. Proklouzl mezi dvěma beky a z mezikruží mířil k pravé tyčce. Francouze neprostřelil.

46:25

Rapáč se obtočil kolem branky a snažil zakončit. To se mu nepovedlo, puk utekl z čepele a proskočil brankovištěm na protější stranu.

47:43
Tresty

Vyloučen hráč Martin Straka (Plzeň), 2 min. za Sekání
Straka po vhazování přesekl hokejku Gerhátovi. Litvínov bude ve výhodě.

48:19
Góly

František Lukeš (Litvínov) vstřelil branku (25. gól v play-off), asistence Martin Ručinský. Stav zápasu Plzeň - Litvínov 1:1
Plzeňští propadli, nestihli zadržet rozjeté útočníky a inkasovali. Ručinský přistrčil puk mezi kruhy, odkud Lukeš prudkým švihem prostřelil Mazance. Puk propadl plzeňskému gólmanovi pod lapačkou a pomalu doklouzal za čáru.

51:55

Na modré čáře napřáhl Kousalík a Mazanec vystřelený puk vytěsnil mimo. Plzeňští teď čekají, co s pukem vymyslí Litvínov. Jsou v útlumu.

52:31
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Zeman (Litvínov), 2 min. za Sekání

52:35
Tresty

Vyloučen hráč Petr Vampola (Plzeň), 2 min. za Podražení
Přesilovka Plzně skončila po čtyřech vteřinách. Vampola fauloval hned po buly.

53:22

Kovář se uvolnil v souboji jeden na jednoho, cukl s hokejkou ze strany na stranu a před dalším obráncem vystřelil. Zasáhnout musel Francouz.

54:10
Tresty

Vyloučen hráč Viktor Hübl (Litvínov), 2 min. za Sekání
Hübl přesekl hokejku o Pletku, který následně skočil na led jako cvičený lachtan. Plzeňští budou hrát chvíli proti třem, pak klasickou výhodu pět na čtyři.

54:43

Slovák nahrál na levou stranu Kovářovi, který z první střílel na Francouze. Litvínovský gólman ale drží pevně jako zeď.

56:10

Plzeňští přesilovku příliš dobře nevyužili a nechali si výhodu utéct.

56:43

Straka zavezl kotouč k Francouzovi, zatímco Vampola sváděl souboj, v němž ztratil rukavici. Plzeň bude pokračovat v útoku.

58:24

Mazanec v brankovišti nebyl vůbec připraven v postoji, jelikož do něj strčila dvojice bojují na brankovišti. Mezitím pálil litvínovský Posmyk, ale puk až k bráně neprošel.

60:00
Tresty

Vyloučen hráč Matěj Stříteský (Litvínov), 2 min. za Vysoká hůl
Litvínov začne prodloužení v oslabení. Černý fauloval v samém závěru třetí třetiny.

Skončila třetí třetina.

Začalo prodloužení.

61:12

Plzeňští zahajují prodloužení v přesilovce, ovšem zatím se jim nedaří podržet si útočné pásmu. Puk jim stále ujíždí mimo.

61:53
Tresty

Vyloučen hráč Jakub Černý (Litvínov), 2 min. za Faul kolenem
Litvínov se bude sedm sekund bránit ve třech.

62:30
Důležité

Odražený puk doputoval k úplně volnému Tomáši Vlasákovi, který mířil do odkryté branky. Posmyk ale stihl srazit střelu do brankové konstrukce.

63:02

Plzeňští si vybrali oddechový čas a radí, jak využít zbytek přesilovky.

63:35
Tresty

Vyloučen hráč Robin Hanzl (Litvínov), 2 min. za Krosček
Pletka opět leží na ledě a emoce litvínovských hokejistů planou. Na trestnou lavici tentokrát putuje Robin Hanzl. Za krosček. 16 vteřin se budou hosté bránit ve třech.

63:41

Nabito měl na modré čáře Hanzlík, Francouz ránu vyrazil mimo.

64:12

Litvínov už je ve čtyřech, ale plzeňský tlak pokračuje. Další souhru domácích zmařila Posmykova brusle, od níž se puk odrazil pryč.

65:32

Kovář prudce přihrával k druhé tyčce na Kratěnu, ten ale nezpracoval puk.

65:35

Hanzl se přiřítil do obranné třetiny krátce po tom, co promarnil šanci Pletka. Litvínovský útočník málem porazil rozhodčího, ale pomohl vytlačit soupeře ze třetiny.

67:13

Johnson se jako tank tlačil směrem k litvínovské brance. Puk si posunul před sebe a snažil se ho dojet. Francouz ho ale stihl odehrát.

68:01

Litvínovu se nepovedla rozehrávka a Francouz musel opět zasahovat. Hosté celé prodloužení tráví pod těžkým tlakem.

69:02

Nesmělé útoky Litvínova nemají výsledek. Puk drží Plzeň a chce rozhodnout ještě v prodloužení.

69:43

Mazanec zachytil skákající puk, který postrčil k brance Ručinský. Ještě jednou se bude vhazovat v plzeňské třetině.

Skončilo prodloužení.

Začaly samostatné nájezdy.

0:0

František Lukeš (Litvínov) nájezd neproměnil.

Lukeš hledal mezeru mezi Mazancovými betony, ale trefil jen chránič.

1:0
Góly

Petr Vampola (Plzeň) nájezd proměnil (1. gól v play-off) .

Vampola se několikrát zastavil, pak zvolil bekhendovou kličku a zavěsil pod horní tyč.

1:0

Viktor Hübl (Litvínov) nájezd neproměnil.

Hübl mířil pod lapačku, ale brankář Mazanec puk zachytil.

1:0

Jan Kovář (Plzeň) nájezd neproměnil.

Kovář nastřelil Francouze.

1:1
Góly

Martin Ručinský (Litvínov) nájezd proměnil (2. gól v play-off) .

Ručinský suverénním nájezdem vyrovnal stav. Mazance si položil a zakončil forhendovým blafákem.

1:1

Nicolas Johnson (Plzeň) nájezd neproměnil.

Francouz vypíchl Johnsonovi puk z hokejky.

1:1

Václav Pletka (Plzeň) nájezd neproměnil.

Francouz vychytal i Pletkovu střelu na vyrážečku.

1:2
Góly

Robin Hanzl (Litvínov) nájezd proměnil (1. gól v play-off) .

Hanzl rozhoduje zápas! Mazanec mu nestačil vypíchnout puk z hokejky, útočník cukl s pukem na levou stranu a přehodil brankářův beton.

60:00
Tresty

Vyloučen hráč Matěj Stříteský (Litvínov), 2 min. za Vysoká hůl

60:00

Litvínovští po tuhém boji vítězí na plzeňském ledě 2:1 a v sérii se ujímají vedení 3:2. O postupu do semifinále budou moci rozhodnout v pondělí v domácím prostředí.

Počet diváků: 7 508

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

9. března 2024 16:30Plzeň-Litvínov 1:2P
7. března 2024 17:30Litvínov-Plzeň 4:1
6. března 2024 17:30Litvínov-Plzeň 4:2
28. ledna 2024 16:30Plzeň-Litvínov 3:5
20. prosince 2023 17:30Litvínov-Plzeň 2:3N
29. října 2023 18:00Plzeň-Litvínov 5:2
17. září 2023 17:30Litvínov-Plzeň 4:2
26. února 2023 15:30Litvínov-Plzeň 2:1
13. ledna 2023 17:30Plzeň-Litvínov 4:1
29. listopadu 2022 17:30Litvínov-Plzeň 2:4
16. října 2022 16:30Plzeň-Litvínov 4:3
18. února 2022 17:30Plzeň-Litvínov 4:3P
4. ledna 2022 17:30Litvínov-Plzeň 4:3P
7. listopadu 2021 16:30Plzeň-Litvínov 3:4
26. září 2021 17:30Litvínov-Plzeň 2:5
5. února 2021 16:30Plzeň-Litvínov 5:4
28. prosince 2020 17:30Litvínov-Plzeň 0:3
13. listopadu 2020 17:30Plzeň-Litvínov 2:1N
7. listopadu 2020 15:30Litvínov-Plzeň 1:4
28. ledna 2020 17:20Litvínov-Plzeň 5:1
20. prosince 2019 17:30Plzeň-Litvínov 6:2
29. října 2019 17:30Litvínov-Plzeň 1:3
15. září 2019 16:30Plzeň-Litvínov 2:0
5. března 2019 17:30Litvínov-Plzeň 5:1
25. ledna 2019 17:30Plzeň-Litvínov 7:1
7. prosince 2018 17:30Litvínov-Plzeň 1:2N
21. října 2018 16:30Plzeň-Litvínov 4:1
14. ledna 2018 15:30Litvínov-Plzeň 4:5
1. prosince 2017 17:30Plzeň-Litvínov 5:1
17. října 2017 17:30Litvínov-Plzeň 2:1P
8. září 2017 17:30Plzeň-Litvínov 5:1
24. února 2017 17:30Litvínov-Plzeň 2:0
6. ledna 2017 17:30Plzeň-Litvínov 4:2
20. listopadu 2016 15:30Litvínov-Plzeň 2:0
7. října 2016 17:30Plzeň-Litvínov 3:4
7. února 2016 15:30Litvínov-Plzeň 3:1
28. prosince 2015 17:30Plzeň-Litvínov 2:1
13. listopadu 2015 17:30Litvínov-Plzeň 1:3
25. září 2015 17:30Plzeň-Litvínov 4:3P
25. ledna 2015 17:30Litvínov-Plzeň 4:1
7. prosince 2014 15:30Plzeň-Litvínov 6:5P
24. října 2014 17:30Litvínov-Plzeň 1:0
14. září 2014 17:30Plzeň-Litvínov 2:3N
31. ledna 2014 17:30Plzeň-Litvínov 4:2
15. prosince 2013 17:30Litvínov-Plzeň 2:1
3. listopadu 2013 17:30Plzeň-Litvínov 1:0N
24. září 2013 18:20Litvínov-Plzeň 4:1
20. března 2013 19:00Plzeň-Litvínov 4:3
18. března 2013 17:30Litvínov-Plzeň 2:5
16. března 2013 18:15Plzeň-Litvínov 1:2N
13. března 2013 17:30Litvínov-Plzeň 3:4N
12. března 2013 17:30Litvínov-Plzeň 3:0
9. března 2013 19:00Plzeň-Litvínov 2:1
8. března 2013 17:30Plzeň-Litvínov 0:1
13. ledna 2013 17:30Litvínov-Plzeň 2:1N
2. prosince 2012 17:30Plzeň-Litvínov 3:2
21. října 2012 17:30Litvínov-Plzeň 1:2
14. září 2012 17:30Plzeň-Litvínov 6:4
17. února 2012 17:30Litvínov-Plzeň 4:1
6. ledna 2012 17:30Plzeň-Litvínov 4:1
20. listopadu 2011 17:30Litvínov-Plzeň 8:2
9. října 2011 17:30Plzeň-Litvínov 2:1
27. února 2011 18:10Plzeň-Litvínov 3:4P
26. února 2011 19:40Plzeň-Litvínov 4:0
24. února 2011 17:40Litvínov-Plzeň 5:2
23. února 2011 17:40Litvínov-Plzeň 4:2
23. ledna 2011 17:30Litvínov-Plzeň 1:0
12. prosince 2010 17:30Plzeň-Litvínov 3:4N
2. listopadu 2010 17:30Litvínov-Plzeň 0:3
26. září 2010 14:00Plzeň-Litvínov 6:1
3. března 2010 18:10Litvínov-Plzeň 1:5
8. ledna 2010 17:30Plzeň-Litvínov 8:4
20. listopadu 2009 17:30Litvínov-Plzeň 2:6
4. října 2009 17:30Plzeň-Litvínov 4:5
30. ledna 2009 17:30Plzeň-Litvínov 2:4
23. prosince 2008 17:30Litvínov-Plzeň 6:1
31. října 2008 17:30Plzeň-Litvínov 1:2
23. září 2008 17:30Litvínov-Plzeň 2:4
27. ledna 2008 0:00Litvínov-Plzeň 2:3P
26. prosince 2007 0:00Plzeň-Litvínov 3:6
14. listopadu 2007 0:00Litvínov-Plzeň 3:2P
30. září 2007 0:00Plzeň-Litvínov 6:5P