Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Ukradený gól? Nashville zažívá pocit křivdy, stejný poznal Hašek

Pohotový útočník Colton Sissons doráží volný puk za dezorientovaného brankáře Matta Murrayho, diváci v nashvillské Bridgestone Areně propukají v jásot. Jenže ouha, radost nemá dlouhého trvání, rozhodčí Kevin Pollock jasně signalizuje, že gól domácích hokejistů neplatí. Právě se zrodil jeden ze zlomových momentů rozhodujícího šestého finále Stanley Cupu, které nakonec Pittsburgh vyhrál 2:0.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

R96o11b43e48r62t 31P90a33r22s14c32h 2125959713568

Bla bla bla , pane Watzke, ten hlavni rozhodci ma svoje asistenty a navic mame i Video . Jenze Amerikani si vymysleli,ze je to "rozhodnuti v pri okolnostech". Tak na co se vymlouvat.Fandil jsem taky predatorum,ale tohle byl "Bonus" pro Crosby a spol. i kdyz Nashville "mleli zu z posledniho".Za to si v pristi sezone asi moc pratelu okolo Crosbyho nenadelaji!

0/0
13.6.2017 1:51
Foto

P40e72t27r 17W58a97t81z76k88e 7774745559626

Fandil jsem Nashvillu, zcela objektivně musím říct, že rozhodčí opravdu ztratil kotouč z dohledu, zmátl ho i brankář Murray, který se také tvářil, že má kotouč pod kontrolou, když jsem to viděl poprvé, tak se rozhodčímu vůbec nedivím, že písknul, ten kotouč z té levé strany kamery byl viditelný opravdu na poslední chvíli a co teprve rozhodčí, který byl v tu chvíli ještě více na té levé straně, prakticky mu Murray z jeho pohledu ten kotouč úplně zakryl..............nejvíce bych ale řekl, že se o to " upísknutí " postaral Murray, který byl přesvědčený, že kotouč drží a o tom " přesvědčil " (i svým pohybem při zákroku), velkou roli tam sehrál i ten zákryt kotouče tělem Murrayho z pohledu rozhodčího, i sudího. Když to vidíme ty záběry několikrát, tak je jednoduché říct, že rozhodčí neměl pískat tak " brzo ", ale když jsem to viděl já poprvé, tak pro to mám v té rychlosti a za situace zde popsané pochopení.

+1/0
12.6.2017 20:53

K17a11r68e28l 32Z16a32c28e46k 7851459521497

Škoda, hodně jsem přál Nashvillu. Nebylo jim přáno, snad to vyjde příště.

+2/0
12.6.2017 16:49

K56a32r55e11l 97V62a34l69o74u93š54e60k 8131511248339

Ten rozhodčí je v NHL od sezony 99/00. 17 let píská a udělá takovou chybu ? Tomu nelze věřit.

+2/0
12.6.2017 16:14

K54a69r86e75l 37V26a21l45o13u79š89e49k 8371921858819

36 vteřina zápasu.....stejná situace jako dnes. Proč to tehdy šlo a dnes ne ? https://www.youtube.com/watch?v=OTjeLJJ8gDw

0/0
12.6.2017 15:46

Š63t18ě50p59á30n 86F79r22a30n92c41l 8164249674290

Není to stejná situace. Ve vámi odkazovaném videu byl dotyk hráče, pak písknutí a puk už "pouze" doklouzal do branky (bez jakéhokoli dalšího ovlivnění libovolným hráčem). Kdežto v zápase z tohoto článku došlo k písknutí a AŽ POTÉ Sissons nasměroval puk do branky.

Byť bylo písknutí chybné a je zjevné, že brankář by gólu tak jako tak nezabránil, gól bohužel platit nemůže.

+3/0
12.6.2017 15:58

K64a17r93e91l 26V57a76l22o40u21š20e96k 8271721848419

Ti rozhodčí tam po konci zápasu stáli v rohu za Pitts. bránou jako jelita. Měli si sundat rozhodcovský dres a jit slavit se svým týmem.

+3/0
12.6.2017 15:18

K80a17r71e95l 93V10a64l13o66u89š74e54k 8431831148309

Měli si sundat rozhodcovský dres pod, kterým měli dres Pens a jit s něma slavit.

0/0
12.6.2017 15:40

L45u60k35á41š 43K10o69n33e86č95n19ý 1477191888618

Něco mi říká, že tohle nebude poslední cup pro Pens...Naprosto vyrovnané série pro ně vyhrávají rozhodčí. První a šestý zápas - totální špína. Tuhle sérii měl vyhrát Nashville.

+10/−6
12.6.2017 12:52

T48o45m60a60s 98N51e70m35e63t52h 8902340361820

Měli 4 přesilovky v posledním zápase , pittsburg žádná a jedna byla 5:3 skoro 30 sekund a bez gólu. Naprosto vyrovnané zápasy před Nashville prohrál s výpraskem 6:0. Ty si nezasloužíli vyhrát ikdyz jsem jim to přál.

0/0
12.6.2017 16:22

D77a56v17i89d 61E66v47a52n 6973790471481

Takže, aby rozuměl i pan Vavrečka, ještě jednou: "No goalie inteference", neznamená "no goal", jinými slovy gól byl uznán a napadení gólmana, které Pittsburg "reklamoval" uznáno nebylo...článek je nesmysl.

0/−3
12.6.2017 12:47
Foto

R19a96d89e26k 92H77a37n35k18a 8816337149783

Na ten gól Bretta Hulla mám krásné vzpomínky. Gól to byl zcela regulérní a Hašek to prostě nevydejchal.

+6/−1
12.6.2017 12:41

M74o35j70m88í52r 75S43k50á64l27a 2620402296

Taky nechápu, proč se ten [>-] psychotik měl v kabině vztekat - jedině tak na sebe;-D

0/0
12.6.2017 15:32

K37a94r11e92l 62Ž79a60l13č60í37k 8732357963

Podle tehdejších pravidel, hráč se ocitl jednou nohou v brankovišti, platit neměl.

+2/0
12.6.2017 16:20

V56í97t 56K23o94v33á12ř20í85k 5411757631544

Máte sice krásné vzpomínky, ale o tehdejších pravidlech ledního hokeje víte asi tolik, co bezdomovec o štěpné reakci. Karel Žalčík Vám to již napsal a já mu za to děkuju. Vám přeju, ať Vám ty krásné vzpomínky nezkysnou, ani když si doplníte vzdělání o pravidlech starších, než jeden rok. I u nich ovšem pochybuju, že je znáte.

+1/0
13.6.2017 0:14

J14a14r96o54s78l36a84v 72B49a42b33e25l 8293538531745

Kulantně řečeno, obsah článku nekoresponduje s obsahem videa. Jsem zmaten.

+2/0
12.6.2017 12:27

D23a96v96i62d 54E28v44a92n 6503310391381

Tu challenge si vyžádal Pittsburg pro postavení hráče Nashvillu v brankovišti, rozhodčí naopak vůbec nerozporovali...

0/0
12.6.2017 12:29

D18a50v63i34d 38E17v74a56n 6153160571461

Píšete nesmysly. Ve čtvrtém utkání rozhodčí uznali Nashvillu oba dva góly, které posuzoval videorozhodčí. A video, které je v článku, je UZNANÝ gól, rozhodčí jasně říká, že se nejednalo o nedovolené bránění před brankářem a gól uznává, Nashviill doma vyhrál 4:1 a rozhodčí uznali i druhý gól Nashvillu:

https://youtu.be/vmlA1Bt-ESY

+2/−2
12.6.2017 11:59

D50a33v16i65d 33E96v75a79n 6583450721431

Pane Vavrečka, můžete si mínusovat jak chcete, nicméně není pravda, že ve čtvrtém utkání rozhodčí Nashvillu neuznali nějaký gól, když neumíte anglicky, tak si pusťte aspoň záznam...;-D

+2/−1
12.6.2017 12:17

P78e10t10r 84K68o14n13í56č96e55k 8634972775975

"Když neumíte anglicky" říká někdo, kdo napíše "Nashviill"???

0/−3
12.6.2017 13:22

D86a21v77i95d 68E16v48a60n 6223300211781

Ano, a taky jsem místo Pittsburgh napsal Pittsburg;-D Ale vy jistě víte o nějakém neuznaném gólu ve čtvrtém finálovém utkání, který nebyl uznán Nashvillu, nebo ne? Jestli ano, tak jste s panem Vavrečkou jenom dva na celém světě, kteří to viděli...;-D

0/−1
12.6.2017 13:48

T68o53m 55P59á79l72e77k 1301556389178

Rozhodčí je jen člověk a může udělat chybu. Nerozumím tomu, proč se na to nedá aplikovat video. Vždyť by to nebyl problém. ;-O

+8/−2
12.6.2017 11:30

M88a87r10t12i11n 48H93u69d18e86c34e20k 3643119619753

video se aplikovat da. To bylo ciste v jejich (rozhodcich) rezii

+1/0
12.6.2017 11:50

R65a93d28e87k 78W72e88i44n59l11i46c75h 7900294578526

Video by patrně dokázalo, že v okamžiku gólu bylo již odpískáno... chyba rozhodčího. Ale jak ji spravedlivě vyřešit?

+6/0
12.6.2017 11:59

O57n14d87ř18e67j 14F47r21a27n60c 4139911448

Nejde o video. Jde o to, že jak rozhodčí pískne, přestávají všichni hrát a tím pádem nemůže gól po odpískání platit.

+5/0
12.6.2017 12:05

J43a90k57u28b 95K22a35m36e49n37i26c97k65ý 4529982117286

z videa jde videt, ze pisknul hooodne rychle a je linej udelat 2 tempa aby lip videl, at radsi skonci a nepiska nez toto

+2/0
12.6.2017 12:45

J77a87n 38S81t61o59d23o53l17a 7611550173690

Upísknutí se bohužel nedá zvrátit, i kdyby sám sudí chtěl sebevíce. Pokud puk nepřekročil čáru před písknutím, nelze gól za žádných okolností uznat. Ani jako technický gól, prostě nejde.

Dále platí, že sudí nesmí i takovou obrovskou chybu později kompenzovat. Je to smůla, se kterou se nedá vůbec nic dělat. Leda změnit pravidla, aby takto jasná situace třeba příště uznána byla. Ale nejsem si jist, jestli ke změně dojde, neboť písknutím se přestává hrát, takže brankář a bránící tým nemohou teoreticky zabránit gólu. Nejspíš se tedy v tomto pravidlu nic nezmění. Tato situace je pro skórující tým nesmírně frustrující, dělat se s tím nedá nic.

0/0
12.6.2017 13:55

K27a69r96e10l 25V20a88l57o93u17š32e25k 8171751718199

Zápas jsem sledoval a komentátoři mluvili o stejné situaci kdy dal na začátku sezoný gol Frolík. Branka byla nakonec uznána.

0/0
12.6.2017 15:11

Š12t60ě48p19á98n 82F24r62a62n80c40l 8444739884600

Jenže u toho Frolíka se tehdy jednalo o to, že šťouchnul do puku, pak rozhodčí písknul a puk vzápětí přešel čáru, aniž by se ho ještě někdo nějak dotkl. Zdůvodnění tehdy bylo, že kdyby rozhodčí písknul o zlomek vteřiny později, gólu by bylo dosaženo.

Kdežto tady došlo nejdříve k písknutí a až pak Sissons postrčil puk do brány. Bohužel pro Nashville to není identická situace.

+2/0
12.6.2017 15:54

J79a29n 79S19t56o10d64o36l88a 7221700833800

Protože puk přešel čáru před písknutím, to je jediná naděje pro skórujícího hráče a chybujícího rozhodčího.

Kdyby ten gól uznali, tak Tučňáci vyžádali přezkoumání a uznat by se to nemohlo.

0/0
12.6.2017 15:59

V16o65j53t83ě50c43h 14G10r17o96s69s 9449544445476

:-/Co na to říct... Nashvillu prostě nebylo přáno, ačkoliv byl ve finálové sérii lepším týmem.

+11/−3
12.6.2017 10:37

K44a78r53e82l 15V55a52l95o37u65š25e19k 8461331598969

Zasáhla vyšší moc. je očividné, že je protěžován Crosby a Pittsbourgh.

+1/0
12.6.2017 15:12

M38o97j43m56í95r 37S56k93á40l83a 2590712326

;-D;-D;-D

0/0
12.6.2017 15:22

T19o73m12a65s 27N91e19m68e86t77h 8342630691250

6:0 a lepší, to je vtip.

0/0
12.6.2017 16:18

K27a35r34e66l 76Ž57a98l41č45í20k 8872507173

Hraje se to pořád ještě na góly, takže lepší nebyl.

0/0
12.6.2017 16:21

O32n59d51r30e95j 79K72u27r90c 9226522295418

Tak tady šlo o to pomoct Crossbymu k dalšímu SC. O nic jiného tu nejde. Přirovnal bych to ve fotbale k Barceloně. Z tý si ještě nedávno taky každej sedal na zadek a automaticky museli všechno vyhrát...

+10/−15
12.6.2017 10:31

O49n37d50ř30e18j 92F36r21a38n67c 4159261828

Ale no tak... stane se to v každém druhém utkání, že rozhodčí odpíská a gólman puk nemá ve výstroji nebo pod tělem. Někdy z toho padne gól, který nemůže být uznán. To se nedá nic dělat. I chyby rozhodčích ke sportu patří.

+2/0
12.6.2017 12:07

J24a32k77u37b 90D77u75š84á85n19e44k 4579384824955

To se stane, ale naprosto se nestane, aby rozhodčí pískal takto okamžitě, prakticky po přímém odrazu od brankáře. To je od rozhodčího pískajícího finále nejlepší ligy světa skutečně podivné. A rozhodně to na mě nepůsobí jako náhoda.

+1/−1
12.6.2017 12:40

J97a35n 22S80t47o45d17o71l89a 7251110933240

Myslel, že to má v lapačce a není co řešit. Rozehrávka také nebyla možná kvůli dotírajícímu soupeři. Tak to písknul, aby se zbytečně neztrácel čas. Jenže puk byl jinde. Chyba rozhodčího, ale pochopitelná. Jen máš pravdu, že finále SC by neměli pískat takoví plašani, ale zkušení rozhodčí z železnámi nervy.

0/0
12.6.2017 13:59

K94a92r90e46l 13V22a65l49o49u63š31e74k 8521551638289

Nemyslíte, že chyb ve prospěch Penguins bylo podezřele moc ?

+1/0
12.6.2017 15:13

P15a71v79e19l 39H23o13l54m34a78n 8471163609875

Smolný zápas. Neuznaný gol, před koncem promarněná přesilovka 5:3 a nakonec gol o záda brankářeRv

Škoda.

+22/0
12.6.2017 10:16

M21o89j82m61í88r 91S27k97á54l25a 2270562576

Hašek měl toho drzouna ztřískat hokejkou...:-P

+3/−1
12.6.2017 10:14

P71e90t16r 94T88e53n52k83r53a30t 9841838814892

Rozhodčí by měl písknout, až má brankář puk plně pod kontrolou. A ne, že s ním válí v brankovišti.

+12/−1
12.6.2017 10:10

M46i21c33h74a58l 88B60a51ž41a90n89t 3666702113166

Je to smůla, lidská chyba a vždy mě taky naštve, když rozhodčí takhle ovlivní zápas. Ale to je holt lidský faktor. Dokud budou zápas řídit lidi a ne roboti, budou tam chyby. To je sport a patří to k tomu. Úmysl to jistě nebyl.

+19/−2
12.6.2017 9:39

P27a64v90e82l 64A40n63d27r83t 6577629188138

rozhodci piska kdyz ztrati puk z dohledu.

+4/−1
12.6.2017 9:33

P67a68v96e76l 17R11o80k86y30t49a 3680661960308

To je největší hovadina, kerá v hokeji existuje.

+7/0
12.6.2017 9:37

M58a24r14e32k 81K51l76u36f65a 3928114274596

Jsou tam i větší. Třeba ta, že hráč se nemůže zapojit do hry bez helmy nebo dokonce ani s rozepnutým řemínkem helmy. A takových nesmyslů je tam víc.

0/−7
12.6.2017 10:24

P82a93v49e27l 94R80o56k82y72t92a 3220591690308

Nejsem si úplně jistej, ale tohle pravidlo myslím v NHL neplatí.

+10/0
12.6.2017 10:27

M29a95r24e32k 25K67l20u14f13a 3798354804656

To vím, že za mořem to neplatí, ale v Evropě to platí. Je to blbost.

0/0
13.6.2017 10:17

J36a40n 12S14t75o88d51o97l92a 7791320733850

V NHL může hrát snad i nahatej, kdyby z něho v souboji servali všechno. Jen musí případně odhodit zlomenou hokejku.

+1/0
12.6.2017 14:02





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze