Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobrý den, vítejte u sledování podrobné reportáže z libereckého "bílého pekla".

Utkání začalo.

0:20

Domácí se hned dostali do šance, Nedvědovu přihrávku zpoza brány však před brankovištěm nezpracoval útočník Jaroslav Kudrna.

0:51
Tresty

Vyloučen hráč Jaroslav Kudrna (Liberec), 2 min. za Vražení na hrazení
Kudrna je teď vyloučený. Budějovice budou hrát přesilovku.

Sestavy a rozestavení

Rozhodčí: Homola (CZE), Šindler (CZE) - Bádal (CZE), Bláha (CZE)
Počet diváků: 7 254

2:12

Nejprve střílel od modré čáry českobudějovický obránce Ptáček. O pár chvil později brankáři Pincovi propadlo nahození Jiřího Šimánka. Puk se klouzal těsně vedle tyčky. Zmatek v brankovišti po chvíli Pinc ukončil.

2:51

Kudrna se vrátil, Liberec je v plném počtu.

3:02

Českobudějovický Mikuš rozhodně nespěchal za vyhozeným kotoučem. Protože Liberečtí byli v pěti, tak se píská zakázané uvolnění.

3:55

Liberecký Nedvěd převzal chytrou přihrávku o mantinel. Z pravé strany křížně vypálil, ale Kovářovu bránu minul.

5:17

Obránce Ptáček přihrál Langhammerovi do jízdy. Budějovický útočník zpracovával puk mezi libereckými beky, o dva kroky byl před nimi. Jenže ke kotouči vystartoval brankář Pinc a přikryl ho lapačkou. Langhammer ho pak zalehl, což vadilo libereckým bekům.

6:09

Liberecký kapitán rozjel zajímavou akci. Nedvěd přihrál doprava Bártovi, který pak centroval před bránu na Kudrnu. Kovář puk v brankovišti odrazil pryč.

8:10

Bartovič v útočném snažení upadl, Liberec se tím dostal do ofsajdu. Zatím jsou domácí aktivnější, chybí však pořádná šance.

8:35
Důležité

Teď ta velká šance přišla. Po špatné budějovické rozehrávce byl liberecký útočník Vantuch sám mezi kruhy. Trochu se možná lekl, rychle vystřelil. Brankář Kovář vyrazil puk betonem.

9:30

Liberec pokračuje v náporu, obránce Výtisk nahazoval puk k tyčce, kde útočník Špaček zadovkou posouval puk ke Kovářovi. Brankář Budějovic znovu kryl.

11:01

Kovář vykopl betonem střelu libereckého Bárty nad plexisklo.

11:45

Budějovický Kotalík teď unikl trestu, Kudrnu totiž krosčekoval do zad. Liberecký útočník těžce odjel na střídačku.

12:11
Tresty

Vyloučen hráč Jan Novák (Č. Budějovice), 2 min. za Vražení na hrazení
Tentokrát spravedlnost budějovického hráče dostihla. Ale na trestnou lavici jde obránce Novák.

12:27

Liberecký Kudrna zkusil překvapit budějovického brankáře. Zpoza brány vyjel k tyčce, kde se snažil kotouč protlačit přes Kovářův beton. Gólmanovi však pomohl ještě obránce a situaci vyřešili.

12:48

Liberecký brankář Pinc skončil na zádech za bránou a bez hokejky. Před střelou Kašpaříka ztratil rovnováhu a tak tak stihl puk vyrazit. Pak se složil na zem.

13:24

Včerejší hrdina Bulíř leží u střídačky Budějovic na ledě. Jeden z hráčů ho nepěkně narazil na mantinel.

13:24
Tresty

Vyloučen hráč Milan Gulaš (Č. Budějovice), 5+20 min. za Vražení na hrazení
Gulaš dostal za zákrok trest do konce utkání, což je trochu přísné vyloučení. Kapitán Ptáček ho také s rozhodčím konzultuje.

13:24

Pro budějovické hráče to teď bude opravdu maso, jak zní jejich heslo pro play-off. Ve třech budou hrát 47 sekund. Pak dlouho ve čtyřech.

14:00
Tresty

Vyloučen hráč Jaroslav Kudrna (Liberec), 2 min. za Držení hole
Budějovická trojka hrála oslabení velmi dobře. U mantinelu podržel Vydarenému hokejku Kudrna.

14:11

Hraje se čtyři na čtyři.

15:50

Liberecký obránce Čakajík střílel, ale puk k bráně nedoletěl. Na druhé straně v protiútoku nevyšla klička Šimánkovi.

16:11
Góly

Lukáš Vantuch (Liberec) vstřelil branku (10. gól v play-off), asistence Vladimír Roth a Marek Trončinský. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 1:0
Liberec už hrál přesilovku, když obránce Roth od modré čáry vystřelil. Vantuch puk tečoval a střela zapadla do sítě.

16:11

Liberec pokračuje v přesilovce.

18:24

Českobudějovický Burian, který odpykával trest za Gulaše, je na ledě.

19:01
Tresty

Vyloučen hráč René Vydarený (Č. Budějovice), 2 min. za Faul kolenem
Budějovický obránce nebezpečně fauloval Klimentu. Libereckého útočníka doprovází do kabiny lékař.

19:56

Českobudějovičtí konečně vyhodili puk z pásma. V první třetině si mohou oddechnout, podruhé už neinkasují.

Skončila první třetina.

20:00

Liberec sice vede 1:0, ale v průběhu první části přišel o dva útočníky Michal Bulíř je po ataku Gulaše otřesený a měl by být v pořádku. Tomáš Klimenta odkulhal do kabiny. Zatím se neví, jak je na tom jeho koleno.

Začala druhá třetina.

20:01

Liberec dohrává přesilovku z první třetiny. Bulíř s Klimentou už do utkání kvůli zranění nezasáhnou.

21:01

Vydarený se vrátil na led. Budějovice jsou kompletní.

21:53

Liberecký útočník Urban udělal v rohu útočného pásma místo spoluhráči Bártovi, který vybruslil před bránu a bekhendem vystřelil. Kovář přikryl kotouč až po chvíli hledání.

22:49

Vakovu střelu z pravého kruhu drží brankář Kovář ve výstroji.

23:33
Důležité

Na obou stranách zajímavé momenty. Českobudějovický útočník Šimánek se prokličkoval útočným pásmem, ale překvapený Kašpařík na jeho přihrávku nedosáhl. To liberecký rychlík Bartovič pas od Nedvěda zpracoval. Samostatný únik mu však zlikvidoval vyrážečkou brankář Kovář.

25:10

Urban s Vydareným se u mantinelu srazili s hlavním rozhodčím. Tento moment pobavil diváky i přesto, že ukončil útočnou akci domácích.

26:02
Tresty

Vyloučen hráč Petr Nedvěd (Liberec), 2 min. za Sekání

27:00

Liberecký brankář Pinc drží kotouč pod lapačkou. Kašpařík se mu snažil puk sebrat, urostlí obránci Výtisk s Štichem ho za bránou strkali.

27:05

Další strkanice Kašpaříka s libereckými beky. Hlavní rozhodčí Homola hráčům domlouvá.

27:18
Důležité

A do třetice potyčka v brankoviště Liberce. Vydarený vypálil a brankář Pinc puk asi neměl pevně ve výstroji. Kašpařík po něm znovu sahal, soupeř mu sundal helmu.

27:18
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Šimánek (Č. Budějovice), 2 min. za Hrubost

27:18
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Derner (Liberec), 2 min. za Hrubost
Sudí potrestali za následnou melu hráče na obou stranách.

28:09

Už se hraje v pěti, takže tohle liberecké vyhození musí být posouzeno jako zakázané uvolnění.

28:09

Liberecký trenér Kalous si vzal oddechový čas. Po oslabení jsou jeho hráči unavení a kvůli icingu nemůžou střídat.

29:30

Budějovičtí bojují v útočném pásmu, ale liberečtí beci je pousovají po mantinelu a nedovolí jim vystřelit.

30:15

Liberecký rankář Pinc v rozkleku chytil střelu ze středního pásma. Jeho spoluhráči si mohou pořádně oddechnout. Byli pod velkým tlakem a dlouho nemohli na střídačku.

31:02

Martynek vytvořil ze zoufalého vyhození českobudějovického obránce dobrý pas. Od levého matinelu pak přihrával Kašpaříkovi, který však prudkou přihrávku minul.

32:29

Zase byli hosté dlouho v útočném pásmu. V nepřátelském území však nenašli vhodné místo k palbě. Liberecký kapitán Nedvěd už pak neměl sílu na protiútok.

33:20

Domácí gólman Pinc měl problémy s odrazem kotouče.

34:15

Zase to nebylo od Pince kdovíjak jisté. Kuchejdovo nahození vyrazil před sebe a spěchal rozehrát za bránu, jenže kotouč nevyhodil daleko. Budějovičtí jeho zaváhání nevyužili.

35:25

Střelu Krajnce, slovinského beka v budějovickém dresu, od modré čáry má liberecký gólman v lapačce. Pince se pak hosté snažili rozhodit.

36:10

Na seznam zraněných možná přibude další jméno. Českobudějovický útočník David Kuchejda tvrdě narazil do mantinelu a těžce se zvedal.

36:48
Góly

Jiří Šimánek (Č. Budějovice) vstřelil branku (12. gól v play-off), asistence Pavel Kašpařík a Rostislav Martynek. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 1:1
Kašpařík u mantinelu v nouzi nahodil puk před bránu, kde zády k Pincovi tečoval kotouč mezi betony libereckého gólmana Šimánek.

37:15

Puk poskakoval na brankovišti Českých Budějovic. Liberecký útočník Kudrna ho však nedokázal zkrotit a vystřelit. Brankář Kovář každopádně měl plné ruce práce. Dokonce odhodil hokejku.

37:22
Tresty

Vyloučen hráč Petr Nedvěd (Liberec), 2 min. za Hákování

37:22
Tresty

Vyloučen hráč Petr Sailer (Č. Budějovice), 2 min. za Nafilmovaný pád
I když spadl na led obránce Ptáček, trest dostal Sailer.

39:00
Góly

Marek Trončinský (Liberec) vstřelil branku (6. gól v play-off), asistence Daniel Špaček a Michal Bárta. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 2:1
Po krásné akci znovu Liberec vede. Liberecký bek Trončinský byl na začátku i na konci celé akce. Přihrál Bártovi, který z otočky zrychlil na Špačka. Ten z pravé strany přihrál do volného prostoru najetému obránci Trončinskému.

Skončila druhá třetina.

40:00

Liberec byl v podstatě celou druhou třetinu pod tlakem, Budějovice také díky tomu vyrovnaly. Ovšem jejich snaha přišla vniveč kvůli chybě na konci, kdy skóroval obránce Trončinský.

40:00

Ještě před začátkem třetí třetiny rozhodčí vykázali vyloučeného českobudějovického Gulaše ze střídačky. Podle pravidel tam nesmí být. Musí zůstat buď v kabině, nebo si sednout mezi diváky.

Začala třetí třetina.

41:30

Utkání sleduje přes sedm tisíc diváků. Atmosféra je tu skvělá.

43:07
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Derner (Liberec), 2 min. za Nedovolené bránění
V souboji v rohu Kotalíka fauloval liberecký bek.

43:50
Góly

Lukáš Vantuch (Liberec) vstřelil branku (11. gól v play-off), asistence Jan Víšek. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 3:1
Liberec zvyšuje vedení v oslabení. Po špatné rozehrávce sebral puk ve středním pásmu Víšek, udělal kličku soupeři a přihrál zcela volnému Vantuchovi. Brankář Kovář vyrazil puk na tyčku, ale Vantuch měl čas posunout puk za čáru.

44:25
Góly

Martin Podlešák (Č. Budějovice) vstřelil branku (1. gól v play-off), asistence František Ptáček a Jan Novák. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 3:2
Budějovice se ale rychle vrátily na jednogólovu ztrátu. Novák nabil kapitánovi Ptáčkovi, který vystřelil přesně do horního rohu. Jenže českobudějovický obránce přiznal rozhodčím, že jeho ránu tečoval ještě Podlešák.

45:07
Góly

Pavel Kašpařík (Č. Budějovice) vstřelil branku (18. gól v play-off), asistence Peter Mikuš a Jiří Šimánek. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 3:3
Tak to je šok! Hosté po další střele od modré čáry a teči před bránou srovnali. Teď se prosadil útočník Kašpařík, puk projel bezmocnému Pincovi mezi betony.

46:30

Před bránou byl Nedvěd. Proti libereckému kapitánovi se přesunul jeho spoluhráč z reprezentace, puk vyrazil mimo bránu gólman Kovář.

47:20

Českobudějovický Martynek tvrdě vystřelil. Rána prosvištěla nad libereckou bránou.

48:02
Góly

Jakub Langhammer (Č. Budějovice) vstřelil branku (13. gól v play-off), asistence Aleš Kranjc a Aleš Kotalík. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 3:4
Tak to je obrat. Budějovice už vedou. Langhammer na brankovišti zachytil střelu od modré čáry, otočil se a "jesličkami" překonal brankáře Pince.

49:35
Góly

Tomáš Urban T. (Liberec) vstřelil branku (7. gól v play-off), asistence Lukáš Vantuch. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 4:4
Tak drama pokračuje. Vantuch se vřítil do pásma, u mantinelu zabrzdil a počkal na Urbana. Vysoký útočník Liberce zamíchal s pukem a střelou nad lapačku překonal Kováře.

50:25

Kašpařík na hranici ofsajdu přejel modrou čáru, dostal výhodu. Bekhendem však těsně minul libereckou bránu.

51:18

Vantuch střílel překvapivě od levého mantinelu. Českobudějovický brankář puk zastavil betony.

51:45

Nedvěd vyhrál buly, Bartovič rychle převzal puk a mezi kruhy vystřelil. Brankář Kovář udržel kotouč jako teploměr v podpaží.

52:52
Góly

Rudolf Červený (Č. Budějovice) vstřelil branku (6. gól v play-off), asistence Tomáš Mertl. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 4:5
Bártovu tvrdou ránu českobudějovický brankář Kovář s problémy vyrazil a jeho spoluhráči vyrazili do brejku. Metrl sice nepřihrál Červenému ideálně, ale ten si puk zpracoval a překonal Pince.

54:06
Tresty

Trest týmu (Č. Budějovice), 2 min. za Příliš mnoho hráčů na ledě
Hosté hráli přesilovku, i když na to neměli právo. Teď se budou bránit v oslabení. Na trestnou lavici odjel benjamínek Červený.

55:45
Důležité

Obrovskou šanci měl v přesilovce liberecký šéf Petr Nedvěd. Od Bárty dostal zpoza brány přihrávku. Vystřelil z mezikruží a puk buď zastavila tyčka, nebo fantastický zákrok brankáře Kováře.

56:06

Kovář znovu skvěle zasáhl, hosté už jsou kompletní.

57:15

Liberec hraje bez brankáře. Obránce Trončinský rozvlnil síť, jenže z boku. Mimo bránu zvedl kotouč betonem brankář Kovář.

57:55
Góly

Jiří Šimánek (Č. Budějovice) vstřelil branku (13. gól v play-off), asistence Tomáš Mertl. Stav zápasu Liberec - Č. Budějovice 4:6
Už je asi rozhodnuto. Šimánek trefil prázdnou bránu a hosté vedou o dva góly.

Skončila třetí třetina.

60:00

V závěru už Liberec neměl sílu na zvrat. České Budějovice si tak z "bílého pekla" na jih vezou jednu výhru a série bude pokračovat za vyrovnaného stavu.

Počet diváků: 7 254

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

7. ledna 2024 17:00Č. Budějovice-Liberec 1:8
3. ledna 2024 18:00Liberec-Č. Budějovice 4:1
24. listopadu 2023 18:00Liberec-Č. Budějovice 2:5
5. října 2023 17:30Č. Budějovice-Liberec 3:4P
22. února 2023 17:30Č. Budějovice-Liberec 3:4
8. ledna 2023 16:00Liberec-Č. Budějovice 2:3P
27. listopadu 2022 17:00Č. Budějovice-Liberec 4:1
4. října 2022 18:00Liberec-Č. Budějovice 6:1
6. března 2022 17:00Č. Budějovice-Liberec 5:3
30. ledna 2022 16:00Liberec-Č. Budějovice 1:2
11. ledna 2022 17:10Č. Budějovice-Liberec 5:4
5. října 2021 18:00Liberec-Č. Budějovice 3:2
23. února 2021 17:00Liberec-Č. Budějovice 4:2
19. února 2021 17:30Č. Budějovice-Liberec 2:5
8. ledna 2021 18:00Liberec-Č. Budějovice 7:0
22. listopadu 2020 17:00Č. Budějovice-Liberec 2:3N
20. ledna 2013 17:00Liberec-Č. Budějovice 0:2
7. prosince 2012 17:30Č. Budějovice-Liberec 2:1P
26. října 2012 18:30Liberec-Č. Budějovice 2:6
21. září 2012 18:15Č. Budějovice-Liberec 4:1
16. března 2012 18:10Liberec-Č. Budějovice 3:1
13. března 2012 17:30Č. Budějovice-Liberec 1:3
12. března 2012 18:10Č. Budějovice-Liberec 0:1
9. března 2012 18:10Liberec-Č. Budějovice 4:6
8. března 2012 18:30Liberec-Č. Budějovice 4:3
5. února 2012 17:00Č. Budějovice-Liberec 2:1P
28. prosince 2011 18:30Liberec-Č. Budějovice 1:3
16. listopadu 2011 18:10Č. Budějovice-Liberec 2:3
5. října 2011 18:30Liberec-Č. Budějovice 4:2
20. února 2011 18:10Liberec-Č. Budějovice 5:2
9. ledna 2011 17:00Č. Budějovice-Liberec 4:0
30. listopadu 2010 18:10Liberec-Č. Budějovice 3:1
19. října 2010 17:30Č. Budějovice-Liberec 2:4
14. března 2010 18:10Liberec-Č. Budějovice 9:1
12. března 2010 18:10Č. Budějovice-Liberec 6:5N
11. března 2010 18:10Č. Budějovice-Liberec 4:1
9. března 2010 17:40Liberec-Č. Budějovice 6:5
8. března 2010 18:10Liberec-Č. Budějovice 2:1
5. března 2010 18:10Č. Budějovice-Liberec 3:4P
10. ledna 2010 18:10Liberec-Č. Budějovice 2:3
22. listopadu 2009 17:00Č. Budějovice-Liberec 1:0P
6. října 2009 18:30Liberec-Č. Budějovice 3:0
19. února 2009 17:30Č. Budějovice-Liberec 4:3
9. ledna 2009 18:30Liberec-Č. Budějovice 3:2
26. listopadu 2008 18:30Liberec-Č. Budějovice 3:2
10. října 2008 17:30Č. Budějovice-Liberec 2:3
25. ledna 2008 0:00Liberec-Č. Budějovice 2:3P
23. prosince 2007 0:00Č. Budějovice-Liberec 2:3P
9. prosince 2007 0:00Liberec-Č. Budějovice 1:2P
28. září 2007 0:00Č. Budějovice-Liberec 3:2P