Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pouhých 11 dní po velkém zápase pod širým nebem v Brně se soupeři ze dvou největších měst Česka setkávají znovu, tentokrát v pražské O2 areně. Vítejte u sledování on-line reportáže z duelu Sparty s Kometou.

Před dohrávkou 21. kola měla lepší formu Sparta. Pražané vyhráli dva zápasy v řadě a v novém roce slavili pět vítězství ze šesti duelů. Kometa je na dvouzápasovém tripu po Středních Čechách - v neděli prohrála v Mladé Boleslavi. Před tím však dvakrát zvítězila.

Sparta je v tabulce druhá a pomalu unikná pronásledovatelům z míst pod ní Plzni a Hradci Králové. Na první Liberec však ztrácí 13 bodů. Brno bojuje o účast v první šestce, na kterou mu ze sedmého místa chybějí čtyři body na Olomouc.

Utkání začalo.

Sestavy a rozestavení

SpartaSparta

29 Lukáš
Lukáš
o hráči
22 Eminger
Eminger
o hráči
Polášek
o hráči
Čajkovský
o hráči
Švrček
o hráči
13 Hrbas
Hrbas
o hráči
2 Mikuš
Mikuš
o hráči
29 Kalina
Kalina
o hráči
82 Netík
Netík
o hráči
74 Přibyl
Přibyl
o hráči
Buchtele
o hráči
Hamilton
o hráči
61 Klimek
Klimek
o hráči
Sabolič
o hráči
88 Forman
Forman
o hráči
17 Hlinka
Hlinka
o hráči
Kumstát
o hráči
Procházka
o hráči
29 Dragoun
Dragoun
o hráči
17 Kudrna
Kudrna
o hráči

KometaKometa

83 Falter
Falter
o hráči
Čiliak
o hráči
15 Kuboš
Kuboš
o hráči
Kaberle
o hráči
Kováčik
o hráči
71 Malec
Malec
o hráči
64 Koch
61 Trška
Trška
o hráči
Štindl
o hráči
87 Ton
57 Hruška
Hruška
o hráči
H. Zohorna
o hráči
14 Špirko
Špirko
o hráči
53 Němec
Němec
o hráči
9 Káňa
Káňa
o hráči
R. Zohorna
o hráči
88 Mrázek
Mrázek
o hráči
Dočekal
o hráči
Vondráček
o hráči
29 Koreis
Koreis
o hráči
24 Burian
Burian
o hráči

Rozhodčí: Hradil (CZE), Horák (CZE) - Komárek (CZE), Ondráček (CZE)
Počet diváků: 7 982

2:45

Sparta je v úvodu jednoznačně aktivnější. Buchtele se na začátku zápasu prodral až před Faltera, ten jeho akci zastavil betonem. Netík táhl nadějný útok, ale z kruhu mířil nad branku.

3:17

Kometa v první vážnější šanci. Při protiútoku se dostal k puku Kováčik, ale jeho střelu Lukáš kryl.

4:00
Góly

Lukáš Klimek (Sparta) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence Tomáš Netík a Jan Buchtele. Stav zápasu Sparta - Kometa 1:0
Aktivita domácích přinesla první gól. Netík se po pěkné kombinaci dostal k puku za brankou a nahrál do ideální pozice Klimkovi. Ten se zblízka trefil k tyči.

5:41

Falter se musel činit. Po dalším tlaku Sparty ho ostřelovali útočníci ze všech stran. Nejnebezpečnější byla Dragounova dorážka od pravé tyčky, kterou brněnský gólman vyrazil mimo led.

7:00

Sparta zatím kontroluje hru. Kometa se dostává jen k ojedinělým protiútokům, které obvykle končí spíš na modré, než u Pöpperleho.

8:21

Kumstát se dostal k puku před Falterem. Ale neměl čas a bekhend z otočky namířil jen do gólmana.

8:30
Tresty

Vyloučen hráč Jan Švrček (Sparta), 2 min. za Nedovolené bránění
První přesilovku v zápase si zahrají hosté.

9:40

Domácí jen čekají na chyby hostující pětice a puky v pohodě vyhazují z pásma.

10:30

V závěru přesilovky se z pravé strany protlačil do šance Koreis, ale Pöpperle se rychle přesunul a puk vyrazil. Sparta je kompletní.

11:43
Góly

Robert Sabolič (Sparta) vstřelil branku (17. gól v sezóně). Stav zápasu Sparta - Kometa 2:0
Slovinec Sabolič sebral puk po velké chybě obránce Kocha, od zadního mantinelu s ním udělal dva kroky před branku a zasunul ho pod Falterem za čáru.

12:20
Tresty

Trest týmu (Kometa), 2 min. za Příliš mnoho hráčů na ledě
Sparta si zahraje první přesilovku.

13:04
Góly

Curtis Hamilton (Sparta) vstřelil branku (7. gól v sezóně), asistence Lukáš Klimek a Robert Sabolič. Stav zápasu Sparta - Kometa 3:0
Hamilton se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a zasunul do ní puk po ledě. Brno vypadá, že je zralé na debakl.

15:18
Góly

Miroslav Forman (Sparta) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence Petr Kalina a Petr Kumstát. Stav zápasu Sparta - Kometa 4:0
Sparta přidává v těchto minutách góly pomalu jako v házené. Po kolizi dvou hráčů na pravém kruhu se dostal k puku Forman a vymetl růžek Falterovy branky.

15:18
Důležité

Kouč Hadamczik si vybral oddechový čas a snaží se tak zastavit přívalovou vlnu v bílých dresech.

15:18

Střídání brankářů hostů. Z branky odešel Martin Falter, nahradil ho Marek Čiliak

17:47
Góly

Jaroslav Hlinka (Sparta) vstřelil branku (9. gól v sezóně), asistence Miroslav Forman. Stav zápasu Sparta - Kometa 5:0
Sparta si na ledě dělá, co chce. Další tlak využil mazák Hlinka, který dostal parádní křížnou přihrávku od Formana a umístil puk do odkryté branky. Forman se předtím zcela hladce zbavil u mantinelu nedůrazného obránce.

18:49
Góly

Michal Dragoun (Sparta) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Andrej Kudrna a Michal Čajkovský. Stav zápasu Sparta - Kometa 6:0
Nevídaný brankostroj v podání Sparty pokračuje. Hned v další akci se prosadil Dragoun, jenž dostal přihrávku od Kudrny v brejku dvou na jednoho a trefil se pohodlně do odkryté branky.

Skončila první třetina.

20:00

Sparta ovládla první třetinu od začátku až do konce a z obrany Komety si udělala trhací kalendář. Hosté jistě uvítají přestávku a pokusí se aspoň zmírnit debakl, který nastal už po 20 minutách.

Začala druhá třetina.

20:40
Tresty

Vyloučen hráč Jakub Koreis (Kometa), 2 min. za Sekání
Nápor Sparty v úvodu druhé části přinesl přesilovku.

21:50

Kometa se zatím celkem v pohodě brání a vyhazuje puky.

22:40

Netík tísněn beky zkoušel zakončit z první, ale zblízka minul branku. Kometa je v pěti.

22:46
Tresty

Vyloučen hráč Petr Štindl (Kometa), 2 min. za Zdržování hry
Štindl v tísni při náporu domácích posunul branku.

23:28
Góly

Robert Sabolič (Sparta) vstřelil branku (18. gól v sezóně), asistence Michal Čajkovský a Curtis Hamilton. Stav zápasu Sparta - Kometa 7:0
Čajkovský svou šanci nevyužil, ale dojel si pro odražený puk za branku a našel v ideální pozici najetého Saboliče. Ten dal bez přípravy zblízka svůj druhý gól v zápase.

24:17
Tresty

Vyloučen hráč Petr Kumstát (Sparta), 2 min. za Podražení
Kometa si zahraje přesilovku.

25:30

Skupina fanoušků Komety za brankou prořídla z několika stovek na několik desítek. Ale sympaticky povzbuzuje dál, jako kdyby ani nebylo skóre z jejich pohledu tak hrozivé.

26:17

V závěru mohli hosté skórovat, když před brankou Sparty nebezpečně operoval dorážející Němec. Lukáš však byl v rozkleku nachystaný a puk odehrál. Sparta je kompletní.

27:17
Góly

Martin Dočekal (Kometa) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Petr Štindl . Stav zápasu Sparta - Kometa 7:1
Kometě se minutu po skončení přesilovky přece jen podařilo skórovat. Dočekal v přečíšlení najel před branku a tečoval do ní střílenou přihrávku. Hostující fanoušci skandují: Ještě šest!

31:05

Hosté po gólu přece jen ožili a na chvíli zatlačili Spartu v pásmu. Lukáš zariskoval a vyjel vedle branky, kde zalehl puk před dotírajícím Němcem.

32:08
Tresty

Vyloučen hráč Juraj Mikuš (Sparta), 2 min. za Hákování
Unikajícího útočníka fauloval před brankou Mikuš, Kometa bude hrát další přesilovku. V posledních minutách má více ze hry.

33:10

Hostům se přesilovka nedaří, sparťané dvakrát vyhodili.

34:08

Domácí čtveřice dělala aktivním přístupem brněnské přesilovkové formaci potíže. Kometa se kvůli tomu nedostala do jediní šance a pouze bojovala o puky u mantinelů. Sparta je kompletní.

35:30

Sparta zavřela modrou a nikam se nežene. Brněnské útočníky ale do svého pásma dlouho nepustila. Ani jeden z gólmanů tak nyní nemá práci.

35:58

Nahozený puk se odrazil od brusle hostujícího beka těsně vedle volné tyčky Čiliakovy branky.

37:58

Kumstát dorážel střelu Poláška, Čiliak měl co dělat, aby puk vyškrábl.

38:03
Tresty

Vyloučen hráč Petr Kumstát (Sparta), 2 min. za Sekání
Kumstát si v následném souboji počínal nedovoleně a po faulu v útočním pásmu si tak Brno zahraje přesilkovku.

39:29
Góly

Rastislav Špirko (Kometa) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence Petr Kuboš a Vojtěch Němec. Stav zápasu Sparta - Kometa 7:2
Kometa vyžívá přesilovku, když u tyčky číhající Špirko dorazil Kubošovu střelu od modré.

Skončila druhá třetina.

40:00

Kometa po nejhorší třetině od návratu do extraligy v roce 2009 dokázala ve druhé části nažhavenou Spartu pčece jen zastavit a po vstřelení prvního gólu vyrovnala hru. Třetinu dokázala dokonce vyhrát, přesto je ve skóre stále propastný rozdíl.

Začala třetí třetina.

43:00

Sparta většinou drží puk daleko od své branky. Sama se však do šancí zbytečně netlačí a zdá se, že duel se spíš jen dohrává.

44:05
Tresty

Vyloučen hráč Jan Hruška (Kometa), 2 min. za Podražení

45:06
Góly

Jan Buchtele (Sparta) vstřelil branku (11. gól v sezóně), asistence Jaroslav Hlinka a Daniel Přibyl. Stav zápasu Sparta - Kometa 8:2
Buchtele dostal pěknou přihrávku do jízdy, najel si do pásma, dostal se o krok před beka a přesnou střelou k tyči využil přesilovku.

45:54
Tresty

Trest týmu (Sparta), 2 min. za Příliš mnoho hráčů na ledě

46:32
Důležité

Sparťané jeli ve vlastním oslabení ve třech na jednoho, ale Čiliak se mrštně v brance přesunul, vleže vykopl beton a šanci zlikvidoval.

47:26
Góly

Vojtěch Němec (Kometa) vstřelil branku (11. gól v sezóně), asistence Jan Káňa a Rastislav Špirko. Stav zápasu Sparta - Kometa 8:3
I Brno využívá přesilovku, brankáři jsou v tomto zápase za otloukánky. Němec nadvakrát zužitkoval pěknou kombinaci a křížný pas Káni k druhé tyči.

49:05

Klimek se málem dostal s pukem sám pžed branku, na poslední chvíli mu ho zezadu čistě vypíchl jeden z brněnských beků.

9:00

Po velkém závaru před brněnskou brankou vypomohl Čiliakovi jeden z beků: puk zastavil v brankovišti a pak ho odehrál do bezpečí. Zápas sleduje 7872 diváků.

53:16

Sparta hraje v pohodě. V útoku je nápaditější, hráči se dobře kříží a doplňují. Díky tomu teď dlouho drželi puk v pásmu Brna. Ale do střelby se už při tomto stavu nikdo zbytečně nenutí.

55:00

Sparta soupeři prakticky nepůjčí puk. Drží ho ať už ve vlastním, ve středním nebo v útočném pásmu. už dlouho se dá říct, že o třech bodech je dnes dávno rozhodnuto.

55:56
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Klimek (Sparta), 2 min. za Podražení

56:27

Kometa překombinovala nadějný zámek při přesilovce a domácí vyhazují.

57:56

Sparta je kompletní.

58:30

Zápas se přes velké množství gólů dohrává poměrně rychle. Zatím trvá jen hodinu a čtvrt hrubého času a má před sebou už jen 90 sekund času čistého.

58:55
Góly

Miroslav Forman (Sparta) vstřelil branku (5. gól v sezóně), asistence Petr Kumstát. Stav zápasu Sparta - Kometa 9:3
Forman přece jen duel ještě přerušil, aby zvýšil na 9:3 a domácí fanoušky namlsal na možnou desítku.

59:21

Sparta se žene dopředu, o desátý gól se chce opravdu vážně pokusit. Hlinkova střelu však Čiliak vyrazil nad branku.

59:50

10. gól Sparty se zřejmě konat nebude. Zakázané uvolnění vrátí hru před Lukáše.

Skončila třetí třetina.

Počet diváků: 7 982

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

18. února 2024 14:00Sparta-Kometa 4:5N
5. ledna 2024 18:00Kometa-Sparta 2:3
19. listopadu 2023 17:00Kometa-Sparta 2:1P
1. října 2023 16:00Sparta-Kometa 0:2
5. března 2023 16:30Kometa-Sparta 5:2
20. ledna 2023 18:30Sparta-Kometa 5:3
4. prosince 2022 17:00Kometa-Sparta 2:6
21. října 2022 18:30Sparta-Kometa 2:3
18. února 2022 18:00Kometa-Sparta 2:1
4. ledna 2022 18:30Sparta-Kometa 3:2P
7. listopadu 2021 16:20Kometa-Sparta 2:5
26. září 2021 16:00Sparta-Kometa 3:2P
5. března 2021 18:30Sparta-Kometa 5:0
22. ledna 2021 18:00Kometa-Sparta 2:4
12. ledna 2021 18:00Kometa-Sparta 4:3P
6. prosince 2020 16:20Sparta-Kometa 6:1
2. února 2020 16:00Sparta-Kometa 4:3P
26. prosince 2019 17:30Kometa-Sparta 5:3
3. listopadu 2019 16:00Sparta-Kometa 5:4
22. září 2019 17:00Kometa-Sparta 2:0
5. března 2019 17:30Kometa-Sparta 7:3
22. ledna 2019 18:30Sparta-Kometa 1:4
6. prosince 2018 18:00Kometa-Sparta 3:4P
21. října 2018 15:00Sparta-Kometa 4:2
30. ledna 2018 18:30Sparta-Kometa 3:4P
22. prosince 2017 18:30Sparta-Kometa 3:2
3. listopadu 2017 18:00Kometa-Sparta 3:2P
26. září 2017 17:30Kometa-Sparta 2:1
18. března 2017 17:00Kometa-Sparta 4:1
17. března 2017 18:00Kometa-Sparta 4:3P
14. března 2017 18:30Sparta-Kometa 2:3P
13. března 2017 18:30Sparta-Kometa 2:3
19. února 2017 17:00Sparta-Kometa 4:0
3. ledna 2017 19:00Kometa-Sparta 2:5
29. listopadu 2016 18:30Sparta-Kometa 3:2
2. října 2016 17:15Kometa-Sparta 6:2
21. února 2016 17:30Sparta-Kometa 5:1
19. ledna 2016 18:30Sparta-Kometa 9:3
8. ledna 2016 18:20Kometa-Sparta 2:4
4. října 2015 17:40Kometa-Sparta 5:3
11. února 2015 18:30Sparta-Kometa 2:3
28. prosince 2014 17:30Kometa-Sparta 2:8
18. listopadu 2014 18:30Sparta-Kometa 1:2
26. září 2014 18:20Kometa-Sparta 1:8
14. dubna 2014 19:10Sparta-Kometa 4:5
12. dubna 2014 17:30Kometa-Sparta 2:5
10. dubna 2014 18:30Sparta-Kometa 1:2N
7. dubna 2014 19:00Kometa-Sparta 3:5
6. dubna 2014 18:00Kometa-Sparta 3:2P
3. dubna 2014 17:50Sparta-Kometa 3:0
2. dubna 2014 19:00Sparta-Kometa 2:5
25. února 2014 19:00Sparta-Kometa 7:0
3. ledna 2014 18:30Kometa-Sparta 2:4
26. listopadu 2013 18:30Sparta-Kometa 4:1
4. října 2013 18:20Kometa-Sparta 2:1
26. února 2013 18:10Sparta-Kometa 6:0
29. ledna 2013 18:30Sparta-Kometa 4:2
11. ledna 2013 18:00Kometa-Sparta 1:2N
30. listopadu 2012 18:15Kometa-Sparta 4:2
19. března 2012 18:00Kometa-Sparta 4:1
17. března 2012 18:10Sparta-Kometa 1:3
15. března 2012 18:10Kometa-Sparta 3:1
14. března 2012 18:00Kometa-Sparta 2:5
11. března 2012 17:30Sparta-Kometa 3:2N
10. března 2012 17:30Sparta-Kometa 3:4
29. ledna 2012 17:00Sparta-Kometa 4:5P
11. prosince 2011 17:00Kometa-Sparta 1:2
1. listopadu 2011 18:30Sparta-Kometa 3:0
25. září 2011 18:10Kometa-Sparta 4:3N
1. dubna 2011 18:00Sparta-Kometa 2:4
20. března 2011 17:00Kometa-Sparta 3:2
11. března 2011 18:00Sparta-Kometa 4:0
27. února 2011 17:00Kometa-Sparta 4:1
28. ledna 2011 18:40Kometa-Sparta 1:0
21. prosince 2010 18:10Sparta-Kometa 3:2
5. listopadu 2010 18:00Kometa-Sparta 3:1
1. října 2010 18:00Sparta-Kometa 3:4N
19. ledna 2010 18:00Sparta-Kometa 5:1
29. listopadu 2009 17:00Kometa-Sparta 3:5
16. října 2009 18:00Sparta-Kometa 6:2
13. září 2009 18:10Kometa-Sparta 1:4