Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dobrý den z Home Credit Areny v Liberci, kde se vše chystá na druhý střet předkola play off proti brněnské Kometě.

Včerejší duel nabídl parádní podívanou, když nejprve domácí vedli o dvě branky, hosté potom točili a domácí se dokázali vrátit a později i rozhodnout. Viděli jsme branky v přesilové hře i oslabeních no prostě téměř vše, co může hokej nabídnout.

V sestavách oproti včerejšku svítí jediná změna. Do brankoviště Komety se postaví bronzový medailista z olympijských her Matej Tomek. Brněnská legenda Marek Čiliak mu dnes bude pouze hlídat záda ze střídačky.

Včerejší výhra Liberce stáhla letošní vzájemné skóre zápasů na poměr 2:3 z pohledu Liberce. V Kometě mají oblíbenou formulku, že play off je jiná soutěž a vše co mu předchází se maže. No snad se pro vlastní prospěch pletou.

Sestavy a rozestavení

LiberecLiberec

60 Kváča
Kváča
o hráči
29 Ivan
5 Šmíd
Šmíd
o hráči
Melancon
o hráči
Rosandič
o hráči
59 Kolmann
Kolmann
o hráči
17 Derner
Derner
o hráči
Faško-Rudáš
o hráči
12 Gríger
Gríger
o hráči
16 Birner
Birner
o hráči
69 Zachar
Zachar
o hráči
21 Klepiš
Klepiš
o hráči
45 Ordoš
Ordoš
o hráči
15 Klapka
Klapka
o hráči
Jelínek
o hráči
53 Vlach
Vlach
o hráči
71 Najman
Najman
o hráči
28 Šír
Šír
o hráči
Rychlovský
o hráči

KometaKometa

30 Tomek
Tomek
o hráči
70 Bartejs
Bartejs
o hráči
Ďaloga
o hráči
Kučeřík
o hráči
93 Holland
Holland
o hráči
6 Tansey
Tansey
o hráči
33 Doudera
Doudera
o hráči
88 Mueller
Mueller
o hráči
92 Holík
Holík
o hráči
Zaťovič
o hráči
81 Vincour
Vincour
o hráči
Krištof
o hráči
16 Horký
Horký
o hráči
26 Šik
18 Zbořil
Zbořil
o hráči
Šoustal
o hráči
Dočekal
o hráči
72 Kollár
Kollár
o hráči
61 Rákos
Rákos
o hráči

Rozhodčí: Kika (CZE), Sýkora (CZE) - Frodl (CZE), Ondráček (CZE)
Počet diváků: 4 621

Liberecký stadion se stal na konci základní části skvěle opevněnou pevností. Domácí zvítězili šestkrát z poslední sedmi utkání. Pětkrát za tři body. Jedinou prohru bílým tygrům ale uštědřila právě Kometa.

Za sledování bude určitě znovu stát Mislav Rosandič, který má na modré čáře slinu a je nečekaným střelcem posledních duelů v dresu Liberce.

Na druhé straně se včera prosadil například Luboš Horký. Od toho se v Kometě čeká hodně a sám si včera po utkání sypal popel na hlavu, že týmu nedal dost. Inkasovaná branka v oslabení šla opravdu za ním. Na hokejce měl pak ještě jeden gól v oslabení, Šmíd mu ale druhou radost dokázal překazit.

V zápise se změnili také muži v pruhovaném. Dnešní duel odřídí Adam Kika s Matějem Sýkorou. Na modrých čarách dnes budou stát Jiří Ondráček a Jakub Frodl.

Vše už je připraveno, za pár okamžiků padne úvodní buly, na které se chystají obě první formace.

Utkání začalo.

0:10

Domácí nakonec ještě změnili útok, aby na Holíkovu formaci šla Jelínkova řada.

0:51

Zaťovič dvakrát vyzkoušel Kváču, poté se Liberci podařilo dostat kotouč mimo své území a přejít do útoku.

1:39

Ordoš si připisuje první nebezpečnou akci Liberce. Puk dostal do prostoru mezi kruhy, kde jej hlídali snad všichni brněnští hráči. Ordoš se ale stejně dostal ke střele a Tomek musel zasahovat.

1:50

Ďaloga rozehrál rychlý výpad Komety. Kváča si připsal první zákrok proti střele Horkého.

2:05

Puk skončil na střídačce domácích, vhazuje se ve středním pásmu.

2:34

Zaťovič našel na levé straně modré čáry úplně volného Kučeříka. Ten se ale na střelu zápěstím chystal příliš dlouho a tak se Kváča stihl pohodlně narovnat do střely.

3:10

Dočekal s Rákosem trápí domácí tvrdou hrou u mantinelů v útočném pásmu. Osobní souboje dnes budou opět klíčem k úspěchu.

3:43

Krištof prohrál buly s Grígerem a Liberec hned nastartoval útok. Ke střele z velkého úhlu od levého mantinelu se dostal Birner, Tomek ale s takovými pokusy nemívá problémy.

4:29

Na led jde Holíkova řada, Liberec hned posílá Jelínkovu řadu. Vhazuje se po pravé ruce Kváči.

4:35

Do Holíka u modré čáry narazil Klapka a centr první formace Brna leží na zemi. O faul nešlo, srazili se bez úmyslu. Holík ale nevypadá vůbec dobře a z ledu odjíždí jen za pomoci spoluhráčů.

5:05

Hra už pokračuje, Šmíd nahazoval puk hned za červenou čarou, útočníci jeho nabídku ale nedobruslovali a tak kotouč seberou hosté.

5:38

Krištof se s pukem dral středem hřiště, kličkoval před Melanconem a málem jej vymíchal, Kanaďan ale situaci zvládl.

6:14

Hra je přerušená hlavním arbitrem Sýkorou. Kváčova branka je mimo své postavení.

6:25

Derner bojuje s Rákosem u mantinelu za Kváčovou brankou.

6:48
Góly

Jakub Rychlovský (Liberec) vstřelil branku (7. gól v play-off), asistence Adam Najman. Stav zápasu Liberec - Kometa 1:0
Vedení snadno a rychle. Kometa ztratila puk ve středním pásmu při založení útoku, puk si vzal Rychlovský, najel do pásma podél pravého mantinelu a vymetl bližší růžek Tomkovy klece. Ten tam nechal místo jen na jeden puk, to Ryhlovskému ale stačilo.

7:37

Faško-Rudáš forčekuje a nepříjemně dotírá na hosty, kteří jsou otřesení. Pozitivum může ale být návrat Holíka.

8:01

Klapka se dostal mezi kruhy bráněný nedostatečně a obdržel tam i kotouč. Klička mířící za pravý beton Tomka ale byla pomalá a brněnský brankář byl rychlejší.

9:12

Bílí Tygři zakládají další útok a znovu snadnou rozehrou nahozením puku do pásma.

9:55

Kometa se dostala k puku a stihla i přejít přes modrou čáru. Útočníci ale nenalezli cestu do brankoviště, a tak nabili Douderovi. Ten pořádně provětral lapačku Kváči, na víc ale jeho bomba neměla.

9:55

Probíhá komerční přestávka, oba týmy rychle spěchají ke střídačkám pro novou sadu instrukcí od koučů Kalouse a Augusty.

10:08

Holík vyhrál buly, s pukem ale operoval hned Šmíd. Chtěl zrychlit hru dlouhou přihrávkou, ta ale minula jeho forvardy a píská se zakázané uvolněné.

10:36
Důležité

Mueller ukázal svoji sílu a přehled, Ďaloga mohl těžit z jeho rozehry, jeho rána byla zblokovaná, druhá vyražená. K puku se dostával ještě Holík, dorážku z první ale promáchl a druhý pokus si Kváča pohlídal.

11:20

Kometa je od inkasované branky aktivnější, nyní se o úspěch snaží její třetí formace, bývalý centr Komety Klepiš s jeho křídly jim v tom ale brání.

12:19
Důležité

Melancon se odpoutal od modré čáry a šel podpořit útok. Dostal výbornou přihrávku mezi kruhy, odkud zkoušel trefit horní růžek z první. Rána ale mířila příliš vysoko.

12:19

Po komerční pauze jde na led Holíkova řada a tak se na ledě připravuje i Jelínkova skvadra.

12:40

Vlach drží puk u mantinelu v levém rohu útočné třetiny. Této řadě se zatím daří eliminovat největší hrozbu hostí.

13:30

Najman pálil podobně jako Ryhlovský ze stejného prostoru, Tomek tentokrát drží. Poté se ještě střelec první branky dral před Tomka a Najman jej hledal mezi kruhy, puk ale zvládli brněnští beci sebrat.

14:51

Ďaloga měl dost rozehrávek v útočném pásmu, zavezl kotouč do třetiny, udělal kličku na střed a pálil z mezikruží na levou tyč Kváčovy klece. Brankář ale s touto variantou počítal a dokázal puk vytěsnit mimo tři tyče.

15:47

Vlach neuhlídal nohy a vjel do pásma dříve, než Klapka s pukem. Ofsajd.

16:17

Do útoku se snažili prodrat členové čtvrté řady hostí. Nahození ale bylo příliš dlouhé.

16:26

Kolmann zavezl puk po pravé straně a pokračoval ve své akci. Bekhendem nahodil na puk na Tomka, ten kotouč jen zametl před sebe a Gríger byl první u puku. Tomek byl ale povyjetý, a tak z jeho zaváhání domácí nic nevytěží.

17:05

Šmíd zase nahazuje puk hned za červenou čarou. Nemá potřebu si komplikovat život.

17:32

Tansey toto nahození sebral a hned jej chtěl poslat dopředu na Šoustala, ten by byl u puku první, rozhodčí ale pískají zakázané uvolnění. Teď Brňanům trochu ukřivdili.

17:50
Důležité

Dočekal se mohl vykoupit z chyby při prvním gólu, když dostal puk mezi kruhy. Chtěl vystřelit co nejrychleji, musel ale střílet z otočky a tak ránu neumístil k tyči. Kváča dokázal pravým betonem reagovat.

18:51

Kryštof napadá rozehrávku domácích, ti ale odolávají a získají pásmo.

19:22

Konečně se ozvalo pravé play off. V pravém rohu útočné třeiny Liberce se soupeři řezali z plných sil. Holland možná mohl být vyloučený, Šír s Najmanem si ale nenchali nic líbit. Akce skončila střelou Šmída od modré čáry.

19:54

Faško-Rudáš ještě před sirénou najel po levém mantinelu a hledal na středu najetého Grígera. Našel a centr domácích hned pálil. Rána ale mířila nad.

Skončila první třetina.

20:00

Play off jak se patří je k vidění v Liberci. Domácí jsou o kus taktičtější a hlavně mají větší klid díky prvnímu úspěšnému utkání. Kometa musí tlačit a Liberec toho dokázal brejkem využít.

20:00

Na střely vedou hosté 13:8, šance byly na obou stranách. Konec třetiny byl pak ve znamení tvrdých soubojů, snad na to mužstva navážou i po přestávce.

20:00

Hokejisté už se vrací na ledovou plochu, žádné nevraživé pohledy ani diskuze u červené čáry zatím ale neprobíhají.

Začala druhá třetina.

20:05

Kometa vyhrála vhazování, Mueller ale o puk přichází po dostoupení a hitu Klapky.

20:34

Holík najížděl mezi kruhy, kam mu puk dával zpoza branky Mueller. Ránu prvního centra Brna ale zblokoval obětavě Vlach.

21:29

Grígera podpořil Rosandič ve výpadu dopředu, Holland si ale obránce Liberce vyčíhal a tvrdě jej sestřelil. Čistě tělem.

21:52

Liberec je ofsajdu, vhazovat se bude ve středním pásmu mezi Klepiše a Zbořila.

22:35

Kometa se dostala do útočného pásma, Zbořilova formace ale neměla puk pod kontrolou a tak se hra bude zase stěhovat směrem k Tomkovi.

24:05
Důležité

Ďaloga ztratil puk ve středním pásmu a Vlach se tak mohl pustit do útoku po vzoru Rychlovského. Pálil tentokrát z levé strany, dokonce se ještě dral i k dorážce, když Tomek puk vyrazil. Tentokrát se ale skóre po chybě hostí nemění.

24:40

Zbořil se dostal k puku na modré čáře, udělal dva rychlé kroky a hned pálil forhendem na vyrážečku Kváči. Netrefil těsně branku. Kometa ale bude pokračovat v tlaku.

25:08

Kometa vyhrála buly po levé ruce Kváči, rána Tanseyho byla ale zblokovaná a tak do útoku mohl jít Zachar. Toho však hosté dokázali dobruslit a čistě eliminovat.

25:20

Mueller tečoval nahození od pravého mantinelu z hole Holíka a Kváča měl plné ruce práce. Puk ale mezi ruku a beton nemířil.

26:42

Tomek má puk v lapačce po akci Rosandiče zakončené Melanconem. Tomek puk jen vyrazil před sebe. Dokázal si jej ale napodruhé najít. Následuje komerční pauza.

27:15

Kometa poslala puk přes všechny čáry, zakázané uvolnění.

27:10

Krištof prohrál buly, Gríger ale neslaví úspěch, protože buly vyhrál před sebe a tam jej sebrali hosté.

27:50

Vincour s Horkým napadají až za brankou Kváči, k puku se ale zatím dostat nemohou.

28:20

Mueller zachytil vyhození soupeře na modré čáře, stáhl si puk a hned vypálil. Kváča si nebyl jistá, zda jeho ránu drží, navíc na něj doráželi Holík i Zaťovič. Situaci ale domácí muž s maskou zvládl, puk v něm zůstal.

28:45
Góly

Peter Mueller (Kometa) vstřelil branku (25. gól v play-off), asistence Kevin Tansey. Stav zápasu Liberec - Kometa 1:1
Kváča nebude mít teď čisté svědomí. Mueller dostal puk na levou stranu a překvapil brankáře ranou mezi betony.

29:00

Kometa chce jet na vlně branky, Rákos s Horkým a Dočekalem hned tvrdě napadají a hrají s pukem na mantinelu za Kváčovou klecí.

29:35

Kváča je v jednom ohni a KOmeta mačká tygry. Dočekala teď Kváča vychytal lapačkou, ale tak tak, jen vytěsnil ránu z mezikruží do horní tyče.

30:00

Najman zamkl puk na mantinelu za Tomkem, domácí si chtějí odpočinout od bránění.

30:23

Šmíd už ale velí k útoku. Teď jej ale zastavuje nikoliv Kometa, ale ofsajd.

30:50

Gríger zavezl rychle puk středem, na obou stranách měl svá křídla která čekala na přihrávku, centr se ale rozhodl pro zakončení sám a nezvolil správně, jeho ránu zblokovali beci.

31:15

Vlach pálil z levé strany jen takovou reklamní ránu po vzoru Muellera, kdyby se uchytila. Neuchytila, za to se branka uchytila Tomka, neboť mu zůstala na rameni a hra se tak přerušuje. Pravá tyč na této straně dnes drží v ledu opravdu špatně.

31:47

Dočekal teď nádherně vymíchal dva soupeře v levém útočném rohu, do zakončení už se ale nedostal, na to už byl příliš roztancovaný.

32:00

Místo střely se tak ukazuje divákům v obraně. Na mantinel poslal Zachara. Hokejka v obou rukách tentokrát v pořádku, Zachar byl připravený a s pukem, tudíž o faul nešlo.

32:36

Komerční pauza přerušuje opět trochu agresivnější část hry. Alespoň trochu opadnou emoce. Zachar byl tím, kdo střílel na Tomka, který schoval puk v lapačce.

32:36

Hráči diskutují před vhazováním skoro tak intenzivně, jako na tribuně Kari Jalonen s Petrem Nedvěděm. Vedení reprezentace si nenechalo dnešní duel ujít naživo.

33:05

Bartejs musí střídat, je bez helmy. S pukem ale pokračuje jeho tým, takže Tansey půjde na led pořád v útočném režimu.

34:16

Výborná pasáž Komety. Hosté mačkají Liberec kolem Kváči. K ráně se prodral Tansey, výborně rozdával kotouče Horký. Kometě ale chybí překvapivé řešení.

34:56

Kollára teď nachytali rozhodčí v ofsajdu.

35:15

Kváča teď nerozehrál jistě a Dočekal jeho vyhození z mantinelu sebral. Více ale Kometa nevymyslela a dopředu míří domácí.

36:19
Důležité

Šance na obou stranách. Nejprve Zaťovič blafákem od levého mantinelu jen o chlup nepřekonal Kváču zasahujícího levým betonem. Pak hned na druhé straně Klepiš pálil zprava na vzdálenější tyč a Tomek se blýskl zákrokem vyrážečkou.

37:19

Čárový rozhodčí si teď nechává zalepit prsty, zřejmě schytal ránu při některé z šermovaček dnešních soupeřů.

37:49

Šmíd překazil únik dvou na jednoho kdy se Krištof snažil najít napravo rozjetého Horkého. Šmíd ale pádem jeho nabídku zastavil.

38:17

Mueller je na ledě se Zbořilem a Kollárem. Američan pomáhá útočnému snažení a řada se dostala do tlaku. Zbořil směřoval puk na Kváču z mezikruží, puk ale mířil těsně mimo.

39:10

Ďaloga musel být pozorný proti Faško-Rudášovi, puk ale dokázal uhájit a rozehrává na Holíka ve středním pásmu.

39:56
Důležité

Obrovský kiks Komety v samotném závěru třetiny. Klepiš zůstal před Tomkem sám po ztrátě Komety v útočném kruhu, nedokázal ale přehodit brankářovo rameno. Po něm se ještě k ráně dostal Zachar z pravého kruhu. Katastrofální koncovku odvrátil Tomek, ten bude ale cestou tunelem celou dobu nadávat.

Skončila druhá třetina.

40:00

Je vyrovnáno a přituhuje i v osobních soubojích. Rozhodčí nechávají hru plynout a nepískají hraniční situace. Někdy by to ale nebylo na škodu, přehlédli či pustili i fauly na osobní tresty. Vlach píchl holí Krištofa do slabin, za to se nezřídka chodí předčasně do sprch.

40:00

Kometa vede na střely 25:17 a byla aktivnějším a lepším týmem druhé části. Za nedůslednost těsně před sirénou si ale zasloužila potrestat. To se však Zacharovi s Klepišem nepovedlo.

Začala třetí třetina.

40:10

Poprvé úvodní vhazování ovládli domácí, dopředu ale bruslí s pukem Mueller.

40:33

A hned také první ohrožení branky Kváči. Do rány se dostal Bartejs, Kváča ale na nepříliš povedenou ránu viděl.

41:00

Vincour nahodil do pásma, za pukem ale nikdo nešel a tak dopředu jdou Faško-Rudáš a Gríger.

41:25

Liberec se dostal ke střele, Tomek vyrazil a dopředu mířil Horký. Také se dostal k zakončení z pravého kruhu, mezírku v Kváčovi ale nenašel.

42:15
Důležité

Ordoš se dostal k nebezpečné střele z otočky na levém kruhu před Tomkem. Pálil povedeně na lapačku, Tomek ale ukázal rychlou ruku.

43:04

Tomek si teď zachytá, Rychlovský pálil z levého kruhu další projektil a slovenský brankář jeho ránu neviděl, poziční postavení ale stačilo.

43:50

Holland natáhl k prudké střele z pravé strany od modré. Kváča zasáhl betonem a pak zvládl i další nahození Kanaďana od modré, ta už byla o dost pomalejší.

44:16
Důležité

Birner musel střílet, i když sli s Grígerem dva na jednoho. Pravé křídlo Liberce ale nenašlo skulinu ve vyjetém Tomkovi, který puk pohltil a nedovolil ve hře pokračovat.

45:00
Góly

Peter Mueller (Kometa) vstřelil branku (26. gól v play-off), asistence Otakar Šik. Stav zápasu Liberec - Kometa 1:2
Bartejs nahodil na Kváču od modré, domácí brankář nic neviděl a puk jen vyrazil před sebe, tam byl ale Peter Mueller, který nadvakrát Kváču přehodil.

45:40

Kučeřík si nahodil puk podél levého hrazení sám pro sebe.

46:00
Tresty

Vyloučen hráč Martin Zaťovič (Kometa), 2 min. za Hrubost
Kolmann se těžce zvedá po nárazu kapitána hostí u mantinelu a rozhodčí už tento zákrok nebudou pardonovat. Čeká nás první přesilová hra zápasu.

46:14

Šmíd udržel útočnou třetinu a Liberec motá přihrávkami Kometu.

46:35

Jenže tentokrát už na pas Ordoše nemohl Šmíd dosáhnout a domácí se tak vyhání sami.

47:10

Do velké rány se položil Birner z pozice falešného pravého beka. Tomek schytal puk na rameno, nějak jej ale dokázal v sobě udržet a nechá tak přerušit hru.

47:40

Liberec vysílá na kraší část přesilové hry Jelínka s jeho formací.

48:01

Nic ale nevymysleli a tak je Kometa kompletní.

48:30
Důležité

Opět šance na obou stranách. Rákos ujel sám na Kváču a jeho bekhlendové zakončení chyběly centimětry, protože puk prošel pod Kváčou. Zaťovičovi pak centimetry k dorážce. Na druhé straně se hned osmělil v mezikruží Faško-Rudáš a Tomek musel vytáhnout další skvělý zákrok.

49:10

Vincour se teď strkal z Dernerem před Kváčou a rozhodčí reagují.

49:02
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Derner (Liberec), 2 min. za Hrubost

49:02
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Vincour (Kometa), 2 min. za Hrubost

49:35

Bartejs s Muellerem rozehrávají při hře čtyř proti čtyřem.

50:00
Důležité

Jindy zabiják Mueller si teď chtěl zlepšit asistence, když dostal puk mezi kruhy. I když byl v jízdě vzad, mohl pálit, ale místo toho hledal Holíka, který nebyl připravený a tak z jeho zakončení nebylo nic.

50:30

Horký dojel k puku na pravém útočném kruhu když Liberec střídal. Střílel zápěstím mezi betony, byl už ale ve velkém úhlu a nachytat Kváču dvakrát stejně v jednom zápase snad ani nejde.

50:58

Vhazuje se po pravici Kváči, do rány se hned po vhazování položil Holík. Kváča zasáhl lapačkou, puk ale hned rozehrává.

51:36

Liberec se dostal do útočného pásma, Dočekal s Holíkem ale puk zase získali a vytlačili domácí ven ze svého pásma.

51:46

Kometa hraje teď rozhodně s větším klidem. Liberci se nedaří s pukem vstoupit do pásma.

52:50

Kučeřík dobře podpořil útočné snažení svých forvardů. Hosté sympaticky nezalézají a Liberci tato aktivní hra vůbec nechutná.

53:33

Komerční pauza šest a půl minuty před koncem. Vhazovat se bude před modrou čarou Komety.

53:33

Liberec musí přidat pod kotel. Nyní se domácí trochu hledají a Kometa toho využívá snadnými řešeními.

53:40

Proto trenér Augusta vysílá první řadu Grígera i nyní proti Kollárově řadě. Puk ale má Šoustal.

54:18

Zaťovič parádně zpracoval Grígera po překonání modré čáry. Čistě jej poslal k ledu, i když domácí fanoušci protestují.

54:34

Rosandič teď za vlastní brankou při rozehrávce ztratil balanc, poté ale poslal puk přesně najíždějícím útočníkům.

54:53

Vlach dorážel nahození z pravého rohu, které už Tomek držel, ale jen pod vyrážečkou. Tomek trochu třepe rukou, tohle ale na dvě minuty nebude.

55:30

Klepiš teď výborně kroužil zpoza branky do levého kruhu. Ránu ale poslal jen do chumlu před Tomkem a tak k ohrožení branky nedošlo.

55:44

Šmíd pálil, rána byla ale zase blokovaná. Kometa chce střídat a má drobný prostor.

55:58

Tansey schytal hrozivou bombu do nártu, poté se mohl Tomek blýsknout proti ráně z pravé strany. Tanseyho museli ostatní hráči podpírat při odjezdu na střídačku, bude ale v pořádku.

56:05

Liberec se nadechuje k závěrečného tlaku.

56:16
Tresty

Vyloučen hráč Mislav Rosandič (Liberec), 2 min. za Podražení
Jenže ten bude problémový. Rosandič podsekl pronikajícího soupeře u modré čáry a tohle se pískat prostě musí.

56:45

Kometa nikam se zakončením nespěchá, Holík kombinuje líně se Zbořilem na modré čáře.

57:05

Hosté jsou zase v pěti útočnících při přesilové hře. Zbořil ukazuje, že mu role falešného beka není cizí, hned zápěstím pálil na Kváču.

57:20

Hra je přerušená, Kváčova branka je zase mimo svoji pozici, protože Derner naremploval do tyče Zaťoviče.

57:30

Na ledě už je druhá přesilovka Brna, ta má obránce hned dva. Ďaloga s Hollandem už napřahují ke střelám.

58:15

Holland zakončuje přesilovku ranou zápěstím z levého kruhu, Kváča ramenem zasahuje a na led už skáče Rosandič.

58:37

Klepiš získal útočné pásmo a Tomek raději přerušuje hru. Kouč domácích Patrik Augusta si bere oddechový čas.

58:37

Holík proti Jelínkovi neuspěl, Klepiš hned pálil od modré čáry.

58:57

Klepiš dostal puk na levý kruh, jenže puk mu nemířil na čepel a tak ze střely sešlo. Po něm pálil Šmíd, ale puk nedoletěl ani k Tomkovi, byl sražený.

59:18

Tomek zasáhl po dalším výpadu a ráně z pravé strany od Birnera.

59:30

Klepiš pálil už úspěšně z levého kruhu, Tomek zasahuje pravým betonem.

59:42
Góly

Jakub Klepiš (Liberec) vstřelil branku (9. gól v play-off), asistence Ladislav Šmíd a Jaroslav Vlach. Stav zápasu Liberec - Kometa 2:2
Napotřetí už to vyšlo. Klepiš z levého kruhu propálil Tomka, který nic neviděl, na levé rameno.

Skončila třetí třetina.

60:00

Symbolicky muž, který loni oblékal dres Komety dnes posílá zápas do prodloužení. Tlak Liberce byl drtivý a rána Klepiše tam prostě spadla. Možná byla ještě tečovaná, ale byla to taková bomba, že to budou muset rozklíčovat až statistici.

60:00

Na řadě je tedy 18minutová pauza, po níž bude následovat až dvacetiminutové prodloužení, hrané jako náhlá smrt.

60:00

Tak pojďme najít odpověď, kdo si připíše vítězství a za jakého stavu se pojede do Brna.

Začalo prodloužení.

60:05

Buly ovládli domácí, hraje se klasicky pět proti pěti.

60:19

Hra je přerušená, uk srazili obránci ven z hřiště po pokusu Jelínka z levého kruhu.

60:25

Kometa chybovala při přechodu středního pásma a Klapka mohl zaútočit. Volil ránu od levého mantinelu a do brankáře se tlačil ještě Vlach. Toho jel srovnat Holland.

60:45

Krištofa podrazil Ivan, rozhodčí ale nereagují, Kirštof si do toho pravda trošku najel.

61:08

Ofsajd zastavuje Liberec v útočném snažení.

61:30

Ordoš přišel o puk na útočné modré, Kometa ale měla problém s ofsajdovým postavením a tak musí zakládat útok znovu.

62:14

Šermovaná o zašlápnutý puk před střídačkou hostí.

62:28

Najman pálil jedovatě z levého kruhu. Tomek ale lapačkou dokázal zasáhnout.

63:10

Zaťovič pálil zápěstím a jeho rána končí ochranné síti. Vhazovat se bude v levém kruhu z pohledu Komety.

63:15

Vlach ujel s pukem podél levého mantinelu a pálil tvrdě přes Ďalogu.

63:21
Góly

Martin Faško-Rudáš (Liberec) vstřelil branku (4. gól v play-off), asistence T.J. Melancon a Ladislav Šmíd. Stav zápasu Liberec - Kometa 3:2
Melancon nahodil puk z pravé strany od modré čáry, Tomkovi vypadl puk před sebem tam jej našel Faško-Rudáš a i když puk netrefil přesně jak chtěl, přehodil beton Tomka a rozhodl zápas.

Skončilo prodloužení.

60:00

Kometa ještě zkusila trnérskou výzvu, šlo ale spíše o zoufalý pokus, protože Tomek měl na zákrok prostoru kolik chtěl. Je to už také potvrzené. V pondělí tak budou Bílí Tygři útočit na ukončení série v nejkratším možném čase.

60:00

Děkuji za sledování a přeji příjemný zbytek večera.

Počet diváků: 4 621

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

1. března 2024 17:30Liberec-Kometa 4:6
21. ledna 2024 17:00Kometa-Liberec 4:1
3. prosince 2023 15:00Liberec-Kometa 1:6
20. října 2023 18:00Kometa-Liberec 5:2
29. ledna 2023 17:00Kometa-Liberec 3:0
22. prosince 2022 18:00Liberec-Kometa 2:1
22. listopadu 2022 18:00Kometa-Liberec 0:5
25. září 2022 16:00Liberec-Kometa 2:3N
17. března 2022 19:00Liberec-Kometa 6:1
15. března 2022 18:00Kometa-Liberec 3:2
14. března 2022 18:00Kometa-Liberec 4:2
12. března 2022 17:00Liberec-Kometa 3:2P
11. března 2022 19:00Liberec-Kometa 4:3
4. března 2022 18:00Liberec-Kometa 2:3
18. ledna 2022 18:00Kometa-Liberec 1:4
1. prosince 2021 18:00Liberec-Kometa 2:4
12. října 2021 18:00Kometa-Liberec 3:1
26. února 2021 18:00Kometa-Liberec 4:1
15. ledna 2021 18:00Liberec-Kometa 2:3N
8. prosince 2020 18:00Liberec-Kometa 2:1
29. listopadu 2020 17:00Kometa-Liberec 3:2
28. února 2020 18:00Kometa-Liberec 3:2
12. ledna 2020 16:20Liberec-Kometa 5:0
28. listopadu 2019 18:00Liberec-Kometa 3:2
13. října 2019 17:00Kometa-Liberec 7:4
13. dubna 2019 15:30Kometa-Liberec 1:3
11. dubna 2019 17:00Liberec-Kometa 5:2
8. dubna 2019 19:00Kometa-Liberec 3:2P
7. dubna 2019 17:00Kometa-Liberec 1:2
4. dubna 2019 19:00Liberec-Kometa 2:3P
3. dubna 2019 17:00Liberec-Kometa 4:3P
3. března 2019 16:00Liberec-Kometa 2:3P
20. ledna 2019 16:20Kometa-Liberec 1:2
2. prosince 2018 14:00Liberec-Kometa 5:2
19. října 2018 18:00Kometa-Liberec 2:5
23. ledna 2018 18:00Liberec-Kometa 6:2
3. ledna 2018 18:00Kometa-Liberec 3:2
19. listopadu 2017 16:00Liberec-Kometa 4:3
6. října 2017 18:00Kometa-Liberec 7:2
19. dubna 2017 17:20Kometa-Liberec 5:2
18. dubna 2017 17:20Kometa-Liberec 3:0
15. dubna 2017 17:00Liberec-Kometa 3:4P
14. dubna 2017 17:20Liberec-Kometa 3:4
26. února 2017 16:00Liberec-Kometa 1:2
8. ledna 2017 17:00Kometa-Liberec 3:0
25. listopadu 2016 18:00Liberec-Kometa 4:3P
9. října 2016 18:20Kometa-Liberec 5:1
26. ledna 2016 18:00Liberec-Kometa 2:0
11. prosince 2015 18:20Kometa-Liberec 1:2N
25. října 2015 18:00Liberec-Kometa 3:2
11. září 2015 18:00Kometa-Liberec 5:2
23. ledna 2015 18:00Kometa-Liberec 3:0
4. prosince 2014 18:00Liberec-Kometa 4:2
19. října 2014 17:00Kometa-Liberec 3:1
12. září 2014 18:00Liberec-Kometa 3:5
31. ledna 2014 18:00Liberec-Kometa 0:3
15. prosince 2013 17:00Kometa-Liberec 4:3
3. listopadu 2013 17:00Liberec-Kometa 1:0
24. září 2013 18:00Kometa-Liberec 3:0
21. března 2013 18:00Kometa-Liberec 3:2
10. března 2013 17:00Liberec-Kometa 2:0
24. února 2013 18:10Kometa-Liberec 2:1N
8. ledna 2013 18:30Liberec-Kometa 3:4P
25. listopadu 2012 17:00Kometa-Liberec 7:3
30. října 2012 18:10Liberec-Kometa 3:2
31. ledna 2012 18:00Kometa-Liberec 3:4
20. prosince 2011 18:10Liberec-Kometa 1:3
4. listopadu 2011 18:00Kometa-Liberec 2:4
30. září 2011 18:30Liberec-Kometa 2:1
30. ledna 2011 17:00Liberec-Kometa 5:2
26. prosince 2010 18:40Kometa-Liberec 3:4
7. listopadu 2010 17:00Liberec-Kometa 3:1
3. října 2010 17:00Kometa-Liberec 2:1
3. března 2010 18:10Liberec-Kometa 0:2
8. ledna 2010 18:00Kometa-Liberec 3:2
10. listopadu 2009 18:30Liberec-Kometa 2:1
4. října 2009 17:00Kometa-Liberec 7:2