Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Slávisté kvůli nájezdu Polanského cítí křivdu

Geniální kulišárna. Nebo neregulérní gól? Úspěšný samostatný nájezd Jiřího Polanského rozjitřil na Slavii emoce. Pokud byl neregulérní, připravil Slavii o vítězství. A neregulérní nejspíš byl. Po zápase to potvrdil i šéf Komise rozhodčích Pavel Halas, který byl na utkání přítomen. "Neměl to být gól," řekl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

clapinello

takž
Slávisti jsou uplakánci, to je hotové a konec diskuze. Nazdar
0/0
7.3.2008 17:50

pujcovnaprivesu

Kdyby ten gól dal někdo z těch sešívanejch
ksindlů,tak se nic neděje a v pohodě by se uznal a byl by klid.A hlavně každej z nich by plkal,jak byl krásnej a regulérní.No prostě sešívaný ksindlové.
0/0
7.3.2008 15:04

manes3

gol je gol...
jak někoho může vzrušit gól v primitivním sportu jako je hokej - gól je gól i kdyby ho tam strčil pt...... a čeští blbečkové po vzoru amerických debilů vymýšlejí nějaké pravidla, které primitivní a pohlupaví hokejisté stejkně nechápou....
0/0
7.3.2008 13:54

TarasBulba

Halas je křivák
Pravidla ČSLH nehovoří o dráze puku ale o tom, že hráč postupuje proti brankové čáře soupeře. Mluvilo se o tom už v případě nájezdů ze strany (Hamrlík ?).
Ve fotbale existuje kromě pravidel také jejich oficiální výklad, v hokeji si myslím, že by tuto roli měl hrát už níže zmiňovaný IIHF Officiating Procedure Manual. Pokud podle něj naše soutěže (rozhodčí) z nějakého důvodu "nejedou", tak zbývá jen posoudit, zda se HRÁČ po celou dobu exekuce přibližoval brankové čáře.
Ani případná chyba rozhodčího ovšem neomlouvá létající Růžičkovy ručníky a především to, jak soudruh Halas "svého" člověka okamžitě hodil přes palubu.
0/0
7.3.2008 13:28

Andee

Re: Halas je křivák
Dal bych hráčovi nějakých sedm vteřin na zakončení a ať si tam dělá, co chce ;-)))
0/0
7.3.2008 13:49

ClaudiusB

pravidla
Neexistují pouze pravidla, ale také tvz. CASEBOOK neboli oficiální kniha výkladů IIHF, v té se jednoznačně stanoví, že kotouč se musí pohybovat a nesmí se dostat za úroveň obou bruslí.  Z tohoto důvodu platí branky Forsberga, Kysely a pod. jen ten Polanského neplatí, stejně tak neplatí i branka pokud si hráč zvekne kotouč na hůl a udělá s ním jakoukoliv kličku (hráč nesmí úmyslěn zvednout ktouč z ledu - pokud by to udělal měl by dostat automaticky dvě minuty). Jakýkoli pláč je stejně k ničemu, v pravidlech je stejně  tak i jednoznačně uvedeno že si nelze stěžovat na technické chyby rozhodčích a branka po následném zahájení hry již nemůže být odvolána.
PS: na stránkách NHL jsou i pravidla platící pro NHL i ty jsou v těchto situacích opdstatně jiná
0/0
7.3.2008 13:22

vavken

Re: pravidla
Při brance Kysely je puk za oběma bruslema. Jen tak mimochodem.
0/0
7.3.2008 13:35

postoran

Re: Re: pravidla
Stejne jako v pripadech Forsberga a Kysely ... Vzdyt to tam pise ...
0/0
7.3.2008 13:46

Andee

Re: Re: Re: pravidla
On píše, že nesmí být... jenže puk u Kysely je...
0/0
7.3.2008 13:47

ClaudiusB

Re: Re: Re: Re: pravidla
když si někdo prostrčí puk mezi nohama tak ho zároveň nemohl mít za úrovní obou bruslí.
0/0
7.3.2008 14:00

beta.karoten

Re: Re: Re: Re: Re: pravidla
prosím rozlišovat pojmy "puk" a "hokejka"
0/0
7.3.2008 14:17

hafmau

Re: Re: Re: Re: Re: pravidla
Podivej se pořádně na tu Kysolovou parádu a zkus si to.Puk se musíííí jednoznačně dostt za obě brusle.To mi nevymluvíš.
0/0
7.3.2008 15:14

Andee

Anketa
Hoďme za hlavu výklad pravidel. Kdo si myslí, že by takové góly MĚLY být uznávany a kdo že NE...? A prosím, oprostěte se teď od fandění a téhle konkrétní situace, jen chci, abyste se logicky zamysleli, zda je "selským rozumem" takové provedení nájezdu OK... Podle mě by se takové góly měly uznávat, podobně jako sám sebe nemůžu vystavit do ofsajdu, pokud mám puk pod kotrolou, tak stejně bych i posuzoval pohyb puku v případě, že hráč zakončuje.
0/0
7.3.2008 13:04

TarasBulba

Re: Anketa
Já si myslím, že ta omezení jsou nutná a nejsou samoúčelná. Jinak se brzo dočkáme hráče stojícího dva metry před brankovištěm, který bude míchat pukem třeba půl minuty. Ve fotbale taky musíš pálit hned, bez zastavení.
0/0
7.3.2008 13:32

Andee

Re: Re: Anketa
S tím souhlasím, ale je opravdu nutné tato pravidla striktně uplatňovat třeba na tento konkrétní případ? Jejich smyslem je opravdu eliminovat něco podobného, jako píšeš, ale třeba poslední vteřiny, kdy hráč zakončuje by se to podle mě týkat nemělo. Samozřejmě je otázka, jak to v pravidlech upravit, ale klidně bych to nechal na uvážení rozhodčího. Stejně jako třeba zakázaná uvolnění, posuzování faulů atd...
0/0
7.3.2008 13:45

Andee

Re: Re: Re: Anketa
poslední vteřinu, ne vtetřiny...
0/0
7.3.2008 13:46

Pisaxm1

Proč ta histerie?
Proč se rozpoutala taková histerie kvůli jednomu trestnému střílení? Asi proto, že poškozená se cítí Slavie  Kdyby to bylo opačně, nikdo by na to ani neupozornil Série nájezdů tímto gólem neskončil, Slavia mohla rozhodnout v další serii, ne?
Nejhorší je, že věčně "uplakané" Slavii budou v Třinci rozhodčí tuto situaci několikrát kompenzovat   
0/0
7.3.2008 12:58

StAnger

Re: Proč ta histerie?
No tak v třinci se ješté nehraje a ty brečíš preventivně
0/0
7.3.2008 14:05

plzeňák12345

Re: Re: Proč ta histerie?
Jenže to je holá skutečnost...kdyby se to stalo jinde,nikde se nic neděje ale když je to pražský S tak to je najednou povyku.A je zcela jasné že to budou rozhodčí kompenzovat! Kdyby náhodou byla Slávie vyřazená,aby to nebylo na jejich vroubek.Což bude stejně první slávistická reakce v případě vyřazení.Chudáčci se nemůžou smířit že zas jednou prohráli.A za ten hozenej ručník bych dak Růžičkovi ještě pokutu!!!
0/0
7.3.2008 15:29

sayrayt

Puk musí pořád opostupovat dopředu
.. je uplná blbost, to by nemohl platit ani takovýhle gól a tenkrát nikdo neprotestoval http://www.youtube.com/watch?v=Z-WGIqp1sWA
 Pravda je, že Polanský dost přibrzdil, ale mám pocit že se uplně nezastavil, takže podle mě gól má platit.
0/0
7.3.2008 12:48

beta.karoten

dyť je to výsměch
takových blafáků kdy se puk nepatrně vzdálil od branky už tu bylo. např slavná Forsbergova finta na OH(tuším Lillehamer ale jistý si nejsu). Rúžičkovi vadil spíš ten pohyb hráče, ale ten je zcela podle regulí. Z jiného soudku, nechápu proč se hraje prodloužení, když je tam nulová šance vstřelit branku. Hold když se ctí pravidlo, že v prodloužení se vylučuje jenom za vraždu tak se prostě tan hráč za žádnou cenu nepustí ke střele. Nevím koho z vás to včerejší prodloužení bavilo ale mě teda né. obě mužstva se včera dostala do samostatného úniku, při čemž byl unikající hráč zfaulován a nic se nedělo. Takže to má efekt jakdyby se 8 kluků prohánělo na rybníku bez branek. Je to jenom ztráta času. Hokej sleduju k vůli brankám, ne k vůli přetlačování u mantinelu.
0/0
7.3.2008 12:43

Loša

Re: dyť je to výsměch
jj přesně tak. To by pak nesměl platit žádnej gól z blafáku kdy hráč udělá fintu hokejku mezi nohy, protože tam skoro vždy o něco málo vrací puk..........
0/0
7.3.2008 12:47

tappat

Re: dyť je to výsměch
vsak ja uz jsem tu kdysi psal navrh jak zmenit prodlouzeni v hokeji. Kazdej tym by mel narok na tri minutovy presilovky 5 na 3. Kdo z nich da vic golu, vyhrava. Pokud daji oba tymy stejne, nastavuje se po jedny presilovce. Pokud branici tym fauluje, presilovka se protahuje o pul minuty. Pokud utocici tym fauluje, branici tym ziskava hrace navic. Nerozhodovalo by se v najezdech - loterie, ani v nudnym prodlouzeni. Hraly by se presilovky a rozhodla by sikovnost hracu.
0/0
7.3.2008 12:49

Andee

Re: dyť je to výsměch
Jestli se nepletu, tak Forsberg tu svou otočku dával ve hře, nikoliv při TS nebo SN...
0/0
7.3.2008 13:00

Loša

Re: Re: dyť je to výsměch
pleteš. Byl to nájezd ve finále OH v Lilehammeru............
0/0
7.3.2008 13:03

Andee

Re: Re: Re: dyť je to výsměch
Vim, že to několikrát udělal přímo v utkání, ale tohle finále si nějak nevybavuju...
0/0
7.3.2008 13:05

Loša

Re: Re: Re: Re: dyť je to výsměch
tady to máš
http://www.youtube.com/watch?v=ZIbLMBodWfw
0/0
7.3.2008 13:12

pk203

Měl platit
V pravdlech není nic o pohybu puku, ale o phybu hráče. A ten se zpět nevracel. To by pomalu každá bekhendová klička zaváněla neregulérností
0/0
7.3.2008 12:34

Gasherbrum

Re: Měl platit
je fakt,že v pravidlech to není úplně jasné...nicméně pokud by se připustilo jednoznačné vrácení puku o víc jak metr,jako udělal Polanský,tak potom je docela dost dobře možné úplně změnit styl nájezdů a udělat třeba blafák do bekhendu a když vidím,že golman vystihl,tak si puk stáhnu metr do zadu a přejedu si na forhend kde je prázdná brána...golman bude mít daleko těžší šanci při své pohyblivosti se přemístit.
0/0
7.3.2008 12:36

Loša

Re: Re: Měl platit
nebylo to o tři metry??????????? Teda měl by sis zopáknou zákadní znalosti měrných jednotek
0/0
7.3.2008 12:43

tappat

Re: Měl platit
"postupuje k brankove care" Polansky urcite nesplnil tuhle vetu. Prinejmensim se zastavil, ne-li vratil zpatky.
0/0
7.3.2008 12:36

vavken

Re: Re: Měl platit
Plynulá otočka není zastavení. Uznej, že říkáš blbosti. Zkus si to na bruslích a uvidíš.
0/0
7.3.2008 12:50

Loša

Re: Měl platit
pravda!!!! Ti co nesouhlasí jsou slávisti nebo tupci.
0/0
7.3.2008 12:42

yojo777

neplatny - dokaz
Nechcem rozbiehat dalsie diskusie, takze len strucne fakty - Toto je vypis z oficialnych odporucani IHHF pre rozhodcov, ktore si mozete stiahnut na ich webovej stranke - odstavec 4.22 - Penalty shot - citat "The player must keep the puck in motion towards the opponent’s goal (the player may not circle back with the puck)" Pokial sa cesky hokejovy zvaz tymito pravidlami riadi, tak gol nemal platit. Este link na dokument - http://www.iihf.com/iihf-home/sport/officials.html a tam stiahnut IIHF Officials Procedures Manual.
0/0
7.3.2008 12:32

tappat

Re: neplatny - dokaz
takhle je to u nas - dost podobne. "Na pokyn hlavního rozhodčího hráč, provádějící trestné střílení, hraje pukem, po stupuje proti brankové čáře soupeře a pokouší se vstřelit brankáři branku." Citace z pravidel http://www.arlh.cz/pravidla.asp
0/0
7.3.2008 12:34

Loša

Re: neplatny - dokaz
my jedem podle pravidel ČSLH a tam o dráze puku u TS není ani ťuk ;) http://www.cslh.cz/index.php?lng=CZ&webid=358&view=clanek_static&id=53&openid=53
0/0
7.3.2008 12:40

tappat

no videl jsem to a muj nazor je jasnej
byla to paradni finta. Jenze duvod proc ji nevidime v kazdejch najezdech je proste ten, ze se pri najezdu delat nesmi. Polansky to provedl perfektne, ale to nic nemeni na tom, ze to rozhodci uznat nemel. Jako fanouskovi motoru je mi tahle serie uplne ukradena - pro uplnost.
0/0
7.3.2008 12:26

Loša

Re: no videl jsem to a muj nazor je jasnej
ukaž mi pravidlo který to zakazuje......... Vycházíš z keců co ti řekne Halás????
0/0
7.3.2008 12:28

tappat

Re: Re: no videl jsem to a muj nazor je jasnej
"Na pokyn hlavního rozhodčího hráč, provádějící trestné střílení, hraje pukem, po stupuje proti brankové čáře soupeře a pokouší se vstřelit brankáři branku." Citace z pravidel http://www.arlh.cz/pravidla.asp
0/0
7.3.2008 12:33

Loša

Re: Re: Re: no videl jsem to a muj nazor je jasnej
hezký. A kde máš zmíňku, že puk nesmí při blafáku (nebo fintě) couvnout??? hráč se ani nezastavil ani se nevracel směrem ke středu  Smůla co
0/0
7.3.2008 12:45

vavken

Re: Re: Re: no videl jsem to a muj nazor je jasnej
Celou dobu postupoval proti brankáři. Klička otočkou byla plynulá, žádné zastavení, pouze zpomalení. Tvému výňatku pravidel odpovídá, není co řešit.
0/0
7.3.2008 12:46

bauina

Re: no videl jsem to a muj nazor je jasnej
Jsem taky fanousek Motoru, to na uvod. A jinak ten najezd mi prisel naprosto v poradku, v pravidlech to nikde zakazany neni a prijde mi jako blbost to vubec zakazovat, presne na takovy veci se chodi divat na hokej.
0/0
7.3.2008 12:32

kris8

Re: no videl jsem to a muj nazor je jasnej
myslím, že ji nevidíme v každých nájezdech, protože to nebude zas tak jednoduché ;-)
0/0
7.3.2008 12:33

tappat

Re: Re: no videl jsem to a muj nazor je jasnej
to se ti jen zda. Podle me jsou v kazdym tymu dva tri hraci, ktery by to v pohode zvladli. Problem je v tom, ze si kazdej myslel ze tohle by rozhodci neuznal.
0/0
7.3.2008 12:35

Mara68

Prvni ztrata
a uz brecime co Slavisti ? ;-) nebojte, vsak jste z Prahy, tak svolejte nejakou komisi a zruste ten gol. Myslim ze by bylo spravedlive aby Vam za zpusobenou ujmu jeste zkontumovali jeden nasledujici zapas rekneme 5:0, ze ano ? :-))))))))))))))))))) Kluci je to sport, chudak rozhodci to vidi jen jednou a musi se rozhodnout. Komentatori na CR radiozurnal to videli v realu i na kostce v opakovacce a tvrdili nekolikkrat, ze puk jel stale dopredu....mozna jinej uhel v opakovani v CT to ukazal jinak, ale pozde..co se da delat ;-). Sport tohle prece prinasi, je potreba to tak brat. V zivote jsou i horsi veci, ne ?
0/0
7.3.2008 12:18

Pheella

Re: Prvni ztrata
A co videorozhodčí??? Ten je tam k ničemu co???
0/0
7.3.2008 12:25

JaraCimrman

Neměl
platit - podle těch fotek u článku se při otočce hráč pohyboval OD branky - takže porušení pravidla.
Ale sudí to uznal, takže platí a už s tím nikdo nic nezmůže. Slávka holt musí vyhrát ještě 3x - nebo Třinec...
 
0/0
7.3.2008 12:15

xxx!

konečně trochu hokejovosti
a hned je krásu hokeje nutné prznit pravidly? Takové goly by měli jednoznačně platit, je to pro hokej jediná cesta. Je jasné, kdyby se hráč zastavil a stál před brankářem 10sekund nebo se otočil a vlátil se zpátky třeba k modré.. tak tohle není možné, ale potáhnout si puk kolem sebe je snad normální. Příště do pravidel dají, že hráč musí jet předepsanou rychlostí a puku se může dotknout jen 10x za provádění nájezdu ne? kocourkov hadra
0/0
7.3.2008 12:10

hcoGOROL

Re: konečně trochu hokejovosti
nevim proc porad diskutuji o nicem.jak se podivas na ten najezd tak to zakonceni bylo tak bleskove zakoncene,ze ani sam golman nevedel co se deje.:)
0/0
7.3.2008 12:21

jajaja00

...hráč má při nájezdu postupovat směrem k brance.
 "O ten postup nejde. Rozhodující je dráha kotouče. Musí směřovat dopředu," opakuje Halas.
 
Tak soudruh Halas má pravomoc doplňovat pravidla ?
 
Sešívaní kašpaři by zase jednou mohli odejít ze hřiště jako ve fotbale a nejlépe natrvalo, bez návratu.
0/0
7.3.2008 12:09





Najdete na iDNES.cz