Hezké odpoledne, vítejte u on-line reportáže z druhého finálového zápasu mezi Zlínem a Plzní. Sérii vede Plzeň 1:0.

Zlínští hokejisté ztratili včera vůbec první domácí utkání v play-off. Na rozdíl od soupeře neproměnili početní výhody, výborného Marka Mazance nepřekonali ani jednou a prohráli 0:3.

Zlínu se zároveň zranil útočník Zdeněk Okál, který však figuruje na dnešní soupisce stejně jako další dosud zranění hráči - Petr Holík, Tomáš Linhart a Marek Melenovský. Jestliže všichni zmiňovaní hokejisté nastoupí, síla domácího mužstva výrazně vzroste.

Během prvního duelu odkulhal do kabiny také plzeňský Ondřej Kratěna. Hokejisté ovšem do finále nastupují za každou cenu, i kdyby měli v jeho průběhu padnout, a proto i on nebude v zápase chybět.

Sestavy a rozestavení

ZlínZlín

J. Sedláček
o hráči

Rozhodčí: Hribik (CZE), Pešina (CZE) - Gebauer (CZE), Lederer (CZE)
Počet diváků: 6 641

Utkání začalo.

1:01

Hollweg sice vybojoval puk, pak ho ovšem odevzdal a šel střídat. Nikdo nechce riskovat, nikdo nebude hrdinsky vyrážet do útoku.

2:01

Mazanec si sáhl na kotouč, který mu letěl k tyči. Lehce ho sklepl lapačkou směrem ke spoluhráčům. Hraje se opravdu velmi opatrně.

2:54

První odvážnější akci vypracoval Zlín. Veselý projel středem hřiště a přistrčil puk Holíkovi, jemuž rána sjela z čepele mimo branku.

3:27
Góly

Martin Straka (Plzeň) vstřelil branku (18. gól v play-off), asistence Jan Kovář a Tomáš Slovák. Stav zápasu Zlín - Plzeň 0:1
První plzeňská střela na branku, první gól. Kovář poslal nádhernou křižnou přihrávku na Straku, jehož neubránil Hamrlík, a plzeňský kapitán snadno posunul puk do odkryté branky.

4:28

První z navrátilců ve zlínské sestavě už kulhá do kabiny. Marek Melenovský, který před zápasem tvrdil, že je připravený na 50 procent, schytal naráz u mantinelu od Poživila a s bolestivým výrazem zmizel ze hřiště.

6:34

Zlín zatím nemá protihru na výbornou defenzivu Plzně. Navíc hosté podnikají hodně nepříjemné výpady do útoku. Teď St. Pierre proháčkoval puk po levé straně a poslal ho před branku Kratěnovi, jehož ale obrana chytila a nepustila do šance.

7:43

Vlasák hledal Baleje, přihrávka však neprošla. Plzeňští se tak rychle stáhli, aby lépe pohltili modro-žlutou ofenzivní vlnu.

8:24

Za zlínskou brankou trápí domácí tým Dvořák a Lev. Otáčí se kolem dokola, před Sedláčka ovšem zatím neprošli.

9:19

Balaštík po důrazném útoku dojížděl k volnému puku, Mazanec nebyl zrovna připravený, ale obránci stihli kotouč včas odpálit.

10:02

Opět zůstal na pravé straně nekrytý Balaštík. Přihrávka byla krátká, zlínský střelec ji měl na dlouhou hokejku, přesto důkladně protáhl Mazance, který musel roztáhnout nohy do rozštěpu.

10:54

Zlínští teď pronikají před Mazance mnohe snáze. Znenadání vpadl do pásma Veselý a hned střílel přes obránce pod horní tyč. Plzeňský gólman vysoký puk odrazil vyrážečkou.

12:12

Domácí tým se unaveně motal ve vlastní třetině a nemohl vzít soupeři puk. Dvakrát od modré čáry střílel Slovák, jednou zlomil protihráči hokejku, podruhé trefil Sedláčka.

13:10
Góly

Zdeněk Okál (Zlín) vstřelil branku (11. gól v play-off), asistence Petr Leška a Petr Zámorský. Stav zápasu Zlín - Plzeň 1:1
Zlín střílí první finálový gól. A jaký! Leška jako už mnohokrát ukázal hokejovou chytrost. Mířil s pukem za branku, ale nečekaně rychle cukl holí zpátky a připravil pozici pro Okála, ten se do rány položil a trefil se přímo do růžku.

14:10
Důležité

Zlín nebyl daleko ani k druhému gólu. Köhler pálil z levé strany, Mazancovi propadl puk pod rukou a rychle prosvištěl kolem tyče.

15:19

Plzeňští postupovali ve třech proti dvěma, souhru zakončil Pletka, avšak nastřelil jen vysunutého brankáře Sedláčka.

17:23

Sedláček byl pozorný, když na něj střílel Tomáš Sýkora. Plzeňský útočník byl v tísni a chtěl získat vhazování pro svůj tým.

18:10

Poživil porazil dalšího zlínského útočníka. Köhler padl na led, ale na rozdíl od Melenovského se bez potíží zvedl a bude pokračovat ve hře.

19:34

Plzeň v závěru třetiny netouží po problémech, takže drží puk za vlastní brankou.

Skončila první třetina.

20:00

První třetina byla hodně opatrná, šancí bylo pár a následovaly v rychlém sledu za sebou. Když jeden z týmů trochu otevřel hru a zaútočil, druhý ho následoval a z brejku také zahrozil. Skóre tak dobře vypovídá o stavu na hřišti.

Začala druhá třetina.

21:34

Ani druhá část nezačala zrovna zhurta. Obě mužstva se nepouští do soubojů jeden na jednoho a spíš volí dlouhé pasy. Ty většinou uváznou ve středním pásmu.

22:32
Góly

Jiří Hanzlík (Plzeň) vstřelil branku (5. gól v play-off), asistence Jakub Lev. Stav zápasu Zlín - Plzeň 1:2
Jenomže Plzeň zase zničehonic skóruje. Po buly v útočném pásmu vypálil Hanzlík a puku se ještě dotkl Dvořák. Sedláček natáhl lapačku, ale na teč nemohl zareagovat, a tak promáchl.

23:12

Rozhodčí teď debatovali s Pletkou a zlínskými hokejisty, ale ani teď nikoho nevyloučili. Stále se hraje bez jediného trestu.

26:02

Vampola se Strakou se drali do přečíslení dvou na jednoho, jenže plzeňskému kapitánovi nakonec ujel kotouč.

26:30
Tresty

Vyloučen hráč Petr Vampola (Plzeň), 2 min. za Podražení

26:41

Tvrdá Zámorského střela proletěla až k Sedláčkovi a neodrazila se pak daleko, nikdo ze zlínských hokejistů se však po ní nenatáhl.

27:39
Důležité

Zlín svírá v přesilovce soupeře. Úplně volný se před brankou ocitl Veselý, ale Mazanec ho vychytal.

28:30

Zatímco se Vampola vracel na led, Zlín pokračoval v drtivé ofenzivě. Holík se šikovně proplétal hustým prostorem před brankou, ovšem nakonec nezakončil.

29:14

Plzeňští melu před brankou zvládli. Rány padaly na obou stranách, robustní těla se kácela k ledu. Hosté puk vyvezli a hned zaútočili.

30:54

Plzeň se tlačila do branky s takovou razancí, že ji posunula.

31:24
Důležité

Mazanec vyrazil Veselého střelu přímo k Čajánkovi, který v pokleku mířil na odkrytou branku, jenže přestřelil!

32:23

Köhlerova prudká střela letěla mimo branku. Tím, kdo diktuje tempo hry, je teď Zlín. Pomohla mu podařená přesilovka.

34:02

Okál se v rohu kluziště rval se Lvem, puk získali Zlínští. Čech rychle vyjel zpoza branky, brankáře objel, ale kotouč do branky neprotlačil.

34:34
Tresty

Vyloučen hráč Radim Tesařík (Zlín), 2 min. za Vražení na hrazení
První početní výhodu si zahrají také hokejisté Plzně.

35:34

Minuta přesilovky je pryč a Plzeň sotva překročila modrou čáru. Zlín zatím výborně brání.

35:47

Pletka dorážel zblízka do Sedláčka, který pak padl na záda a zalehl puk.

36:34

Zlín je kompletní, Plzeňští moc šancí neměli.

37:55
Góly

Jaroslav Balaštík (Zlín) vstřelil branku (29. gól v play-off), asistence Petr Leška. Stav zápasu Zlín - Plzeň 2:2
Zase ten Leška! Při plzeňské rozehrávce se schoval za branku, Vampola mu bezmyšlenkovitě poslal puk a Leška ho hned připravil před bránu Balaštíkovi. A zkušený útočník neměl potíže se zakončením. Naznačil střelu, načež provedl blafák do bekhendu.

38:43

Plzeňští jsou pod silným tlakem. Mazanec se musel přesouvat z místa na místo, aby pokryl všechny zlínské příležitosti. Nejtěžší pro něj byla rána Zámorského.

39:00

Otřesený plzeňský tým si vybral time-out. Trenér Razým teď hráčům vysvětluje, jak vlastně fungují taktické pokyny. Zdá se totiž, že Plzeň žádné nedodržuje.

39:10

Moc úspěšný oddechový čas nebyl. Plzeň zase zahrála na zakázané uvolnění a už dlouho nemohla střídat.

39:24

Köhler se bekhendem pokoušel prostřelit Mazance, Plzeňští se ubránili.

Skončila druhá třetina.

40:00

Po konci třetiny vznikla u střídaček ještě menší rozmíška. Většina hráčů na ledě se drobně postrkovala a možná budou rozhodčí po přestávce vylučovat.

Začala třetí třetina.

40:34

Okál se zastavil na pravém křídle a připravil si puk pro střelu. Ránu musel zneškodnit Mazanec.

41:02

Sedláček vysoko vyjel proti Sýkorovi a přesto měl problém, aby střelu utlumil.

41:45

Plzeňští se o přestávce vzpamatovali. Teď napadají a kombinují v útoku oni. Pěkný manévr předvedl Vlasák, protáhl se kolem tyčky, ale pak trefil jen Sedláčkův beton.

42:39
Tresty

Vyloučen hráč Petr Čajánek (Zlín), 2 min. za Podražení
Druhá plzeňská přesilovka v zápase.

43:30

Zlín minutu přečkal, i když chvíli se zdálo, že půjde do tří, když Hamrlík vyhodil puk na střídačku. Rozhodčí však viděli teč.

44:39

Čajánek opustil trestnou lavici, Plzeň další přesilovku také nevyužila. Ani lepší šance se nedočkala.

46:01

Sedláček si poradil s dalším plzeňským výpadem. Tentokrát ho prověřil Kašpařík.

46:32

Dvořák udržel kotouč, přestože mu na zádech visel protihráč. Vyvázal se a vybruslil před branku do velice slušné šance. Sedláček znovu zakročil.

47:23

Čech se pustil do průniku po pravém křídle, spíše však pustil puk od čepele, než že by vystřelil. Mazanec odklidil puk za bránu.

48:10
Důležité

Hanzlík nabruslil z pozice obránce až před branku a přišla mu na hůl přihrávka Kováře. Střílel hned z první, ovšem zasáhl jen Sedláčka.

48:59
Důležité

Okál vypálil od střídaček jako ďas, převzal přihrávku do jízdy a řítil se sám na Mazance. Trefil brankáře do kraje betonu, Mazanec si pak nechal spadnout puk do lapačky.

50:14

Sedláček s potížemi vytěsnil ramenem Kratěnovu ránu, branku pak zbourala dvojička hráčů s Balaštíkem u kormidla.

50:18
Tresty

Vyloučen hráč Jaroslav Balaštík (Zlín), 2 min. za Hrubost

50:18
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Sýkora (Plzeň), 2 min. za Hrubost

51:12

Ondráček odstavil soupeře a prodral se před plzeňskou brankou k puku. Jen tak ovšem plácl směrem k Mazancovi a zase odjel zpět.

51:55
Tresty

Vyloučen hráč Martin Hamrlík (Zlín), 2 min. za Hrubost

52:43

Čajánek vyjel v oslabení po pravé straně až k brance, střílel k bližší tyči, jenže tam stále správně postavený Mazanec.

53:42

St. Pierrovo nahození sice Sedláček jenom vyrazil, ovšem Pletka byl od puku daleko na to, aby ho dorazil.

53:55

Hamrlík je zpět, Plzni se oproti včerejšímu zápasu přesilovky moc nevedou.

55:15

Do konce základní hrací doby už moc času nezbývá a oba týmy se opět zatáhly do defenzivy. Podporovat útok už nikdo moc nebude.

56:35

Okál je přes své zranění jedním z nejaktivnějších mužů. Teď dostal přihrávku do jízdy a z levé strany pálil k protější tyči. Minul o kousek.

58:00
Tresty

Vyloučen hráč Petr Leška (Zlín), 2 min. za Nedovolené bránění
Zajímavý souboj uprostřed hřiště úplně mimo hru. Leška povalil soupeře a ležel na něm. To není příhodná chvíle pro oslabneí.

58:15

Čajánek vyvezl puk z pásma, překročil útočnou modrou a ještě v oslabení vypálil. Netrefil se, ale zkrátil soupeři přesilovku.

59:34

Kovářova rána prošla Sedláčkovi přes lapačku, ale zároveň spadla mimo branku.

Skončila třetí třetina.

Začalo prodloužení.

61:02

Kromě tvrdšího zákroku na Petra Lešku proběhla první minuta prodlužení bez zajímavějšího momentu. Oba týmy opět hrají zodpovědně.

61:54

Kašpařík střílel z levé strany, Sedláček snadno lapil puk do lapačky a pustil ho spoluhráči.

62:13

Mazanec přerušil hru po Urbancově ráně. Mezitím proběhlo několik sporných soubojů u mantinelu, ale sudí nikoho vylučovat nebudou.

63:23

Kašpařík tečoval puk před Sedláčkem, zlínského brankáře však nepřekvapil. Na první šanci v prodloužení se zatím čeká.

63:56

Čajánek se najednou zjevil před Mazancem, ten ovšem zachoval klid a střelu pokryl.

64:38

Na opačné straně měl dobrou příležitost Straka. Mířil bekhendem nad beton, jenže puk skákala, a tak ho netrefil ideálně.

65:23

Leškovi se v útoku nabízel Zámorský, který byl tísněný, Leška tak střílel a Mazanec chytil puk.

67:10
Důležité

Plzeňští vypracovali šanci pro Hanzlíka, který ostře pálil na branku. Sedláček puk vyrazil ke Kovářovi a pak ze vzduchu odpálil i jeho dobře mířenou dorážku.

68:02

Na opačné straně letěla na Mazance tečovaná rána, plzeňský brankář pozdě reagoval, ale měl štěstí - puk šel mimo.

68:54

V závěru prodloužení se hra otevřela. Do další šance bruslil Balaštík a Mazanec musel vytáhnout dobrý zákrok.

Skončilo prodloužení.

Začaly samostatné nájezdy.

0:0

Petr Vampola (Plzeň) nájezd neproměnil.

Sedláček vykryl Vampolův blafák do bekhendu.

0:0

Filip Čech (Zlín) nájezd neproměnil.

Čech pálil na nahoru, kde už číhala Mazancova lapačka.

0:0

Jan Kovář (Plzeň) nájezd neproměnil.

Bekhendová klička Kováře skončila na brankářově betonu.

0:0

Bedřich Köhler (Zlín) nájezd neproměnil.

Köhler vypálil úplně mimo branku.

0:0

Václav Pletka (Plzeň) nájezd neproměnil.

Pletka střílel, tak jako ve většině případů, tentokrát ho však Sedláček vychytal.

1:0
Góly

Petr Leška (Zlín) nájezd proměnil (6. gól v play-off) .

Leška jako jediný v samostatných nájezdech jako jediný skóroval. Nevolil tradiční kličku, ale střílel přímo na vyrážečku. Leška se stal hrdinou dnešního utkání.

Počet diváků: 6 641

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

4. března 2022 17:30Zlín-Plzeň 3:2N
11. února 2022 17:30Plzeň-Zlín 4:0
30. listopadu 2021 17:30Zlín-Plzeň 1:2
10. října 2021 16:30Plzeň-Zlín 4:1
2. března 2021 17:00Plzeň-Zlín 7:0
19. ledna 2021 17:30Zlín-Plzeň 2:0
15. prosince 2020 17:00Zlín-Plzeň 2:1
4. prosince 2020 16:30Plzeň-Zlín 7:5
2. února 2020 15:30Zlín-Plzeň 4:0
26. prosince 2019 16:30Plzeň-Zlín 2:4
3. listopadu 2019 15:30Zlín-Plzeň 1:2
22. září 2019 16:30Plzeň-Zlín 5:4
20. února 2019 17:30Plzeň-Zlín 9:2
6. ledna 2019 15:30Zlín-Plzeň 2:3P
18. listopadu 2018 16:30Plzeň-Zlín 1:2
5. října 2018 17:30Zlín-Plzeň 3:5
4. března 2018 16:20Plzeň-Zlín 3:2
12. ledna 2018 17:30Zlín-Plzeň 4:1
26. listopadu 2017 16:30Plzeň-Zlín 1:2P
15. října 2017 17:00Zlín-Plzeň 4:5N
3. února 2017 17:20Plzeň-Zlín 7:1
22. prosince 2016 17:30Zlín-Plzeň 3:1
9. listopadu 2016 17:30Plzeň-Zlín 1:3
18. září 2016 17:00Zlín-Plzeň 1:2
1. března 2016 17:20Zlín-Plzeň 6:4
22. ledna 2016 17:30Plzeň-Zlín 1:4
4. prosince 2015 17:30Zlín-Plzeň 4:2
18. října 2015 17:20Plzeň-Zlín 3:2N
20. února 2015 18:20Zlín-Plzeň 2:4
6. ledna 2015 17:30Plzeň-Zlín 5:2
21. listopadu 2014 17:30Zlín-Plzeň 2:3N
5. října 2014 17:00Plzeň-Zlín 5:2
2. března 2014 15:00Plzeň-Zlín 1:2
10. ledna 2014 17:30Zlín-Plzeň 2:4
24. listopadu 2013 17:00Plzeň-Zlín 3:2
10. října 2013 18:20Zlín-Plzeň 4:1
21. dubna 2013 18:15Zlín-Plzeň 3:4P
19. dubna 2013 17:30Plzeň-Zlín 2:5
17. dubna 2013 18:15Zlín-Plzeň 1:2
14. dubna 2013 18:15Plzeň-Zlín 5:2
13. dubna 2013 14:45Plzeň-Zlín 0:3
10. dubna 2013 17:30Zlín-Plzeň 3:2N
9. dubna 2013 18:15Zlín-Plzeň 0:3
24. února 2013 18:15Plzeň-Zlín 4:5
8. ledna 2013 18:15Zlín-Plzeň 4:1
25. listopadu 2012 14:00Plzeň-Zlín 4:2
14. října 2012 18:15Zlín-Plzeň 1:4
21. března 2012 18:10Plzeň-Zlín 4:2
19. března 2012 18:10Zlín-Plzeň 4:2
17. března 2012 17:30Plzeň-Zlín 3:2N
15. března 2012 17:30Zlín-Plzeň 5:4P
14. března 2012 17:40Zlín-Plzeň 1:0
11. března 2012 18:10Plzeň-Zlín 5:1
10. března 2012 17:30Plzeň-Zlín 3:2
5. února 2012 17:00Zlín-Plzeň 1:2
28. prosince 2011 17:30Plzeň-Zlín 4:3N
16. listopadu 2011 17:30Zlín-Plzeň 1:3
4. října 2011 17:30Plzeň-Zlín 3:2N
20. února 2011 18:10Plzeň-Zlín 1:0
9. ledna 2011 17:00Zlín-Plzeň 2:3P
30. listopadu 2010 17:30Plzeň-Zlín 4:1
19. října 2010 17:30Zlín-Plzeň 3:4
2. února 2010 17:00Zlín-Plzeň 4:1
23. prosince 2009 18:10Plzeň-Zlín 3:0
30. října 2009 17:00Zlín-Plzeň 2:1
25. září 2009 17:30Plzeň-Zlín 3:4P
11. ledna 2009 17:00Zlín-Plzeň 3:0
28. listopadu 2008 17:30Plzeň-Zlín 1:2P
12. října 2008 17:00Zlín-Plzeň 4:3
9. září 2008 17:30Plzeň-Zlín 6:2
13. února 2008 0:00Plzeň-Zlín 5:4P
2. ledna 2008 0:00Zlín-Plzeň 4:3
20. listopadu 2007 0:00Plzeň-Zlín 6:2
9. října 2007 0:00Zlín-Plzeň 0:4