Hezký podvečer, vítejte u podrobné on-line reportáže z atraktivního duelu 18. kola ve vyprodané aréně v Pardubicích, kam dorazilo Kladno v čele s Jaromírem Jágrem.

Kladno, třetí nejlepší mužstvo extraligy, naposledy zničilo pěti góly zoufalou Spartu. Třemi krásnými brankami se ukázal Jaromír Jágr.

Ochozy pardubické haly se zaplňují, zápas je vyprodaný už dva týdny dopředu. Diváci navíc v potemnělé aréně vytváří působivou atmosféru červenými a bílými blikačkami.

Hokejová legenda ale zřejmě dnes narazí na silnější odpor. Pardubice po rozpačitém začátku stoupají tabulkou, drží sedmou příčku a daří se především dvěma zámořským posilám - Aleši Hemskému a Davidu Krejčímu.

Sestavy a rozestavení

PardubicePardubice

M. Růžička
o hráči
Salfický
o hráči

Rozhodčí: Lacina (CZE), Šír (CZE) - Barvíř (CZE), Blümel (CZE)
Počet diváků: 10 194

První vzájemné utkání ale ovládl jiný útočník z NHL, a to Tomáš Plekanec. Kladenské vítězství 6:3 vystřílel hatttrickem.

Utkání začalo.

0:45

Výborné první střídání pardubického obránce Koláře. Nejprve na pravém křídle srazil na led Jágra, pak odstavil i Plekance.

1:34

Kladno začalo náporem. Eberle číhal u tyče na přihrávku Hlaváče, puk ale jen prolétl kolem něj.

2:01
Důležité

A hosté si vypracovali i první velkou šanci. Ze zadní linie si sjel před branku Židlický a zůstal úplně nekrytý. Salfický však včas vyjel a střelu vykryl.

2:41

Na opačné straně zase třetí pardubický útok přečíslil kladenskou defenzivu a Chábera musel dvakrát zasahovat proti Buchtelemu. Zvládl to.

3:18
Tresty

Vyloučen hráč Petr Mocek (Kladno), 2 min. za Hákování

4:20

Pardubičtí zatlačili oslabeného soupeře před Cháberu a před Krejčím na chvíli zůstala nekrytá branka. Z otočky ale nenasměroval puk správným směrem.

5:18

Kladenští jsou už v plném počtu. Ubránili se. Pardubický nápor však pokračuje. Po Zohornově přihrávce promáchl puk Somík.

6:38
Góly

Jaromír Jágr (Kladno) vstřelil branku (9. gól v sezóně), asistence Marek Černošek. Stav zápasu Pardubice - Kladno 0:1
Hokejista, kvůli němuž se v pardubické hale mačkají diváci, předvedl, co umí. Jaromír Jágr zajistil Kladnu vedení. Nabruslil před branku a dorazil za Salfického ránu Černoška. Ani se neradoval. Jen našpulil pusu, zakroutil hlavou a přijal gratulace od spoluhráčů.

8:01

Pardubice se nadechly k odpovědi. Zahustily prostor kolem Cháberovy branky a dvakrát v dobré pozici pálil Bartek. Kladenský gólman odolal jemu i pokusu Somíka, jenž střílel z otočky.

9:26
Tresty

Vyloučen hráč Aleš Píša (Pardubice), 2 min. za Nedovolené bránění
Píša nedovoleně bránil Jágra, Kladno si zahraje přesilovku.

10:21

Jágr se postavil před branku a hokejkou sahal do rány Plekance. Puk prolétl kolem a pak domácí vyhodili.

11:26

Druhá polovina přesilovky se Kladnu už tolik nevydařila. Pardubičtí se snadno ubránili, Píša se už zapojil do hry.

12:13
Tresty

Vyloučen hráč Aleš Hemský (Pardubice), 2 min. za Držení protihráče
Hemský zadržel Kuchejdu a Kladno si podruhé vyzkouší početní výhodu.

12:41

Židlického ránu od modré pardubická defenziva zblokovala a následně puk odpravila na druhou stranu hřiště.

13:12

Kladenští pokazili rozehru a Pardubice znovu vyhodily. Domácí se zatím brání bez starostí.

14:13

Ani druhou přesilovku Kladno nevyužilo. Tentokrát mělo potíže vůbec se usadit v útočném pásmu.

15:15

Pardubice v první třetině pálí ze všech pozic. Po Kolářově daleké ráně teď cinkla konstrukce. Puk se od branky odrazil do ochranné sítě.

16:02

Chábera ze vzduchu sebral ránu Píši. Lahůdka.

16:11

Pardubičtí předvedli povedenou akci po vhazování. Zablokovali soupeřovu pětici a obránce Ďaloga měl hodně času a místa, aby mohl zamířit svoji ránu. Chábera puk zachytil.

16:25
Góly

Tomáš Plekanec (Kladno) vstřelil branku (10. gól v sezóně), asistence Marek Černošek a Jaromír Jágr. Stav zápasu Pardubice - Kladno 0:2
Zase on. I na druhé kladenské brance se výrazně podílel Jágr. Nalákal na sebe snad čtyři protihráče, uvolnil Černoška, jehož rána se odrazila od mantinelu k volnému Plekancovi. Ten stihl poslat puk do sítě před tím, než Salfický vykopnul branku z úchytů.

18:02
Důležité

Pěkný pardubický atak. Bartek vrátil puk do jízdy Kousalovi, jenž střílel z mezikruží k protější tyči. Těsně minul.

18:41
Důležité

A další pardubická šance, kterou tentokrát vyřídil brankář Chábera. Ukázkovým skluzem se přesunul ke své levé styčce proti Bartekovi. Útočník už neměl moc místa, kam poslat puk.

19:29
Tresty

Trest týmu (Kladno), 2 min. za Zdržování hry
Dlouhé dohady ohledně střídání obránce Černoška zakončili rozhodčí trestem pro kladenskou lavičku za zdržování hry. Jágr se chystal do hry, když uviděl verdikt sudích, práskl hokejkou o mantinel a odešel do kabiny.

19:59
Důležité

Kladno si v oslabení vypracovalo dvě ohromné šance. Nejprve v brejku dvou na jednoho mířil mimo branku Plekanec, poté se do zakončení uvolnil Tlustý. Zkusil blafák, ale Salfický ho vychytal.

Skončila první třetina.

Začala druhá třetina.

20:47
Góly

Tomáš Plekanec (Kladno) vstřelil branku (11. gól v sezóně). Stav zápasu Pardubice - Kladno 0:3
Plekancovi se proti Pardubicím prostě daří. Koláře překvapila prudká přihrávka Hemského, puk prošel do středního pásma a jako první pro něj dosprintoval kladenský útočník. Únik ve vlastním oslabení završil krásnou kličkou do forhendu, Salfický zatím odklouzal k druhé tyči.

21:29

Pardubické přesilovka skončila. Kromě jedné šance zkraje druhé části znamenala jen pohromu. Gól Plekance a další dvě nevyužité kladenské příležitosti.

24:10
Góly

Aleš Hemský (Pardubice) vstřelil branku (8. gól v sezóně), asistence Robert Kousal a Jan Kolář. Stav zápasu Pardubice - Kladno 1:3
Pardubice dnes vidí pravý souboj hvězd. Aleš Hemský převzal na modré přihrávku, zbavil se nedůrazného Růžičky a zavěsil puk nad Cháberovu lapačku. Sérii zápasu, v nichž bodoval, tak prodloužil už na deset.

25:53
Góly

Tomáš Zohorna (Pardubice) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Martin Šagát a Radovan Somík. Stav zápasu Pardubice - Kladno 2:3
Chábera se ocitl pod palbou střel a nakonec podlehl. Somík vybojoval puk za brankou, posunul na Šagáta, a ten připravil kotouč pro Tomáše Zohornu. Jeho rána z první zapadla k pravé tyči.

26:32

Pardubičtí jsou ve varu. Publikum je žene za vyrovnáním a teď k němu neměli daleko. Chábera hledal vyražený puk a Nosek ho sklepl ze vzduchu. Trefil boční síť.

26:43
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Vašíček (Pardubice), 2 min. za Napadení
Vašíček byl však zřejmě důrazný až příliš. Srazil na led Jágra a Kladno bude potřetí hrát přesilovku.

27:40
Góly

Tomáš Plekanec (Kladno) vstřelil branku (12. gól v sezóně), asistence Jan Hlaváč a Marek Židlický. Stav zápasu Pardubice - Kladno 2:4
Specialista na Pardubice opět udeřil. Tomáš Plekanec slaví druhý hattrick ve dvou vzájemných zápaech! Tentokrát při přesilovce vyrazil do protiútoku a švihem se trefil do hroního růžku.

28:55
Góly

Jakub Valský (Kladno) vstřelil branku (6. gól v sezóně), asistence Petr Mocek. Stav zápasu Pardubice - Kladno 2:5
Kladno už soupeři výrazně odskakuje. A poprvé se prosadil někdo jiný než hokejista první formace. Mocek prostrčil puk mezi třemi soupeři Valskému, jenž nehlídaný z mezikruží objel Salfického a zvedl puk nad beton.

30:41

Domácí jsou ochromení a zcela bez energie. Z euforie upadli do velké krize, teď Kladnu vůbec nestačí.

31:16
Góly

Michal Dragoun (Kladno) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence David Kuchejda. Stav zápasu Pardubice - Kladno 2:6
Pardubice jsou na dně. Kuchejda se snadno natlačil zpoza branky přes Kindla do brankoviště a vyražený puk zametl do sítě Michal Dragoun. Salfický střídá a přepouští místo Martinu Růžičkovi.

32:21

Krásný hokej ale zřejmě někončí. Po další povedené souhře střílel z levé strany Krejčí. Minul branku.

33:31
Tresty

Vyloučen hráč Marek Černošek (Kladno), 2 min. za Držení protihráče
Domácí mají možnost snížit hrozivou ztrátu, zahrají si přesilovku.

34:24
Tresty

Vyloučen hráč Petr Macholda (Kladno), 2 min. za Zdržování hry
A dokonce vylepšenou přesilovku. Macholda vyhodil puk z vlastního pásma mimo hřiště. Pardubice mohou hrát 76 sekund proti třem.

34:46
Góly

Martin Bartek (Pardubice) vstřelil branku (8. gól v sezóně), asistence Aleš Hemský a David Krejčí. Stav zápasu Pardubice - Kladno 3:6
To je přestřelka. Pardubičtí využili přesilovku pět na tři. Puk putoval od Krejčího, přes Hemského k Bartekovi, který u tyčky díky zásahu kladenského obránce Židlického protlačil kotouč za čáru.

35:34

Zámořské hvězdy v úpardubickém dresu se snaží ještě utkání zdramatizovat. Před Hemským teď sebral kotouč Chábera.

36:58
Góly

Pavel Patera (Kladno) vstřelil branku (3. gól v sezóně), asistence Jan Hlaváč a Jiří Bicek. Stav zápasu Pardubice - Kladno 3:7
Takové okamžiky nenabídne ani ledajaká exhibice. Pardubický Nosek spálil svou šanci a na druhé straně mistrovsky skóroval veterán Pavel Patera. Vyjel zpoza branky a místo očekávané přihrávky zvednul puk bekhendem pod horní tyčku.

38:07

Bartekovi nevyšlo zakončení, ale i tak musel Chábera zasáhnout. Volný puk přikryl lapačkou.

38:46
Tresty

Vyloučen hráč Václav Benák (Pardubice), 2 min. za Nedovolené bránění
Další faul na Jágra. Tentokrát se provinil Václav Benák.

39:02

Jágrovu ránu vyrazil Růžička betonem. Puk pak vypadl mimo hřiště.

Skončila druhá třetina.

Začala třetí třetina.

40:43
Góly

Pavel Patera (Kladno) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence Tomáš Plekanec a Jiří Tlustý. Stav zápasu Pardubice - Kladno 3:8
Tři vteřiny před návratem Benáka do hry Kladno zvyšuje na pro domácí hrozivých 8:3. Plekanec nahodil puk od modré do chumlu hráčů, kde se nejlépe zorientoval mazák Patera.

42:01

Oba týmy se teď jen těžce prokousávaly do útočného pásma. Nakonec se to povedlo Pardubicím, ale Chábera lehce lapil Beechovu střelu do rukavice.

43:00

Pardubický kotel spustil lehce ironický pokřik: Vyrovnat! Domácí sice útočí, ale zápas má ke dramatu hodně daleko.

43:17

Bartek najížděl z pravé strany, ale nejdřív na nerovném ledě zapopmněl kotouč za sebou a napodruhé zasáhl proti jeho střele Chábera.

43:42

Hlaváč na druhé straně pohotově pálil z pravého kruhu, jeho bombu však Růžička vyrazil.

44:32
Tresty

Vyloučen hráč Kristopher Beech (Pardubice), 2 min. za Držení protihráče
Místo snahy o snížení se Pardubice budou bránit další přesilovce v podání kladenské letky.

45:36
Góly

Pavel Patera (Kladno) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Tomáš Plekanec a Marek Židlický. Stav zápasu Pardubice - Kladno 3:9
Kladno si v přesilovce vytvořilo obrovský tlak. Ze závaru sice neskórovalo, pak však poslal Plekanec krásnou křížnou přihrávku Paterovi, jenž vystřelil druhý hattrick večera.

46:04
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Drtina (Kladno), 2 min. za Podražení

46:34

Domácí v přesilovce sevřeli soupeře, ale střela od modré mířila jen do Cháberových prsou.

48:04

Krejčí poslal krásnou křížnou přihrávku najetému Kolářovi k protější tyčce, ale obránce skórovat nedokázal. Pak už se Kladno bez potíží ubránilo.

49:20

Pardubice si přihrávají puky na hranici kladenského brankoviště, ale tisněni kladenskými beky se ne a ne prosadit. Když už se dostanou k zakončení, zasáhne Chábera.

50:29

Hemský s Krejčím udělali vítr v kladenském pásmu, ale ke střele se domácí dostali jen zdálky a Chábera si s klidem poradil.

51:30
Góly

Jan Buchtele (Pardubice) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Tomáš Zohorna a Martin Bartek. Stav zápasu Pardubice - Kladno 4:9
Domácí rozehráli pěknou kombinaci, kterou zakončil povedenou střelou do vinglu Buchtele. Bartek nejprve přiťukl za branku Zohornovi a ten pak našel Buchteleho mezi kruhy.

52:20
Góly

Robert Kousal (Pardubice) vstřelil branku (3. gól v sezóně), asistence Marek Ďaloga a Tomáš Nosek T. . Stav zápasu Pardubice - Kladno 5:9
Gólová show pokračuje a Pardubice se začíánají drát zpátky na hladinu. Kousal došťouchal skákavý puk až k Cháberovi a pak ho mezi jeho betony dorazil do sítě.

52:45
Tresty

Vyloučen hráč Marek Židlický (Kladno), 2 min. za Hákování
Pardubice mají šanci na dva slepené góly navázat v přesilovce.

54:40
Góly

Martin Bartek (Pardubice) vstřelil branku (9. gól v sezóně), asistence Tomáš Zohorna a Aleš Píša. Stav zápasu Pardubice - Kladno 6:9
Krásný a prapodivný zápas zároveň pokračuje, domácí se probouzejí z agonie k návratu do utkání. Dvě Píšovy střely letěly vedle, ale třetí usměrnil do sítě Bartek.

54:59
Důležité

Kladno bylo blízko desáté vstřelené brance. Plekanec jel sám na Růžičku, ten jeho pokus o blafák vystihl. Jágr však pak mohl dorážet do odkryté sítě, ale přestřelil.

55:58

Opět tlak Pardubic. Buchtele tečoval puk těsně před Cháberou. Kotouč se prokutálel brankovištěm těsně vedle.

56:59

Kladno trochu zpevnilo obranu a nepouští domácí do pásma. Poslední akce skončila ofsajdem a čas běží. Na tři góly už je málo času, i když v tomto utkání je snad možné všechno...

58:12

Pardubice otevřely hru, Kladno díky tomu jelo ve třech proti dvěma, ale akci zhatila nepřesná přihrávka. Kousal pak posílal Barteka do sólového úniku, ale ani jeho pas o mantinel nebyl příliš přesný.

59:00

Ďalogovu střelu z kruhu kryl Chábera. Pardubice se sympaticky tlačí stále dopředu, ale teď už je skutečně příliš pozdě.

59:12

Tečovaná střela skákala do kladenské branky, leč Chábera ji chytil včas do lapačky.

59:50

Pardubické publikum vstává a odměňuje oba týmy potleskem přesto, že domácí prohrají o tři góly.

Skončila třetí třetina.

Počet diváků: 10 194

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

28. ledna 2024 17:00Pardubice-Kladno 3:1
20. prosince 2023 18:00Pardubice-Kladno 4:3
29. října 2023 16:00Kladno-Pardubice 2:6
17. září 2023 16:00Kladno-Pardubice 1:3
22. ledna 2023 17:00Pardubice-Kladno 4:2
18. ledna 2023 18:00Kladno-Pardubice 1:4
23. října 2022 17:00Pardubice-Kladno 6:2
16. září 2022 18:00Kladno-Pardubice 4:5P
25. února 2022 18:00Kladno-Pardubice 3:1
14. ledna 2022 18:00Pardubice-Kladno 4:3P
10. prosince 2021 17:00Kladno-Pardubice 4:5P
3. října 2021 18:00Pardubice-Kladno 4:3N
21. února 2020 18:00Kladno-Pardubice 2:5
5. ledna 2020 17:00Pardubice-Kladno 3:4P
24. listopadu 2019 16:00Kladno-Pardubice 3:2
6. října 2019 18:00Pardubice-Kladno 3:2
23. dubna 2019 18:00Pardubice-Kladno 4:1
14. dubna 2019 16:00Kladno-Pardubice 3:5
9. dubna 2019 18:00Pardubice-Kladno 1:4
31. března 2019 17:10Kladno-Pardubice 0:5
28. ledna 2014 18:00Kladno-Pardubice 4:3N
13. prosince 2013 18:00Pardubice-Kladno 5:1
1. listopadu 2013 18:00Kladno-Pardubice 1:4
22. září 2013 17:00Pardubice-Kladno 4:0
7. března 2013 17:10Kladno-Pardubice 1:0
5. března 2013 18:15Pardubice-Kladno 3:2N
4. března 2013 18:15Pardubice-Kladno 3:1
2. března 2013 17:30Kladno-Pardubice 3:2P
1. března 2013 17:30Kladno-Pardubice 2:1
27. ledna 2013 17:00Pardubice-Kladno 4:1
19. prosince 2012 17:30Kladno-Pardubice 5:4
2. listopadu 2012 18:05Pardubice-Kladno 6:9
26. září 2012 18:15Kladno-Pardubice 6:3
17. února 2012 17:30Kladno-Pardubice 3:4P
6. ledna 2012 18:00Pardubice-Kladno 5:2
20. listopadu 2011 17:30Kladno-Pardubice 4:2
25. října 2011 18:00Pardubice-Kladno 3:2
16. února 2011 18:00Pardubice-Kladno 7:3
4. ledna 2011 17:30Kladno-Pardubice 4:3N
26. listopadu 2010 18:00Pardubice-Kladno 5:2
14. října 2010 18:10Kladno-Pardubice 0:5
2. února 2010 18:00Pardubice-Kladno 6:2
23. prosince 2009 17:30Kladno-Pardubice 1:2
30. října 2009 18:00Pardubice-Kladno 4:2
25. září 2009 17:30Kladno-Pardubice 6:0
23. ledna 2009 18:00Pardubice-Kladno 4:2
12. prosince 2008 17:30Kladno-Pardubice 5:4P
24. října 2008 18:00Pardubice-Kladno 3:2P
19. září 2008 17:30Kladno-Pardubice 5:1
21. února 2008 0:00Kladno-Pardubice 3:0
8. ledna 2008 0:00Pardubice-Kladno 4:1
30. listopadu 2007 0:00Pardubice-Kladno 3:2P
19. října 2007 0:00Kladno-Pardubice 3:2P