Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vítejte na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě, kde v 17.30 vypukne bitva mezi domácí Duklou Jihlava a hostující Kometou Brno.

Obhájci titulu z Brna se aktuálně nacházejí na páté pozici s luxusním náskokem patnácti bodů na šestou Olomouc. Klesat již Kometa v této sezoně zřejmě nebude, ale nahoru se posunout může. Čtvrté Vítkovice mají stejný počet bodů a ani výše nejsou rozdíly vysoké, když pomineme odskočenou Plzeň.

Domácí Duklu Jihlava čeká boj o záchranu, což se před sezonou předpovídalo. V posledních utkání ale Dukla ukázala, že se chce vyhnout baráži a pomalu začala sbírat body. Pokud se jí podaří zmenšit rozdíl na dvanáctý Chomutov, lze předpovídat tvrdý boj ve skupině o udržení.

Aktuální forma hovoří spíš pro domácí hokejisty. Kometa Brno totiž z posledních pěti utkání pouze dvakrát zvítězit, konkrétně na ledě Sparty a doma se Zlínem.

Sestavy a rozestavení

JihlavaJihlava

Kořenář
o hráči
Šidlík
o hráči
Suchánek
o hráči
De La Rose
o hráči
Zdráhal
o hráči
Stříteský
o hráči
8 Půža
Půža
o hráči
13 Váňa
Váňa
o hráči
Čachotský
o hráči
19 Zeman
Zeman
o hráči
Jiránek
o hráči
23 Straka
Straka
o hráči
Skořepa
o hráči
24 Seman
Seman
o hráči
Žálčík
o hráči
19 Hlinka
Hlinka
o hráči
24 Anděl
Anděl
o hráči
88 Diviš
Diviš
o hráči
Hubáček
o hráči
Bryhnisveen
o hráči

KometaKometa

Čiliak
o hráči
63 Němec
Němec
o hráči
91 Barinka
Barinka
o hráči
Krejčík
o hráči
24 Gulaši
Gulaši
o hráči
70 Bartejs
Bartejs
o hráči
71 Malec
Malec
o hráči
Štencel
o hráči
10 Erat
92 Holík
Holík
o hráči
Zaťovič
o hráči
Haščák
o hráči
57 Hruška
Hruška
o hráči
81 Vincour
Vincour
o hráči
H. Zohorna
o hráči
98 Nečas
Nečas
o hráči
21 Mallet
Mallet
o hráči
Vondráček
o hráči
R. Zohorna
o hráči
Dočekal
o hráči

Rozhodčí: Hejduk (CZE), Pražák (CZE) - Barvíř (CZE), Blümel (CZE)
Počet diváků: 6 500

Jihlavští brali z posledních pěti zápasů 8 bodů, když dokázali v základní hrací době porazit Litvínov, Chomutov a Pardubice v prodloužení.

Již teď je na stadionu vidět, že Kometa zkrátka táhne. Hostující sektor je nacpaný k prasknutí a také domácí tribuny se začínají slušně plnit. Očekávám plný dům.

Nejproduktivnější hráče obou týmů není třeba příliš představovat. Na obou stranách se jedná o kapitány. Hostující Martin Erat drží v aktuálním ročníku bilanci 12 branek a 34 asistencí. Domácímu Tomáši Čachotskému statistici napočítali 9 gólů a 18 gólových přihrávek.

V minulém zápase se Dukla Jihlava odlepila ode dna v jisté, podle mého názoru velmi důležité, statistice. Již není poslední v počtu gólů v přesilových hrách. S počtem 25 vstřelených branek v přeskočila Olomouc, která vsítila 24 branek. Co se týče procentuálního využití je ale Dukla stále poslední.

Utkání ještě ani nezačalo a již teď vidíme a slyšíme fantastické souboje. Jedná se o souboje v hlasitosti obou kotlů. Zatím se vše odehrává v rámci slušnosti a pokud to tak vydrží, atmosféra bude famózní.

Utkání začalo.

0:23

Holíkovo nahození dojel první Zaťovič, jenž hned posunul na Erata. Jeho přihrávku na modrou ale vystihl Čachotský.

0:53

První zákrok utkání si připsal Čiliak. Od modré vyzkoušel jeho pozornost De La Rose. Čiliak vyrazil do rohu.

1:42

Také Josef Kořenář si připisuje první zásah. Hynek Zohorna najel do pásma a zprava mířil na zadní tyč. Tam ale Kořenáře nezaskočil.

2:43

Bryhnisveen neměl rychlost ani sílu. Pouze tedy přejel půlky a vyhodil, jeho lajna má odpracováno a může střídat.

3:25

Gulaši to myslel chytře. odrazem o zadní buzár našel Erata, ale ten za brankou o puk přišel.

3:54

První vážnější šanci si připisují hosté. Krejčík si sjel mezi kruhy, kam také dostal puk. Prostoru měl dost na to, aby zamířil a vystřelil. Mířil doprava, ale tam měl Kořenář připravenou lapačku.

4:14

Teď měla Kometa štěstí. Před Kořenářem byl totiž úplně volný Zohorna H. Přihrávka na něj byla ale velmi nepřesná.

4:52

Čtvrtá formace Komety jde střídat, ta domácí nemůže, vyhodila totiž na zakázané uvolnění.

5:09

Zaťovič našel zpoza brány Holíka, který si rovnal puk ke střele. Srovnat se mu jej ale nepovedlo.

5:33

Domácí byli blízko gólu. Kapitán Čachotský z ostrého úhlu trefuje tyč.

5:44
Tresty

Vyloučen hráč Michal Barinka (Kometa), 2 min. za Hrubost

6:32

Před Čiliakem byl úplně volný Straka a také mu Jiránek adresoval svůj pas. Do dráhy puku ale stihl jeden z hostů vložit hůl. Puk srazil k Čiliakovi, který jej bez problému chytil.

7:01

Závar před Čiliakem. Po nahození od modré se k první dorážce dostal Zeman. Puk se od Čiliaka odrazil na hůl Čachotského, ale i jeho dorážku Čiliak pokryl.

7:38

Teď měla Dukla smůlu. Na konci skvěle sehrané kombinace byl před brankou volný Suchánek, ale jeho zakončení zastavuje hostující brankař betonem. Pokryl také následnou dorážku Jiránka.

8:21

Po skončení přesilové hry se připomněli hosté. Krejčík vyvezl puk až do útočného pásma, kde nic nevymýšlel a vystřelil. Kořenář ale našel puk ve výstroji.

9:13

Hostům se rozehrávka vůbec nepovedla, puk doklouzal na icing.

9:42

Skořepa to nemyslel zle, křižnou přihrávkou chtěl vysunout Semana do šance. Jeho přihrávce ale chyběla přesnost.

10:38

Hostující fanoušci opouští tribuny. Vyjadřují tím nespokojenost s vedením české extraligy.

11:53

Andělovi se nepovedl manévr v útočném pásmu. Podjely mu brusle a přišel o puk.

12:15

Domácí hokejisté jsou hlavními rozhodčími vykázáni z pásma. Pískají přihrávku rukou.

12:58

Přihrávka Suchánka byla ve středním pásmu zbržděna jedním z hostů, do útočného pásma tedy přišla později a jednalo se o ofsajd.

13:40

Čachotský pouze posunul puk do neutrální zóny a zavelel ke střídání.

14:11

Po chybě v domácí rozehrávce se sám před Kořenářem ocitl Martin Erat. Jeho bekhendový pokus ale Kořenář kryje.

14:45

Bryhnisveen za brankou hostí vybojoval puk a zajímavou zadovkou hledal Diviše před bránou. Ten s tím ale příliš nepočítal a tak puk minul.

15:33

Čiliak se dlouho rozmýšlel, zda má přerušit hru, nakonec ale po Suchánkově nahození rozehrál.

16:33

Radim Zohorna si v útočném pásmu obhodil Půžu a vyzval ho na rychlostní soubooj. Ten se ale nedal a u puku byl jako první.

17:11

Zaťovič ve středním pásmu pouze protečoval puk ve středním pásmu směrem ke Kořenářovi. Ten raději přerušil hru.

17:33

Haščák najel do útočného pásma a vystřelil. Puk chytal Suchánek do oblasti kolene a těžce se zvedá. Haščák se ale dostal k dorážce, kterou poryl Kořenář.

18:01

Střela Malce od modré nebyla špatná, ale domácí brankář ji celou dobu viděl a následně lapil. Malec se zlobí, že nikdo z jeho spoluhráčů neclonil.

18:46

Z velkého souboje vedle domácí brány se puk odrazil na hůl volného Dočekala. Ten okamžitě vystřelil, ale Kořenář zůstal pozorný.

19:59
Góly

Tomáš Čachotský (Jihlava) vstřelil branku (10. gól v sezóně), asistence Tomáš Jiránek a Jan Zdráhal. Stav zápasu Jihlava - Kometa 1:0
Čachotský po levé straně pronikl do pásma a přesnou střelou pod ruku propálil Čiliaka. Branku potvrdil i videorozhodčí. Překvapivě se šlo do kabin bez buly.

Skončila první třetina.

20:00

První třetina nabídla skvělý hokej a také fantastickou atmosféru. Na samém konci první periody otevřel skóre Tomáš Čachotský. Hra byla opticky vyrovnaná, šance byly na obou stranách.

20:00

Během první přestávky probíhá děkování výběru Kraje Vysočina, který vyhrál Olympiádu dětí a mládeže. Gratulace předali také Martin Nečas a Jakub Škarek.

20:00

Rád bych doplnil, že k protestu hostujících fanoušků se připojili i domácí, takže i kotel Dukly strávil konec první třetiny venku na protest proti pokutám.

Začala druhá třetina.

20:17

Šidlík nejprve pouze naznačil střelu a nechal odjet clonícího hráče. Poté již vystřelil, ale výrazně minul.

21:24

Seman dvakrát v útočném pásmu vybojoval puk, ale čelil zde obrovské přesile. Obránci Komety tak rychle získali kotouč zpět na své hole.

21:49

Kořenářovi se nepodařilo zachytit puk za bránou, takže jej dojel Martin Nečas. Žádné nebezpečí z toho ale nebylo, Nečas vjel do ofsajdu.

22:30

Bryhnisveen vystihl přihrávku Vondráčka a posunul Půžovi. Ten ale pouze přejel půlku, nahodil a šel vystřídat.

23:07

Velká šance Martina Erata! Zaťovič jej našel krásnou přihrávkou před bránou. Erat z jedničky vystřelil, ale Kořenář se dokázal přesunout včas a zastavit puk betonem.

24:08

Další šance Komety. Vincour dostal ideální přihrávku zpoza brány, ale svojí střelou nechal vyniknout Kořenářovu lapačku.

25:00

Lukáš Anděl objel Čiliakovu bránu a vyzval ke střele Váňu, ten ještě hledal křižnou přihrávkou své spouhráče, ale nikoho nenašel.

25:14
Tresty

Vyloučen hráč Martin Nečas (Kometa), 2 min. za Podražení

25:34

Čachotský nádhernou střílenou přihrávkou nabídl šanci Zemanovi, kterému se povedlo vložit do přihrávky hůl, ale puk nevychýlil dostatečně.

26:26

Krásnou kombinaci Zemana a Čachotského vylepšil domácí kapitán přihrávkou na modrou Stříteskému. Jeho střela trefila Čiliaka do masky a rozhodčí raději přerušili hru.

27:14

Nečas na ledě, Kometa přečkala i druhé oslabení.

28:04

Po krásné přihrávce ujížděl Zaťovič sám na branku. Volil střelu bekhendem, ale ta mu příliš nesedla. Kořenář lapil puk do své lapačky a vysloužil si ovace domácího publika.

28:04

Oba kotle se nyní střídají s pokřikem "Český hokej pro fanoušky." Je skvělé vidět, že se hokejoví fanoušci dokáží takto spojit.

28:13

Holík si od mantinelu vybruslil do střelecké pozice a vyslal nenápadnou, ale nebezpečnou střelu. Kořenářův beton byl ale včas na ledě.

29:11

Ou, teď měla Dukla štěstí. Vincour si převzal puk v útočném pásmu a odhodlal se ke střele z ostrého úhlu. Kořenář nebyl postaven úplně ideálně a Vincour našel mezírku. Puk se ale odrazil od tyče.

29:52

De La Rose vyhazoval puk ven z pásma. Puk nakonec skončil mezi diváky, ale vylučovat se nebude, bylo to o mantinel.

30:54

Holík zajímavě bekhendem vracel puk do brankoviště. Kořenáře jeho přihrávka překvapila, ale měl dost času na to, aby celou situaci zvládl.

31:50

Divišova rána z ostrého úhlu se zastavila na prvním obránci.

32:06
Důležité

Obrovská šance Haščáka! Hruška zachytil Kořenářovu rozehrávku zpoza brány a okamžitě směřoval puk na svého spoluhráče před prázdnou brankou. Haščák ale nedokázal usměrnit puk do opuštěné klece.

32:19

Ihned po buly v útočném pásmu si Mallet srovnal puk ke střele a otestoval Kořenářův postřeh. Ten ve zkoušce uspěl.

32:55

Čiliak si našel mezírku mezi nohami clonícího útočníka, aby viděl na Váňovu střelu od modré. Díky výhledu mohl skrýt puk do své lapačky.

33:23

Krásnou tečí se prezentoval Holík. Ten ukázkově sklepnul dolů nahození Gulašiho. Puk ale zamířil těsně mimo.

34:33

Hosté poslali do útočného pásma vysokou svíci, kterou si Kořenář s klidem chytil a přerušil hru.

35:05
Tresty

Vyloučen hráč Matěj Stříteský (Jihlava), 2 min. za Podražení
Krásnou individuální akcí si došel pro faul Nečas.

35:24

Zaťovič před brankou nabídl Eratovi svoji hůl a kapitán Brna mu skutečně adresoval přihrávku. Zaťovič už byl příliš blízko Kořenáře, takže z toho nic nebylo.

36:08

Krejčíkova střela od modré nebyla přesná, ale od zadního mantinelu se odrazila na hůl Nečase, který okamžitě vystřelil. Josef Kořenář je ale dnes fantastický.

36:27

Divišovi se podařilo vyhodit, ale rozhodčí signalizují faul, Dukla bude hrát ve třech.

36:35
Tresty

Vyloučen hráč Jakub Suchánek (Jihlava), 2 min. za Hrubost

37:14

Dukla je již ve čtyřech, navíc Čachotský vyhazuje.

37:49

Po dobrém zákroku Kořenáře proti Krejčíkově střele se k puku dostal Bryhnisveen a vyhodil.

38:42

Fantastický Kořenář! Puk se totiž odrazil k volnému Holíkovi, ale ani on nedokázal propálit domácího brankaře.

38:42
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Vincour (Kometa), 2 min. za Podražení

39:01

Stříteského střela od modré se ze skrumáže před brankou odrazila mimo.

Skončila druhá třetina.

40:00

Také druhá perioda je minulostí. V té sice branka nepadla, ale šancí jsme viděli opět dost. Více ze hry měli asi hosté, ale gól vstřelit nedokázali a tak stále prohrávají 1:0.

Začala třetí třetina.

40:37

Dukla se usadila v pásmu a kombinovala. Nakonec se trochu otevřel prostor před Stříteským, který neváhal a střílel. Čiliak si připsal jistý zákrok.

41:32

Žálčík přes veškerou snahu neudržel nohu ve středním pásmu, takže když mu Suchánek přihrál puk, byl v ofsajdu.

42:02

Zaťovič z nouze poslal puk po mantinelu, který si našel cestu až na zakázané uvolnění.

42:27

Bryhnisveen zajímavou zadovkou poslal puk před bránu, ale z domácích hokejistů se v tom prostoru nikdo nepohyboval.

43:06

Čachotský vjel do útočného pásma s pukem a nabídl jej Jiránkovi. Ten měl prostor mezi kruhy, ale nepodařilo se mu puk usměrnit za Čiliaka.

44:35

Bartejs ani Erat nedokázal prostřelit hráz těl před Kořenářem.

45:34

Gulaši ostře vypálil od modré, ale před bránou nebyl nikdo, kdo by jeho střelu zaclonil. Kořenář měl snadnou práci.

46:17

Pokus Martina Nečase ještě tečoval jeden z domácích obránců. Jenže střele chyběla razance, tak měl Kořenář opět snadnou práci.

46:40

Kometa se snaží víc tlačit na pilu, ale zatím jí chybí přesnost. Jako nyní Dočekalovi, kterému ve středním pásmu ujel puk, aniž by na něj byl vytvořen tlak.

47:37

Do Krejčíkovy střely/přihrávky vložil hůl Erat. Z jeho hole ale puk zamířil mimo.

48:16

Domácí hokejisté jsou s výsledkem spokojeni a nikam se neženou. Snaží se efektivně bránit modrou čáru, což se jim vcelku daří.

48:54

Když už se Kometa dostala do pásma, tak ji zastavil ofsajd. Konkrétně Nečas překročil modrou dříve, než měl.

49:07

Nečas skvělou přihrávkou v útočném pásmu uvolnil Malleta, který si ještě chtěl vylepšit pozici kličkou. Díky tomu manévru ale skončil za bránou, odkud se branky dávají těžko.

50:07

Napadání třetí lajny Jihlavy dělí Brnu velké problémy.

50:26

Gulaši se dostal k otevřené střele v útočném pásmu, vyslal opravdu tvrdou pumelici, ale Kořenářovu svatyni přestřelil.

51:11

Nečas to zkusil z ostrého úhlu, ale střele se do cesty postavil Váňa.

51:59

Čachotský vysekl puk alespoň do středního pásma, za což sklidil potlesk.

52:50

Hráči Komety příliš dlouho váhal se střelou, až o puk přišli.

53:10

Nečas individuálně projel do středního pásma, kde nic nevymýšlel a vystřelil. Puk z jeho hole ale neškodně minul domácí branku.

53:23

Hlasatelský stolek hlásí vyprodáno! 6 500 diváků si dnes našlo cestu na stadion.

53:42

Malec vyslal od modré nabídku na teč. Kolem střely se mihlo několik hokejek, ale ani jedna nezasáhla puk. Kořenář si připisuje další zákrok.

54:30

Kometa má v posledních chvílích více ze hry, udrží jihlavská obrana těsný náskok?

55:35

Hynek Zohorna se zkusil individuálně prosadit, ale zamotal se ve vlastních kličkách. Poté jsou hosté vykázáni z pásma kvůli přihrávce rukou.

56:21

Diviš vyhodil pouze na icing. Jihlavská lajna už má dlouhé střídání.

56:33

Toho ale hosté nevyužili, Dukla přejela půlku, vyhodila a celá lajna mohla střídat.

57:03

První formace Dukly připomněla, že i oni umí útočit. Čachotského bekhendový pokus dorážel Zeman, ale Čiliak zůstal pozorný.

57:15

Oddechový čas.

57:40

Dukle se podařilo vyhodit, hosté z Brna mají velký tlak a Čiliak už pokukuje po střídačce.

58:15

Právě teď se hostující brankař vydal ke střídačce, hosté to zkusí v šesti v poli.

58:42

Domácí hokejisté padají do střel, hodně chtějí vyhrát.

58:54
Góly

Adam Zeman (Jihlava) vstřelil branku (6. gól v sezóně), asistence Petr Šidlík. Stav zápasu Jihlava - Kometa 2:0
A to se jim zřejmě povede. Vstříc prázdné kleci se vydal Zeman a pečetí vítězství domácích hokejistů.

59:05

Ještě jedno zakázané uvolnění domácích. Čiliak opět na střídačce.

59:11

Nečasovu přízemní střelu Kořenář vyráží do rohu.

59:32

Němcova tečovaná střela málem překvapila Kořenáře, nakonec ale minula branku.

Skončila třetí třetina.

60:00

Dukla Jihlava si připisuje veledůležité tři body do tabulky, Kometu Brno zaslouženě poráží 2:0.

60:00

Nejlepším hráčem hostů je vyhlášen Martin Zaťovič, za domácí je vybrán Josef Kořenář. To je ode mě vše, děkuji za pozornost.

Počet diváků: 6 500

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

2. února 2018 17:30Jihlava-Kometa 2:0
26. prosince 2017 15:10Kometa-Jihlava 3:2P
5. listopadu 2017 16:00Jihlava-Kometa 0:2
24. září 2017 17:00Kometa-Jihlava 4:2