Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Polanský: Rozhodčí ukázal gól. Tak platil

Jeho trik vyvolal spoustu emocí. Na Slavii předvedl Jiří Polanský kulišárnu, která Třinci pomohla vyhrát na samostatné nájezdy. Parádní, i když sporný moment. A šéf Komise rozhodčích Pavel Halas řekl, že branka platit neměla. "Rozhodčí ale hned ukázal na gól. To by těžko odvolával," řekl Polanský.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

El_Dudelino

smysl pravidel???
tak já nějak nevim na co se ty pravidla teda píšou.Podle pravidel gol platit neměl,podle šéfa rozhodčích taky ne,ale gol platí.To se na ty pravidla můžou rovnou vykašlat a hrát to jako kluci na rybníce,který se dohadujou o pravidlech až při hře.
0/0
8.3.2008 13:20

VláďaK

No jasně,gól platí,když
ho rozhodčí uzná a vy sešívaní šmejdi se třeba p o s e r t e .
0/0
7.3.2008 23:17

Buster

V pravidlech IIHF je uveden
za textem, že hráč musí držet puk ve směru k soupeřově brance, dovětek, že hráč se nemůže vracet z pukem zpět. Je evidentní, že je to hlavně kvůli tomu, aby se exekutoři při neúspěchu nevraceli zpět před bránu k novému pokusu, a nikoliv kvůli nějakým decimetrům při blafáku, kličce či otočce.
0/0
7.3.2008 22:25

VláďaK

Re: V pravidlech IIHF je uveden
Výklad pravidel je SLOVÍČKAŘENÍ ,k čemuž se sešívaní šmejdi upínají. Je pravda,že při kličce se pohybuje pukem taky zpět a nikdo to neřeší,ale otočku proti sešívaným šmejdům se řeší.
0/0
7.3.2008 23:19

koumes166

Jako ve fotbale
Myslím, že by se v těchto případech mělo pouštět i takvéto provedení, tak jako ve fotbale je trend nemávat hraniční ofsajdy. Hraje se pro diváky a ti mají takovéto parádičky rádi.
0/0
7.3.2008 22:10

Kulda99

Re: Jako ve fotbale
Souhlasím, hraje se pro lidi, a nebyl v tom úmysl jet dozadu !!!
0/0
7.3.2008 22:18

pako_z_letne

poláci vyhráli podvodem
tak at si to uzijou, pokud z toho maji radost, jejich vec. meli sme tem dobytkum dali bura, nase chyba. v polsku dostanou a doma to dodelame, ksindl je treba vypraskat.  
0/0
7.3.2008 21:28

gejda

Re: poláci vyhráli podvodem
Naprosto souhlasím.Byl to prostě polský podvod!!!On ten pol-anský je zvyklý na jiné pravidla!!!Oni jsou na tom severovýchodě všichni tak trochu jiní.
0/0
7.3.2008 22:19

igna

neřešte puk
v pravidlech stojí "HRÁČ musí při trestném střílení směrovat PROTI brance", tedy vůbec se neřeší dráha puku, ale POUZE HRÁČE a ten by podle smyslu slov měl STÁLE SMĚROVAT KE BRANCE, tedy ani SE VZDALOVAT ani ZŮSTÁVAT VE STEJNÉ VZDÁLENOSTI. Polanský se otáčel, podle všeho tedy NENAPLNIL smysl pravidel, že má SMĚROVAT PROTI BRANCE. A to je důvod, proč gól NEMĚL PLATIT :-)
0/0
7.3.2008 21:27

Kulda99

Re: neřešte puk
A když děláš kličku, tak jedeš i od branky.
0/0
7.3.2008 21:30

pako_z_letne

Re: neřešte puk
..je to podvod, je to jasny, le polansky je znamejzkuurvysin, takze co se divis. polaci jsou dobytek a pujdou kam patrej, na jatka
0/0
7.3.2008 21:30

VláďaK

Re: Re: neřešte puk
z ku r vy s y n = slávista a Polanský zatím za slávii nehraje
0/0
7.3.2008 23:20

Buster

Re: neřešte puk
V pravidlech je povolena i otočka hráče s pukem o 360 stupňů, takže gól měl platit.
0/0
7.3.2008 22:15

Kulda99

Platil a může brečet kdo chce
Je zajímavé, jak opravdu se tady rozebírá dlouho gól do slávistické branky. kdo se podívá na nájezd Kysely, tak je mu jasné, že podle chytráku by neměl platit !!! A nikdo o tom nemlel dva dny. Gól to byl krásný a můžou se z toho někteří vzteknout !!! je vidět, jak jsou objektivní Šulc a spol. že Třinec dostal gól v zápase s Vary, který neměl platit, to je normál.
0/0
7.3.2008 21:14

Pomicek

Re: Platil a může brečet kdo chce
no to se prave dneska rozebiralo v buly a podle videa ten kotouc sel porad dopredu zatimco tady ne.
0/0
7.3.2008 21:17

Kulda99

Re: Re: Platil a může brečet kdo chce
šel pořád dopředu ? Tak to jsem čínský bůh srandy !!!
0/0
7.3.2008 21:22

pako_z_letne

Re: Re: Re: Platil a může brečet kdo chce
..a ty debyl
0/0
7.3.2008 21:31

Buster

Re: Platil a může brečet kdo chce
Když je v pravidlech povolena otočka s pukem o 360 stupňů, tak musí být povolen i způsob Polanského. Nebo si myslíš, že uvažovali tak, že puk jde stále dopředu a hráč dělá piruetu?
0/0
7.3.2008 22:19

Pomicek

ted to bylo v buly
krasne rozebrany a i kdyz to byl paradni gol a vicemene si muzeme prat vic takovych, tak platit nemel protoze se puk vracel zpet k pulce. Na druhou stranu gol to byl opravdu paradni, skoda ze to proste podle pravidel neplati, mozna by sme jich videli vic. Jinak slavka si to prohrala sama, na najezdy se neda spolehat a i kdyz by to trebas vyhrala tak proste na tohle se nemuze vymlouvat, protoze jindy zase pomuze rozhodci jim.
0/0
7.3.2008 20:37

aquarius71

Re: ted to bylo v buly
Způsob provedení nájezdu Polanského NENÍ NIKDE v pravidlech  popsán, ani ve výkladu k pravidlům. To co bylo vysvětleno v buly (situace 1) totiž nenastalo. Hráči je dovoleno vrátit se zpátky a znovu získat puk jestliže nad ním ztratil kontrolu dokud se puk stále pohybuje směrem k brance. Ale tady o žádnou ztrátu kontroly puku nešlo a tudíž situace 1 se nemůže vztahovat k nájezdu Polanského !
0/0
7.3.2008 20:51

Nobleman

Re: Re: ted to bylo v buly
Pokud to pochopit nechceš, tak to prostě nepochopíš...
 
To je jako když si kdejaký pitomec přečtě zákon a myslí si, že si ho svým selským rozumem může korektně vyložit - úplně to samé.
0/0
7.3.2008 21:00

aquarius71

Re: Re: Re: ted to bylo v buly
Jde taky o to, že kdybych byl potrestanej rozhodčí, přijdu o práci a přitom neoprávněně. A když to dám k soudu, každý průměrný právník mi dá zapravdu. Takže Halas by si měl dát pozor.
0/0
7.3.2008 21:04

Pomicek

Re: Re: Re: Re: ted to bylo v buly
Jenze problem je v tom ze ten gol byl opravdu neregulerni. Dokonce se tam rozebiralo proc, proste puk sel vzad. Nicmene je to tak tezka situace ze proste rozhodci gol uznal a to se stava. Nemel tolik casu to tam resit a navic chtel bych videt to toco kdyby to neuznal to by byla diskuze plna prispevku typu ruzicka to zaridil. :)))
0/0
7.3.2008 21:06

pako_z_letne

Re: Re: Re: Re: Re: ted to bylo v buly
existuje video
0/0
7.3.2008 21:31

Nobleman

Re: Re: Re: Re: ted to bylo v buly
Pokud nevíš, co je pravdivostní hodnota, negace výroku atd., tak ty pravdidla ani nečti, resp. si je nech od někoho vyložit. Bez urážky.
 
0/0
7.3.2008 21:13

Buster

Re: ted to bylo v buly
Podle pravidel IIHF (čl. 509, bod 10) je hráči povoleno při trestném střílení provést otočku kolem vlastní osy o 360 stupňů. Takže je jasné že při takovém manévru se musí puk oddalovat od branky. A Polanský ani těch  celých 360 neudělal. GÓL REGULÉRNÍ !!
0/0
7.3.2008 21:00

Pomicek

Re: Re: ted to bylo v buly
to neni pravda, otocka je povolena ale to neznamena ze se pri ni musi puk pohybovat zpet. Jde o puk ne o otocku. Proste puk se vratil zpet a to je dulezite, kdyz to nechapete tak se nevyjadrujte.
0/0
7.3.2008 21:03

Buster

Re: Re: Re: ted to bylo v buly
Ty to evidentně nechápeš. Pokud je povolena otočka o 360 stupňů, tak rovněž i pohyb puku zpět při tomto manévru. Nebo si myslíš, že hráč nechá puk ležet a udělá piruetu? A v pravidlech IIHF je napsáno, že s pukem se musí směřovat vpřed v tom smyslu, že hráč nemůže s pukem kroužit. Takže to není případ nějakého vracení puku o decimetry.
0/0
7.3.2008 22:14

Bennu

Prohrat se da i se cti.
Ale to se zrejme u nas moc nenosi. Uznat, ze byl souper lepsi a proto vyhral. Neohlizet se na krivdy a pracovat na tom, aby vlastni vykon rozhodl o vysledku, a ne vyrok rozhodciho. Rek bych, ze to dela viteze a porazene.
0/0
7.3.2008 20:28

Bennu

Platil by potom treba Kyseluv legendarni najezd?
http://www.youtube.com/watch?v=iP_1o_kkLho
0/0
7.3.2008 20:21

Sv4b0sS

Re: Platil by potom treba Kyseluv legendarni najezd?
Platil, protoze sem si fakt nevsiml ze by se puk vracel, to ze se rychlost puku zpomali a hrac ho jakoby predjede, neznamena ze se puk vracel zpet. Pust si to video znova a porovnej pohyb puku vzhledem k ledu a ne ke hraci :) a pro ty hov4dka co si myslej ze gol na slavii platit mel - kdyz i komise rozhodcich uzna ze gol platit nemel a vy v diskuzi pod tim clankem napisete ze platit mel tak nastivte chocholouska - nerikam nic olo
0/0
8.3.2008 4:35

hřebícek

Vražda na tyranu není vraždou
a nespravedlnost na slávii není nespravedlností
0/0
7.3.2008 20:19

cilento4

Pořád směrem k brance???
Puk pořád směrem k brance... achjo... první klip, co jsem si vyhledal na youtube http://youtube.com/watch?v=oYq0hPOWauo . Taky neměl platit, protože ho šoupnul kousek dozadu (viditelně). A takových jsou tisíce....
0/0
7.3.2008 19:56

Los Duč@nos

oukej
Já si myslím, že je to gól. Bo tento bláfák neměl v plánu, že se vyvtvořil dle následného okamžiku a na jeho momentu uvážení.
Sportu naZdar Dušan Be
0/0
7.3.2008 19:48

Buster

Odvolat by měli Halase a Šulce!
Vůbec neznají Pravidla a ani se neobtěžují do nich podívat a hned rozhodnou o potrestání rozhodčích, kteří rozhodli správně v souladu s pravidly IIHF a procedurálním manuálem IIHF.
0/0
7.3.2008 19:06

hujer svesticky

Re: Odvolat by měli Halase a Šulce!
100 % souhlas. Vůbec nechápu, jak o tom Halas může takhle sám rozhodnout.
0/0
7.3.2008 19:08

Buster

Ještě jeden dovětek ke směru jízdy střelce TS!
V pravidlech IIHF : The player must keep the puck in motion towards the opponent’s goal (the player may not circle back with the puck). Píše se tedy, že hráč nemůže kroužit s pukem, nikoliv o nějakých decimetrech při otočce, která je navíc v pravidlech IIHF povolena (o celých 360 stupňů - pravidlo 509, bod 10)!! GÓL JEDNOZNAČNĚ MUSÍ PLATIT!!
0/0
7.3.2008 18:59

Nobleman

Re: Ještě jeden dovětek ke směru jízdy střelce TS!
Bože bože bože.... Chápu že formální výroková logika je na tebe moc, ale aspoň se na nauč anlicky!!!
0/0
7.3.2008 21:04

IceLander

ty jo..
jsem dneska videl jednoho kolotocare v kozene bunde jak se kdesi rozciloval az mu malem vypadla zvykacka.. rval par slovicek, ktere sem napsat nemuzu, protoze by me cenzor vymazal..
rikam si, zase Svetskym/Kockum/Paroubkum na Matejske vypnuli proud nebo co? a on to Ruzicka
0/0
7.3.2008 18:15

red pirate111

Re: ty jo..
Se mu nediv, když komise uzná že ten gol platit neměl ale na výsledku se nic nemění. Takhle prosrat zápas DOMA to se ani nedivim že je Růža na infarkt.
0/0
7.3.2008 18:34

IceLander

Re: Re: ty jo..
ale ja mam pocit, ze takhle si stezovalo spousta klubu behem sezony a vzdycky to dopadlo stejne.. uznavame, ze se stala chyba, ale holt zapas opakovat nejde.. tak proc by to proboha melo byt v playoff jinak???
0/0
7.3.2008 18:39

cibjes

Re: Re: ty jo..
Pan Růžička by měl prvně udělat čistku ve svém mužstvu, aby hrálo hokej celej zápas a ne jen něco málo přes jednu třetinu. Pak k nějakým nájezdům nemuselo vůbec dojít. Takže všichni chytří nakopejte se do p.dele. Gól platí když ho rozhodčí uzná a brečet nad rozlitým mlíkem můžete, ale stejně to k ničemu není. Pan Růžička by se měl soustředit na hru svého mužstva a nebrečet pořád, že jim někdo ubližuje. Diváci jim ubližují, že nechodí do mega arény, dostali soupeře, který to má daleko, takže nemají plnej dům. Kuva ať si zařídí ten jejich schopnej management plnou halu bez dojíždějících diváků. Dělejte svoji práci a nebrečte pořád na něčím. Mě se gól líbil a děkuji panu Polanskému za něj. Kéž by jich v naší pralesní lize bylo víc. Prostě je přechcal a teď to nemůžou zkousnout.
0/0
7.3.2008 22:31

krzi

:D
....že jsme správně drzÝ, snad drzí ne? :-)
0/0
7.3.2008 18:02

Omt

Re: :D
Ještě pořád to neopravili.
0/0
7.3.2008 19:29

cerrt

To je sila
co placky ze slavisticke redakce idnes predvadi, spornych golu pada v kazdem PO habadej, ale tohle uz se rozpitvava asi ve ctvrtem clanku. Jednoduse to byl hezky gol
0/0
7.3.2008 18:01

pajdoch

goool
a to uplne jasnej, proste Polansky slavisty vykouril jak ... a ufnukanci ze slavie si jako vzdy snazi svoje chyby schovat za neco jinyho.pokud by tenhle gol neplatil tak, bysme zrovna mohli zakazat kreativni mysleni a krasny akce!!!!
0/0
7.3.2008 17:55

hujer svesticky

IIHF
Takže co píše IIHF k trestnýmu střílení: Zdroj: http://www.iihf.com/fileadmin/user_upload/PDF/Sport/casebook_0708_updates.pdf During the course of the Penalty Shot or Game Winning Shots (GWS) the Spin-O-Rama type move where the player completes a 360 degree turn as he approaches the goal shall be permitted. Pokud se řídíme směrnicemi IIHF, gól MUSÍ platit!! By mě zajímalo co na to Halas, Růžička a spol.
0/0
7.3.2008 17:36

hujer svesticky

IIHF???
Dotaz..když naše pravidla takovou situaci přesně nepopisujía směrnice IIHF ano? Řídíme se směrnicemi IIHF?
0/0
7.3.2008 17:10

moravak68

Podle me gol scela regulerni
V pravidlech jsem nenasel nic, ze by tento gol byl NEREGULERNI. Pokud ma nekdo nazor ze gol platit nemel, tak at tady hodi odkaz...jinak jdete do pr...
0/0
7.3.2008 16:57

cyco

Re: Podle me gol scela regulerni
uz sem ho daval v minuly diskuzi, tak di do prd/ele sam
0/0
7.3.2008 16:59





Najdete na iDNES.cz