Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zápas Pardubice - Litvínov bude utkáním dvou týmů, kterým se v úvodu sezony nedaří podle představ. Litvínov je se třemi body předposlední, Pardubice mají o bod víc a jsou jedenácté. V klubu je navíc vnitřní napětí kvůli sporu hráčů s vedením o udělování pokut.

V brance Pardubic by měl po jednozápasové pauze opět nastoupit Dominik Hašek. Zápas tak bude i soubojem slavných veteránů z Nagana, "Dominátora" se totiž chystají ostřelovat litvínovští Robert Reichel a Jiří Šlégr.

Oba týmy jsou na ledě. Pardubická ČEZ arena je zatím překvapivě poloprázdná, lidé však stále ještě přicházejí.

Před zápasem hráči oba týmů uctili minutou ticha památku včera zesnulého hokejového odborníka, někdejšího trenéra a předsedy hokejového svazu Vladimíra Kostky.

Sestavy a rozestavení

PardubicePardubice

9 Hašek
Hašek
o hráči
82 Šeda
Šeda
o hráči
Jan Kolář
o hráči
14 Kočí
Kočí
o hráči
Čáslava
o hráči
Nakládal
o hráči
Havíř
o hráči
33 Richter
Richter
o hráči
30 Mocek
Mocek
o hráči
Cetkovský
o hráči
14 Špirko
Špirko
o hráči
96 Somík
Somík
o hráči
37 Sýkora
Sýkora
o hráči
Divíšek
o hráči
19 Pivko
Pivko
o hráči
Jan Kolář
o hráči
42 Koukal
Koukal
o hráči
23 Starý
Starý
o hráči
4 Klejna
Klejna
o hráči
79 Zohorna
Zohorna
o hráči
61 Rákos
Rákos
o hráči

LitvínovLitvínov

82 Franěk
Franěk
o hráči
J. Hübl
o hráči
19 Šlégr
Šlégr
o hráči
28 Kubát
Kubát
o hráči
29 Kroupa
Kroupa
o hráči
27 Gureň
Gureň
o hráči
Punčochář
o hráči
Švarný
o hráči
Poživil
o hráči
Skuhrovec
o hráči
12 Černý
Černý
o hráči
22 Reichel
Reichel
o hráči
16 Lukeš
Lukeš
o hráči
Kubinčák
o hráči
V. Hübl
o hráči
Trávníček
o hráči
Jánský
o hráči
18 Gerhát
Gerhát
o hráči
15 Vopat
Vopat
o hráči
71 Majdan
Majdan
o hráči
Jenáček
o hráči
81 Bojer
Bojer
o hráči

Rozhodčí: Hribik (CZE), Kubeš (CZE) - Guth (CZE), Rittich (CZE)
Počet diváků: 7 910

Utkání začalo.

0:23

První šanci zápasu měl Cetkovský, který se zprava probíjel před litvínovskou branku. Franěk jeho bekhend vytěsnil ramenem.

1:06
Góly

Roman Vopat (Litvínov) vstřelil branku (1. gól v sezóně). Stav zápasu Pardubice - Litvínov 0:1
Šokující úvod: Roman Vopat získal na modré puk a jeho nrevýrazná střela překvapivě propadla brankáři Haškovi pod rukou do sítě.

1:58
Důležité

Obrovská šance Pardubic. Koukal a Starý šli dva na jednoho, sám před brankou ale Starý trefil jen beton připraveného Fraňka.

3:22

Šlégr se po přihrávce od mantinelu ocitl v dobré pozici mezi kruhy, mířil mezi Haškovy betony. Tentokrát ale pardubický gólman nezaváhal.

3:44
Tresty

Vyloučen hráč Petr Čáslava (Pardubice), 2 min. za Zdržování hry
Kapitán domácích Čáslava vyhodil puk z obranného pásma mimo a je vyloučen.

3:47
Tresty

Vyloučen hráč Jakub Černý (Litvínov), 2 min. za Vysoká hůl
Síly na ledě se rychle vyrovnávají, bude se hrát ve čtyřech na obou stranách.

5:47

Oba týmy jsou v pěti. Hra ve čtyřech svědčila spíš domácím. Ti se na dlouhou dobu usadili v útočném pásmu, jejich snaha se ale utopila v rozích a Franěk tak nemusel zasahovat.

7:20

Dlouhou pasáž zápasu bez výraznější události ukončila až střela Šlégra od modré. Hašek puk zkrotil na hrudi.

8:28
Tresty

Vyloučen hráč Miloslav Gureň (Litvínov), 2 min. za Podražení
Pardubice si zahrají přesilovku.

9:12

Až po minutě se domácí usadili v pásmu, Havířovu šanci Franěk vytěsnil.

9:28

Litvínov je v plném počtu. V přesilovce měl dvě šance Koukal, který mohl zakončovat sám před Fraňkem. Poprvé se mu ale smekl puk těsně vedle branky, podruhé minul slibnou přihrávku.

11:15
Důležité

Pardubice se začínají předhánět ve spalování šancí. Šikula Špirko prokličkoval podél levého mantinelu a nabídl puk před brankou zcela volnému Cetkovskému, jeho pokus ale mrštný Franěk bleskovým pohybem betonem vyrazil.

12:35
Góly

Petr Koukal (Pardubice) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Tomáš Zohorna a Jan Starý. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 1:1
Sílící pardubický tlak přece jen vyústil v gól. Sám před brankou se nejdřív zjevil Zohorna, jehož pokus Franěk vyrazil. Puk ale do prázdné branky pohotově dorazil Koukal.

13:08

K odraženému puku se mezi kruhy dostal Rákos, bleskově vypálil. Výtečně chytající Franěk ale jeho pokus vyrazil do rohu.

14:02

Po sérii nečekaných odrazů se za brankou zmocnil puku Cetkovský, snažil se Fraňka překvapit střelou z otočky.

14:24
Tresty

Vyloučen hráč Peter Jánský (Litvínov), 2 min. za Napadení
Brankář Hašek vyjel pro puk za branku, přitom do něj najel Jánský. V podobné situaci, jakou zažil Hašek už nas Spartě při střetu s Ručinským, rozhodčí opět vylučují útočníka. Kapitán Reichel protestuje marně, pardubice budou hrát přesilovku.

15:29
Góly

Jan Starý (Pardubice) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence David Havíř a Petr Koukal. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 2:1
Pardubice využívají přesilovku. Střelu Havíře od modré dorazil do sítě z pravé strany Starý, který se nejlépe zorientoval v mlýnici před brankou.

16:14
Tresty

Vyloučen hráč Radim Skuhrovec (Litvínov), 2 min. za Hrubost
Pardubice jsou po gólu aktivní, ze všech stran se tlačí před Fraňka. Další pokus o dorážky vyústil v šarvátku, po níž sudí Kubeš vylučuje Skuhrovce a Cetkovského. Pokračovat se bude ve čtyřech.

16:14
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Cetkovský (Pardubice), 2 min. za Sekání

16:45
Góly

Robert Reichel (Litvínov) vstřelil branku (3. gól v sezóně), asistence František Lukeš a Vlastimil Kroupa. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 2:2
Po nenápadné akci se prosadil lídr Litvínova Reichel, který dostal pěknou žabku od modré na brusle. Tu bleskově zpracoval a krásně zakončil pod Haškovo břevno.

18:58
Góly

Tomáš Zohorna (Pardubice) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Jan Starý. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 3:2
Pardubice znovu vedou. Starý zajel s pukem za branku a nahrál před ní Zohornovi, jenž se trefil z první pod břevno.

Skončila první třetina.

20:00

Během zajímavé první části se hala zaplnila zhruba ze dvou třetin. Pardubice jsou aktivnější, ale Hašek poprvé v sezoně chyboval a Litvínov se tak rychle dostal do zápasu. Díky třem bodům mladíka Starého ovšem domácí po prvním dějství vedou.

Začala druhá třetina.

20:45

První útok Pardubic se marně dobýval před litvínovské brankoviště, Cetkovský se přitom několikrát ostře srazil se Šlégrem.

22:15

Pardubice od začátku drží puk, ale do šance se ne a ne dostat.

22:19
Důležité

Po pěkném přiťuknutí od Divíška se ocitl sám před Fraňkem Sýkora. Neměl ale moc času a jeho pokus o bekhendový blafák gólman vytěsnil.

22:32
Tresty

Vyloučen hráč František Gerhát (Litvínov), 2 min. za Sekání
Gerhát před brankou sekl Sýkoru do hokejky, ta skončila v lapačce gólmana Fraňka. Pardubice si zahrají přesilovku.

23:29
Góly

Jakub Nakládal (Pardubice) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Petr Koukal a David Havíř. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 4:2
Koukal na sebe u pravého mantinelu nalákal dva protihráče, mezi nimiž nahrál na modrou volnému Nakládalovi¨. Ten pálil bez přípravy k levé tyči.

23:50
Góly

Petr Sýkora (Pardubice) vstřelil branku (3. gól v sezóně), asistence Libor Pivko a Martin Richter. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 5:2
Pardubická minuta snů: hned po buly rozehrál Richter na Pivka a ten poslal do sólového úniku Sýkoru. Pardubický rychlík se nikým neobtěžován řítil na osamoceného Fraňka a překonal ho střelou příklepem.

24:52

Pardubičtí si v litvínovském pásmu otevřeli střelnici. Sám před brankou byl Zohorna, ale mířil mimo, po chvíli ještě pálil Somík.

25:49

Další pokus Cetkovského, tentokrát nad.

26:20

Franěk už musel propotit vestu i s dresem, v krátké chvíli musel řešit další dvě ošemetné situace. Pardubický nápor sílí, zastavila ho až komerční pauza.

26:36

Po dlouhé době útočná snaha Litvínova, zastavil ji ale ofsajd.

27:06
Tresty

Vyloučen hráč František Lukeš (Litvínov), 2 min. za Faul loktem
Lukeš tentokrát aktivitu přehnal, trefil loktem Havíře do hlavy a putuje na trestnou lavici.

29:06

Litvínov je v pěti. Od dalšího gólu ho zachránila obětavá rybička Černého, který odpálil puk od branky, i pohotový Franěk.

29:25
Góly

Tomáš Zohorna (Pardubice) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence Petr Koukal. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 6:2
Tlak Pardubic pokračoval i po přesilovce a vyústil v šestý gól. Po střele Koukala se puk odrazil před volného Zohornu, ten ho pod Fraňkem poslal do sítě.

29:25
Tresty

Vyloučen hráč Radim Skuhrovec (Litvínov), 2 min. za Krosček
Radujícího se Zohornu poněkud opožděně potrestal za aktivitu před brankovištěm Skuhrovec, který ho krosčekem poslal k zemi. pardubicím tak daroval další přesilovku.

31:25

Tuto početní výhodu sehrály Pardubice až příliš bohorovně. Sice držely puk, ale do pásma jakoby se jim ani nechtělo.

32:06
Tresty

Vyloučen hráč Robert Reichel (Litvínov), 2 min. za Sekání
Frustrovaný kapitán Reichel je vyloučen za sekání, naštvaně míří na trestnou lavici. Debatovat s rozhodčími ještě míří Šlégr, ale marně.

33:01
Góly

Petr Sýkora (Pardubice) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence Martin Richter. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 7:2
Parádní akce Pardubic vyhnala Fraňka z branky. Richter našel křížnou přihrávkou Sýkoru, který od levého mantinelu vypálil bez přípravy a trefil se k pravé tyči litvínovské branky.

34:06

Pardubická exhibice pokračuje. Špirkova lajna se usadila v pásmu a během pár desítek vteřin už musel Hübl třikrát zasahovat.

35:37
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Šlégr (Litvínov), 2 min. za Krosček
Sice lehce, ale přece Šlégr poslal zezadu hokejkou k zemi Špirka a je vyloučen.

37:37

Až v závěru přesilovky si poklidně hrající domácí vypracovali šanci. Aktivní Zohorna nahrál na modrou Richtrovi, ten ale trefil jen brankáře Hübla.

38:22

Sedmi góly posílení pardubičtí hráči pokračují v náporu a v útočném pásmu si dovolují smělé kousky. Publikum skanduje: Deset, deset!

39:55
Tresty

Vyloučen hráč Vojtěch Kubinčák (Litvínov), 2 min. za Sekání
Během signalizovaného vyloučení přestal kapitán Reichel hrát a hlasitě vysvětloval svůj pohled na věc rozhodčímu Kubešovi. Pardubice si na začátku třetí třetiny zahrají další přesilovku.

Skončila druhá třetina.

40:00

Skončila třetina snů pro pardubické hokejisty i fanoušky. Dominanci domácích dokládá, že Dominik Hašek si za celou třetinu sáhl na puk jen třikrát. Hrdinou zápasu je Koukal, který si přípsal zatím čtyři body, a Zohorna, jenž dal dva góly a na další nahrál.

Začala třetí třetina.

40:01

Pardubice budou mít v úvodu třetí části téměř dvouminutovou přesilovku.

41:55

Litvínov je v pěti. Pardubicím už chyběla dravost a tak jejich přesilovka přinesla šanci jen ke konci, kdy střelu Sýkory od modré tečoval Pivko do brankáře.

42:42
Důležité

Zcela sám před Hüblem se zjevil Rákos. Zasekávačku do forhendu však přetáhl a puk mu sklouznul z čepele.

43:43

Hašek si po dlouhé době sáhl na puk, který na něj ovšem omylem poslal fotbalovou malou domů Nakládal.

44:20
Důležité

Koukal si mohl připsat do statistik pátý bod. Odražený puk chtěl poslat do prázdné branky, ale o pár centimetrů minul její levou tyčku.

45:59

Obránce Mocek zůstal po zásahu pukem ležet na ledě, po půl minutě odkulhal na střídačku.

47:34

Dlouhá pasáž bez šancí. Zbytek zápasu bude zřejmě už jen formalitou.

47:47
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Divíšek (Pardubice), 2 min. za Hákování
Po dlouhé době si Litvínov zahraje přesilovku a má tak šanci upravit velmi nepříznivé skóre.

48:20

Ve vlastním oslabení ujel všem Petr Sýkora, jeho střelu ale vyrazil Hübl skluzem do rohu.

50:20

Domácí se s přehledem ubránili, Hašek zasahoval jen jednou.

51:55

Litvínov se sympaticky snaží tlačit před Haška, jeho akce se ale omezují jen na individuální průniky, které končí v rozích nebo na modré.

52:00

Vlnu nadšení v Pardubicích ještě umocnilo ohlášení výsledku prvního zápasu semifinále Davis Cupu, v němž vyhrál po obrovské bitvě Radek Štěpánek.

52:05
Tresty

Trest týmu (Pardubice), 2 min. za Příliš mnoho hráčů na ledě
Domácí špatně střídali, Litvínov má možnost hrát přesilovku.

52:34
Tresty

Vyloučen hráč Roman Vopat (Litvínov), 2 min. za Nedovolené bránění
Síly na ledě se vyrovnají.

54:15

Starý inkasoval úder do obličeje hokejkou, rozhodčí si toho ale nevšimli.

54:34

Oba týmy jsou v pěti.

54:45
Góly

Petr Sýkora (Pardubice) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Martin Richter. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 8:2
Petr Sýkora zkompletoval hattrick! Richter poslal pardubickémku forvardovi dlouhý pas z vlastního pásma, Sýkora bleskově vypálil od pravého mantinelu a prostřelil Hübla.

55:41

Po dlouhé době mohl vyniknout Hašek. Hosté se tlačili do jeho brankoviště, domácí gólman se ale svým typickým způsobem roztáhl na ledě a zamezil i dvěma litvínovským dorážkám.

56:45
Důležité

Mela před pardubickou brankou. Ve snaze dorazit puk nakonec Černý zavalil Haška.

57:05
Tresty

Vyloučen hráč Jan Kolář (Pardubice), 2 min. za Nedovolené bránění
Litvínov má jednu z posledních šancí zmírnit krutý výsledek.

58:08
Góly

Jiří Šlégr (Litvínov) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence Jan Bojer a Martin Jenáček. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 8:3
Litvínovu se podařilo snížit. Nepříliš tvrdou, ale dobře umístěnou střelou od modré skóroval veterán Šlégr.

58:43

Hašek si dovolil drzou parádičku. Těsně před dotírajícím Kubátem vyhodil puk z lapačky na hůl a založil pardubický útok.

58:56
Góly

Libor Pivko (Pardubice) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence Tomáš Divíšek. Stav zápasu Pardubice - Litvínov 9:3
Divíšek vykroužil podél levého mantinelu a našel před brankou volného Pivka. Ten v pohodě poslal puk k levé tyči.

59:35

Pardubičtí přídali a zamkli hosty v pásmu. Snaží se vyslyšet přání většiny ze 7910 diváků, kteří skandují: Deset!

Skončila třetí třetina.

60:00

Pardubičtí si připsali tři body za dosud největší vítězství v sezoně. Utkání ovládli díky vynikající třetí třetině. Sýkora zaznamenal hattrick, Koukal čtyři body.

Počet diváků: 7 910

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

5. dubna 2024 19:00Litvínov-Pardubice 5:6
4. dubna 2024 17:30Litvínov-Pardubice 2:3
1. dubna 2024 17:00Pardubice-Litvínov 3:0
31. března 2024 17:00Pardubice-Litvínov 2:1
26. ledna 2024 17:30Litvínov-Pardubice 1:3
10. prosince 2023 17:00Pardubice-Litvínov 2:4
27. října 2023 17:30Litvínov-Pardubice 4:1
15. září 2023 18:00Pardubice-Litvínov 5:1
3. března 2023 18:00Pardubice-Litvínov 2:3N
15. ledna 2023 15:30Litvínov-Pardubice 1:2
6. prosince 2022 18:00Pardubice-Litvínov 1:0
18. října 2022 17:30Litvínov-Pardubice 0:1N
3. února 2022 18:00Pardubice-Litvínov 6:5P
28. prosince 2021 17:30Litvínov-Pardubice 1:5
2. listopadu 2021 18:00Pardubice-Litvínov 4:2
21. září 2021 17:30Litvínov-Pardubice 4:7
21. února 2021 17:00Pardubice-Litvínov 1:3
10. ledna 2021 15:30Litvínov-Pardubice 5:0
15. prosince 2020 17:30Litvínov-Pardubice 1:2N
27. listopadu 2020 18:00Pardubice-Litvínov 2:1
31. ledna 2020 18:00Pardubice-Litvínov 1:2
22. prosince 2019 15:30Litvínov-Pardubice 4:3N
1. listopadu 2019 18:00Pardubice-Litvínov 3:4
20. září 2019 17:30Litvínov-Pardubice 1:2
22. března 2019 18:00Pardubice-Litvínov 2:5
12. března 2019 17:30Litvínov-Pardubice 6:3
3. února 2019 15:30Litvínov-Pardubice 2:1
26. prosince 2018 17:00Pardubice-Litvínov 2:3
3. listopadu 2018 15:00Litvínov-Pardubice 3:4
21. září 2018 18:00Pardubice-Litvínov 2:6
28. února 2018 18:00Pardubice-Litvínov 2:1
5. ledna 2018 17:30Litvínov-Pardubice 1:2
21. listopadu 2017 18:00Pardubice-Litvínov 5:0
8. října 2017 17:30Litvínov-Pardubice 0:1N
3. března 2017 18:20Pardubice-Litvínov 4:3P
15. ledna 2017 15:30Litvínov-Pardubice 5:4P
2. prosince 2016 18:00Pardubice-Litvínov 2:3
16. října 2016 17:30Litvínov-Pardubice 2:0
20. března 2016 15:30Litvínov-Pardubice 6:1
8. března 2016 18:00Pardubice-Litvínov 4:3N
26. února 2016 18:00Pardubice-Litvínov 2:1
15. ledna 2016 17:30Litvínov-Pardubice 3:2N
24. listopadu 2015 18:00Pardubice-Litvínov 3:4N
11. října 2015 17:30Litvínov-Pardubice 1:2
20. března 2015 18:20Litvínov-Pardubice 2:1P
18. března 2015 18:00Pardubice-Litvínov 3:2P
17. března 2015 17:20Pardubice-Litvínov 1:3
14. března 2015 17:30Litvínov-Pardubice 4:1
13. března 2015 18:20Litvínov-Pardubice 4:0
1. března 2015 18:20Pardubice-Litvínov 0:2
18. ledna 2015 17:30Litvínov-Pardubice 6:2
30. listopadu 2014 15:00Pardubice-Litvínov 6:4
17. října 2014 17:30Litvínov-Pardubice 2:4
24. ledna 2014 17:30Litvínov-Pardubice 2:1
6. prosince 2013 18:00Pardubice-Litvínov 3:2
25. října 2013 17:30Litvínov-Pardubice 5:1
17. září 2013 18:00Pardubice-Litvínov 5:0
13. února 2013 17:30Litvínov-Pardubice 3:2N
28. prosince 2012 18:00Pardubice-Litvínov 4:2
16. listopadu 2012 17:30Litvínov-Pardubice 6:3
2. října 2012 18:00Pardubice-Litvínov 3:4N
26. února 2012 18:10Pardubice-Litvínov 8:2
15. ledna 2012 17:30Litvínov-Pardubice 4:3N
29. listopadu 2011 18:10Pardubice-Litvínov 5:1
18. října 2011 17:30Litvínov-Pardubice 3:2N
21. ledna 2011 18:00Pardubice-Litvínov 4:2
10. prosince 2010 17:30Litvínov-Pardubice 3:1
31. října 2010 17:00Pardubice-Litvínov 4:3P
24. září 2010 17:30Litvínov-Pardubice 3:1
24. ledna 2010 17:30Litvínov-Pardubice 2:4
6. prosince 2009 18:10Pardubice-Litvínov 3:4
20. října 2009 17:30Litvínov-Pardubice 6:4
18. září 2009 18:00Pardubice-Litvínov 9:3
17. února 2009 17:30Pardubice-Litvínov 2:3N
4. ledna 2009 17:30Litvínov-Pardubice 2:3N
23. listopadu 2008 17:00Pardubice-Litvínov 0:3
6. října 2008 17:30Litvínov-Pardubice 3:6
24. ledna 2008 0:00Pardubice-Litvínov 1:2
23. prosince 2007 0:00Litvínov-Pardubice 3:0
4. listopadu 2007 0:00Pardubice-Litvínov 3:0
27. září 2007 0:00Litvínov-Pardubice 1:2P