Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vítejte u komentovaného přenosu z brněnské DRFG Areny. Domácí Kometa se po úvodním nevydařeném utkání v pátek proti Plzni bude snažit urvat první body sezony proti nováčkovi z Českých Budějovic, který stále čeká na své první vítězství.

Utkání začalo.

4:01

Útok hostí od pravého mantinelu zastavuji hvizd rozhodčích kvůli ofsajdu. Zatím se hraje ze strany na stranu, žádný tým nemá převahu a nebyla k vidění žádná výrazná šance.

6:52

Vhazování v útočném pásmu domácích. Budějovice jej získávají a jdou do rychlého útoku.

Sestavy a rozestavení

KometaKometa

33 Klimeš
Klimeš
o hráči
63 Němec
Němec
o hráči
Freibergs
o hráči
67 Zbořil
Zbořil
o hráči
Pyrochta
o hráči
14 Svozil
Svozil
o hráči
24 Gulaši
Gulaši
o hráči
70 Bartejs
Bartejs
o hráči
88 Mueller
Mueller
o hráči
92 Holík
Holík
o hráči
Zaťovič
o hráči
Schneider
o hráči
21 Klepiš
Klepiš
o hráči
81 Vincour
Vincour
o hráči
16 Horký
Horký
o hráči
61 Rákos
Rákos
o hráči
22 Valský
Valský
o hráči
22 Kunc
Střondala
o hráči
Plášek
o hráči

Č. BudějoviceČ. Budějovice

Čiliak
o hráči
Plášil
o hráči
14 Pýcha
Pýcha
o hráči
37 Allen
Allen
o hráči
Vydarený
o hráči
Slováček
o hráči
Suchánek
o hráči
21 Pavel
Pavel
o hráči
Beránek
o hráči
70 Prokeš
Prokeš
o hráči
22 Jonák
Jonák
o hráči
Karabáček
o hráči
Venkrbec
o hráči
Christov
o hráči
Doležal
o hráči
Přikryl
o hráči
Voženílek
o hráči
95 Indrák
Indrák
o hráči
25 Raška
Raška
o hráči
50 Novák
Novák
o hráči

Rozhodčí: Hradil (CZE), Veselý (CZE) - Rampír (CZE), Špringl (CZE)

7:36
Góly

Martin Beránek (Č. Budějovice) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence Radek Prokeš a Karel Plášil. Stav zápasu Kometa - Č. Budějovice 0:1
Klimeš neudržel puk ve své lapačce po střele Radka Prokeše od modré čáry a pohotová dorážka Martina Beránka z bezprostřední blízkosti končí za zády Klimeše.

9:03

Omlouváme se za komplikace z technických důvodů a tím menší počet příspěvků. Kometa nyní přidala na bruslení a forčeking hostí se jí daří překonávat.

9:27
Tresty

Vyloučen hráč Václav Karabáček (Č. Budějovice), 2 min. za Hákování

10:37

Kometa přesilovku zvládá velmi dobře, zvlášť jedovaté jsou střeli Freribergse od modré čáry. Ty ale zatím prolétávají těsně nad Čiliakem.

13:47

Hra pokračuje ve stejném rázu jako před přesilovkou. Žádný z týmů se v útočném pásmu nezdržuje dlouho. Více práce ale má zatím Čiliak, kteerý nejprve likvidoval pokus Horkého a o malou chvíli později také Zaťovičovu střelu zápěstím od levého mantinelu.

13:47

Hráči se připravují k vhazování po pravé ruce Čiliaka.

14:00

Motor byl na vhazování úspěšnější a rychle otáčí hru až do opačného rohu.

14:27
Důležité

Tam ale přišli o puk a domácí obránci ihned hledali Petera Muellera čekajícího na útočné modré. Ten se snažil zakončit mezi nohy Čiliaka. Mezeru ale mezi jeho betony nenašel.

15:00
Góly

Peter Schneider (Kometa) vstřelil branku (2. gól v sezóně), asistence Jakub Klepiš a Tomáš Vincour. Stav zápasu Kometa - Č. Budějovice 1:1
Peter Schneider si zachovává skvělou formu. Rakušan se zjevil mezi kruhy v útočné třetině, kde ho žabkou našel zprava najíždějící Klepiš. Schneider si roztáhl Čiliaka, ještě si popojel k levé tyči a uklidil puk do prázdné klece.

16:19

V útoku je po vyrovnání zpátky Motor. Nebezpečnou střelu na vyrážečku musel řešit Klimeš. Potom se Budějovičtí vystavili ofsajdu. po vhazování jsou ale dále aktivní a zatápí domácím.

17:10

Po vhazování po levici Klimeše hodsté hru roztáhli k levému mantinelu, odkud pozornost strážce brněnské klece vyzkoušel Pýcha.

17:36

První formace hostí se snaží pokračovat v tlaku Motoru. Klimeše dvakrát prověřil Beránek, první pokus byl zblokován a ani druhý nebyl příliš přesný.

19:16
Tresty

Vyloučen hráč Daniel Rákos (Kometa), 2 min. za Krosček

19:22

Hned po začátku přesilovky se z vhazování pokusil ohorzit Klimeše obránce Plášil. Brněnský brankář jeho střelu ale viděl a zneškodnil.

19:46

A další Plášilův pokus, tentokrát ze středu útočné třetiny vyslal pokus zápěstím. Puk ale skončil na bruslích některého hráčů ve skrumáži před brněnskou klecí.

Skončila první třetina.

20:00

První třetina končí smírně 1:1 a hra tomu odpovídá. Žádný z týmů není schopen delšího tlaku v útočné třetině. Na střely na branku vedou hosté 10:8. Domácí však měli větší šance na změnu skóre. Uvidíme, jak se Motoru podaří využít zbývající minutu a čtvrt přesilovky.

Začala druhá třetina.

20:05

Buly vyhrávají domácí a následně šetří čas forčekingem

20:25

Doležal vyzkoušel z pravého kruhu pozornost Klimeše. Ten ale byl v perfektním postavení.

21:25

Rákos se hned zapojuje do hry a zakládá útočné snažení nahozením po pravém mantinelu.

22:43

Kometa teď pořádá jeden nájezd do útočného pásma za druhým, nedostává se ale do postavení v pásmu a přichází o něj.

23:18

Holik po odebrání kouče útočícímu Suchánkovi ihned hledal rozjíždějícího se Muellera a tomu chybělo jen pár centimetrů, aby na modré čáře u pravého mantinelu zpracoval puk a šel do nájezdu, puk mu ale o hokejku jen zavadil.

24:34
Tresty

Vyloučen hráč Ondřej Němec (Kometa), 2 min. za Držení protihráče
Němec za vlastní brankou operoval více rukama než hokejkou a rozhodčí si toho všimli.

25:28

Motoru se nedaří získat pásmo, Karabáček se zapomněl na brankové čáře v útočném pásmu, kde jej však spoluhráči našli a Klimeš musel být pozorný. Karabáček se s pukem totiž rychle otočil a snažil se najít nějakou skulinu.

27:00

Klepiš najížděl po pravém mantinelu do útočného pásma, Vincour nebo Schneider na druhé straně však byli ještě rychlejší než jejich centr a čárový tak akci zastavuje odpískáním ofsajdu.

27:28

Druhá formace hostí opět trápí domácí. Karabáček se podél mantinelu zkoušel proháčkovat ke střelecké pozici, to mu ale nevyšlo.

28:22

Příležitost se ale najednou po kvalitním napadání Muellera objevila na druhé straně. Čiliak zvláštním poskočením reagoval na střelu Horkého a pak horko těžko blokoval snůšku dorážek. Nakonec ale sitauci zvládl a bude se vhazovat po jeho pravici.

29:15

Formace Střondala, Horký, Plášek teď trápí první lajnu hostů. Výborně rotují po útočné třetině a nutí Čiliaka k sérii zákroků.

30:11

Po čtvrté formaci iniciativu v útoku komety převzala i Rákosova formace. Budějovice donutili k zakázanému uvolnění. Václav Prospal si dokonce bere oddechový čas, Motor už nestřídal velmi dlouho.

30:21

Od modré čáry střílel Zbořil, poté své štěstí zkoušeli i Mueller a Holík. Hosté jsou statičtí a jdou do dalšího zakázaného uvolnění.

31:37
Góly

Vít Christov (Č. Budějovice) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Ondřej Slováček a Václav Karabáček. Stav zápasu Kometa - Č. Budějovice 1:2
Motor se trápil, ale hned z prvního protiútoku těží maximálně. Karabáček perfektní přihrávkou našel zleva najíždějícího Suchánka, který využil odrazu od betonů Klimeše, čímž našel na druhé straně najíždějícího Christova, který už musel jen zvednout puk nad beton roztaženého Klimeše.

32:36

Kometa jde hned do ofenzivy, Budějovičtí ale obětavě padají do střel a jeden z těchto zákroků předvedli i nyní. Puk končí v ochranné síti, která dnes spíš chrání puk před vypadnutím, než hlediště.

32:52
Góly

Václav Karabáček (Č. Budějovice) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Matouš Venkrbec. Stav zápasu Kometa - Č. Budějovice 1:3
Karabáček se z ničeho nic zjevil za obránci Zbořilem a Pyrochtou, převzal přihrávku od Venkrbce ze středního pásma a střelou pod vyrážečku zvyšuje.

33:39

Gulaši teď krátce napřáhl od modré čáry. Střela je ale viditelná a tak Čiliak nemá s pokusem problém.

34:01
Tresty

Vyloučen hráč Ondřej Němec (Kometa), 2 min. za Nedovolené bránění
Němec podruhé v utkání oslabuje svůj tým. Opět za vlastní klecí porušil pravidla.

34:55

Motoru se zatím přesilovky nedaří. Až nyní se ke střele dostal Plášil. Jeho pokus ale schytal pouze Kunc, který vyhazuje a šetří tak čas.

36:00

V momentu, kdy končí přesilovka rozhodčí pískají Motoru ofsajd. Němec se tak vrací na led, aniž by způsobil svému týmu ještě vetší problémy.

36:17

Další zakázané uvolnění hostí. Budějovice hrají maximálně jednoduchý hokej, který je ale velmi účinný.

36:17

Další zakázané uvolnění hostí. Budějovice hrají maximálně jednoduchý hokej, který je ale velmi účinný.

36:58

Freibergs ukazuje útočné choutky, kdy se vydal až za branku soupeře. Na jeho přihrávku před brankou čekal Plášek, puk se k němu ale nedostal.

37:47
Tresty

Vyloučen hráč Daniel Voženílek (Č. Budějovice), 2 min. za Sekání
Horký donutil faulovat Daniela Voženílka, který si odpyká dvouminutový trest.

38:13

Zaťovič už už natahoval ke střele, puk mu ale na středu přeskočil čepel.

38:30
Góly

Petr Holík (Kometa) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Peter Mueller a Ralfs Freibergs. Stav zápasu Kometa - Č. Budějovice 2:3
Teď už se ale Kometa raduje. Holík u pravé tyče dostal malou chvilku na střelu, spíš ale přihrával a puk se po odrazu o jednoho z bránících mužů nějak prošoural pod Čiliakem.

39:08

Budějovická první formace chce rychle odpovědět. Beránek teď schytal střelu svých parťáků a puk končí v ochranné síti.

39:39
Tresty

Vyloučen hráč Stanislav Svozil (Kometa), 2 min. za Vysoká hůl

Skončila druhá třetina.

40:00

Druhá třetina byla bohatější na branky. Ač Kometa drtila Motor na střely. Budějovice dvakrát udeřily takřka z ničeho. Kometa se však v přesilové hře dokázala dotáhnout šťastným odrazem Holíkovy přihrávky.

Začala třetí třetina.

40:22

Z pravého kruhu přiletěla lahůdka pro Klimešovu lapačku.

40:32

Vhazování po pravici Klimeše se musí opakovat. Rákos si při něm počínal nedovoleně.

40:44
Tresty

Vyloučen hráč Karel Plášil (Č. Budějovice), 2 min. za Nedovolené bránění
Uvidíme hru 4na4 Plášil zastavoval únik dva na jednoho a počínal si nedovoleně.

41:18

Na obou stranách teď sitauce dva najednoho. Beránek se po kotouči ale natahoval marně.

41:50

Svozil je zpátky na ledě a Kometa zahajuje zkrácenou přesilovou hru.

42:24

Domácí najeli do pásma příliš brzy a rozhodčí je křikem vyhání.

43:14

Po šanci Muellera na konci přesilovky, kdy prověřil pravý beton Čiliaka se hra přesunula na druhou stranu a Kometa raději vyhazuje na zakázané uvolnění.

43:48

Gulaši se snažil hitovat najíždějící křídlo soupeře, ten se vyhnul. Puk se mu ale mezi tím odkutálel až na zakázané uvolnění.

44:07

Plášek vjel mezi dvojici obránců mezi kruhy, místo zakončení ale ještě hledal Střondalu u pravé tyče. Ten byl už moc blízko na zakončení a šance tak přišla vniveč.

44:52

Mueller na pravém kruhu neměl komu přihrát a tak zápěstím vyslal střelu na vzdálenější tyč. Puk ale proletěl o dvacet čísel vedle ní.

45:28

Kometa je konstantně v tlaku. Budějovičtí obránci Allen se Slováčkem tak mají plné ruce práce. Domácí se ale nedostávají k přímému ohrožení branky.

47:17

Motor se rozjížděl středním pásmem, nahození však trefilo Rákosovy brusle, od nichž puk letí do prázdných sedaček za střídačkami.

47:40

Domácí teď hrají hodně vysoko, okamžitě forčekují a drží tak útočnou třetinu, s pukem na holi a čelem k brance se však ocitají jen zřídka.

48:41

Čtveřice hráčů Komety se teď valila středním pásmem, Zbořil byl však za modrou čárou dříve než kotouč a tak se píská ofsajd.

49:23

Zajímavou statistikou by byla věc sledovaná ve fotbale. Držení puku má Kometa v této části opravdu v malíku.

49:23

Zajímavou statistikou by byla věc sledovaná ve fotbale. Držení puku má Kometa v této části opravdu v malíku.

50:06

Freibergs se Svozilem vypomáhají forvardům a rána od levého mantinelu rozvlnila síťku Čiliakovy klece. Pro kometu ale bohužel jen zvenčí.

51:23

Svozil kroužil s pukem okolo Čiliakovy klece, vyjel si po mantinelu a hledal na středu Kunce. Ten ale nezakončil.

52:08

Adam Raška po dlouhé době prověřil Klimeše, ten teď neměl dlouho práci, ale pokus jej nijak nepřekvapil.

53:24

Hráči čekali na hvizd rozhodčích kvůli zakázanému uvolnění, ti ale zůstali klidní, čímž překvapili nejen domácí, ale i hosty, kteří už s možností pokračování útoku nepočítali.

53:45

Po komerční přestávce se rovná první formace domácích proti druhé hostující. Po vhazování se po ose Mueller, Pyrochtra dostal puk ke Zbořilovi, který zápěstím mířil do růžku Čiliakovy klece. Ten měl ale lapačku připravenou.

54:23

Oba trenéři teď dávají odpočinout elitním formacím a tak v útočné třetině operuje Raškova formace proti Střondalově.

55:34

Klepiš dal kotouč zpoza branky na hůl Vincoura se Schneiderem. Několik dorážek nestačilo na překonání Marka Čiliaka.

56:18
Góly

Luboš Horký (Kometa) vstřelil branku (1. gól v sezóně), asistence Petr Holík. Stav zápasu Kometa - Č. Budějovice 3:3
Holíkův forčeking slaví úspěch. Centr dokázal vypíchnout puk obráncům a hned hledal dojíždějícího Horkého, který měl už snadnou práci, protože Čiliak byl složený u opačné tyče.

56:44

Indrák jen zkusil nahodit z levého kruhu a Klimeš si při zákroku jistý nebyl. Puk ale po odrazu od jeho lapačky letěl do rohu.

57:48

Motor je po inkasovaném gólu aktivnější. Střelu od modré čáry Klimeš viděl na poslední chvíli. Zareagovat ale stačil.

58:25

Prodloužení klepe na dveře, rozhodčí se teď upískli při domnělé přihrávce rukou Motoru a tak nechávají vhazovat na středovém kruhu.

59:23

Zakázané uvolnění hostů vrací hru před Čiliaka. Kometa má poslední šanci urvat vítězství v základní hrací době.

59:50

K puku se ale po vhazování dostal Motor a zápas už se dohrává k prodloužení.

Skončila třetí třetina.

60:00

Motor už teď zdvojnásobuje bodový zisk v této sezoně, Kometa si na druhé straně připisuje první bod. Vzhledem k průběhu remíza zápasu sluší. Kdo ale získá bonusový bod rozhodne prodloužení nebo možná i nájezdy.

Začalo prodloužení.

60:28

Zaťovič našel Muellera na modré čáře a ten už jel do nájezdu. Rozhodčí ale mají za to, že američan už byl za čárou a pískají ofsajd.

61:22
Důležité

Plášek ujel sám na Čiliaka, zkoušel bekhendový blafák, ale zkušený matador v brance Motoru situaci zvládl.

62:27

Mueller se Zaťovičem a Zbořilem teď rotují po třetině Budějovic a dostali se i do zakončení od pravé tyče.

63:22

Další šance dva na jendoho pro domácí. Holík to vzal na sebe, Čiliak ale vyráží.

64:02

Kometa prodloužení opanovává, Motor ale drží skvělý Čiliak.

64:55
Důležité

Mueller to vzal ještě v samém závěru, Čiliak vyrazil příhodně pro Zaťoviče, který trefil dokonce tyč za překonaným Čiliakem. Kometě ale nebylo souzeno rozhodnout v prodloužení.

Skončilo prodloužení.

65:00

Branky jsou na svých místech, Klimeš už se připravuje.

Začaly samostatné nájezdy.

0:0

Pavel Pýcha (Č. Budějovice) nájezd neproměnil.

Forhendová střela neprošla.

0:0

Tomáš Vincour (Kometa) nájezd neproměnil.

Blafák do bekhendu letí mimo klec

0:0

Miroslav Indrák (Č. Budějovice) nájezd neproměnil.

Indrák se dostal moc blízko Klimešovi.

0:0

Peter Mueller (Kometa) nájezd neproměnil.

Zabrzdil a vystřelil, Čiliak drží.

0:0

Adam Raška (Č. Budějovice) nájezd neproměnil.

Klimeš se nemusel pohnout.

1:0
Góly

Peter Schneider (Kometa) nájezd proměnil (4. gól v sezóně) .

První úspěšný střelec je Schneider.

1:0

Radek Prokeš (Č. Budějovice) nájezd neproměnil.

2:0
Góly

Jakub Klepiš (Kometa) nájezd proměnil (2. gól v sezóně) .

Mezi nohama Čiliaka projel puk za čáru a Kometa vítězí.

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

14. února 2024 17:30Č. Budějovice-Kometa 1:2
28. prosince 2023 18:00Kometa-Č. Budějovice 2:5
5. listopadu 2023 17:00Č. Budějovice-Kometa 5:2
27. září 2023 18:00Kometa-Č. Budějovice 4:0
24. ledna 2023 18:00Kometa-Č. Budějovice 5:2
11. prosince 2022 17:20Č. Budějovice-Kometa 3:1
28. října 2022 17:00Kometa-Č. Budějovice 3:0
18. září 2022 17:00Č. Budějovice-Kometa 6:2
20. února 2022 17:00Č. Budějovice-Kometa 3:1
7. ledna 2022 18:00Kometa-Č. Budějovice 4:2
18. listopadu 2021 17:30Č. Budějovice-Kometa 2:3
28. září 2021 17:00Kometa-Č. Budějovice 1:4
15. února 2021 17:30Č. Budějovice-Kometa 4:5
2. února 2021 17:30Č. Budějovice-Kometa 2:4
26. prosince 2020 17:00Kometa-Č. Budějovice 10:4
11. října 2020 17:00Kometa-Č. Budějovice 4:3N
1. února 2013 17:30Č. Budějovice-Kometa 6:3
22. ledna 2013 18:15Č. Budějovice-Kometa 3:2N
21. prosince 2012 18:00Kometa-Č. Budějovice 2:3P
28. září 2012 17:00Kometa-Č. Budějovice 5:1
17. února 2012 17:30Č. Budějovice-Kometa 0:3
6. ledna 2012 18:10Kometa-Č. Budějovice 4:0
20. listopadu 2011 15:40Č. Budějovice-Kometa 2:1
9. října 2011 17:00Kometa-Č. Budějovice 1:4
1. února 2011 18:00Kometa-Č. Budějovice 2:5
28. prosince 2010 17:30Č. Budějovice-Kometa 5:4
17. listopadu 2010 18:00Kometa-Č. Budějovice 4:3
6. října 2010 17:30Č. Budějovice-Kometa 3:2
29. ledna 2010 18:00Kometa-Č. Budějovice 4:0
10. prosince 2009 18:10Č. Budějovice-Kometa 0:1N
23. října 2009 18:00Kometa-Č. Budějovice 3:1
20. září 2009 17:00Č. Budějovice-Kometa 5:2