Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Hokejová extraliga už nebude zveřejňovat postihy za chování diváků

ilustrační foto | foto: Ladislav Němec, MAFRA

8 2018
V hokejové extralize se už nebudou zveřejňovat rozhodnutí disciplinární komise o trestech za nesportovní chování diváků. Schválili to účastníci mimořádné valné hromady Asociace profesionálních klubů (APK) v Olomouci. APK zároveň pro podobné případy založila etickou komisi.

Zástupci klubů se sešli na základě iniciativy prezidenta Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Tomáše Krále a prezidenta APK Aleše Pavlíka. Valná hromada rozhodla, že disciplinární řád extraligy se nebude měnit, ale pro zvýšení objektivity se rozhodla vytvořit etickou komisi. Složena bude právě z členů APK a případné nesportovní chování na stadionech postoupí dál předsedovi disciplinární komise k projednání.

„Kluby uznaly, že se samy musí zaměřit na práci s fanoušky, a jednoznačně vyjádřily stanovisko, že kultivace prostředí na zimních stadionech je jejich záležitostí. A i pro lepší pokrytí všech přestupků na zimních stadionech byla zvolena etická komise složená ze zástupců extraligových klubů,“ řekl po jednání šéf extraligy Josef Řezníček.

Plzeň i Brno mají největší problémy s dodržováním bodu disciplinárního řádu, který upravuje nesportovní chování příznivců vůči účastníkům zápasu. Západočeši byli za tyto přestupky potrestáni již jedenáctkrát a museli zaplatit 142.000 korun, Kometa v sezoně dostala dvanáct trestů a pokuty v souhrnné výši 120.000 korun.

Podle posledního rozhodnutí disciplinární komise extraligy měly mít Plzeň a Brno uzavřenou část hlediště na nejbližší domácí zápas. Plzeň měla mít uzavřený sektor v nedělním utkání proti Chomutovu, Kometa rovněž 4. února nemohla v duelu s Pardubicemi využít tribunu E. Šéf českého hokeje Král ale tato rozhodnutí zrušil.

Autoři: ,

Mistrovství světa v hokeji 2018

MS hokejistů se v roce 2018 hraje od 4. do 20. května v dánských městech Kodani a Herningu. V turnaji se utká 16 týmů rozdělených do dvou skupin. Zlato bude obhajovat Švédsko, které loni porazilo Kanadu.

Skupina A (Kodaň): Rusko, Švédsko, Česká republika, Švýcarsko, Bělorusko, Slovensko, Francie, Rakousko.
Skupina B (Herning): Kanada, Finsko, USA, Německo, Norsko, Lotyšsko, Dánsko, Jižní Korea.

Josef Jandač, Pavel Francouz, Radko Gudas, Martin Frk, Michal JordánRadek Faksa, Roman Červenka, Martin Nečas

Plzeň

4. Kladno 12 4 0 1 7 17:27 13

Nejčtenější

denicek-chvile-kdy-jsem-se-prestala-snazit-byt-perfektni

Myslíte si, že všechny mamimky jsou dokonalé?

Najdete na iDNES.cz

mobilní verze