Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hezký podvečer, vítejte u podrobné on-line z dohrávky 28. kola mezi Slavii a Karlovými Vary.

Utkání začalo.

1:01

Slavia vstoupila do důležitého utkání s přímým konkurentem v tabulce důrazně. Vondrka tvrdě trefil Gulašiho u mantinelu.

1:54

Zatím si ani jeden celke nevypracoval střeleckou pozici. Útočné výpady končí nepřesnostmi ve středním pásmu.

Sestavy a rozestavení

Rozhodčí: Hribik (CZE), Minář (CZE) - Barvíř (CZE), Blümel (CZE)
Počet diváků: 2 629

2:47

Sklenář se na slibnou přihrávku napřáhl dostatečně, jenže minul puk.

4:25
Góly

Lukáš Pech (K. Vary) vstřelil branku (11. gól v sezóně), asistence Martin Gründling. Stav zápasu Slavia - K. Vary 0:1
Karlovarští najednou udeřili. Puk se odrazil od mantinelu přímo k Lukáši Pechovi, který se do puku z první opřel a trefil se přesně do růžku.

6:21

Vysoký kapitán Varů Skuhravý před brankou tečoval nahození ze zadní řady. Kopřiva včas zareagoval a puk vytěsnil.

6:59

Brankář Kopřiva zasáhl i proti Kumstátovi. Tvrdou ránu vyrazil do rohu.

7:49

Slavia si koleduje o druhou branku, když Gřegořek střílel od modré a puk se nečekaně odrazil od jednoho z hráčů před brankářem Kopřivou. Ten měl štěstí, že puk šel vedle.

9:09

Na ledě zůstává ležet střelec zatím jediného gólu Pech, sklání se nad ním rozhodčí, který raději přerušil hru.

9:50

Do úniku se už už dostával Vondrka, kterého pěkně vysunul Kůrka, ale slávistickému útočníkovi na poslední chvíli utekl puk, u kterého byl dřív brankář Salfický.

13:03
Góly

Tomáš Kůrka (Slavia) vstřelil branku (11. gól v sezóně), asistence Michal Vondrka a Jan Alinč. Stav zápasu Slavia - K. Vary 1:1
Slavia přesto dokázala vstřelit gól a vyrovnává. Pěkná kombinace Alinčova útoku: Vondrka zatáhl puk do pásma, předal ho Alinčovi, jenž jemně vybídl ke střele Kůrku. Domácí střelec zamířil švihem přesně.

13:51
Tresty

Vyloučen hráč František Skladaný (K. Vary), 2 min. za Nedovolené bránění

15:51

Slavia mohla v krátké chvíli zápas otočit ve svůj prospěch, ale tuhle výhodu nevyužila. Sehrála přesilovku špatně, až na úvod početní výhody se vůbec neusadila v pásmu a Skladaný je tak zpátky na ledě.

17:21

Domácí se však dál snaží, ale jejich útoky zatím nejsou nebezpečné. Slávisté se těžko dostávají přes modrou čáru.

19:09

Po dlouhé době také střela, která míří mezi tři tyče, od modré to byl Kolařík, ale veterán Salfický se zaskočit nenechal a byl na místě.

Skončila první třetina.

Začala druhá třetina.

21:00

Obránce Varů Petr Gřegořek ujel do brejku po levé straně. Ještě měl vpravo najetého Kumstáta, ale střílel sám. Puk letěl vedle.

21:57

Další rychlý vpád karlovarských hráčů dopředu, respektive tentokrát jel pouze samotný Zaťovič. Udělal oblouk do strany a z levého kruhu vypálil. Slávistický brankář Kopřiva sebral puk lapačkou.

23:19

Slávistický obránce Krejčík propadl v souboji u levého mantinelu, ale před Skladaným zasáhl jeho spoluhráč. Takže brejk Varů číslo tři se nekonal.

23:55

Bude se vhazovat před Salfickým, který ukryl puk v lapačce.

24:10

A hned byli slávisté blízko gólové šanci. Obránce Roth se vydal za branku, objel ji a dával puk do brankoviště. U druhé tyčky stál útočník Růžička, který však na kotouč nedosáhl.

25:07

Hosté se osvobozují zakázaným uvolněním. Slavia má tlak, ale je tak trochu platonický.

25:45
Tresty

Vyloučen hráč Michal Mikeska (K. Vary), 2 min. za Držení protihráče

25:07

Slávisté se rozestavili v útočném pásmu, rychlými přihrávkami připravili střeleckou pozici pro obránce Kuboše, kterému se však střela vůbec nepovedla. Puk doskákal sotva pár metrů před něj.

25:26

Tohle už byla zajímavější rána, Salfický ji také nejprve neudržel. Před dorážejícím Alinčem stačil schovat puk pod sebe a na ledě zůstal ležet jako v sarkofágu.

27:27
Důležité

Domácí hrají dobrou přesilovku, sám před Salfickým byl útočník Kůrka. Nepodařilo se mu zvednout puk přes beton zkušeného karlovarského brankáře. Salfický pokryl i dorážku obránce Kuboše.

27:45

Mikeska je na ledě, hosté jsou kompletní.

28:06

Zaťovičovu střelu z levého kruhu ztlumil ve výstroji slávistický brankář Kopřiva.

28:35

Teď se hostům nepovedla rozehrávka - icing.

29:19

Hra je poslední dobou kouskovaná přerušeními; po dalším zakázaném uvolnění hostů karlovarští obránci zblokovali střelu slávistického hráče do ochranné sítě.

29:58
Tresty

Vyloučen hráč Petr Kuboš (Slavia), 2 min. za Faul kolenem

31:00

Slavia dobře brání. Její obránci eliminovali i sólo karlovarského střelce Kumstáta těsně předtím, než se chystal pálit.

32:00

Slávisté jsou v plném počtu. Odklepávání posledních sekund karlovarské přesilovky muselo být slyšet snad i mimo halu, brankář Salfický klepal hokejkou o led hodně vehementně. Přesto musel zůstat ve střehu. Puk dojel Sklenář a bekhendem po ledě vystřelil.

33:24

Kotrla se pokusil překvapit brankáře Kopřivu, zpoza brány vyjel na kruh, otočil se a vystřelil. Slávistický gólman se natlačil k tyči, aby pokryl volné místo.

34:41
Důležité

Karlovarští dali gól, ale neplatí. Rozhodčí už odpískal postavení útočícího hráče v brankovišti. Ještě předtím měl po hezké kombinaci velkou možnost Skladaný, ale trefil zblízka Kopřivu do hrudi.

35:07

Na druhé straně zblokoval karlovarský bek střelu Tomici, slávistického oslavence.

36:10

Slávisté skoro kouzlili s pukem, ovšem jen ve středním pásmu. Do útočné třetiny se nedostal ani obránce Krejčík, tak alespoň vystřelil. Salfický betonem zasáhl.

37:11
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Žejdl (Slavia), 2 min. za Napadení

37:48

Mockovu tvrdou střelu Kopřiva vykopl betonem ke karlovarskému hráči, slávistický gólman se sklouzl i proti dorážce.

38:50

Při Mikeskově střele měl Kořpiva zakrytý výhled, stínil mu Kotrla. Karlovarský útočník však trefil jen obránce Slavie.

39:11

Slavia je v pěti, v závěru oslabení podél pravého mantinelu a vypálil. Puk prosvištěl nad Salfickým a narazil do plexiskla za bránou.

Skončila druhá třetina.

Začala třetí třetina.

40:25

Kůrka pronikl do útočného pásma, za bránou prudce přihrál na modrou obránci Valachovi, jemuž však kotouč přeskočil hokejku a odkutálel se do středního pásma.

41:20

Slávistickému brankáři Kopřivovi kotouč projel pod betonem a klouzal se směrem na bránu, naštěstí pro domácí se jeden z beků rychle zorientoval a odpálil puk pryč.

42:30

Gulašiho střelu od modré čáry tečoval Dej, puk skončil v rohu.

43:40
Důležité

Jan Alinč netrefil prázdnou bránu! Kůrka z pravého kruhu měl hlavu otevřenou a oči nahoře a předložil kotouč ke druhé tyčce, zkušený útočník však tentokrát selhal. Trefil boční síť.

45:05
Góly

Petr Gřegořek (K. Vary) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence Petr Mocek a Rastislav Dej. Stav zápasu Slavia - K. Vary 1:2
Hosté měli výhodu, i když při signalizovaném trestu domácí diváci nesouhlasně pískali. Dej přihrál Mockovi, jehož nahození lehce tečoval Gřegořek a kotouč zapadl do sítě.

45:40

Podobná situace i na druhé straně, Kubošovu nabídku na teč však nikdo nevyužil. Salfický vytěsnil kotouč vyrážečkou.

46:11

Zajímavě přihrál Kotrla Mikeskovi. Nepřesná střela karlovarského útočníka se odrazila ke druhému, který pálil z voleje mezi betony. Slávistický gólman Kopřiva dal chrániče k sobě včas.

47:46

Pár fanoušků ve slávistickém kotli si přeje vyrovnání. Hokejisté však působí křečovitě, nedokáží se dostat do šance. Karlovy Vary zase spolehlivě brání a dopředu se zbytečně neženou.

49:02

Teď se odvážně prodral ke střele slávistický útočník Tomica, jeho lehký pokus však v pohodě zneškodnil brankář Salfický.

50:30

Puk se v útočném pásmu snášel k volnému slávistovi Růžičkovi, útočník však kotouč nezpracoval a ten mu odskákal pryč.

51:26

Doležal vystřelil ze středního pásma, Salfický vykopl betonem do rohu a následně puk, který se k němu vrátil, přikryl lapačkou. To vše vidělo 2 629 diváků. Možná. Počet je totiž trochu nadhodnocený.

53:17
Góly

Jan Košťál (K. Vary) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Petr Kumstát. Stav zápasu Slavia - K. Vary 1:3
Tohle se Slavií nevypadá dobře. V podstatě celou třetinu Vary bránily a čekaly na brejky. Jeden vyšel. Kumstát zavezl puk do pásma, slávistický obránce mu vypíchl kotouč, ale při vyhození byl nedůrazný. Košťál puk zachytil a o tyčku skóroval.

54:15

A mohlo být ještě hůř pro domácí. Skuhravého manévry kolem brankoviště totiž vystrašili brankáře Kopřivu, nakonec mu pomohli obránci.

54:40

Na druhé straně střílel z pravého kruhu těsně nad beton slávistický útočník Alinč. Salfický puk zastavil, na chránič si přiložil vyrážečku.

55:57

Slávisté se dostali do ofsajdu, takhle mohou na závěrečný tlak zapomenout.

56:52

Skuhravý teď ale drží puk v rohu obranného pásma Slavie, vysloužil si potlesk. Někteří domácí diváci pískají.

58:04
Tresty

Vyloučen hráč Michal Mikeska (K. Vary), 2 min. za Zdržování hry
Slávisté budou hrát do konce třetí třetiny přesilovku, tedy pokud nedají gól. Vzali si oddechový čas.

58:04

V těžkých časech mají slávističtí fanoušci ještě sílu na žerty. Skandují: "Dejte jim bůra!"

58:37

Jenže hosté rychle vyhodili puk z pásma. Střelu obránce Kadlece pak v náruči ukryl spolehlivě chytající brankář Salfický.

58:56

Kůrkova rána letěla vedle.

59:20

Micka vpádu střílel bekhendem těsně vedle.

59:33
Góly

Michal Vondrka (Slavia) vstřelil branku (3. gól v sezóně), asistence Tomáš Micka a Petr Kadlec. Stav zápasu Slavia - K. Vary 2:3
Tak ještě naděje slávistů neumřela. Vondrka dorazil nepovedenou Kadlecovu střelu, puk mu ještě před prázdnou bránu přiťukl Micka.

59:43
Góly

Petr Kumstát (K. Vary) vstřelil branku (18. gól v sezóně). Stav zápasu Slavia - K. Vary 2:4
Ale je definitivně rozhodnuto. Hned po buly vyrazil Kořpiva na střídačku, jenže Kumstát obral o puk kličkujícího obránce Rotha a trefil prázdnou bránu.

Skončila třetí třetina.

Počet diváků: 2 629

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

24. dubna 2016 15:30K. Vary-Slavia 5:6
15. dubna 2016 18:00Slavia-K. Vary 1:3
10. dubna 2016 15:30K. Vary-Slavia 2:1N
1. dubna 2016 18:00Slavia-K. Vary 4:2
22. března 2015 15:30K. Vary-Slavia 3:2
8. března 2015 17:00Slavia-K. Vary 2:4
13. února 2015 18:15Slavia-K. Vary 1:2
30. prosince 2014 18:00K. Vary-Slavia 2:0
18. listopadu 2014 18:15Slavia-K. Vary 3:2P
28. září 2014 15:30K. Vary-Slavia 4:2
4. března 2014 18:20Slavia-K. Vary 9:3
12. ledna 2014 15:30K. Vary-Slavia 0:2
29. října 2013 18:15Slavia-K. Vary 3:2N
13. října 2013 15:30K. Vary-Slavia 4:2
27. ledna 2013 15:30K. Vary-Slavia 2:0
19. prosince 2012 18:15Slavia-K. Vary 4:1
1. listopadu 2012 18:10K. Vary-Slavia 2:3
25. září 2012 18:15Slavia-K. Vary 3:1
6. dubna 2012 18:00Slavia-K. Vary 3:4
25. března 2012 17:30K. Vary-Slavia 4:1
16. března 2012 18:00Slavia-K. Vary 4:3
4. března 2012 17:30K. Vary-Slavia 1:3
20. ledna 2012 18:10K. Vary-Slavia 4:3P
3. ledna 2012 18:15Slavia-K. Vary 2:4
23. října 2011 17:30K. Vary-Slavia 6:2
18. září 2011 17:00Slavia-K. Vary 2:1
1. března 2011 18:10Slavia-K. Vary 3:1
27. února 2011 18:00K. Vary-Slavia 7:0
26. února 2011 19:40K. Vary-Slavia 4:3P
24. února 2011 18:15Slavia-K. Vary 3:1
23. února 2011 18:15Slavia-K. Vary 4:3N
30. ledna 2011 16:00K. Vary-Slavia 3:2N
26. prosince 2010 15:00Slavia-K. Vary 3:2
7. listopadu 2010 16:00K. Vary-Slavia 3:5
3. října 2010 15:00Slavia-K. Vary 1:2
17. ledna 2010 15:00Slavia-K. Vary 3:1
27. listopadu 2009 18:00K. Vary-Slavia 2:1
11. října 2009 17:00Slavia-K. Vary 0:3
11. září 2009 18:10K. Vary-Slavia 1:4
12. dubna 2009 17:00K. Vary-Slavia 4:3
10. dubna 2009 18:15Slavia-K. Vary 3:2
8. dubna 2009 17:00Slavia-K. Vary 4:6
7. dubna 2009 17:00Slavia-K. Vary 1:2N
4. dubna 2009 17:00K. Vary-Slavia 1:5
3. dubna 2009 17:00K. Vary-Slavia 4:1
25. ledna 2009 15:00Slavia-K. Vary 7:3
14. prosince 2008 16:30K. Vary-Slavia 5:3
26. října 2008 17:00Slavia-K. Vary 6:5
21. září 2008 17:30K. Vary-Slavia 2:3
16. dubna 2008 0:00Slavia-K. Vary 4:2
14. dubna 2008 0:00K. Vary-Slavia 4:1
12. dubna 2008 0:00Slavia-K. Vary 4:0
9. dubna 2008 0:00K. Vary-Slavia 8:2
8. dubna 2008 0:00K. Vary-Slavia 3:4
5. dubna 2008 0:00Slavia-K. Vary 5:2
4. dubna 2008 0:00Slavia-K. Vary 4:5
17. ledna 2008 0:00Slavia-K. Vary 2:4
6. prosince 2007 0:00Slavia-K. Vary 6:2
26. října 2007 0:00K. Vary-Slavia 4:0
21. září 2007 0:00K. Vary-Slavia 5:6P