Dva velké kluby v útlumu se setkají ve dnešním extraligovém souboji. Sparta se krčí na předposledním místě, venku prohrává a doma vítězí horko těžko na nájezdy nebo v prodloužení. Jedenácté Pardubice na ni mají zápas k dobru a náskok čtyř bodů.

Východočeši se trápí doma, naopak u soupeřů zahrát dovedou. Na Spartu se jim navíc daří, tým z Holešovic porazil Pardubice naposledy 26. prosince 2008! Od té doby šestkrát prohrál: pětkrát 2:3,naposledy 1:3.

Návštěvy na předposlední tým tabulky povážlivě klesají a to i přesto, že přijel atraktivní soupeř, který si s sebou přivezl několik stovek příznivců. V holešovické hale je krátce před začátkem utkání jen 3100 diváků.

Utkání začalo.

Sestavy a rozestavení

SpartaSparta

Pöpperle
o hráči
Vykoukal
o hráči
24 Gulaši
Gulaši
o hráči
52 Philipp
Philipp
o hráči
Hanzlík
o hráči
O Brien
o hráči
55 Salcido
Salcido
o hráči
87 Ton
36 Broš
Broš
o hráči
Bartánus
o hráči
91 Kůrka
Kůrka
o hráči
Výborný
o hráči
17 Hromas
Hromas
o hráči
Pacovský
o hráči
29 Koreis
Koreis
o hráči
Smoleňák
o hráči

PardubicePardubice

Růžička
o hráči
31 Svoboda
Svoboda
o hráči
Nakládal
o hráči
12 Kaberle
Kaberle
o hráči
30 Jillson
Jillson
o hráči
24 Mezei
Mezei
o hráči
24 Píša
Píša
o hráči
14 Kočí
Kočí
o hráči
48 Kolář
Kolář
o hráči
42 Koukal
Koukal
o hráči
23 Starý
Starý
o hráči
81 Bartek
Bartek
o hráči
14 Špirko
Špirko
o hráči
96 Somík
Somík
o hráči
Pineault
o hráči
79 Zohorna
Zohorna
o hráči
19 Pivko
Pivko
o hráči
69 Radil
Radil
o hráči
61 Rákos
Rákos
o hráči
Buchtele
o hráči

Rozhodčí: Husička (CZE), Polák (CZE) - Gebauer (CZE), Lederer (CZE)
Počet diváků: 6 132

0:38

Po úvodním oťukávání vypálil od pravého mantinelu Ton, ale jeho střela letěla vysoko nad.

1:26

Sparta se dostala k prvnímu náporu. Výborný pěkně vykroužil od zadního mantinelu a bekhendem se snažil překvapit Růžičku. Ten ale rozklekem jeho pokus zlikvidoval.

2:11

Hra se poprvé stěhuje do pásma domácích, kteří se při rozehrávce dopustili zakázaného uvolnění.

2:28

Hosté poprvé zahrozili: Kolář zprava nabízel střílenou přihrávku mezi kruhy, Koukal ale puk tečoval mimo branku.

3:12

Se Špirkovou střelou od modré si Pöpperle v pohodě poradil.

3:55

Pardubičtí se osmělili a snaží se tlačit do útoku. Jejich akce však skončila ofsajdem.

5:00

Zápasu zatím dominuje defenziva. Oba týmy dobře brání střední pásmo. když už se někomu podaří přejet s pukem modrou, postrádá jeho akce tlak do branky.

5:37

Obrana Sparty se na chvíli otevřela a hosté toho byužili k brejku. Kolář měl na pravém kruhu dost prostoru, ale jeho střela trefila jen sparťanského gólmana do prsou.

6:29
Důležité

Po sérii krátkých přihrávek se dostal puk k Pivkovi, který byl o krok napřed a najížděl zprava na Pöpperleho. V tísni však musel střílet bekhendem a trefil jen připraveného gólmana.

7:02

Po pardubické ztrátě puku ve středním půásmu se dral do šance Smoleňák. Růžička jeho pokus zpoza obránce vyrazil a k dorážce měl o něco blíž Kočí.

7:48

Sparta se usadila v pásmu a snaží se tlačit do branky. Růžička musel nadvakrát krotit nebezpečně nahozený puk.

9:16

Výborného lajna zavřela soupeře, ale nedostala se od mantinelu a z rohů. Náznak brejku Pradubic pak vyřešili domácí beci ve středním pásmu.

10:35

Utkání zatím dominují pozorné obrany. Když už se hokejisté dostanou ke střele, jako naposledy pardubický Kolář, chybí přesnost.

11:19

Pardubice zamkly soupeře. Somík se s pukem natlačil od mantinelu až před branku a Pöpperle s vypětím všech sil jeho pokus tečoval mimo nebezpečí.

12:33

Technickou střelou od levého mantinelu se snažil prosadit Ton, ale Růžička se nenehcal překvapit a puk bez problémů zkrotil v lapačce.

13:40

Hokej toho zatím mnoho zajímavého nenabídl a tak se fandové baví aspoň vzájemným špičkováním. Ti pardubičtí vytasili transparent Sparto, Sparto, kde to vázne? Sparťané kontrovali pokřikem: Pardubice u Hradce.

15:01

Nakládal hledal nahozením od modré volného Buchteleho u pravé tyčky, tomu se však nepodařilo tečovat puk do branky.

16:00

Bartánusův pokus ztlumil obránce a definitivně vyřešil Růžička.

17:18
Důležité

Pardubičtí ujížděli do brejku dva na jednoho, do Pivkovy nahrávky si však lehl Hanzlík a šikovně tak zamezil nebezpečnému zakončení.

17:53

Pacovského pokus z úhlu skončil na boční síťce.

19:05

Ostrou ranou přes obránce se snažil prosadit Kůrka, Růžička však jeho střelu vyrazil a pak raději sám skočil na puk.

19:32

Puk mířil křížnou přihrávkou na Kůrku, který by ho mohl posunout do poloodkryté branky. Na poslední chvíli však zasáhl pozorný Kočí a kotouč odehrál.

Skončila první třetina.

20:00

První dějství utkání ukázalo, že jsou oba týmy v útlumu. Zápasu dominuje defenziva, oba týmy spíš čekají na chybu soupeře. Sparta sice vyslala na Růžičku 10 střel, ale většinou šlo o neslané nemastné pokusy zdálky. Pöpperle zasahoval jen šestrát, dvakrát ovšem musel řešit nebezpečné protiútoky.

Začala druhá třetina.

20:48

Pardubice zahájily druhou třetinu aktivně, drží se v pásmu a Pöpperle už dvakrát zasahoval.

22:10

Další nahození od modré chytil domácí gólman do lapačky. Sparta se zatím ve druhé třetině povětšinou brání.

22:45

Až teď se domácí dostali ke střele, Tonův pokus ale zblokoval obránce.

23:04

Obránce Mezei byl v dobré pozici, proti jeho střele ale zaklekl Kůrka a odrazil puk do ochranné sítě.

23:54

Špirko objel branku a nadvakrát se snažil překonat Pöpperleho, byl však v příliš ostrém úhlu.

24:34
Tresty

Vyloučen hráč Dominik Pacovský (Sparta), 2 min. za Sekání
Pardubice si zvýšenou aktivitou vynutily faul.

25:23

Vstup do přesilovky se hostům vydařil. Útočník Kolář měl dvě velké šance. Nejdřív mohl pálit do poloprázdné branky, puk z voleje však netrefil dobře. Podruhé tečoval nahrávku tváří v tvář Pöpperlemu těsně mimo.

26:34

Vcelku vydařenou úvodní přesilovku v zápase zakončil Píša tvrdou střelou od modré do náruče Pöpperleho. Sparta je kompletní.

27:22
Tresty

Trest týmu (Sparta), 2 min. za Příliš mnoho hráčů na ledě
Sparťané špatně střídali a budou se tak muset znovu bránit v oslabení.

28:30

Gulaši padl do rány a zůstal ležet na ledě. Sudí dlouho nepřerušovali hru, nechali dokonce hosty zakončovat v situaci dvou na jednoho. až pak pískali. Gulašiu odjíždí za pomoci lékaře a maséra rovnou do kabiny, nejspíš si poranil koleno.

29:22

Druhá přesilovka se Pardubicím na rozdíl od té první moc nepovedla. Sparťané se ubránili, ztratili ovšem obránce Gulašiho.

30:03

Somík se Zohornou dlouho drželi puk v pásmu, s výslednou střelou od modré si ale Pöpperle poradil.

30:49
Důležité

Dva hráči Sparty najížděli do slibného přečíslení dva na jednoho. Obránce Kočí však padl do přihrávky Tona a zamezil tak velké šanci Sparty.

32:20
Góly

Branislav Mezei (Pardubice) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Petr Koukal a Jan Kolář. Stav zápasu Sparta - Pardubice 0:1
První útok Pardubic vyforčekoval puk v pásmu, Koukal od mantinelu ideálně nahrál najetému Mezeiovi a ten ranou od modré trefil horní růžek sparťanské branky.

33:40

Pardubice jednouduše nahazují puky a důrazně napadají, dobrou poziční hrou drží puk daleko od vlastního pásma.

34:20

Drobnou rozmíšku v rohu sparťanského obranného pásma rychle řeší rozhodčí. Pöpperle předtím zkrotil střelu ze středního pásma v lapačce.

35:12

Pardubice šly ve třech proti dvěma, ale Kočí trochu zmátl oba útočníky, když si nelogicky najel přímo do lajny mezi ně. Akce tak skončila nepřesnou nahrávkou a nakonec v rohu.

35:55

Sparta se dostala do nadějného protiútoku, Kůrkovu slabou střelu však vyřešil Růžička.

36:26
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Zohorna (Pardubice), 2 min. za Hákování
Svou první přesilovku si zahraje Sparta.

37:51

Sparta hraje přesilvoku tragicky, hosté třikrát vyvezli puk a naposledy ho dokonce Koukal vrátil vlstnímu obránci do obranného pásma.

38:26

V závěru tragické přesilovky už diváci pískali. Jediný náznak šance měl Výborný, jehož dorážku však odrazil bek. Pardubice se v pohodě ubránily.

39:17

Sparta se po skončení přesilové hry na chvíli usadila v pásmu, Hromas dobře clonil před brankou a málem rozhodil dosud bezchybného Růžičku. Další slibnou akci však potom společně s Koreisem překombinoval.

Skončila druhá třetina.

40:00

Ve druhé třetině byly aktivnější Pardubice a vytěžily z toho gól. Poměr zákroků obou brankářů se zrcadlově otočil, Pöpperle zasahoval desetkrát, Růžička šestkrát. Herní mizérii ve druhé části téměř neškodné Sparty symbolizovala zpackaná přesilovka v závěru třetiny.

Začala třetí třetina.

40:05

Otázkou je, zda trenér Holaň dohraje zápas na pouhé tři formace, nebo zda nasadí připraveného Tůmu s Karpovem.

41:20

Třetí část zatím mnoho vzruchu nepřinesla. Snad jen pro diváka, na nějž omylem nahodil puk Pivko při pokusu a dobytí útočního pásma.

42:32

Rozjetí Sparťané najížděli ve dvou proti dvěma, Kaberle však matného Tona v pohodě uhlídal a nenechal ho ani vystřelit.

42:46

Největší nabezpečí zatím pro Růžičku představoval nezbedný puk, který na tři odrazy doskákal od mantinelu až do brankoviště. Brankář ho zkrotil baseballovým způsobem.

43:05

Sparta ve třetí třeiny přece jen přidala na útočné aktivitě. Philipp měl dost času i místa, jeho střela z pravého kruhu nadělala Růžičkovi problémy.

45:00

Další dvě minuty ovšem kontrolovaly hru Pardubice. Zohorna se navíc málem střelecky prosadil, když se s odraženým pukem obtočil kolem obránce a po zemi se snažil překonat Pöpperleho. Ten však rozklekem jeho pokus zblízka zlikvidoval.

45:43

Kůrkovu střelu kontroloval Růžička pravým betonem.

46:25

Starý s Koukalem šli dva na jednoho, Starý byl však příliš daleko u pravého mantinelu. Volil střelu, s níž si Pöpperle poradil.

48:00

Oba týmy se snaží hodně bruslit, ale chybí přesnost a nečekaná přihrávka nebo klička. Gólmani se teď v brankovištích nudí.

48:59

Rákos se dostal k odraženému puku a z pravého kruhu vystřelil. Trefil však jen připraveného Pöpprleho.

49:12
Důležité

Sparta měla velmi blízko k vyrovnání. O Brienova střela propadla Růžičkovi mezi betony, dva hráči se tlačili za dorážkou. Puk skončil pár čísel před brankovou čárou. Nakonec se odrazil vedle branky, odkud ho ještě sparťané tlačili do sítě, za Růžičku však zaskočili kleknuvší si spoluhráči.

51:19
Tresty

Vyloučen hráč Jan Hanzlík (Sparta), 2 min. za Podražení
Krátký pardubický nápor vyústil v pardubickou přesilovku.

53:19

Pardubice sehrály povedenou přesilovku. Dvakrát Spartu zatlačily a rozehrály solidní zámek, navzdory třem střelám se však gólově neprosadily. Nejblíž k tomu měl Špirko, jenž zblízka tečoval nastřelený puk, ovšem jen do Pöpperleho.

55:00

Sparta se trápí. Obránci rozdávají pasy, které si říkají o bodyček pro přebírajícího útočníka, když už se domácí dostanou s pukem do pásma, končí v rohu a před branku se snad ani nesnaží procpat.

57:00

Hosté s naprostou lehkostí drží puk v obranném pásmu Sparty. Bez problémů kombinují a dobrým napadáním nedovolují domácím přiblížit se na dostřel vlastní branky. Když už se Sparta vymanila, její akce skončila ofsajdem.

57:46
Góly

Radek Smoleňák (Sparta) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Tomáš Kůrka a David Výborný. Stav zápasu Sparta - Pardubice 1:1
V době největšího zmaru se Spartě podařilo vyrovnat. Kapitán Výborný nahrál od zadního mantinelu Kůrkovi, jehož střelu Růžička jen zbrzdil. Po jeho pádu na led zůstal volný puk i branka, čehož využil dorážející Smoleňák.

59:20

Sparta ožila, dobře bruslí a hrozí jednotlivými nájezdy. Hostující obrana je však pozorná, duel spěje do prodloužení, které už je pro domácí představení Sparty standardem.

Skončila třetí třetina.

60:00

Sparta ve třetí třetině předváděla hokej, ze kterého bolely oči. Bez nápadu, bez důrazu, bez tahu na branku. Růžičku ohrozila jen šestkrát oproti dvanácti pokusům Pardubic. Přesto se jí z jediné vážnější šance podařilo vyrovnat a dotáhnout defenzivní zápas do prodloužení.

Začalo prodloužení.

60:32

Ve čtyřech proti čtyřem se hra otevřela, Bartek otestoval Pöpperleho z úhlu a na druhé straně se snažil prosadit Smoleňák. Akce skončila na pozorných becích.

60:43
Tresty

Vyloučen hráč David Výborný (Sparta), 2 min. za Hákování
Výborný takticky fauloval při hrozící velké šanci hostů. Pardubice tak mají velkou příležitost urvat druhý bod v přesilovce 4 na 3.

61:33

Spartě se povedlo dvakrát vyhodit puk.

61:48

Další útočná snaha Pardubic končí ofsajdem. Výhodná přesilovka se hostům zatím nevede.

62:43
Důležité

V závěru Pardubice přece jen zamkly soupeře. Po Píšově ráně puk poskakoval po břevnu, nakonec se však skulil na horní síťku.

63:04
Důležité

Na druhé straně ujížděl do brejku Ton, šel sám na Růžičku. Proti jeho tradičnímu bekhendovému blafáku však brankář vytrčil hůl a puk odehrál.

64:30

Konec prodloužení plyne bez větších akcí. Pöpperle musel řešit jen střelu od levého mantinelu, kteoru chytil do lapačky.

64:43

Pardubice jsou si vědomy toho, že jim letos nejdou nájezdy, a snaží se rozhodnout..Píšovo nahození přes hráče tancvovalo po Pöpperleho vyrážečce, gólman však nakonec puk zkrotil.

64:50
Tresty

Vyloučen hráč Libor Pivko (Pardubice), 2 min. za Sekání
Deset vteřin bude mít Sparta šanci v přesilovce. Její trenéři si vzali oddechový čas.

Skončilo prodloužení.

65:00

I v prodloužení měl víc práce Pöpperle, připsal si pět zásahů proti jedinému zákroku jeho kolegy na druhé straně. Aktivnější hosté však nerozhodli a čeká je neoblíbený rozstřel v nájezdech.

65:00

Do pardubické branky si stoupl druhý gólman Svoboda.

Začaly samostatné nájezdy.

1:0
Góly

David Výborný (Sparta) nájezd proměnil (4. gól v sezóně) .

Výborný vysekl Svobodovi povedený blafák.

1:0

Jan Kolář (Pardubice) nájezd neproměnil.

Kolář netrefil ideálně.

1:0

Marek Bartánus (Sparta) nájezd neproměnil.

Bartánus přestřelil.

1:0

František Kaberle (Pardubice) nájezd neproměnil.

Ani zkušený bek Kaberle nedal, Pöpperle jeho pokus vyrazil nad.

2:0
Góly

Petr Ton (Sparta) nájezd proměnil (2. gól v sezóně) .

Ton nalákal Svobodu k bližší tyči a trefil se do opačného horního růžku. Sparta po herní mizérii vytěžila dva body, které pro ni mohou mít velkou cenu.

Počet diváků: 6 132

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

2. února 2024 18:00Pardubice-Sparta 1:3
17. ledna 2024 18:30Sparta-Pardubice 1:2P
31. října 2023 18:00Pardubice-Sparta 4:3
20. září 2023 18:30Sparta-Pardubice 4:3N
5. února 2023 14:45Sparta-Pardubice 4:2
10. ledna 2023 17:30Pardubice-Sparta 0:3
6. listopadu 2022 17:20Sparta-Pardubice 2:3
30. září 2022 18:00Pardubice-Sparta 2:3N
1. února 2022 19:00Sparta-Pardubice 5:4
21. prosince 2021 18:30Pardubice-Sparta 3:2
20. října 2021 18:30Sparta-Pardubice 1:2N
14. září 2021 17:20Pardubice-Sparta 2:5
7. února 2021 16:00Sparta-Pardubice 5:4N
30. prosince 2020 17:20Pardubice-Sparta 5:4
15. listopadu 2020 17:00Pardubice-Sparta 1:3
7. listopadu 2020 13:30Sparta-Pardubice 7:1
3. března 2020 17:30Pardubice-Sparta 1:2P
19. ledna 2020 16:00Sparta-Pardubice 2:1P
7. prosince 2019 15:00Pardubice-Sparta 4:3
20. října 2019 16:00Sparta-Pardubice 2:1P
13. února 2019 18:00Pardubice-Sparta 4:1
28. prosince 2018 18:30Sparta-Pardubice 1:3
4. listopadu 2018 17:00Pardubice-Sparta 4:5P
23. září 2018 15:00Sparta-Pardubice 4:1
14. ledna 2018 18:00Sparta-Pardubice 2:4
1. prosince 2017 18:00Pardubice-Sparta 1:4
3. října 2017 18:30Sparta-Pardubice 1:3
8. září 2017 18:00Pardubice-Sparta 2:3
22. ledna 2017 15:00Sparta-Pardubice 3:2
9. prosince 2016 18:00Pardubice-Sparta 1:5
23. října 2016 15:00Sparta-Pardubice 4:1
11. září 2016 17:00Pardubice-Sparta 2:3
28. února 2016 15:00Sparta-Pardubice 6:1
17. ledna 2016 17:00Pardubice-Sparta 4:6
29. listopadu 2015 17:00Sparta-Pardubice 3:0
16. října 2015 18:00Pardubice-Sparta 2:4
22. února 2015 17:00Sparta-Pardubice 2:1
9. ledna 2015 18:00Pardubice-Sparta 6:3
23. listopadu 2014 15:00Sparta-Pardubice 4:2
10. října 2014 18:00Pardubice-Sparta 0:3
6. března 2014 18:30Sparta-Pardubice 0:3
17. ledna 2014 18:00Pardubice-Sparta 2:6
1. prosince 2013 18:20Pardubice-Sparta 3:5
18. října 2013 18:20Sparta-Pardubice 3:0
24. února 2013 18:10Pardubice-Sparta 5:1
9. ledna 2013 18:10Sparta-Pardubice 9:2
25. listopadu 2012 17:00Pardubice-Sparta 2:4
14. října 2012 17:00Sparta-Pardubice 3:2
27. ledna 2012 18:30Sparta-Pardubice 4:0
9. prosince 2011 18:00Pardubice-Sparta 8:2
30. října 2011 15:40Sparta-Pardubice 4:1
27. září 2011 18:00Pardubice-Sparta 2:6
13. ledna 2011 18:10Sparta-Pardubice 2:0
2. prosince 2010 18:10Pardubice-Sparta 4:1
22. října 2010 18:00Sparta-Pardubice 2:1N
17. září 2010 18:10Pardubice-Sparta 3:1
17. ledna 2010 17:00Pardubice-Sparta 3:2
1. prosince 2009 18:00Sparta-Pardubice 2:3N
11. října 2009 18:10Pardubice-Sparta 3:2
11. září 2009 18:00Sparta-Pardubice 2:3N
1. února 2009 17:00Pardubice-Sparta 3:2P
26. prosince 2008 18:00Sparta-Pardubice 5:1
2. listopadu 2008 17:00Pardubice-Sparta 4:2
25. září 2008 17:00Sparta-Pardubice 5:4N
22. ledna 2008 0:00Sparta-Pardubice 5:2
20. prosince 2007 0:00Pardubice-Sparta 5:0
2. listopadu 2007 0:00Pardubice-Sparta 3:2
2. října 2007 0:00Sparta-Pardubice 4:0