Pardubice hostí dosud suverénně nejlepší tým nového ročníku. Vítkovice jsou v tabulce s náskokem pěti bodů první, Pardubicesedmé, ale mají jeden zápas k dobru.

Pardubice před zápasem získaly posilu do obrany, Američana Jillsona se zkušenostmi z NHL. Ten ale dnes ještě nenastoupí.

Utkání začalo.

1:00

V brance Vítkovic je místo zraněného Štěpánka náhradník Šindelář. Pardubickou branku hájí Hašek, který si už dvakrát sáhl na puk. Naposledy čelil pokusu Štefanky o dorážku.

Sestavy a rozestavení

PardubicePardubice

9 Hašek
Hašek
o hráči
14 Kočí
Kočí
o hráči
Čáslava
o hráči
Nakládal
o hráči
Havíř
o hráči
24 Píša
Píša
o hráči
29 Kolář
Kolář
o hráči
82 Šeda
Šeda
o hráči
37 Sýkora
Sýkora
o hráči
14 Špirko
Špirko
o hráči
19 Pivko
Pivko
o hráči
79 Zohorna
Zohorna
o hráči
42 Koukal
Koukal
o hráči
23 Starý
Starý
o hráči
Cetkovský
o hráči
-1 Genoway
Genoway
o hráči
96 Somík
Somík
o hráči
4 Klejna
Klejna
o hráči
Divíšek
o hráči
61 Rákos
Rákos
o hráči
69 Radil
Radil
o hráči

VítkoviceVítkovice

Šindelář
o hráči
Jurečka
o hráči
Sičák
o hráči
15 Kuboš
Kuboš
o hráči
Stehlík
o hráči
8 Rehák
Rehák
o hráči
Voráček
o hráči
61 Klimek
Klimek
o hráči
85 Burger
Burger
o hráči
Hubáček
o hráči
91 Kvapil
Kvapil
o hráči
16 Hruška
Hruška
o hráči
Svačina
o hráči
Treille Y.
o hráči
Štefanka
o hráči
Krenželok
o hráči
11 Ujčík
Ujčík
o hráči
23 Roman
Roman
o hráči
29 Szturc
Szturc
o hráči
Šedivý
o hráči

Rozhodčí: Stricker (SUI), Šindler (CZE) - Charvát (CZE), Kalivoda (CZE)
Počet diváků: 7 105

1:56

První akce domácích. Obr Cetkovský se probíjel přes obránce Romana před Šindeláře, puk mu ale utekl.

2:10

Divíšek předvedl pěknou kličku u mantinelu, pak nahodil bekhendem puk na branku. V ní ale místo puku skončil jen jeden bránící a jeden útočící hráč.

3:10
Důležité

Našlápnutý Petr Sýkora dostal ideální křížnou nahrávku na modrou a zprava se dral před Šindeláře. Ten jeho pokus o blafák vystihl. V následném tlaku ještě řešil další Sýkorovu střelu.

4:15
Důležité

Po chybné rozehrávce přišel velký tlak Vítkovic. Treille tvrdě pálil ze střední vzdálenosti, Hašek puk vyrazil. Štefanka a spol. pak ještě dlouho zatápěli domácí obraně.

4:43
Tresty

Vyloučen hráč Aleš Píša (Pardubice), 2 min. za Hákování
Vítkovice si zahrají přesilovku.

6:43

Domácí se ubránili. Hostům se povedla jen první minuta přesilovky, kdy se usadili v pásmu. Hubáček se zleva probíjel před Haška, ten obě jeho střely zblízka vyrazil. V závěru přesilovky pak ještě zahrozil od modré Kuboš, Hašek je v brance jistý.

7:30

V Pardubicích zatím není obvykle bouřlivá atmosféra. Přispěly k tomu ne úplně plné tribuny, ale taky hra, z níž mají zatím víc hosté z Vítkovic.

8:17
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Voráček (Vítkovice), 2 min. za Držení protihráče
Kanaďan Genoway se probíjel před Šindeláře a dostal se do kleští Voráčka se Sičákem. Voráček míří na trestnou lavici.

10:17

I Vítkovice se ubránily. Při tlaku Pardubic v úvodu přesilovky Šindelář nenápadně posunul branku, což zůstalo bez trestu. Pak už se domácí v pásmu neudrželi. Ve druhé polovině přesilovky pálil| Starý mimo branku.

10:55

Rákose obral o puk Ujčík a hnal se na Haška, i jemu ale kotouč odskočil.

11:30

Od modré nahazoval puk do mlýnice před vítkovickou branku Čáslava, ale hostující obránci ho včas uklidili do bezpečí.

13:00

Oba týmy dobře brání a tak se často hraje ve středním pásmu. Pardubice se na chvíli usadily v tom útočném, ale pětice hráčů v modrém je před branku nepouští.

13:16
Důležité

Odražený puk se dostal až k Treillemu, i s jeho dorážkou zblízka si Hašek poradil. Legendární veterán má zatím mnohem víc práce, než jeho protějšek Šindelář.

14:00

Starého nahození od pravého mantinelu nadělalo Šindelářovi nečekané problémy. V brejku pak od modré pálil Szturc, Hašek skryl puk v náručí.

14:37
Důležité

Ujčík se dostal za brankou k odraženému puku a objížděl ji směrem k volné tyčce. Hašek byl v té době na druhé straně, ale bleskovým skokem Ujčíkovi jen tak tak zabránil skórovat do prázdné branky.

16:10

Pardubická obrana má velké problémy s důraznými vítkovickými útočníky. Burger se zprava probíjel k brance, Haška ale z úhlu nepřekvapil.

17:05

Ojedinělá akce Pardubic. Do brejku se dostával Koukal se Starým, rychlí ebci ale jejich pokus o kombinaci překazili.

18:52
Tresty

Vyloučen hráč Marek Kvapil (Vítkovice), 2 min. za Hákování
Velký tlak čtvrtého útoku Pardubic, který se kanadským způsobem tlačil ve třech hráčích do brankoviště. Při tom fauloval Kvapil a domácí budou hrát přesilovku.

19:59

Pardubičtí většinu přesilové hry zpackali. Za minutu se vůbec nepodívali s pukem do pásma.

Skončila první třetina.

20:00

První třetina patřila hostům. Vítkovičtí velmi dobře brání a napadají v kompaktní pětici, takže nutí rozehrávající domácí k chybám. Především díky Haškovi je však stav stále bezbrankový.

Začala druhá třetina.

20:01

Pardubice mají ještě necelou minutu výhodu přesilovky.

20:52

V úvodu třetiny zahrozil Starý, od té doby se ale domácí k ničemu nedostali. Vítkovice jsou v pěti.

21:16
Důležité

Obránce Kočí se dostal až za Šindelářovu branku, našel před ní v ideální pozici volného Špirka. Šindelář byl rozhozený a měl polovinu branky volnou, ale špirko přestřelil.

21:59
Tresty

Vyloučen hráč Radim Hruška (Vítkovice), 2 min. za Držení protihráče
Aktivní Genoway se probíjel před branku, při tom ho podržel Hruška. Pardubice budou hrát třetí přesilovku.

23:59

I potřetí se hosté ubránili. Domácí se sice nadlouho usadili v pásmu, ale jejich pětice si jen nahrávala a před dobře bránící vítkovickou čtyřku se nedostala do dobré střelecké příležitosti.

24:26
Góly

Michal Klejna (Pardubice) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Tomáš Divíšek a Daniel Rákos. Stav zápasu Pardubice - Vítkovice 1:0
Po nenápadné akci Pardubice vedou. Divíšek za brankou přihrál k pravé tyčce Klejnovi, který jen šikovně bekhendem přizvedl puk pod břevno.

25:18
Tresty

Vyloučen hráč Roman Szturc (Vítkovice), 2 min. za Napadení
Pardubice budou hrát další přesilovku. Szturc je od švýcarského sudího Strickera dost přísně vyloučen za to, že najel do Dominika Haška v brankovišti. Tam ho přitom natlačil domácí obránce Nakládal.

27:18

I při téhle přesilovce se hosté v pohodě ubránili.

28:14

Havíř se málem dostal k puku těsně před brankovištěm, kams e vydal na výlet z vlastního pásma. Nakoenc ale kotouč v těžké pozicvi promáchl.

29:51
Góly

Petr Sýkora (Pardubice) vstřelil branku (7. gól v sezóně), asistence Rastislav Špirko. Stav zápasu Pardubice - Vítkovice 2:0
Po dvou golfových úderech Pardubice zvyšují vedení. Dlouhý nápor zakončoval nejprve Píša z pravého kruhu, po jeho ráně se puk odrazil od Šindeláře na druhou stranu k Sýkorovi a ten z levého kruhu trefil odkrytou polovinu branky.

31:40

Pardubice ožily a dostaly Vítkovice pod obrovský tlak. V krátkém úseku měla čtvrtá řada domácích několik šancí. Šindelář ve spolupráci s obranou ale hosty podržel.

33:00
Důležité

Po krátkém pobytu hostů v útočném pásmu se do brejku řítil rychlík Sýkora. Toho ale stačil zakřižovat vracející se Sičák, který ho zastavil na hranici faulu. Sudí nevylučují, diváci pískají.

33:30

Na kostce nad ledem zlobí časomíra, čísla spadla na 00:00. Zápas má neplánovanou pauzičku.

33:31

Opraveno, přeštelováno. Pokračuje se ve hře.

34:12
Tresty

Vyloučen hráč Jakub Nakládal (Pardubice), 2 min. za Nedovolené bránění
Přesilovku si po dlouhé době zahrají Vítkovice.

36:00

Burgrův útok se nadlouho usadil v pásmu, ale nepovedla se mu žádná finální přihrávka a tak hosté Haška v přesilovce příliš neohrozili.

36:12

V závěru oslabení se dostaly do šance Pardubice. Sýkora znovu ujížděl po levé straně a pak nahrál žabkou Špirkovi. Tomu ale puk poskočil a tak ve velké šanci mířil Špirko mimo.

38:20

Vítkovice se snaží probrat z dvougólového šoku, ale na jejich hokejky se vloudila nepřesnost. Pardubice tak v pohodě kontrolují hru.

Skončila druhá třetina.

40:00

Druhá třetina patřila Pardubicícm, od vstřelení prvního gólu jsou na ledě jako vyměněné. Rázem jim vychází všechno: vhazování, osobní souboje, rozehrávka i kombinace.

40:00

Hašek měl naopak mnohem míň práce než v první třetině, v té druhé zasahoval jen třikrát! Dál tak drží proti nejlepšímu týmu extraligy čisté konto.

Začala třetí třetina.

40:35
Důležité

Burger trefil spojnici břevna a tyčky. Situaci ještě zkoumá videorozhodčí.

40:36

Podle předpokladů videorozhodčí potvrdil, že gól nepadl.

40:59
Góly

Marek Kvapil (Vítkovice) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence Lukáš Krenželok a Juraj Štefanka. Stav zápasu Pardubice - Vítkovice 2:1
Po vhazování se k puku dostal Krenželok a nahrál před branku volnému Kvapilovi. Ten prostřelil přesouvajícího se Haška mezi betony.

42:15
Důležité

Z utkání je rázem drama, hosté ožili. Hubáček obkroužil celé pásmo a otestoval Haška, po chvíli projel Bureger mezi celou pardubickou obranou a zastavil ho znovu až Hašek špičkou vykopnuté brusle.

44:00

Vítkovické nájezdy pokračují. Ujčík teď šikovně udělal pásmo, zasekl a nahrával puk před branku. Tam se o něj ale na poslední chvíli postarali domácí beci.

46:00

zatímco Vítkovičtí se snaží hodně kombinovat a puk sičasto předávají v tandemu, Pardubice teď pouze udržují hru a nahazují puky do pásma, aby mohli jít střídat.

46:53

Hašek si teď nerozuměl s obránci a rozehrál přímo na hůl Ujčíka. Ten se projel podél mantinelu do slušné pozice a tvrdou jedovkou vyzkoušel Haška. Ten s potížemi puk vyrazil rukavicí.

48:15

Po čtyřminutové pasáži bez přesrušení vyhodili Pardubičtí na zakázané uvolnění a oddechnou si při komerční pauze.

48:50

Hašek teď na poslední chvíli vyštouchl skákající puk Šedivým. Poté se poroučel k zemi, ale rychle se otřepal a vrátil se do branky.

49:38

Brankář Šindelář po střetu s Píšou přišel o masku. Všechno se obešlo bez vyloučení.

49:42

Špirko přímo z buly otestoval Šindeláře, ten skryl puk v lapačce.

50:30

Dobře bruslící hosté dělají problémy domácí obraně. Burgrův útok vyslal několik ran na Haška, ten sebou mrská v brance a puky vyráží.

52:20

Po delší pasáži bez šancí pálil z kruhu bez přípravy Francouz Treille, Hašek puk vyrazil.

53:40

Hra je teď plná nepřesností, hokejistům z obou stran často utíká puk.

53:52

Do šance se dostali domácí. Špirkův útok se tlačil do brankoviště, Šindelář spadl na zem a ztrail hůl, ale puk zalehl pod sebe.

54:30

Zápas podle hlasatele sleduje 7105 diváků, na Pardubice spíše podprůměrná návštěva.

55:01
Důležité

Voráček přišel o puk, ten sebral Cetkovský a zprava se tlačil k brance, na kterou jel sám. Šindelář ale jeho pokus o blafák vystihl a vypíchl mu puk holí.

55:58

Burger nebezečně pálil z kruhu, Hašek ztlumil puk vyrážečkou.

57:00

Tři minuty do konce, Vítkovice se nadechují k závěrečnému náporu. Teď ale nepřesně rozehrály a akce tak končí zakázaným uvolněním.

57:12
Góly

Tomáš Zohorna (Pardubice) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence Petr Koukal a Václav Kočí. Stav zápasu Pardubice - Vítkovice 3:1
Do otevřené vítkovické obrany se vřítil Koukal, natáhl na sebe oba obránce a nechal puk Zohornovi. Ten vykroužil oblouk, najel si mezi kruhy a přesně trefil horní růžek Šindelářovy branky.

57:57
Góly

Vladimír Svačina (Vítkovice) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence Viktor Ujčík. Stav zápasu Pardubice - Vítkovice 3:2
Svačina dostal od Ujčíka nádhernou přihrávku přes dvě pásma a jel sám na Haška. Ten se ho snažil překvapit a vyjel skoro až na modrou, Svačina ale jeho záměr přečetl, objel ho kličkou do strany a poslal puk do prázdné branky.

58:33

Pardubičtí šli do brejku dva na jednoho, ale špatně si přihráli.

58:45
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Burger (Vítkovice), 2 min. za Hákování
Burger nesmyslně fauloval Sýkoru, který po jeho viditelném háčku padl k zemi. Pardubice tak v poklidu mohou pohlídat výsledek v přesilovce.

59:50

Pardubičtí si v pohodě v útočném pásmu nahrávají a ani se netlačí do branky. Teď jim stačí pohlídat hostující čtveřici v pásmu.

Skončila třetí třetina.

60:00

Pardubice vítězí především díky povedené druhé třetině. V té první a třetí byli lepší hosté, ale Hašek domácí tým podržel.

Počet diváků: 7 105

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

14. února 2024 18:00Pardubice-Vítkovice 5:3
30. listopadu 2023 18:00Pardubice-Vítkovice 2:1N
5. listopadu 2023 17:00Vítkovice-Pardubice 0:2
27. září 2023 17:30Vítkovice-Pardubice 3:7
17. února 2023 18:00Pardubice-Vítkovice 1:4
3. ledna 2023 17:20Vítkovice-Pardubice 2:3P
22. listopadu 2022 17:30Vítkovice-Pardubice 4:5N
6. října 2022 18:00Pardubice-Vítkovice 2:1
6. února 2022 16:00Vítkovice-Pardubice 4:1
26. prosince 2021 17:00Pardubice-Vítkovice 2:3N
31. října 2021 17:30Vítkovice-Pardubice 4:1
13. října 2021 18:00Pardubice-Vítkovice 6:0
2. března 2021 17:30Vítkovice-Pardubice 5:3
19. ledna 2021 18:00Pardubice-Vítkovice 3:0
21. prosince 2020 18:00Pardubice-Vítkovice 4:3
4. prosince 2020 17:30Vítkovice-Pardubice 1:5
14. února 2020 17:30Vítkovice-Pardubice 3:5
30. prosince 2019 18:00Pardubice-Vítkovice 2:4
17. listopadu 2019 16:00Vítkovice-Pardubice 3:2N
29. září 2019 17:00Pardubice-Vítkovice 2:3
9. ledna 2019 17:30Vítkovice-Pardubice 4:1
19. prosince 2018 18:00Pardubice-Vítkovice 2:5
28. října 2018 16:00Vítkovice-Pardubice 3:1
14. září 2018 18:00Pardubice-Vítkovice 1:2
23. ledna 2018 18:00Pardubice-Vítkovice 5:3
20. prosince 2017 17:30Vítkovice-Pardubice 2:0
29. října 2017 15:00Pardubice-Vítkovice 3:4
17. září 2017 16:00Vítkovice-Pardubice 4:2
26. února 2017 17:00Pardubice-Vítkovice 1:3
8. ledna 2017 15:30Vítkovice-Pardubice 4:1
25. listopadu 2016 18:00Pardubice-Vítkovice 3:0
9. října 2016 17:00Vítkovice-Pardubice 2:0
18. března 2016 18:00Pardubice-Vítkovice 2:0
13. března 2016 15:30Vítkovice-Pardubice 1:2N
19. února 2016 17:00Vítkovice-Pardubice 6:4
3. ledna 2016 17:20Pardubice-Vítkovice 4:3P
17. listopadu 2015 15:30Vítkovice-Pardubice 4:5
2. října 2015 18:00Pardubice-Vítkovice 1:6
8. března 2015 17:00Pardubice-Vítkovice 5:0
7. března 2015 17:00Pardubice-Vítkovice 6:3
5. března 2015 18:20Vítkovice-Pardubice 2:4
4. března 2015 17:00Vítkovice-Pardubice 8:2
20. února 2015 17:00Vítkovice-Pardubice 2:0
6. ledna 2015 18:00Pardubice-Vítkovice 1:6
21. listopadu 2014 17:00Vítkovice-Pardubice 3:2
5. října 2014 18:00Pardubice-Vítkovice 4:2
2. února 2014 15:00Pardubice-Vítkovice 4:2
23. prosince 2013 17:00Vítkovice-Pardubice 1:4
13. listopadu 2013 18:00Pardubice-Vítkovice 1:3
27. září 2013 17:00Vítkovice-Pardubice 6:5P
29. ledna 2013 17:00Vítkovice-Pardubice 2:1
18. listopadu 2012 17:00Pardubice-Vítkovice 1:2
9. října 2012 17:00Vítkovice-Pardubice 3:2
5. října 2012 18:00Pardubice-Vítkovice 3:1
20. března 2012 18:00Pardubice-Vítkovice 5:4P
18. března 2012 18:10Vítkovice-Pardubice 6:1
16. března 2012 18:00Pardubice-Vítkovice 6:0
13. března 2012 17:40Vítkovice-Pardubice 2:3
12. března 2012 17:30Vítkovice-Pardubice 3:2N
9. března 2012 18:00Pardubice-Vítkovice 2:3N
8. března 2012 18:10Pardubice-Vítkovice 5:2
18. ledna 2012 18:10Pardubice-Vítkovice 4:2
2. prosince 2011 17:30Vítkovice-Pardubice 4:3
8. listopadu 2011 17:30Vítkovice-Pardubice 5:3
21. října 2011 18:00Pardubice-Vítkovice 2:1N
27. března 2011 18:10Vítkovice-Pardubice 3:2N
24. března 2011 18:10Pardubice-Vítkovice 2:3P
23. března 2011 18:10Pardubice-Vítkovice 0:3
20. března 2011 18:10Vítkovice-Pardubice 2:3
19. března 2011 17:00Vítkovice-Pardubice 4:0
1. února 2011 18:10Pardubice-Vítkovice 4:0
28. prosince 2010 17:30Vítkovice-Pardubice 1:1N
17. listopadu 2010 17:00Pardubice-Vítkovice 4:3
5. října 2010 17:30Vítkovice-Pardubice 1:2
22. dubna 2010 18:10Vítkovice-Pardubice 2:3P
21. dubna 2010 19:10Vítkovice-Pardubice 2:5
18. dubna 2010 0:00Pardubice-Vítkovice 1:0
17. dubna 2010 18:10Pardubice-Vítkovice 5:1
9. února 2010 17:30Vítkovice-Pardubice 3:2
3. ledna 2010 18:10Pardubice-Vítkovice 10:3
15. listopadu 2009 17:00Vítkovice-Pardubice 3:4N
1. října 2009 18:10Pardubice-Vítkovice 3:2
13. února 2009 18:00Pardubice-Vítkovice 2:1
30. prosince 2008 17:00Vítkovice-Pardubice 1:2
16. listopadu 2008 17:00Pardubice-Vítkovice 3:4N
30. září 2008 17:00Vítkovice-Pardubice 2:1
23. března 2008 0:00Vítkovice-Pardubice 6:1
18. března 2008 0:00Pardubice-Vítkovice 5:3
14. března 2008 0:00Pardubice-Vítkovice 1:3
4. března 2008 0:00Vítkovice-Pardubice 5:4
13. února 2008 0:00Pardubice-Vítkovice 6:1
3. ledna 2008 0:00Vítkovice-Pardubice 3:0
21. listopadu 2007 0:00Pardubice-Vítkovice 4:3
9. října 2007 0:00Vítkovice-Pardubice 4:2