Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Hokejisté Ústí nad Labem doma opět porazili Kometu a vedou finálovou sérii

Ani jeden z týmů zatím ve finále prvoligového play-off nezaváhal v domácím prostředí. V pátém souboji porazili hokejisté Ústí nad Labem brněnskou Kometu 3:1 a v sérii se ujali vedení 3:2 na zápasy. Rozhodnout se může už v sobotu na Moravě, kde si Kometa bude snažit vynutit sedmý duel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

chroustík

Prosil bych všechny chytré zastánce

Kántorova faulu o vysvětlení, jak může po údajné srážce ramenem někomu téct z hlavy krev ? No a jinak se vžijte do situace rodiče, kteří vidí, jak takový dobytek zprasí jejich syna. Děkuji.

0/0
20.3.2009 10:33

Tomas07

Re: Prosil bych všechny chytré zastánce

Tak zaprvé to řekli i v Buly, že to byla chyba útočníka, který nesledoval hru. Toť jedna věc a druhá, když se podíváš na záběr kamery spoza branky, uvidíš, že Heřmana přeskakuje další Komeťák. Možná je to blbost, ale zdá se mi, že o něj zakopl, takže mu mohl rozseknout obličej. Další varianta je, že mu obličej mohlo rozseknout plexi, když spadl na led.

Jo, ne vše, co vypadá strašně, je likvidační faul s úmyslem vyřadit. Křetínský a Houdek by mohli vyprávět, co se dělo při zápasech s Olomoucí. Myslím, že za ty zákroky byly uděleny jen jedenkrát 2 minuty a to Houdek je vyřazenej do konce sezony a Křetínský měl právě lehký otřes mozku jako Heřman.

0/0
21.3.2009 6:22

vagin

Re: Prosil bych všechny chytré zastánce

Prostě fauloval Brňák a ty Zetoru fandíš, tak se rozhodčí pletou a pravdu mají redaktoři v Buly. Je to jednoduché! ;-D

0/0
21.3.2009 8:58

Black Out

Faul?

To byl čistej zákrok a i takových je bohužel někdy krev. Koneckonců poslední smrt na ledové ploše byl také čistý souboj a jeden z aktérů (Čejka) zemřel. Nechci říct, že tohle k hokeji patří, ale s určitým rizikem hráči do zápasu chodí.

Osobně si myslím, že je to ale správné rozhodnutí. Dostane stop ještě na dvě utkání, aby se v žádném případě nepotkal na ledě s hráči Ústí. Beru to spíš jako ochranu Kántora, protože by to taky mohl v příštích zápasech šeredně odnést, faul nefaul. Stejná situace nastala vloni (?) při zápase Slavia - Třinec v play off a podle mého názoru důvod byl stejný: nikoliv faul ale ochrana hráče.

0/0
20.3.2009 9:41

Kei: cenzorova noční můra

Re: Faul?

Co zase blbnete s Čajkou? Ten zajel bruslí do rejhy a upadl sám proti mantinelu. Tragédie a nehorázná smůla, ale vůbec tam o žádný souboj nešlo 8-o

0/0
20.3.2009 9:58

Black Out

Re: Faul?

Vždyť to povídám, byli v sobě dva zaklesnutí ramenem a jeden to odnesl - žádnej faul ale souboj. Pokud si dobře vzpomínám...

0/0
20.3.2009 10:03

jordan23

kometa dotoho

Prvni tretinaa byla super. Byli jsme lepsi. I to petiminutove oslabeni bylo paradni (I kdyz prisne vylouceni. Byl to faul s krvavym sramem, takze 2+2 minuty, ale ne 5+do konce. To bylo prisny.). Jenze pak opet klasicka chyba. Misto abychom jednoduse vyhodili puk ze tretiny, kdyz se jeden hrac dostava pod tlak dvou souperu, tak s nim kvedlame v rohu hriste, prijdeme o nej a dostaneme laciny gol. Uz se to stalo v letosnim PO tolikrat. Usti hralo chytreji. Pri sebemensim naznaku problemu vyhazovalli na zakazane uvolneni a prineslo to vyhru.

Po druhem golu vypadali nasi zakriknute, ale kontaktni gol je opet nakopl. Skoda. Ale sobota to jisti a v pondeli se v Usti rozhodne.

0/0
19.3.2009 21:48

Kei: cenzorova noční můra

Krásnej HIT...

...dlouho jsem takovej strom v český lize neviděl. Nevím, co ten rozhodčí zase kravil, tohle byla čistota R^ Paráda Kántore R^

0/0
19.3.2009 21:47

fidelito

Re: Krásnej HIT...

sice krásnej hit ale puk byl bohužel jinde - takže faul. Ale samoszřejmě ne na 5 min.

0/0
20.3.2009 6:31

Sundin18

Re: Krásnej HIT...

pokud faulem zpusobis zraneni neni jina moznost nez udelit trest 5+OK, jinou moznost rozhodci podle pravidel nema. Jedina vyjimka je neumyslne hrani vysokou holi, tam muze rozhodci dat 2+2, ale v tomto pripade nevylucoval za vysokou hul.

0/0
20.3.2009 7:24

gesslish

Re: Krásnej HIT...

Jenže Heřman ten puk odehrál chviličku předtím, takže šlo o zcela standartní "dohrání" hráče.

0/0
20.3.2009 9:08

tom206

Re: Krásnej HIT...

Strom by to byl ty pako, kdyby měl ruce u těla a ne že ho sejme rukama po hlavě. Sice fandím kometě, ale tohle bylo od kántory srabský...

0/0
20.3.2009 7:56

gesslish

Re: Krásnej HIT...

Tos asi viděl úplně jinej zákrok. Tohle bylo zcela evidentně ramenem.

0/0
20.3.2009 9:07

forhend

ZKL přijede někam ven a dostane na frak.

Co chtějí, oba, dělat v extralize???

0/0
19.3.2009 21:05

usti-mnichov

Re: ZKL přijede někam ven a dostane na frak.

...bekhend ;-D

0/0
20.3.2009 9:06

Richaqd

Blahopřeju

Blahopřeju do usti ke třetí výhře a pevně doufám,že v sobotu vyrovnáme. Rád bych se ale pozastavil nad rozhodčími. Ve třetím zápase Kometa soupeře jasně přehrává a ten si pomáhá různými fauly. Rozhodčí to píská. Pak Trubec řekne,že kometa simuluje a ve čtvrtém zápase prozměnu nepískne nic. Kometa tlačí skoro celej zápas a má více vyloučených jako Ustí. Pak jede do ustí a vyloučí Kántora síce tvrdý,ale čistý HIT(Strom-utočník jede s pukem kupředu s hlavou skloněnou a o hlavu větší obránce se mu postaví do cesty a trefí ho ramenem - to je faul do konce utkání?) a o chvíli později pískne trestné střílení v podstatě za nic,za hákování někde za modrou čárou. Takových faulů na brnáky jsou v rondu desítky......možná jsem neobjektivní a zaujatý,ale nezdá se mě to jako férové rozhodování ze strany sudích....

0/0
19.3.2009 20:34

Michal022

Re: Blahopřeju

Presne jsi to trefil,jen co je pravda.Neobjektivni a zaujaty ten strom mel bohuzel maly dovetek a to loket Kantora,trestny strileni mohlo byt i nemuselo kazdopadne to hakovani tam bylo a bylo evidentni,Spirka to rozhodilo dostatecne na to aby nemohl pokracovat sam na brankare:-)

0/0
19.3.2009 20:40

Richaqd

Re: Blahopřeju

Ano, z pohledu pravidel se s tím dá jakžtakž souhlasit. Ale píšu to z jiného důvodu. Kdyby takto pískali rozhodčí i v Brně, tak jedem dvě až tři trestné střílení za zápas a od soupeřů dva hráči nedohrajou. Viz naposled faul u mantinelu na brnáka,který letěl hlavou proti a rozhodčí ani nepísknul faul.

0/0
19.3.2009 20:49

vagin

Re: Blahopřeju

Dneska minimálně dvě nepotrestaná naražení na manťák Komety. Rozhodčí vám spoustu odpustili, báli se už písknout. Lidem už tekly nervy.

0/0
19.3.2009 20:57

Richaqd

Re: Blahopřeju

Kdybys viděl,co bylo v Brně,tak by ses tomu moc nedivil.  V Brně rozhodčí nepotrestal ve třetí třetině minimálně pět faulů od Ustí a pak brno před koncem poslal do tří.....

0/0
19.3.2009 21:03

jordan23

Re: Blahopřeju

A taky tam mimochodem bylo par nepotrestanych nesportovnich chovani od ustecaku. Takovy ty skoky plavmo.

A ten neporadek co tam nahazela VIP tribuna po faulu nefaula Kantora. Fandit nefandili, ale nahazet bordel na led na to je uzije.Rv

0/0
19.3.2009 22:03

Kenulik

Re: Blahopřeju

No tak o tom, ze nekdo nahazi neco na led bych pomlcel, v kazdym tymu jsou paka, Brno nevyjimaje. Neni to tak dlouho, co hrala Kometa v Trebici a fans Komety hazely na led flasky od piva a ve finale ukradli sud od piva mrskli ho tam taky a dojedali s tim chladici trubky, takze s tema vyrokoma o nekazni fanousku opatrne. :-/

0/0
20.3.2009 8:37

vagin

Re: Blahopřeju

Jdu ze staďáku a ty kecáš, kecáš, kecáš. Nebylo to ramenem a trestňák je za faul (i hákování), když už před brankářem není žádný soupeř. Brno nehrálo špatně v první půli, kdyby něco dali, tak to dopadne opačně, ale pak jsme je smetli. A za tu sviňárnu mi vás není líto, jakože Brnu postup přeju (nevím, co bychom my v extra dělali).

0/0
19.3.2009 20:54

Richaqd

Re: Blahopřeju

Trestné střílení je pískáno tehdy,když je hráč faulován při zakončení. Nebo se snaží zakončit. Ne deset metrů od brány........

0/0
19.3.2009 21:02

Alex12

Re: Blahopřeju

Penalta v hokeji není až taková výhoda. Dvě minuty jsou někdy lepší...

0/0
19.3.2009 21:08

vagin

Re: Blahopřeju

No to je výklad, při zakončení! To by musel být trestňák každou chvíli ;-D

0/0
19.3.2009 21:11

Kenulik

Re: Blahopřeju

Richarde, Richarde, sice jsem ten zapas nevidel, takze nevim, jestli to faul na trestny strileni byl nebo ne, ale kdyz uz se chci ohanet tim, za co je trestny strileni narizovano, tak si to zjistim a nevarim z nejakych svych rozumu nebo z toho, co jsem pochytil od kamosu u piva. Trestne strileni se narizuje: Za

faul na pronikajícího hráče, který má plně v držení puk, je viditelně

celým tělem před protihráčem, nenachází se ve vlastní třetině, nemá

před sebou již žádného soupeře kromě brankáře a faulem zezadu je mu

zmařena výhodná branková příležitost. Hraje-li faulující mužstvo bez brankáře, je po nedovoleném zákroku automaticky přiznána branka. Prohřeškem v tomto případě může být hákování nebo podražení.

0/0
19.3.2009 21:40

VasaBrno

Re: Blahopřeju

na trest ve hre to nebylo....holt u nas se stale zakroky hodne posuzuji podle nasledku. jakmile je videt krev a hrac je otresen tak se okamzite automaticky jedna o likvidacni faul a rozhodci se predhani kdo udeli vetsi trest a nikdo uz nepatra po tom jestli to vlastne faul opravdu byl

0/0
19.3.2009 21:36

jordan23

Re: Blahopřeju

No na trestny strileni to rozhodne nebylo. Byli oba na stejne urovni, kdesi na modre a Zubicek ho lehce placl hokejkou pres ruce. Takze dve minuty za sekani a tot vse, vyreseno.

A zarkrok Kantora? Ani jsem si ho nevsiml, vyplynul ze hry, takze tam nejaky umysl nebo tak neco vubec nebylo. A jak uz jsem psal. Kdyz uz faul tak na 2+2 minuty. Dobre byla tam krev. Ale na 5+ do konce a priste nesmi hrat? Proc trestat dvakrat!!!

0/0
19.3.2009 21:57

tablet

Re: Blahopřeju

Špirko byl metr před ním (původně byli spolu, ale byl rychlejší) a pak byl hákován. Velice jasné, žádná debata.

0/0
19.3.2009 23:14

rejty10

Re: Blahopřeju

o tom hovoří pravidlo číslo:

540 - ZÁSAH DO OBLASTI HLAVY A KRKU

a) Hráči, který jakoukoli částí svého těla směřuje úder či ránu do oblasti hlavy a krku soupeře nebo „narazí“ či „natlačí“ soupeřovu hlavu na ochranné sklo na hrazení, se uloží dle uvážení hlavního rozhodčího:  menší trest + automaticky osobní trest (2‘ + 10‘)

nebo  větší trest + automaticky osobní trest do konce utkání (5‘ + OK) nebo trest ve hře (TH).

b) Hráči, který zraní soupeře zásahem do oblasti hlavy a krku, se uloží:  trest ve hře (TH).  Není co řešit,at už to byl umysl nebo ne,tak tohle bylo jasne

0/0
20.3.2009 1:10

Šebus

Re: Blahopřeju

jo je to tak...ten trest byl v poradku. I kdyz mam pochyby ze v NHL by za to dostal DKU... tam by to spis ukazovali jako uzasnej hit. Ale nejsme v NHL ze?:-) I tak doufam ze KOMETA postoupiR^

0/0
20.3.2009 7:50

jordan23

Re: Blahopřeju

No že tam ten mladej kluk najíždí s pukem a nedívá se a pak se srazí s obráncem, za to si snad může sám. A asi tak hrozný to zas nebylo, když tam po 30 sekundách lítal opět po ledě na bruslích. Né že by simuloval, ale prostě narazil hlavou o led nebo o některou hokejku.

0/0
20.3.2009 9:11

damianx

Re: Blahopřeju

Od začátku play of jen kňučíte a stěžujete si na rozhodčí.

0/0
20.3.2009 9:31

Šebus

Re: Blahopřeju

Ty ses takovej trapnej, zrejme chomutovskej, zakomplexovanej polocigos co?:-)

0/0
20.3.2009 14:31

damianx

Re: Blahopřeju

Z Chomutova jsem a Brnu postup přeji už jen díky lidem,ale to vaše kňučení je trapné.A tvé trapné urážky mě neurazí hlupáčku.

0/0
21.3.2009 3:10





Najdete na iDNES.cz