Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dobrý den, vítejte u sledování on-line reportáže z dohrávky 16. kola mezi Spartou a Chomutovem.

V domácí sestavě je jedno velké překvapení, pro mnohé sparťany skoro i šok. Chybí zkušený útočník Petr Ton.

Podle informací deníku Sport se Ton nevešel do sestavy kvůli sporům s trenérem Václavem Sýkorou. Spekuluje se i o konci jedné z ikon ve Spartě.

Chomutovští mají v sestavě i dvě posily z NHL - slovenského obránce Milana Jurčinu i útočníka Michaela Frolíka, který však není v reprezentační nominaci kvůli problémům s kolenem.

Sestavy a rozestavení

Rozhodčí: Souček (CZE), Lacina (CZE) - Horinek (SVK), Svoboda (CZE)
Počet diváků: 4 731

Čistě podle statistik má tento zápas favorita - je jím ambiciózní nováček z Chomutova. Sparťany v součtu s letní přípravou porazil ve třech vzájemných zápasech. Dvakrát Piráti dokonce vstřelili sedm gólů.

Hráči obou týmů už přišli na led. Za chvíli se začne.

Utkání začalo.

0:50

Sparťané se dostali do ofsajdu.

1:22

Hlinka přihrál od pravého mantinelu přes celé pásmo na druhou stranu Ivanu Rachůnkovi, který od modré čáry vystřelil. Brankář Řehoř kotouč lehce tečoval mimo. Následný závar si gólman hostů pohlídal, dotítrající Pacovský skončil na zemi.

1:42

Po buly vystřelil Jánský, Řehoře rána trochu překvapila, ale vyrážečku vytěsnil puk do ochranné sítě.

1:52

Domácí jsou usazení v útočném pásmu. Nadvakrát neprotlačil kotouč za Řehoře mladík Přibyl, další mladý útočník Forman pak dostal důrazné varování od chomutovských beků.

2:45

Teď se zloba domácího kotle snesla na útočníka Chomutova, sparťané skandovali: "Duda ven!". Mezitím na ledě z otočky vystřelil Frolík. Jeho pokus byl sražený mimo hřiště.

3:26

Chomutovský obránce Mrázek našel prostor ke střele mezi sparťanskými obránci. Schwarz má puk v lapačce.

4:20
Tresty

Vyloučen hráč Jaroslav Hlinka (Sparta), 2 min. za Hákování
Hlinka váhal se střelou, trefil soupeře a snažil se zastavit protiútok.

5:43
Góly

Štěpán Hřebejk (Chomutov) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence David Hruška a Milan Kraft. Stav zápasu Sparta - Chomutov 0:1
Chomutov přesilovku využil a jde do vedení. Kraft v rohu hřiště posunul puk po hrazení k volnému Hruškovi u tyčky, který se podíval a přesně přihrál nehlídanému Hřebejkovi.

7:16

Chomutovské v postupu vpřed zastavilo postavení mimo hru. Ale sparťané mají problém vůbec se k útočné modré čáře dostat...

7:57

Sparťanský brankář Schwarz si netroufl rozehrát puk. Raději jej přikryl lapačkou na ledě.

8:08

Jeden z chomutovských hráčů zůstal ležet na ledě. Přiběhl k němu doktor.

8:08

Byl to Lukáš Pulpán a už je v pořádku na střídačce. Sparťan Pacovský se mu omluvil.

8:17
Góly

Dominik Pacovský (Sparta) vstřelil branku (6. gól v sezóně), asistence Vladimír Sičák a Ivan Rachůnek I.. Stav zápasu Sparta - Chomutov 1:1
A právě Pacovský vyrovnává. Chomutovský brankář Řehoř neudržel střelu obránce Sičáka, u pravé tyčky sparťanský útočník si vzal puk a doklepl ho do sítě.

9:08
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Bartejs (Chomutov), 2 min. za Pád pod nohy

9:33

Brankáři Řehořovi znovu vypadl puk po střele Krsteva od modré čáry, tentokrát však včas kotouč ukryl zpět do lapačky.

9:58

Rychlý ťukes sparťanů na jeden dotek zakončil střelou z mezikruží Tenkrát. Moc se mu nepovedla, proto mohl vyniknout efektní zákrok lapačkou v podání Řehoře.

11:08

Chomutov už je v pěti, Sparta odehrála solidní přesilovku.

13:19

Sparťanští fanoušci teď zareagovali na aktuální kauzu, kdy jejich chomutovští protějšci bučeli na černocha Simmondse. Roztáhli plachtu s pozměněným logem severočeského klubu a nápisem Primáti.

13:34
Tresty

Vyloučen hráč Petr Jíra (Chomutov), 2 min. za Podražení

13:43

Sparťanský obránce Gawryletz na modré čáře zvláštně promáchl kotouč a chomutovský útočník Frolík vystartoval do rychlé kontru. Schwarz chytil puk do náruče.

14:28
Důležité

Sparťan Pacovský se vřítil mezi chomutovské obránce, přes toho druhého se protlačil k bráně, ovšem blafák nedotáhl do konce. Puk se klouzal brankovištěm a skončil vedle Řehořova betonu.

15:05
Tresty

Vyloučen hráč Angel Krstev (Sparta), 2 min. za Vysoká hůl

15:34

Hostům začala přesilovka.

16:50

Sparťanská čtyřka se dobře brání a teď Broš vyhodil puk z pásma.

17:18

Krstev naskočil z trestné lavice rovnou do protiútoku, jeho střelu betonem vyrazil Řehoř před sebe. Dojíždějící Broš bekhendem netrefil skákající puk.

Skončila první třetina.

Začala druhá třetina.

20:11

Sparťanský obránce Mojžíš vypálil od modré čáry, protáhl brankáře Řehoře, který po zákroku přišel o helmu a rozhodčí přerušil hru.

21:35

Jánský vystřelil z levého kruhu, puk proletěl kolem horního rohu brány a otřel se o síťku nad plexisklem.

22:53

Sparťané (a teď i Chomutovští) nedokáží vymyslet smysluplnou útočnou akci, takže domácí mohou být rádi, že se jim povedlo získat útočnou třetinu lehkým nahozením ze středního pásma.

24:53
Góly

Petr Tenkrát (Sparta) vstřelil branku (8. gól v sezóně), asistence Michal Broš a Angel Krstev. Stav zápasu Sparta - Chomutov 2:1
Sparta měla dlouho jalový tlak. Pak kapitán Broš za bránou přiťukl kotouč před brankoviště Tenkrátovi, který zápěstím prostřelil Řehoře. Puk propadl chomutovskému gólmanovi mezi rukou a betonem.

25:00

Domácí fanoušci ironicky volají: "Pískej konec!"

26:45
Důležité

Sparta chce přidat další gól. A teď k tomu bylo velmi blízko. Na modré čáře si zaklepal o přihrávku obránce Vallin, kotouč dostal a vystřelil. Dorážející útočník Foster minul téměř prázdnou bránu.

28:07

Sparťanům se nepovedl přechod modré čáry.

29:10
Důležité

Rozhodčí po střele Hrušky ukazuje - budu volat. Musí se však přerušit hra.

29:54

Teď se přerušilo kvůli vyloučení sparťanského hráče. Vůbec k tomu však nemusí dojít, pokud puk přešel brankovou čáru.

29:54
Tresty

Vyloučen hráč Alex Foster (Sparta), 2 min. za Podražení

29:54

Rozhodčí rozpažil a platí vyloučení Fostera. Puk se při střele chomutovského Hrušky odrazil od břevna někam k brankové čáře, odkud jej vymetl lapačkou brankář Schwarz.

31:06

Sparťané při oslabení vyusnuli forčeking hodně vysoko, Pacovský napadal rozehrávku hostů tak, až se Jurčina s Kraftem při křížení strazili.

31:54

Sparťané jsou kompletní. Tohle oslabení sehráli bez problému.

32:20

Prudká přihrávka Ivana Rachůnka na obránce byla prudká až moc. Sparťanský bek se musel pro puk vrátit až za vlastní bránu.

33:11

Sparťané vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.

33:57

Chomutovští hráči vyhráli několik osobních soubojů se sparťanskými soupeři, ovšem do střelecké pozice se nikdo z nich nedostal. Nakonec Schwarz přerušil hru.

34:05

Dobrou možnost měl až teď Kraft. Zkušený chomutovský útočník z mezikruží vypálil bez přípravy těsně mimo.

35:50

Chomutovský Duda otravoval před brankovištěm. Puk však netečoval, brankář Schwarz ho chytil.

37:17

Sparťan Foster vjel do středního pásma dřív - ofsajd.

38:00

Chomutovský icing. Hra teď moc "neodsejpá", navíc je to na ledě trochu nuda.

38:15

Sparťanský obránce Mojžíš měl na modré čáře čas i prostor ke střele. Vypálil vedle.

39:25

Sparťan Pacovský převzal na modré čáře dlouhou přihrávku, otočil se a uháněl k brance. Zakončil bekhendem, jeho pokus pokryl brankář Řehoř.

Skončila druhá třetina.

Začala třetí třetina.

40:30

Hovorka se po levé straně protlačil dopředu, na úrovni brankové čáry se tak tak udržel na nohou, ale zbavil se obránce. Chyběla jen přesná přihrávka někomu do šance.

42:30

Podobně si počínal obránce Philipp - také se vyhnul hezky dvěma soupeřům, ovšem zpětná přihrávka nebyla přesná.

43:25

O rozruch v obraně Sparty se postaral útočník Duda, jeho první střelu vyrazil brankář Schwarz, napodruhé už chomutovský hráč puk nedostal přes obránce domácích.

44:32

Hovorka ve středu hřiště upadl a cestou na střídačku si drží bolavé místo.

46:05

Střelu Gajovského si u tyčky pohlídal sparťanský gólman Schwarz.

46:34
Góly

Petr Tenkrát (Sparta) vstřelil branku (9. gól v sezóně), asistence Michal Broš a Marek Hovorka. Stav zápasu Sparta - Chomutov 3:1
Sparťané zvyušjí náksok po povedené akci. Protiútok táhl Hovorka, který přihrál do tandemu Brošovi. Sparťanský kapitán rozvážně vrátil kotouč do jízdy mezi kruhy Tenkrátovi. Ten se trefil do horního rohu brány, již pak posunul po ataku chomutovského obránce.

47:40

Hruškovu střelu od pravého mantinelu vyrazil brankář Schwarz.

49:23
Góly

Patrik Lušňák (Chomutov) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence David Hruška a Radek Duda. Stav zápasu Sparta - Chomutov 3:2
Hruška vymyslel gól pro Lušňáka. Chomutovský útočník najížděl po pravé straně na bránu, vypadalo to, že bude střílet, ale krásně přihrál do brankoviště, kde už pro Lušňáka nebyl problém trefit prázdnou bránu.

49:55

Schwarz ustál ataky chomutovských hráčů.

50:12
Góly

Alex Foster (Sparta) vstřelil branku (3. gól v sezóně), asistence Tomáš Rachůnek a Peter Jánský. Stav zápasu Sparta - Chomutov 4:2
Sparťané mají znovu dvougólový náskok. Nejprve přežili nepřehlednou situaci před vlastní bránou a pak se jim vyplatil forčeking chomutovské rozehrávky. Puk získal Tomáš Rachůnek a předložil ho mezi kruhy Fosterovi, který skóroval.

52:10

Hlinka hrál puk na modré na hranici ofsajdu, rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Toho využil Ivan Rachůnek, který udělal rychlou kličku do středu a bekhendem vystřelil. Chomutovský brankář Řehoř krásně švihl lapačkou a chytil puk.

53:50

Tenkrát z levé strany prudce přihrával do brankoviště, Hovorka se k puku nedostal.

55:03
Důležité

Hezká akce Sparty málem definitivně pojistila výhru domácích. Tomáš Rachůnek dostal do jízdy ideální dlouhý pas, ale nešel do zakončení. Ještě se otočil a přiťukl puk Fosterovi. Brankář Řehoř vyrážečkou puk vyrazil.

56:25
Důležité

Obrovskou šanci měli Chomutovští. Před brankovištěm byl volný Hruška a další dva jeho spoluhráči. Brankář Schwarz ležel bezmocně na ledě s nataženou rukou. Hosté přesto nedokázali puk dostrkat za čáru.

56:57

Chomutovský Sikora vyrazil sám do sparťanského území. První klička se mu povedla, při té druhé mu puk ujel až k brankáři Schwarzovi.

57:07

Sparťan Hovorka zboural gólmana Řehoře. Dostal za to vynadáno od chomutovského kotle.

58:07
Důležité

Chomutovský Hruška zachytil vyhození sparťanů a puk se dostal až k volnému Dudovi u levé tyčky. Toho však vychytal brankář Schwarz. Duda se trefil do jeho rudého betonu položeného na ledě.

59:12

Sparta vyhodila na zakázané uvolnění. Hosté si neberou time-out, aby nenechali vydechnout domácím hráčům.

59:12

Takže zareagovali sparťanští trenéři a oddechový čas si vzali.

59:12

Řehoř zůstává v bráně.

59:42

Už to na zvrat nevypadá, protože domácí hráči vyhodili puk z pásma. Hostům se naopak nepovedla dlouhá rozehrávka, která koční icingem.

Skončila třetí třetina.

Počet diváků: 4 731

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

17. února 2019 15:30Chomutov-Sparta 2:3P
2. ledna 2019 18:30Sparta-Chomutov 3:4
16. listopadu 2018 17:30Chomutov-Sparta 5:0
30. září 2018 15:00Sparta-Chomutov 4:1
4. března 2018 16:20Chomutov-Sparta 4:2
9. ledna 2018 18:30Sparta-Chomutov 2:3
26. listopadu 2017 18:00Chomutov-Sparta 4:3P
15. října 2017 15:00Sparta-Chomutov 3:2
5. února 2017 15:00Sparta-Chomutov 3:2P
26. prosince 2016 17:00Sparta-Chomutov 2:3
11. listopadu 2016 17:30Chomutov-Sparta 6:5P
23. září 2016 17:30Chomutov-Sparta 4:3P
1. března 2016 17:20Chomutov-Sparta 1:3
22. ledna 2016 18:30Sparta-Chomutov 7:1
4. prosince 2015 17:30Chomutov-Sparta 3:1
18. října 2015 17:00Sparta-Chomutov 4:0
24. ledna 2014 18:30Sparta-Chomutov 9:0
5. prosince 2013 17:30Chomutov-Sparta 0:7
25. října 2013 18:30Sparta-Chomutov 3:0
15. září 2013 17:30Chomutov-Sparta 3:1
20. ledna 2013 17:00Sparta-Chomutov 5:4N
7. prosince 2012 17:30Chomutov-Sparta 1:5
30. října 2012 18:30Sparta-Chomutov 4:2
21. září 2012 17:30Chomutov-Sparta 7:5