Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hezký den. Vítejte u on-line reportáže ze šlágru 42. kola. Pod Ještědem se střetnou druhé Vítkovice s třetím Libercem.

Utkání začalo.

0:30

Bartovič zavezl kotouč do útočného pásma, chyběl mu ale aktivnější spoluhráč do souhry. Puk se nakonec doklouzal k Čakajíkovi, který s potížemi odehrál alespoň na zadní mantinel.

1:15

Puk se po ráně Dernera nebezpečně blížil k holi volného Podkonického. Málek hbitě vytrčil hokejku a slovenskému útočníkovi šanci sebral.

Sestavy a rozestavení

Rozhodčí: Hribik (CZE), Šír (CZE) - Gebauer (CZE), Lederer (CZE)
Počet diváků: 4 763

1:50

Vítkovice zatím branku Pince neohrozily. Kotouč se přesouvá pouze mezi libereckými holemi.

2:17

Další rána na Málka. Tentokrát pálil do vyrážečky pálil Tomáš Urban.

2:58

Strapáč zabojoval za brankou soupeře, získal kotouč, a i přestože zůstal v ofenzivě sám, ohrozil rychlou otočkou Pince.

3:34

Liberecký bek Trončinský vyrazil podpořit liberecký útok. Přebruslil své strážce a Kudrna mu směřoval pas. Na něj těsně nedosáhl.

4:19
Góly

Milan Bartovič (Liberec) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Andrej Podkonický a Miloslav Hořava M.. Stav zápasu Liberec - Vítkovice 1:0
Liberecký nápor nakonec přinesl gólový úspěch. Bartovič překvapil Málka skrytou střelou od modré čáry. Kotouč zaplachtil přímo pod břevno.

4:40

Pince zatím ohrožuje jediný vítkovický forvard. Petr Strapáč ve výhodné pozici tentokrát mířil do oblouku brankové konstrukce.

5:45

Obránce Němeček vyjel do útoku, jenže nedokázal zakončit. Musel tak sprinovat zpátky do obrany, aby uhasil začínající liberecký brejk.

6:32

Liberec na chvíli zamkl Ostravany ve třetině. Kombinace Nedvěda s Kudrnou ale k zakončení nevedly.

7:17

Domácí opět v náporu. Nedvěd si počkal na ideální moment ke střele a z velmi výhodné pozice mířil do růžklu branky. Do dráhy puku však nešťastně zasáhl jeho spoluhráč Kudrna.

8:08

Petr Pohl napřáhl k ráně z pravého kruhu a Pinc na poslední chvíli stlačil betony k sobě. První náročnější zákrok pro libereckého gólmana.

8:15

Klimenta po buly v obranné třetině vystřelil jako šíp a sólem po pravém mantinelu zamířil až do brankoviště. Málek si s jeho ránou poradil.

8:28
Góly

Juraj Sýkora (Vítkovice) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence Petr Strapáč a Vladimír Svačina. Stav zápasu Liberec - Vítkovice 1:1
Vítkovice vyrovnávají stav z jediné své šance. Rychlý protiútok zakončil po přihrávce Strapáče přesnou střelou z voleje Juraj Sýkora.

10:19

Kudrnovi se otevřela trocha prostoru u pravého hrazení, nikdo ze spoluhráčů se mu ale nenabídl, a tak následovala ztráta puku.

10:56

Podobná situace jako při vítkovické brance. Dva útočníci přečíslili jediného beka, Klimkovi tentokrát ale přeskočil puk hokejku.

11:27
Tresty

Vyloučen hráč Andrej Podkonický (Liberec), 2 min. za Nedovolené bránění
Podkonický putuje na trestnou lavici za útočný faul. K ledu srazil obránce Ovčačíka.

12:12

Liberečtí ještě nedovolili soupeři v klidu rozehrát kombinaci.

12:30
Důležité

Klimek se ale ocitl s pukem mezi dvěma libereckými beky, nehlídán na kraji brankoviště. Dlouhou kličkou si položil Pince, přesto do poloprázdné klece nezamířil.

12:46

Do protiútoku se pustil rychlík Bartovič. Nikdo z Vítkovických mu bruslařsky nestačil, slovenský útočník trefil Málkův beton.

13:48

Nedvěd z rohu útočného pásma zkusil štěstí a poslal kotouč před branku. Málem si do gólové pozice najel Kudrna, nestihl to jen o sekundy.

14:35

Na druhé straně vyslaly dva pokusy na Pince Trnka a Šedivý. Liberecký brankář snadno zasáhl.

15:40

Klimenta hledal před brankovištěm nehlídaného Vaka. Tomu se povedlo usměrnit kotouč směrem k Málkovi, ke gólu ale chyběla větši razance.

16:26
Tresty

Vyloučen hráč Denis Rehák (Vítkovice), 2 min. za Podražení
Víšek se probil před branku, kde převzal přihrávku a zblízka pálil na Málka. V dorážce do odkryté klece mu ale zabránil faulem Rehák.

17:54

Liberečtí dlouho nerozehráli kombinaci, který by skončila ránou na bránu. Až na startu poslední půlminuty přesilovky zakročil Málek proti příklepu Trončinského.

18:05

Hluboko do pásma si sjel obránce Čakajík. Z těžkého úhlu mířil pod horní tyč, Málek kotouč ramenem vyrazil.

18:26

Vítkovice se ubránily. Rehák se vrátil na led.

19:14

Petr Pohl našlápl k slalomu mezi libereckými tyčemi. Rychle se mu povedlo přejít přes tři protihráče a zakončit do Pincovy lapačky.

Skončila první třetina.

20:00

Liberec si ve velké části úvodního dějství udržoval poziční převahu, Vítkovice hrozily spíše sporadicky z rychlých brejků. Činil se především útočník Strapáč, který nakonec v 9. minutě připravil vyrovnávací branku Juraji Sýkorovi.

Začala druhá třetina.

20:50

Kotouč několikrát přešel všechny čáry na jednu i druhou stranu. Hokejisté obou mužstev kazí přihrávky a zatím nechávají brankáře klidně rozjímat.

21:25

Až Milan Bartovič porušil mírumilovné chvíle. Dvakrát se tlačil před bránu a jeden z jeho bekhendových pokusů těsně minul tyč.

22:45

Obrovská postava Lukáše Vantucha se drala na brankoviště. Puk ale doklouzal k Málkovi.

23:32

Ondřej křižnou střelou nastřelil Málkův beton. Vítkovický brankář přikryl kotouč a přerušil hru.

23:50

Čakajík si dvakrát řekl o přihrávku a pokaždé z toho byla povedená střela. Málek nejprve vyrazil betonem do rohu, podruhé krotil vysoký puk oběma rukama.

24:17

Po Nedvědově průniku Liberečtí opět zamkli soupeře ve třetině. Vítkovice ve druhé části tařka nevyjely do ofenzivy. Led před Pincem je krásně neporušený.

24:53
Góly

Petr Pohl (Vítkovice) vstřelil branku (13. gól v sezóně), asistence Lukáš Klimek a Petr Vrána. Stav zápasu Liberec - Vítkovice 1:2
Jenomže Vítkovice soustavný nápor nepotřebují, stačí jim jediný atak. Petr Pohl poprvé ve druhé třetině vypálil na branku Liberce a gólman Pinc chyboval. Lehká střela zápěstím mu propadla mezi betony.

26:45

Liberečtí po inkasované brance poněkud zpomalili. S kotoučem hrají i Vítkovice a Málek si může na chvíli odpočinout.

27:19

Trončinský měl na modré čáru hodně času. Vítkovičtí se z rohu nestačili přesunout k libereckému bekovi, který nastřelil Málkův beton.

27:45

Vantuch v dobré pozici minul vítkovickou klec. Kotouč mu přišel příliš blízko k brusli, což ztížilo následné zakončení.

28:55

V přečíslení tří proti dvěma střílel Svačina. Pinc vyrazil před sebe, nikdo ve vítkovickém dresu ale kotouč nestihl zachytit.

29:40

Svačina se obtočil kolem brány, ačkoliv mu na zádech visel Moravec. Pinc se položil na brankové čáře a šanci zlikvidoval.

30:15

Liberec předvedl dvě povedená útočná tažení. Nejprve prudce pálil Klimenta, poté z podobné pozice kousek za modrou čárou Vak. Málek kryl obě rány.

30:57

Po vyhraném buly získal prostor i čas Klimenta. Chvíli promýšlel, kam zamíří, a nakonec vyslal rychlý puk k tyči. Málek špičkou betony vytěsnil.

31:27

Vítkovice narušily libereckou rozehrávku a po zakázaném uvolnění soupeře získaly útočné pásmo.

32:22

Chvíle hokejového trápení. Vítkovice se do útoku netlačí, Liberec zase příliš kazí. Hraje se tak většinou u mantinelů nebo ve střední třetině.

33:06

Lbierečtí útočníci si chvíli předávali puk v útočné třetině, k ničemu to ale nevedlo. Stejně jako následný protiútok Vítkovic.

33:32

Vantuch dorážel těsně před Málkem. Vítkovický brankář udržel puk ve své moci.

33:42
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Voráček (Vítkovice), 2 min. za Zdržování hry

34:30

Liberec v přesilovce zatím tápe. Vítkovice snadno brání.

35:17

Naopak si příležitost vytvořily Vítkovice. Burger nabil Stzturcovi, který těsne minul branku.

35:45
Góly

Tomáš Klimenta (Liberec) vstřelil branku (13. gól v sezóně), asistence Tomáš Vak a Martin Čakajík. Stav zápasu Liberec - Vítkovice 2:2
Liberec tři vteřiny po konci přesilovkového trápení udeřil. Čakajík přetlačil u hrazení dva vítkovické hokejisty, posunul na Vaka, který poslal kotouč nehlídanému Klimentovi. Ten ranou z první překonal Málka.

37:06
Důležité

Obránce Trončinský málem potopil svůj tým. Při běžné rozehrávce zpoza branky nahrál vítkovickému Burgerovi. Ten si ještě všimnul volného Svačiny, který proti otevřené bráně nastřelil tyč.

38:26
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Burger (Vítkovice), 2 min. za Vysoká hůl

38:35

Hunkes krátce po vhazování posílal puk do brankoviště. Tam ho lapačkou přikryl Málek.

38:56

Bartovič si s puke sjel do středy, odkud nastřelil vítkovický blok. Kotouč následně doputoval do střední třetiny.

39:49

Liberec se už zpátky do útoku nevrátil, Vítkovice podrží kotouč do konce třetiny.

Skončila druhá třetina.

40:00

Obraz hry se zásadně změnil poté, co Vítkovice zásluhou Petra Pohla odskočily do vedení. Liberec se dlouho nemohl vrátit zpátky do tempa a Vítkovice neměly potíže s bráněním. Nakonec ale Tomáš Klimenta po výborné práci obránce Čakajíka přeci jen vyrovnal stav.

Začala třetí třetina.

40:12

Okamžitě po vhazování se dral ke gólové střele obránce Čakajík, jehož hledal svým pasem Kudrna. Liberecký bek dostal přihrávku na dlouhou hůl a trefil pouze boční konstrukci.

41:51
Góly

Tomáš Vak (Liberec) vstřelil branku (10. gól v sezóně), asistence Jan Víšek. Stav zápasu Liberec - Vítkovice 3:2
Liberečtí jdou do vedení po samostatné akci Tomáše Vake. Liberecký útočník vyjel z rohu kluziště před branku, odtlačil obránce a trefil přesně pod břevno.

42:30

Trončinského dorážka skončila na betonu brankáře Málka. Liberec pokračuje v náporu.

44:01
Důležité

Další liberecká příležitost! Bartovič zaslal kotouč před bránu, kde se Podkonický prosadil přes mátožného obránce Punčocháře. Dvakrát dokonce ještě dorážel, jenže Málek všechny puky vyrazil.

45:03

Trončinský uvolnil do dobré pozice Víška. Málek ale udržel betony u tyče a nepovolil průnik kotouče za brankovou čáru.

45:45

Špaček chyboval při rozehrávce a Vítkovickým se naskytla šance k přečíslení. Kotouč si ovšem špatně přihráli a zahráli na zakázané uvolnění..

46:50
Tresty

Vyloučen hráč Peter Húževka (Vítkovice), 2 min. za Hákování

47:24
Góly

Jiří Hunkes (Liberec) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Miloslav Hořava M. a Petr Nedvěd. Stav zápasu Liberec - Vítkovice 4:2
Liberečtí rychle proměňují přesilovku a získávají možná klíčový náskok. Hořava švihem nahodil od modré čáry, Málek měl zakrytý výhled a kotouč mu proletěl nad ramenem.

48:10

Huna zkoušel odpovědět důrazným útokem na Pincovu klec. Z ostřejšího úhlu nastřelil Pince.

48:50

Jenže hned vzápětí proti Málkovi útočil další nehlídaný hráč. Kudrna bekhendem mířil k protější tyči, o kousek ale minul.

49:48

Po chvíli si pěknou pozici vytvořil i Nedvěd. Málek kotouč vyrazil rukavicí.

50:37

Vítkovice začínají otevírat obranné řady a rychlým libereckým útočníkům se daří unikat do nebezpečných situací. Málek ale zatím ještě drží mírné naděje Vítkovic na zisk bodů.

51:30

Liberecký tlak ukončil vítkovický brankář dalším zákrokem.

51:54
Důležité

Vítkovice opět předvedly, že i nenápadný útok dokáží proměnit ve smrtící zbraň. Tomas obdržel přihrávku zpoza branky a mířil do protipohybu Pince. Liberecký brankář zachytil kotouč v dresu, na brankové čáře se ještě otáčel zády ke hře, aby mu puk nevypadl do sítě.

53:30

Liberec kombinuje ve vlastním pásmu a Vítkovice důrazně napadají.

53:50

Liberečtí kotouč ztratili a Vítkovice si hned připravily kotouč do další možnosti. Nekrytý Burger pálil z voleje u levé tyče. Netrefil ale puk ideálně a Pinc ho zastavil.

55:12

Liberec udržel kotouč ve vítkovické třetině. Málka sice neohrozil a našetřil další vteřiny.

55:18

Trončinský nahodil na Málka od modré čáry. Další vhazování uvnitř vítkovického pásma.

56:12

Liberecký Vak při své rozehrávce potrápil Pincova nervová vlákna. S pukem projížděl kolem jeho tyče a po ataku vítkovického útočníka se málem odrazil kotouč do sítě.

57:05
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Moravec (Liberec), 2 min. za Držení protihráče

57:28

Pohlova přihrávka prošla přes celé pásmo až k Lukáši Klimkovi, jemuž ale volej nesedl. Kotouč hodně mírným tempem doklouzal k Pincovi.

57:36

Vítkovice budou hrát power-play. Málek odjel na střídačku, hosté hrají v šesti proti čtyřem.

58:11

Nedvěd osvobodil Liberec. Vítkovice startují novou ofenzivu..

58:32
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Burger (Vítkovice), OT 10 min. za Nesportovní chování
Burger nesouhlasil s rozhodnutím čárových sudí, kteří odpískali ofsajd.

58:32
Tresty

Vyloučen hráč Marek Malík (Vítkovice), OT 20 min. za Nesportovní chování
A k protestům se přidal i obránce Malík. Ten ovšem své vystoupení ještě vylepšil, když přepůlil hokejku o mantinel.

59:01

Nicméně Vítkovice pokračují v přesilovce a rozetavují šiky před Pincem.

59:11

Liberecký brankář Pinc se jako v kariéře už několikrát pokusil trefit prázdnou branku. Ani tentokrát se mu ale gól nevstřelil, je z toho jen zakázané uvolnění. Liberec už je totiž kompletní.

59:15

Vítkovice si vybraly oddechový čas, jenže Liberec vyhrál vhazování a vyhodil kotouč.

59:30
Tresty

Vyloučen hráč Martin Čakajík (Liberec), 2 min. za Držení protihráče

59:45

Liberec opět vyhodil a dnes dokráčí k vítězství.

Skončila třetí třetina.

60:00

Liberečtí hokejisté po bojovném výkonu zdolali Vítkovice a přeskočili svého soupeře v tabulce. Posunuli se na druhé místo s jednobodovou ztrátou na vedoucí Třinec. Kdoví, jak to ale dopadne s kauzou kolem přestupu útočníka Adamského....

Počet diváků: 4 763

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

25. února 2024 16:00Liberec-Vítkovice 3:4P
14. ledna 2024 16:00Vítkovice-Liberec 2:0
28. listopadu 2023 18:00Liberec-Vítkovice 2:1
13. října 2023 17:30Vítkovice-Liberec 5:2
5. března 2023 16:30Liberec-Vítkovice 2:1N
20. ledna 2023 17:30Vítkovice-Liberec 2:0
4. prosince 2022 15:00Liberec-Vítkovice 2:3N
21. října 2022 17:30Vítkovice-Liberec 6:3
8. března 2022 17:20Liberec-Vítkovice 6:1
10. února 2022 17:30Vítkovice-Liberec 1:4
5. prosince 2021 15:00Liberec-Vítkovice 4:3P
17. října 2021 16:00Vítkovice-Liberec 1:0P
7. března 2021 17:20Vítkovice-Liberec 1:4
24. ledna 2021 16:00Liberec-Vítkovice 3:2
5. ledna 2021 17:30Vítkovice-Liberec 1:4
17. listopadu 2020 16:00Liberec-Vítkovice 0:3
31. ledna 2020 18:00Liberec-Vítkovice 1:2N
21. ledna 2020 17:30Vítkovice-Liberec 3:7
1. listopadu 2019 18:00Liberec-Vítkovice 3:2
20. září 2019 17:30Vítkovice-Liberec 4:5N
5. března 2019 17:30Liberec-Vítkovice 3:1
25. ledna 2019 17:30Vítkovice-Liberec 2:1N
7. prosince 2018 18:00Liberec-Vítkovice 4:0
21. října 2018 17:00Vítkovice-Liberec 6:4
4. března 2018 16:20Vítkovice-Liberec 3:2P
12. ledna 2018 18:00Liberec-Vítkovice 1:4
26. listopadu 2017 16:00Vítkovice-Liberec 3:2
15. října 2017 16:00Liberec-Vítkovice 2:1
24. února 2017 17:00Vítkovice-Liberec 4:0
6. ledna 2017 18:00Liberec-Vítkovice 2:1
20. listopadu 2016 15:30Vítkovice-Liberec 0:2
7. října 2016 18:00Liberec-Vítkovice 3:1
1. března 2016 17:20Vítkovice-Liberec 5:6
22. ledna 2016 18:20Liberec-Vítkovice 2:0
4. prosince 2015 17:00Vítkovice-Liberec 1:3
20. října 2015 18:00Liberec-Vítkovice 4:1
13. února 2015 18:00Liberec-Vítkovice 4:2
30. prosince 2014 17:00Vítkovice-Liberec 4:1
14. listopadu 2014 18:00Liberec-Vítkovice 3:2P
28. září 2014 17:00Vítkovice-Liberec 2:3
13. března 2014 18:20Liberec-Vítkovice 2:6
11. března 2014 18:20Vítkovice-Liberec 3:1
10. března 2014 17:00Vítkovice-Liberec 2:0
2. března 2014 17:00Liberec-Vítkovice 3:1
10. ledna 2014 17:00Vítkovice-Liberec 8:4
24. listopadu 2013 15:30Liberec-Vítkovice 5:2
8. října 2013 17:00Vítkovice-Liberec 6:5N
26. února 2013 18:10Liberec-Vítkovice 2:4
11. ledna 2013 17:00Vítkovice-Liberec 7:1
30. listopadu 2012 18:30Liberec-Vítkovice 5:3
19. října 2012 18:15Vítkovice-Liberec 1:5
27. ledna 2012 17:30Vítkovice-Liberec 5:3
9. prosince 2011 18:30Liberec-Vítkovice 2:4
30. října 2011 17:00Vítkovice-Liberec 3:2
22. září 2011 18:10Liberec-Vítkovice 0:6
18. ledna 2011 18:10Liberec-Vítkovice 4:2
23. listopadu 2010 17:30Vítkovice-Liberec 5:4
28. října 2010 18:10Liberec-Vítkovice 5:2
21. září 2010 17:30Vítkovice-Liberec 3:2P
17. ledna 2010 18:10Vítkovice-Liberec 6:5P
26. listopadu 2009 18:10Liberec-Vítkovice 2:3N
11. října 2009 17:00Vítkovice-Liberec 4:1
11. září 2009 18:30Liberec-Vítkovice 1:3
25. února 2009 19:00Liberec-Vítkovice 1:3
23. února 2009 0:00Vítkovice-Liberec 3:0
22. února 2009 17:00Vítkovice-Liberec 3:1
30. ledna 2009 17:00Vítkovice-Liberec 5:1
23. prosince 2008 18:30Liberec-Vítkovice 4:1
31. října 2008 17:00Vítkovice-Liberec 2:6
23. září 2008 17:30Liberec-Vítkovice 0:4
13. ledna 2008 0:00Liberec-Vítkovice 2:3
5. prosince 2007 0:00Liberec-Vítkovice 6:1
23. října 2007 0:00Vítkovice-Liberec 1:2
16. září 2007 0:00Vítkovice-Liberec 1:2