Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hezké odpoledne všem, hokejová extraliga dnes pokračuje sedmi zápasy pětačtyřicátého kola. Společně se budeme věnovat šlágru nedělního programu mezi Spartou a Pardubicemi, začínáme ve 14.45.

V O2 areně se potkávají dva týmy s nejlepší aktuální formou. Dá se očekávat, že na tribunách bude panovat skvělá atmosféra, předchozí vzájemný duel na Spartě sledovalo 13 176 diváků.

Sparta po návratu kouče Miloslava Hořavy nezvládla jen tři ze třiadvaceti zápasů. V tabulce poskočila na třetí pozici, navíc se dotahuje na druhé Vítkovice, na které ztrácí už jen dva body a má zápas k dobru.

Pardubice díky páteční výhře 4:1 nad Olomoucí překonaly stobodovou hranici a míří za ziskem Prezidentského poháru pro vítěze základní části. Východočeši zvládli devět utkání v řadě, ale při posledním setkání podlehli Pražanům 0:3.

Sestavy a rozestavení

SpartaSparta

43 Kovář
Kovář
o hráči
63 Jandus
Jandus
o hráči
Němeček
o hráči
Mikliš
o hráči
Kempný
o hráči
Polášek
o hráči
Moravčík
o hráči
5 Krutil
Krutil
o hráči
Buchtele
o hráči
51 Horák
Horák
o hráči
Tomášek
o hráči
27 Safin
Safin
o hráči
42 Vitouch
Vitouch
o hráči
Vauhkonen
o hráči
P. Kousal
o hráči
71 Sobotka
Sobotka
o hráči
26 Řepík
Řepík
o hráči
Konečný
o hráči
12 Thorell
Thorell
o hráči
25 Kaše
Kaše
o hráči

PardubicePardubice

22 Will
Čerešňák
o hráči
D. Musil
o hráči
Košťálek
o hráči
Dvořák
o hráči
29 Kolář
Kolář
o hráči
14 Vála
Vála
o hráči
38 Hyka
23 Sedlák
Sedlák
o hráči
Cienciala
o hráči
69 Radil
Radil
o hráči
79 Zohorna
Zohorna
o hráči
R. Kousal
o hráči
18 Zeman
Zeman
o hráči
Poulíček
o hráči
Paulovič
o hráči
Vondráček
o hráči
A. Musil
o hráči
89 Mandát
Mandát
o hráči

Rozhodčí: Šír (CZE), Staňo (SVK) - Svoboda (CZE), Šimánek (CZE)
Počet diváků: 16 653

Velká pozornost bude směřovat k Lukáši Sedlákovi. Hostující útočník si po příchodu ze zámoří podmaňuje extraligová kluziště, v šestnácti startech posbíral jedenadvacet bodů (10+11). Prosadí se i dnes?

Utkání začalo.

0:22
Góly

Lukáš Sedlák (Pardubice) vstřelil branku (11. gól v sezóně), asistence David Cienciala a Tomáš Hyka. Stav zápasu Sparta - Pardubice 0:1
Lepší vstup do zápasu si hosté nemohli přát. Hyka našel rozjetého Ciencialu, ten si všiml zcela osamoceného Lukáše Sedláka, ketrý střelou do odkryté branky poslal Pardubice do vedení.

0:49

Pardubice se osvobodily jen za cenu zakázaného uvolnění, hra se stěhuje před Willa.

1:41

Puk znovu letí přes všechny čáry a sudí píská icing. Další vhazování před pardubickou brankou, oba kotle mezitím naplno fandí.

2:19

Adam Musil se důrazně natlačl před branku a zakončil, puk skončil mimo. Na druhé straně zasáhl Will proti pokusu obránce Janduse.

2:58

Sedlák se snažil prostrčit kotouč na rozjetého Hyku, který na něj ale o kousek nedosáhl. Kupředu tak vyráží Pražané.

3:32

Válovo nahození skončilo nad brankou, Kovář nemusel zasahovat. Nedlouho poté ale vyrobil chybu v rozehrávce a málem nabídl druhou branku Radilovi.

4:14

Poulíček se obtočil kolem branky a zkusil zakončit bekhendem, ale neuspěl. Pardubický tlak ovšem trvá, tvrdě pálil David Musil.

4:49

Další akci hostí zastavil ofsajd, následovala drobná rozmíška mezi dvěma hráči, kterou rychle rozehnal čárový sudí.

5:20
Góly

Jan Buchtele (Sparta) vstřelil branku (7. gól v sezóně), asistence David Tomášek a Michal Moravčík. Stav zápasu Sparta - Pardubice 1:1
Domácí zničehonic srovnávají. Nejprve z otočky těsně vedle zamířil Horák, jenže nápor Sparty pokračoval a vyústil ve skryté nahození, které ještě před Willem tečoval Jan Buchtele.

5:52

Východočeši si málem vzali ztracené vedení zpět. Z bezprostřední blízkosti pálil nad branku Zohorna, o chvíli později vychytal Radila připravený Kovář.

6:25

Zatím parádní představení pokračuje, po lehké žabičce se ocitl před Willem domácí kapitán Řepík, ale v dobré příležitosti nemířil přesně.

6:48

Ofsajd Pardubic, následuje první komerční přestávka.

7:37

David Musil lehce váhal s rozehrávkou a málem se mu to nevyplatilo, kousek od brankoviště jej o puk skoro připravil napadající Konečný.

8:01

Kotouč končí v hledišti, vhazovat se bude ve středním pásmu.

8:23
Tresty

Vyloučen hráč David Němeček (Sparta), 2 min. za Faul loktem

8:44

Radilova rána byla lehce před Kovářem tečována, nejrychleji se zorientoval Moravčík a vyhodil puk do bezpečí.

9:16

Pražané ustáli i další chvilkový tlak soupeře, Paulovič v dobré palebné pozici ještě zbytečně hledal obsazeného Sedláka.

9:48

Poulíček se probíjel před branku a po souboji se dvěma protivníky upadl. Hostující fanoušci se dožadují odpískání dalšího faulu, ale sudí zůstává v klidu.

10:23

Němeček se vrací zpět na led, Sparta hraje v plném počtu.

10:46

Z ostrého úhlu zakončoval Adam Musil, ale Kovář se překvapit nenechal. Poradil si i s následnou Poulíčkovou střelou, vhazovat se bude po jeho pravici.

11:27

Tomášek se ocitl v obklíčení bratrů Musilových, kotouč zvládl pouze odevzdat. Oba celky střídají, kupředu vyráží lídr extraligové tabulky.

11:55

Kousal nemohl pokračovat ve hře, protože Radil se ocitl v metrovém ofsajdu. Hra se stěhuje do středního pásma.

12:21

Ač se zdálo, že u puku bude jako první Safin, čárový sudí odpískal zakázané uvolnění, což se domácím fanouškům vůbec nelíbí. Vhazování před Kovářem.

13:02

Vondráček vypálil z hranice pravého kruhu a jen o kousek minul vzdálenější tyč, o chvíli později zamířil mimo také Košťálek.

13:25

Puk opět končí u Kováře, na programu je další komerční pauza.

14:09

Konečného nahození vyrazil Will jen do prostoru mezi kruhy, kde se ovšem pohyboval pouze Čerešňák.

14:37

Musilovo nahození zastavil Kovář, dojíždějícího Zemana možná trochu zbytečně postrčil Buchtele. Žádná výraznější šarvátka ale z celé situace nevzešla.

15:15

Čerešňák si neodpustil zbytečné zaváhání v rozehrávce, čímž nabídl velkou šanci Sobotkovi, který ale nedotáhl bekhendovou kličku do zdárného konce.

16:16

Vitouch nabral rychlost a poslal kotouč před branku, kde se o dorážku marně pokoušel Vauhkonen.

16:49

Na druhé straně prolétlo kolem Kovářovy branky nepříjemné Válovo nahození, s pukem momentálně u mantinelu operuje Mandát.

17:44

Pardubické obléhání ještě pár desítek vteřin pokračovalo, Spartu osvobodilo až vyhození do středního pásma v podání Gustafa Thorella.

18:27

Jenže Východočeši opět přispěchali s dalším náporem. Za vydatné podpory fanoušků se tentokrát k ohrožení Kováře nedostali, dobrou práci odvedli domácí beci.

19:01

Moravčíkova dalekonosná rána dolétla vedle branky, na druhé straně v dobré pozici nezpracoval skákavý kotouč osamocený Lukáš Sedlák.

Skončila první třetina.

20:00

První třetina je za námi, Sparta zatím hraje s Pardubicemi nerozhodně 1:1. Aktivnější hosté vlétli do zápasu velmi svižně, už po dvaadvaceti vteřinách zakončil povedenou akci Sedlák. Pražané dokázali vyrovnat v šesté minutě, kdy puk za Willova záda tečoval Jan Buchtele.

Začala druhá třetina.

20:38

Sedlák se poroučel k ledu po hraničním souboji s Poláškem, sudí vylučovat nehodlá.

20:56

David Musil zablokoval ránu od modré čáry, ale pak si nerozuměl se svými kolegy v kombinaci a poslal puk na zakázané uvolnění.

21:27
Góly

Jan Košťálek (Pardubice) vstřelil branku (7. gól v sezóně), asistence Tomáš Zohorna a Robert Kousal. Stav zápasu Sparta - Pardubice 1:2
Také vstup do druhého dějství vyhcází Pardubicím skvěle. Jan Košťálek si nabruslil mezi kruhy, zpracoval si puk a povedeným bekhendovým blafákem překonal marně se natahujícího Kováře.

22:09

Jandus nechal v souboji Poulíčkovi koleno, tomu se zpět na nohy úplně nechtělo. Svého spoluhráče se vydal mstít Vála, ale k výraznějšímu konfliktu nedošlo a vylučovat se nebude.

23:06

Pardubice se usadily v útočné pásmu, jejich tlak skončil kvůli špatnému zpracování Sedláka.

23:44

Na druhé straně nahazoval kotouč Jandus a s šikovnou tečí přispěchal Sobotka, puk končí jen těsně vedle Willovy branky.

24:28

Řepíkovu ránu zablokoval Vála, Sobotkovu zase Sedlák. Dobrou možnost měl také Jandus, jenž si najel z modré čáry až před branku a minul.

24:37
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Sedlák (Pardubice), 2 min. za Hrubost

25:05
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Zohorna (Pardubice), 2 min. za Podražení
Před Spartou se otevírá velká možnost k vyrovnání, na trestnou lavici míři také Zohorna.

25:33

Řepíkovu ránu zastavil Will, ale Poulíčkovi se nepdoařilo vyhodit.

26:22
Góly

Michal Řepík (Sparta) vstřelil branku (20. gól v sezóně), asistence Michal Kempný a Vladimír Sobotka. Stav zápasu Sparta - Pardubice 2:2
Máme srovnáno. Dlouho to vypadalo, že sparťanská přesilovka nikam nepovede, ale nakonec přeci jen končí gólem. Michal Řepík napřáhl k ostré ráně a poslal puk pod břevno, Will byl bezmocný.

27:05

Hosté jsou kompletní, Zohorna naskakuje zpět do hry.

28:17

Hyka nachystal palebnou pozici Ciencialovi, který trefil jen jednoho z blokujících sparťanů.

29:06

Po dalším vytrvalém tlaku Pardubic končí puk u Kováře, hráči se opět pošťuchují na brankovišti. Následuje komerční přestávka.

29:26

Sudí zřejmě odpustili Miklišovi dvouminutový trest za držení. Sparta se vydala kupředu a ke střele se dostal Sobotka, Will v pohodě zasahuje.

30:06

Košťálkovo nahození od mantinelu zkoušel tečovat Zohorna, ale kotouč zasáhl těsně před brankou stojícího Kousala.

30:33
Tresty

Vyloučen hráč Jan Košťálek (Pardubice), 2 min. za Podražení

31:00

Sparta se zatím nemůže propracovat do útočného pásma, Východočeši velmi pozorně brání.

31:25

Sobotka dlouho přemýšlel, co s pukem. Nakonec zkusil štěstí z hranice pravého kruhu, ale Willa nepřekvapil.

31:41
Góly

David Tomášek (Sparta) vstřelil branku (10. gól v sezóně), asistence Martin Jandus a David Kaše. Stav zápasu Sparta - Pardubice 3:2
Sparta otáčí skóre a poprvé v utkání se dostává do vedení. Domácí se opět prosazují v přesilovce, tentokrát si do sítě našla cestu rána Davida Tomáška z pravého kruhu.

32:26

Zaváhání v rozehrávce Pardubic málem potrestal Jan Buchtele, který tváří v tvář Willovi zamířil nad branku.

33:08

Sparta je na koni, Pardubice v útlumu. Z ostrého uhlu to zkoušel Safin, ale zamířil jen do blokujícího Koláře.

33:21

Po dvou pokusech Vauhkonena, které zastavil Will, končí kotouč na sparťanské střídačce. Následuje komerční pauza.

34:15

Pardubice se i s trochou štěstí dostaly do přečíslení tří proti dvěma, ale Adama Musilovi kotouč o kousek utekl.

34:29
Tresty

Vyloučen hráč Adam Musil (Pardubice), 2 min. za Hákování

35:16

Pražané kombinují ve Willově bezprostřední blízkosti, ale k ohrožení jeho branky zatím nedošlo.

35:43

Stalo se tak až po ráně Michala Kempného, která prolétla okolo několika hráčů a skončila těsně vedle tyče.

36:08

Pardubice vyhazují a vše nasvědčuje tomu, že toto oslabení už zřejmě zvládnou.

36:39

Ještě jednu slušnou příležitost měl Adam Polášek, ale zamířil vedle branky. Musil je zpět na ledě.

37:23

I nadále se hraje ve slušném tempu, Pardubice se z nepříjemného obratu soupeře začínají oklepávat a hrozí v útočném pásmu.

37:40

Zakázané uvolnění, hra se stěhuje před Romana Willa.

38:24

Tomášek se prokličkoval do prostoru mezi kruhy, kde přenechal kotouč Horákovi, proti němuž zasáhl levým betonemm Will.

39:00

Běží poslední minuta prostředního dějství.

Skončila druhá třetina.

40:00

Druhé dějství nabídlo další tři branky, Sparta vede 3:2. Vstup do třetiny opět vyšel lépe hostům, kterým vrátil vedení Košťálek. Pardubice si ale výrazně zkomplikovaly situaci několika fauly, Pražané nabídnuté přesilovky využili. Nejprve se trefil Řepík, nedlouho poté zamířil přesně také Tomášek.

Začala třetí třetina.

40:50

Sobotka věděl, že je v postavení mimo hru, ale i tak se za brankou zapojil do hry. Úmyslný ofajd, hra se stěhuje před Kováře.

41:19

Sobotkovo nahození se zastavilo kousek před brankou o brusli Jana Košťálka, Pardubice posléze dokázaly poslat puk do bezpečí.

41:36

Zakázané uvolnění Pardubic, ovšem nunto poznamenat, že Poulíček byl u puku dříve než Moravčík.

42:20

Kaše si dojel volný kotouč a ocitl se sám před brankářem, ovšem na zakončení neměl tolik času a bekhendem Willa vůbec neohrozil.

43:45

Hra se přelévá z jedné strany na druhou bez vážnějších příležitostí, Sparta trpělivě brání těsný náskok.

44:30

A svého soupeře zatím ve třetí třetině téměř k ničemu nepouští, nyní se neprosadili ani Poulíček s Paulovičem.

45:04

Až teď musel Kovář zasahovat, od modré čáry vypálil Košťálek. Puk končí v lapačce sparťanského brankáře.

45:47
Tresty

Vyloučen hráč Adam Musil (Pardubice), 2+2 min. za Vysoká hůl

45:53

Pražané mají před sebou velkou šanci, jak utkání ještě více přiblížit svému vítězství. Pardubice začínají oslabení úspěšným vyhozením puku.

45:59
Tresty

Vyloučen hráč Ostap Safin (Sparta), 2 min. za Hákování

47:11

Poulíček uklouzl v útočném pásmu po individuálním průniku, tentokrát si pardubičtí fanoušci žádají faul úplně zbytečně.

48:04

Hra čtyř proti čtyřem žádnou šanci nepřinesla. Až nyní to z prostoru mezi kruhy vyzkoušel Kempný, ale Will s klidem zasáhl.

48:39

Sparta tak pokračuje v přesilové hře, Řepík při střele zlomil hokejku a musel si dojet pro novou.

49:10
Góly

Michal Řepík (Sparta) vstřelil branku (21. gól v sezóně), asistence Ostap Safin a Michal Kempný. Stav zápasu Sparta - Pardubice 4:2
I tuto přesilovou hru Sparta nakonec využívá a zvyšuje na 4:2. Podruhé v zápase Romana Willa překonává Michal Řepík, který po Safinově nahrávce ranou z první zamířil přesně do sítě.

49:45

Polášek vyhazuje na zakázané uvolnění, vhazovat se bude před Kovářem.

50:27

Adam Musil se s pukem vrhl mezi tři protivníky, ale nic nevymyslel. Na hráčích Pardubic je už trochu znát lehká frustrace a odevzdanost.

50:47

Další slušnou šanci domácího týmu měl Kousal, ale z první zamířil pouze do připraveného Kováře. Následuje komerční pauza.

51:56

Zohorna si počkal na ideální moment, chvíi podržel puk a pak vypálil směrem ke Kovářovi, který zasáhl vyrážečkou.

52:48

Pardubice zvyšují tlak, ale nedokážou se dostat do výraznějších příležitostí. Sparta si v defenzivě počíná velmi jistě.

53:14
Tresty

Vyloučen hráč Michal Řepík (Sparta), 2 min. za Nedovolené bránění

53:45

Radilova rána vylétla nad branku, za ní se chopil kotouče Němeček a poslal jej přes všechny čáry do bezpečí.

54:18

O další vyhození se postaral Gustaf Thorell, domácím zatím toto oslabení vychází.

54:59

Teď měl navíc velkou šanci Němeček, který ale Čerešňákovo zaváhání nepotrestal a Willa nepřekonal.

56:39

Pardubice se nadechují k závěrečnému tlaku, Vála si vybruslil od mantinelu a zakončil nad břevno.

57:24

Po zakázaném uvolnění Sparty si hosté vybírají oddechový čas.

57:24

Will zůstává na střídačce, Pardubice hrají v šesti.

57:36

Buchtele trefil jen boční síť úplně prázdné branky, Východočeši opět vyráží kupředu.

58:00

Zatím se ale nemohou usadit v obranném pásmu soupeře, který opět vyhazuje a střídá.

58:40

Radilova nahrávka doputovala až ke Kousalovi, jehož povedenou ránou ještě lepším zákrokem zneškodnil Jakub Kovář.

59:02

Kousal vyhazuje puk na zakázané uvolnění. Mezitím zazněla informace, že dnešní utkání sleduje 16 653 diváků.

59:27

Cienciala mířil z první vedle, Hykovu ránu zablokovali obránci Sparty.

59:48

Sobotka střelou přes celé kluziště o pár centimetrů míjí prázdnou branku. Ale s nadějemi Sparty na tříbodový zisk to vypadá už velmi dobře.

Skončila třetí třetina.

60:00

Utkání končí, Sparta poráží Pardubice 4:2. Lídr tabulky to měl v O2 areně slušně rozehrané, ale situaci si výrazně zkomplikoval nedisciplinovaností. Domácí nabídnuté přesilovky využila, v početní převaze padl i jediný gól třetího dějství, o který se postaral Michal Řepík.

Počet diváků: 16 653

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

2. února 2024 18:00Pardubice-Sparta 1:3
17. ledna 2024 18:30Sparta-Pardubice 1:2P
31. října 2023 18:00Pardubice-Sparta 4:3
20. září 2023 18:30Sparta-Pardubice 4:3N
5. února 2023 14:45Sparta-Pardubice 4:2
10. ledna 2023 17:30Pardubice-Sparta 0:3
6. listopadu 2022 17:20Sparta-Pardubice 2:3
30. září 2022 18:00Pardubice-Sparta 2:3N
1. února 2022 19:00Sparta-Pardubice 5:4
21. prosince 2021 18:30Pardubice-Sparta 3:2
20. října 2021 18:30Sparta-Pardubice 1:2N
14. září 2021 17:20Pardubice-Sparta 2:5
7. února 2021 16:00Sparta-Pardubice 5:4N
30. prosince 2020 17:20Pardubice-Sparta 5:4
15. listopadu 2020 17:00Pardubice-Sparta 1:3
7. listopadu 2020 13:30Sparta-Pardubice 7:1
3. března 2020 17:30Pardubice-Sparta 1:2P
19. ledna 2020 16:00Sparta-Pardubice 2:1P
7. prosince 2019 15:00Pardubice-Sparta 4:3
20. října 2019 16:00Sparta-Pardubice 2:1P
13. února 2019 18:00Pardubice-Sparta 4:1
28. prosince 2018 18:30Sparta-Pardubice 1:3
4. listopadu 2018 17:00Pardubice-Sparta 4:5P
23. září 2018 15:00Sparta-Pardubice 4:1
14. ledna 2018 18:00Sparta-Pardubice 2:4
1. prosince 2017 18:00Pardubice-Sparta 1:4
3. října 2017 18:30Sparta-Pardubice 1:3
8. září 2017 18:00Pardubice-Sparta 2:3
22. ledna 2017 15:00Sparta-Pardubice 3:2
9. prosince 2016 18:00Pardubice-Sparta 1:5
23. října 2016 15:00Sparta-Pardubice 4:1
11. září 2016 17:00Pardubice-Sparta 2:3
28. února 2016 15:00Sparta-Pardubice 6:1
17. ledna 2016 17:00Pardubice-Sparta 4:6
29. listopadu 2015 17:00Sparta-Pardubice 3:0
16. října 2015 18:00Pardubice-Sparta 2:4
22. února 2015 17:00Sparta-Pardubice 2:1
9. ledna 2015 18:00Pardubice-Sparta 6:3
23. listopadu 2014 15:00Sparta-Pardubice 4:2
10. října 2014 18:00Pardubice-Sparta 0:3
6. března 2014 18:30Sparta-Pardubice 0:3
17. ledna 2014 18:00Pardubice-Sparta 2:6
1. prosince 2013 18:20Pardubice-Sparta 3:5
18. října 2013 18:20Sparta-Pardubice 3:0
24. února 2013 18:10Pardubice-Sparta 5:1
9. ledna 2013 18:10Sparta-Pardubice 9:2
25. listopadu 2012 17:00Pardubice-Sparta 2:4
14. října 2012 17:00Sparta-Pardubice 3:2
27. ledna 2012 18:30Sparta-Pardubice 4:0
9. prosince 2011 18:00Pardubice-Sparta 8:2
30. října 2011 15:40Sparta-Pardubice 4:1
27. září 2011 18:00Pardubice-Sparta 2:6
13. ledna 2011 18:10Sparta-Pardubice 2:0
2. prosince 2010 18:10Pardubice-Sparta 4:1
22. října 2010 18:00Sparta-Pardubice 2:1N
17. září 2010 18:10Pardubice-Sparta 3:1
17. ledna 2010 17:00Pardubice-Sparta 3:2
1. prosince 2009 18:00Sparta-Pardubice 2:3N
11. října 2009 18:10Pardubice-Sparta 3:2
11. září 2009 18:00Sparta-Pardubice 2:3N
1. února 2009 17:00Pardubice-Sparta 3:2P
26. prosince 2008 18:00Sparta-Pardubice 5:1
2. listopadu 2008 17:00Pardubice-Sparta 4:2
25. září 2008 17:00Sparta-Pardubice 5:4N
22. ledna 2008 0:00Sparta-Pardubice 5:2
20. prosince 2007 0:00Pardubice-Sparta 5:0
2. listopadu 2007 0:00Pardubice-Sparta 3:2
2. října 2007 0:00Sparta-Pardubice 4:0