Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Vítejte u dnešního utkání 49. kola Tipsport extraligy. Poslední duel dnešního programu nepřinese nic jiného, než souboj lídra tabulky s nejbližším pronásledovatelem. Vedoucí oceláři z Třince přicestovali do Prahy vyzvat druhou Spartu.

Čtyři utkání před koncem základní části Třinec shlíží na zbytek tabulky z nejvyšší pozice. V dosavadních 48 zápasech připsali 103 bodů. Druhá Sparta ztrácí čtyři body. Oceláři si mohou vytvořit rozhodující náskok v boji o Prezidentský pohár, ale Sparta bude jistě chtít závěr sezony zdramatizovat.

S koncem sezony finišují také souboje o individuální trofeje. V dresu Třince se představí nejlepší střelec dosavadního průběhu Matěj Stránský. O vítěze kanadského bodování bojuje Martin Růžička, jenž se o vedení dělí s brněnským Muellerem.

Utkání začalo.

Sestavy a rozestavení

SpartaSparta

53 Salák
Salák
o hráči
Jurčina
o hráči
Dvořák
o hráči
63 Jandus
Jandus
o hráči
Němeček
o hráči
Košťálek
o hráči
Polášek
o hráči
29 Kalina
Kalina
o hráči
26 Řepík
Řepík
o hráči
51 Horák
Horák
o hráči
10 Rousek
Rousek
o hráči
71 Sobotka
Sobotka
o hráči
Tomášek
o hráči
17 Kudrna
Kudrna
o hráči
Říčka
o hráči
23 Pech
Buchtele
o hráči
88 Forman
Forman
o hráči
91 Sukeľ
Sukeľ
o hráči
13 Zikmund
Zikmund
o hráči

TřinecTřinec

Štěpánek
o hráči
28 Gernát
Gernát
o hráči
52 Doudera
Doudera
o hráči
Freibergs
o hráči
8 Musil
Musil
o hráči
Zahradníček
o hráči
Kundrátek
o hráči
Stránský
o hráči
20 Vrána
Vrána
o hráči
Růžička
o hráči
Kurovský
o hráči
Marcinko
o hráči
Rodewald
o hráči
Chmielewski
o hráči
Kovařčík
o hráči
Kovařčík
o hráči
Hrehorčák
o hráči
40 Roman
Roman
o hráči
Dravecký
o hráči
88 Hrňa
Hrňa
o hráči

Rozhodčí: Hodek (CZE), Hejduk (CZE) - Ondráček (CZE), Špůr (CZE)

0:16

Martin Růžička rozjel první útok, za středního pásma nahodil puk, který si ale domácí obrana v klidu sebrala.

1:27

Rodewald zavezl puk do útočného pásma, kde hosté chvilku drželi puk u mantinelu. Rodewald poté chtěl dát hře hloubku a vyslal žabku na modrou. Puk však přeskočil hůl i obránci a hosté musí vyklidit pásmo.

2:41

Roman se v útočném pásmu marně natahoval po přihrávce před bránu. Salák mohl zůstat v klidu.

3:27

Řepík ve vlastním pásmu vystihl přihrávku a spolu se spoluhráči se vydal do přečíslení 3 na 2. To však nemělo dlouhého trvání, neboť Dvořák poslal svou přihrávku na třinecké hole.

4:29

Marcinko se po neúspěšném nahození rozhodl k nepříjemné střele, kterou musel Salák nadvakrát likvidovat. Rodewald jej lehce klepl do výstroje, což se pochpitelně nelíbí domácím. Sudí uklidňují situaci.

5:28

Dravecký neudržel puk v útočném pásmu, u mantinelu byl zdvojen a odzbrojen. Sparta se ovšem nepřesnou rozehrávkou sama připravila o kotouč.

6:12

Přečíslení 3 na 2 se po chvíli změnilo na 4 na 3. Sukel nabil proti holi Tomášovi Dvořákovi, který vyslal směrem ke Štěpánkovi pořádnou jedovku. Hostující brankař si připisuje první vážnější zákrok, následuje komerční brejk.

6:19

O hůl Rouska se puk odrazil do ochranné sítě. Rozhodčí vykazují hru do neutrální zóny.

6:45
Důležité

Marcinko od pravého mantinelu našel Rodewalda, který si nenápadně vyjel zpoza brány před Saláka. Po převzetí přihrávky byl ale zády k bráně a navíc jeho otočku do bekhendu Salák přečetl.

8:18

Růžička hledal sjíždějícího spoluhráče před bránu, ale domácí obrana byla pozorná. Do brejku se tak mohl vydat Kudrna, jenž si vylámal zuby na Štěpánkovi.

9:25

Dravecký sice nahodil puk do pásma, ale tam se nacházel jeden z jeho spoluhráčů. Hosté nemohou do pásma.

11:27
Góly

Michal Řepík (Sparta) vstřelil branku (25. gól v sezóně), asistence Roman Horák a Adam Polášek. Stav zápasu Sparta - Třinec 1:0
Poláškova střela od levého mantinelu byla zblokována, ale obránce Sparty poté zavezl puk za bránu, kde jej Horák poslal mezi kruhy. Číhající Řepík trefil neomylně do pravého víka.

11:27

Sparta jakoby se nikam nehnala, Jurčina dlouho držel puk ve vlastním pásmu a příliš se mu nechtělo vpřed. Tak nastřelil puk na Pechovu hůl, která jej vychýlila mimo hřiště.

11:44

Ofsajd Sparty zavinil první šťouchanou. Němeček si něco vysvětloval s Kundrátkem.

12:35

Němeček vyvezl puk do útočného pásma, kde byl osamocen a nezbylo mu než nahodit puk směr brána. Pro Štěpánka žádný problém.

13:32

Řepík využil zaváhání v Třinecké rozehrávce a hnal se vpřed. Počkal si na Košťálka, který vyprášil výstroj Štěpánka.

14:50
Góly

Ondřej Kovařčík (Třinec) vstřelil branku (11. gól v sezóně), asistence Aron Chmielewski a Martin Gernát. Stav zápasu Sparta - Třinec 1:1
Chmielewski velmi dobře udržel puk i s Tomáškem na zádech a předložil puk Kovařčíkovi. Jeho rána z pokleku se zastavila až o síť.

15:38

Dravecký měl dlouhé střídání, tak pouze přejel půlku, nahodil puk a zavelel k nástupu další lajny.

16:23

Zikmund zřejmě na slepo poslal zpoza brány puk do brankoviště, kde si jej našel Sukel, ten ale nedokázal prostřelit skupinu těl.

17:26
Důležité

Růžička jednoduchou přihrávkou vyslal do šance Vránu, který se z pravé strany natlačil před Saláka. Když už to vypadalo, že Vrána zakončí do prázdné brány, kde se vzal, tu se vzal pravý beton domácího brankaře.

17:36

Štěpánek šel z brány proti dlouhé přihrávce Sparty, ale od jeho hole puk doputoval ke Kudrnovi. Za hostujícího brankaře zaskočil v brankovišti Musil.

18:53
Tresty

Vyloučen hráč Daniel Kurovský (Třinec), 2 min. za Příliš mnoho hráčů na ledě

19:55
Góly

Vladimír Sobotka (Sparta) vstřelil branku (7. gól v sezóně), asistence Michal Řepík a Roman Horák. Stav zápasu Sparta - Třinec 2:1
Pět vteřin před koncem třetiny jde Sparta do vedení. Úplně osamocený Sobotka před bránou převzal přihrávku z rohu a prostřelil Štěpánka

Skončila první třetina.

Začala druhá třetina.

20:28

Stránského střela od modré sice neohrozila bránu Alexandra Saláka, ale vyrazila hokejku z ruk Lukáše Rouska.

21:10

Třinec drží puk v útočném pásmu, ale dlouho bez střely. Nakonec se hostům podařilo dostat puk na modrou, kde páli Freibergs. Puk se zastavil v klubku těl před Salákem.

21:34
Góly

Tomáš Kundrátek (Třinec) vstřelil branku (4. gól v sezóně), asistence Michal Kovařčík a Ondřej Kovařčík. Stav zápasu Sparta - Třinec 2:2
Třinec se dál držel v útočném pásmu a od modré to zkusil tentokrát Kundrátek. Salák toho příliš neviděl a puk prolétl kolem jeho levého ramena do sítě.

22:42

Forman ve výhodě vedl přečíslení dva na jednoho. Vzal to na sebe, což se ukázalo jako špatné řešení.

22:42
Tresty

Vyloučen hráč Matěj Stránský (Třinec), 2 min. za Podražení

22:52

Na úvod oslabení Třinec vyhazuje puk s Salákovi.

23:35

Koštálkova rána od modré prosvištěla mimo a hosté vyváží puk daleko od Štěpánka.

24:03

Dvojice Kurovský - Dravecký se v oslabení vydala útočit. Dravecký prokázal, že je hoden svého jména, když se dral do brankoviště za přihrávkou svého spoluhráče. Salák si připsal další zákrok.

24:59
Góly

Matúš Sukeľ (Sparta) vstřelil branku (8. gól v sezóně), asistence Adam Polášek a Robert Říčka. Stav zápasu Sparta - Třinec 3:2
Sukel převzal přihrávku na modré, vydal se vpřed po levém mantinelu a natáhl ke krásné střele, na kterou byl Štěpánek krátký. Hokej umí být velmi jednoduchý.

26:22

Rousek se v rychlosti snažil natlačit před bránu, dobře se však vrátil Freibergs.

27:40

Třinec byl v obraně nejistý, což vyústilo v chybu. Puk se odrazil na hůl Buchteleho, který bekhendem otestoval pozornost Štěpánka.

29:24

Rozhodčí nyní pomohl Spartě, samozřejmě omylem. Nicméně od něj se puk odrazil na sparťanské hole v útočném pásmu.

30:32

Tomášek vedl přečíslení 3 na 2. Přehrál puk na levou stranu Kudrnovi, jenž už byl ve střelecké pozici. Štěpánkovi jeho střela vypadla, ale napodruhé skryl puk pod lapačku.

31:16

Dravecký ve vlastním pásmu bojoval o kotouč, ale vše přerušil čárový rozhodčí, sparťané byli v ofsajdu.

31:30

Jeden ze sparťanů při bránění ztratil hůl, čehož třinečtí využili. Gernát pálil od modré čáry a Salák byl dle pohybu velmi rád, že puk zamířil mimo.

32:45

Rodewald měl slušnou rychlost, tak se zkusil natlačit z levé strany do brankoviště. Kalina jej tam ale nepustil, navíc třineckému křídlu utekl puk do rohu.

33:10

Kurovský poslal puk do brankoviště, kde byl velmi aktivní Marcinko. Po příjezdu dalších hráčů vznikla nepřehledná mela, která vyústila posunutím brány. Rozhodčí ještě zkoumají, zda kotouč nepřekročil brankovou čáru.

23:10

Po dlouhé komunikaci s kolegou u videa rozhodčí dospěli k názoru, že puk nepřekročil brakovou čáru.

33:42

Dvořák je velmi silný na puku. V útočném pásmu odrazil několik hráčů, objel soupeřovu branku a dostal se až k zakončení. Puk vyletěl mimo plochu, bude se vhazovat před Štěpánkem.

34:28

Němeček si vyjel od modré do střelecké pozice. Štěpánek nepředvedl nejjistější zákrok, ale podařilo se mu odrazit kotouč mimo.

34:53
Tresty

Vyloučen hráč Ladislav Zikmund (Sparta), 2 min. za Podražení

35:30

Hosté drží puk v útočném pásmu, ale zatím vždy v poslední chvíli sparťané vloží hůl do klíčové přihrávky.

35:52

Hrňa dostal puk před bránu, ale ještě si kotouč chtěl zpracovat a prováhal tak ideální příležitost.

36:53

Přesilovka Třince je u konce.

37:23

Ze souboje ve středním pásmu se puk odrazil k nohám domácího kouče Miroslava Hořavy.

38:14
Důležité

Rodewald dostal puk do velké šance, když byl sám před Salákem. Ještě chtěl vylepšit pozici pro Draveckého, ale ten byl před prázdnou bránou zablokován.

39:52

Koštálek dlouho váhal se střelou, až situaci prováhal, ve druhé třetině se již nic nestane.

Skončila druhá třetina.

Začala třetí třetina.

40:24

První akci třetí třetiny přerušil ofsajd hostů.

40:50
Důležité

Marcinko přehrál puk na pravou stranu na Růžičku, jenž si srovnal puk na čepeli, podíval se a vypálil. Mířil nahoru, ale Salák zasáhl svou helmou.

41:18

V rychlosti pronikl do útočného pásma Kurovský a tlačil se do brány. Chtěl zvednout puk nahoru, ale Salák utěsnil prostor na první tyči.

42:01

Zikmundova slabá střela přes obránce nemohla nadělat Štěpánkovi žádné vrásky.

42:36
Důležité

Draveckého střela Salákovi vypadla a dorážel Roman. Salák udržel stav 3:2. Poté se strhla před brankou domácích mela a je s podivem, že hosté nedopravili puk do sítě.

43:09
Tresty

Vyloučen hráč Petr Kalina (Sparta), 2 min. za Podražení

44:40

Třinci se nedaří udržet v útočném pásmu, domácí vyhazují.

46:05

Štěpánek si připsal jistý zákrok proti tvrdé ráně od mantinelu.

46:54

Řepík v útočném pásmu dostal puk do jízdy, na levé straně zabrzdil, nechal přejet obránce a vystřelil. Štěpánek našel puk ve své lapačce.

47:48

Gernátova střel k Salákovi neproletěla. Následně se do šance dostal Stránský, ale Salák drží vedení Sparty.

48:30

Forman nabil ke střele Jandusovi. Štěpánek vyráží na hůl Němečka, který mu obratem poslal puk zpět. Puk končí v lapačce hostujícího golmana.

49:18

Ofsajd hostů přerušuje další akci hostů.

50:10

Hra se přiostřuje, rozhodčí přerušili hru při skrumáži u mantinelu a domlouvají hráčům. Stále častěji dochází k drobným zákrokům mimo hru.

51:20

Souboje o puk v obraném pásmu Třince končí Chmielewski. Ten vyvezl puk, nahodil a odjel střídat

51:56
Góly

Miroslav Forman (Sparta) vstřelil branku (12. gól v sezóně), asistence Matúš Sukeľ a Jan Košťálek. Stav zápasu Sparta - Třinec 4:2
Sparta dělá důležitý krok ke třem bodům. Koštálek pálil od pravého buzáru a Štěpánek vyrazil kotouč přesně na hůl Formana. Ten přes prázdnou bránou nezaváhal.

52:57

Střelu Kovařčíka vyráží Salák ramenem.

53:37
Tresty

Vyloučen hráč Aron Chmielewski (Třinec), 2 min. za Sekání

54:00

Na ledě zůstal ležet Michal Řepík, drží se za nohu, zřejmě nějaká sekera mimo hru, která však unikla mým očím.

54:05

Nyní velmi hlasitě diskutuje Salák směrem k rozhodčím. Vzkaz rozhodčího je jasný: "Ty chytej, já budu pískat."

55:13

Třinec opět vyhazuje. Zatím to není povedená přesilovka pražanů.

56:10

Závěr utkání je velmi kouskovaný, nyní pálil Kundrátek, ale Salák lapil kotouč a vynutil další vhazování.

56:50

Krátké přečíslení domácích zakončoval Němeček. Štěpánek jeho pokus vyrazil, následně došlo k vychýlení jeho brány.

57:30

Štěpánek míří na střídačku!

58:01

Icing domácích, dvě minuty do konce, podaří se hostům zdramatizovat toto utkání?

58:28

Další icing sparťanů, nicméně 30 vteřinek uběhlo. Domácí si berou oddechový čas.

59:10

Po krátké strkanici před Salákovou brankou si také Václav Varaďa bere time-out.

59:30

Martin Růžička dnes nemá svůj den, ve vyložené pozici trefuje tyč.

59:55

Je dobojováno, píská se zakázané uvolnění hostů pět vteřin před koncem, to už si domácí nenechají utéct.

Skončila třetí třetina.

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

13. dubna 2024 13:00Sparta-Třinec 2:3P
11. dubna 2024 17:00Třinec-Sparta 2:1P
9. dubna 2024 18:30Sparta-Třinec 2:3
7. dubna 2024 18:00Třinec-Sparta 4:1
6. dubna 2024 17:00Třinec-Sparta 2:3P
3. dubna 2024 18:00Sparta-Třinec 3:2P
2. dubna 2024 18:30Sparta-Třinec 3:0
28. ledna 2024 16:00Sparta-Třinec 5:1
20. prosince 2023 17:00Třinec-Sparta 1:2N
29. října 2023 16:00Sparta-Třinec 3:2P
17. září 2023 17:45Třinec-Sparta 2:3N
28. března 2023 17:00Třinec-Sparta 5:1
26. března 2023 16:30Sparta-Třinec 0:3
24. března 2023 19:00Třinec-Sparta 3:1
23. března 2023 17:00Třinec-Sparta 2:4
20. března 2023 19:00Sparta-Třinec 2:3P
19. března 2023 14:00Sparta-Třinec 3:2
26. února 2023 16:00Sparta-Třinec 4:2
29. listopadu 2022 18:30Sparta-Třinec 1:0
16. listopadu 2022 17:00Třinec-Sparta 2:1
16. října 2022 17:00Třinec-Sparta 4:2
28. dubna 2022 19:00Sparta-Třinec 1:2
26. dubna 2022 17:00Třinec-Sparta 7:3
23. dubna 2022 17:00Sparta-Třinec 5:2
22. dubna 2022 18:30Sparta-Třinec 2:3
19. dubna 2022 17:00Třinec-Sparta 1:2
18. dubna 2022 17:00Třinec-Sparta 4:1
4. února 2022 17:00Třinec-Sparta 4:1
23. prosince 2021 18:30Sparta-Třinec 5:8
29. října 2021 17:00Třinec-Sparta 4:2
17. září 2021 18:30Sparta-Třinec 4:7
28. února 2021 17:20Sparta-Třinec 4:2
9. února 2021 17:20Sparta-Třinec 3:2
17. ledna 2021 17:30Třinec-Sparta 5:4N
1. prosince 2020 17:00Třinec-Sparta 4:2
31. ledna 2020 17:00Třinec-Sparta 5:1
22. prosince 2019 16:00Sparta-Třinec 3:2
1. listopadu 2019 17:00Třinec-Sparta 2:3
19. září 2019 18:30Sparta-Třinec 4:2
27. února 2019 18:30Sparta-Třinec 2:3
13. ledna 2019 17:30Třinec-Sparta 2:1
25. listopadu 2018 15:00Sparta-Třinec 1:3
12. října 2018 17:00Třinec-Sparta 4:5N
23. ledna 2018 17:00Třinec-Sparta 1:0
3. ledna 2018 18:30Sparta-Třinec 3:5
19. listopadu 2017 15:00Sparta-Třinec 2:1
6. října 2017 17:00Třinec-Sparta 4:1
29. ledna 2017 17:00Sparta-Třinec 12:3
20. prosince 2016 17:00Třinec-Sparta 2:1
30. října 2016 15:00Třinec-Sparta 3:2
16. září 2016 18:30Sparta-Třinec 3:4N
26. února 2016 17:00Třinec-Sparta 2:3N
12. ledna 2016 18:30Sparta-Třinec 4:3
27. listopadu 2015 17:00Třinec-Sparta 4:2
11. října 2015 15:00Sparta-Třinec 7:5
6. dubna 2015 18:20Sparta-Třinec 2:3
4. dubna 2015 16:20Třinec-Sparta 3:2N
2. dubna 2015 18:20Sparta-Třinec 2:1P
1. dubna 2015 18:20Sparta-Třinec 4:1
29. března 2015 17:20Třinec-Sparta 5:4P
28. března 2015 15:00Třinec-Sparta 6:2
1. března 2015 18:20Sparta-Třinec 6:5
18. ledna 2015 15:00Třinec-Sparta 5:4
30. listopadu 2014 17:00Sparta-Třinec 4:1
17. října 2014 17:20Třinec-Sparta 1:2
2. února 2014 15:00Třinec-Sparta 5:4
26. prosince 2013 15:10Sparta-Třinec 4:0
13. listopadu 2013 18:20Třinec-Sparta 3:2N
27. září 2013 18:30Sparta-Třinec 8:3
20. března 2013 17:00Třinec-Sparta 5:0
18. března 2013 19:10Sparta-Třinec 3:1
16. března 2013 17:00Třinec-Sparta 6:3
13. března 2013 18:30Sparta-Třinec 5:4N
12. března 2013 18:15Sparta-Třinec 3:4
9. března 2013 17:00Třinec-Sparta 3:4N
8. března 2013 18:15Třinec-Sparta 4:0
1. února 2013 17:00Třinec-Sparta 4:5
22. prosince 2012 17:00Sparta-Třinec 4:2
4. listopadu 2012 17:00Třinec-Sparta 6:1
27. září 2012 18:10Sparta-Třinec 3:4
17. února 2012 18:10Třinec-Sparta 2:5
5. ledna 2012 18:10Sparta-Třinec 5:4N
20. listopadu 2011 17:00Třinec-Sparta 1:5
9. října 2011 17:00Sparta-Třinec 3:2N
23. ledna 2011 17:00Sparta-Třinec 3:5
12. prosince 2010 17:00Třinec-Sparta 1:5
2. listopadu 2010 18:00Sparta-Třinec 0:3
26. září 2010 17:00Třinec-Sparta 5:3
5. února 2010 18:00Sparta-Třinec 2:1P
27. prosince 2009 18:10Třinec-Sparta 1:2N
1. listopadu 2009 17:00Třinec-Sparta 3:6
27. září 2009 17:00Sparta-Třinec 2:5
23. ledna 2009 17:00Třinec-Sparta 2:1
12. prosince 2008 18:00Sparta-Třinec 5:4P
24. října 2008 18:00Sparta-Třinec 2:3P
19. září 2008 17:00Třinec-Sparta 2:4
17. února 2008 0:00Sparta-Třinec 0:3
6. ledna 2008 0:00Sparta-Třinec 5:2
25. listopadu 2007 0:00Třinec-Sparta 3:5
14. října 2007 0:00Třinec-Sparta 2:0