Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Hokejisté Liberce jsou v situaci, které se v Kanadě říká Do or die. Pokud dnes nezvítězí, končí pro ně sezona. Pardubice v případě vítězství naopak postoupí do finále extraligy, kde čeká Kometa Brno.

Pardubice jsou vzhledem k vývoji série mírným favoritem. Ve čtvrtém a v pátém utkání soupeře přehrály, podávají vynikající taktický výkon, jsou dravější a lépe bruslí.

Výhra 8:1 v pátém utkání však nemusí pro dnešek nic znamenat. Při podobné situaci prohráli Východočeši šesté čtvrtfinále ve Vítkovicích 1:6. Liberec navíc bude hrát na krev, aby nepřišel o naději na první finále v historii.

Domácím bude chybět potrestaný útočník Kudrna, jenž dostal od disciplinárky poměrně přísný dvouzápasový trest. Hrát nesmí ani obránce Štich, jenž dostal v minulém duelu trest ve hře.

Sestavy a rozestavení

LiberecLiberec

97 Pinc
Vošvrda
o hráči
Trončinský
o hráči
17 Derner
Derner
o hráči
Čakajík
o hráči
Výtisk
o hráči
34 Holub
Holub
o hráči
98 Roth
10 Moravec
Moravec
o hráči
57 Ulrych
Ulrych
o hráči
Urban T.
o hráči
93 Nedvěd
Nedvěd
o hráči
93 Vantuch
Vantuch
o hráči
Bartovič
o hráči
88 Bulíř
Bulíř
o hráči
Špaček
o hráči
Klimenta
o hráči
92 Vak
76 Víšek
Víšek
o hráči
Krejčík
o hráči
Bortňák
o hráči
8 Bárta
Bárta
o hráči

PardubicePardubice

Růžička
o hráči
24 Píša
Píša
o hráči
14 Kočí
Kočí
o hráči
Jan Kolář
o hráči
Sičák
o hráči
19 Benák
Benák
o hráči
55 Borer
Borer
o hráči
7 Drtina
Drtina
o hráči
Jan Kolář
o hráči
42 Koukal
Koukal
o hráči
23 Starý
Starý
o hráči
81 Bartek
Bartek
o hráči
Cetkovský
o hráči
96 Somík
Somík
o hráči
69 Radil
Radil
o hráči
90 Kousal
Kousal
o hráči
Semorád
o hráči
61 Rákos
Rákos
o hráči
79 Zohorna
Zohorna
o hráči
Buchtele
o hráči

Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Šindler (CZE) - Hlavatý (CZE), Tošenovjan (CZE)
Počet diváků: 7 363

Utkání začalo.

0:17

Domácí se ihned s velkou vervou vrhli do útoku a ve třech se natlačili před branku. Odražený puk málem skončil za Růžičkou.

1:37

Pardubicím se podařilo otupit úvodní tlak domácích. Dvě akce Liberce skončily zakázaným uvolněním.

2:11

Třetí útok Pardubic se vydal do brejku, Semorád však v šanci mířil vedle.

3:20
Góly

Jan Starý (Pardubice) vstřelil branku (24. gól v play-off). Stav zápasu Liberec - Pardubice 0:1
Pardubice se dostávají rychle do vedení. Starý převzal puk na modré a s tečí obránce Čakajíka ho nahodil na branku. Pinc máchl lapačkou do prázdna, kotouč zaplachtil pod břevno.

5:08

Liberec se marně snaží dobývat pásmo. Pardubice dobře brání střední pásmo a nutí domácí tým ke dlouhým pasům, které však končí zakázanými uvolněními.

7:00

Obraz hry je stále stejný. Pardubice se nikam neženou, ale dobrou defenzivou nepouštějí soupeře do pásma. Hraje se tak bez velkých šancí. V protiútoku pálil přes hráče Bartek, ale Pinc jeho pokus vykopl betonem.

8:57

Pardubická obrana udělala chybu v rozehrávce, k puku se dostal Bartovič. Jeho střelu z kruhu však Růžička vyrazil a o dorážku se postarali beci.

9:50

Pardubice v klidu vyhazují na zakázané uvolnění.

10:15

Koukal předvedl pěkný brejk. Vřítil se do pásma, zasekl, nechal přejet beky a poté vypálil. Pinc neviděl, měl problémy, ale beton scvakl včas. Na dorážku pardubický kapitán nedosáhl.

10:20

Bortňákovi vyletěla hůl po buly do obličeje Cetkovského. Rozhodčí to však neviděli, což vysvětlují Somíkovi. Na ledě je krev, ale vylučovat se nebude.

11:00

Modrá čára je pro liberecké hráče jako neprostupná hráz.

11:17

Teď přece jen po pravé straně prolétl rychlík Bartovič, obránce Kolář ho však dobře hlídal a odrazil jeho střelu mimo hřiště.

11:30

Roth se dostal k puku v palebné pozici. Jenže kotouč mu utekl a Pardubice málem ujely do přečíslení. Roth se však stihl vrátit.

12:00

Liberečtí krouží s pukem ve vlastním pásmu, snaží se vymyslet kombinaci, která by pokračovala až do útočné zóny. To se jim však stále nedaří. A když už se tam dostanou jako naposledy Nedvěd, pardubičtí beci skvěle odebírají puky a rozehrávají je do brejků.

14:07

Radil se dostal do brejku, mohl jet sám na branku, ale neměl rychlost a o puk přišel.

15:00
Tresty

Vyloučen hráč Vladimír Sičák (Pardubice), 2 min. za Nedovolené bránění
Sudí vcelku přísně vyloučil Sičáka. Liberec tak má šanci vyrovnat v přesilovce.

15:57

Koukal skvěle pracueje v oslabení. Odebral Liberci puk a vyjel do brejku. Jeho střelu však srazili liberečtí beci.

17:00

V závěru přesilovky Liberec zahrozil. Trončinského střela se odrazil do brankoviště, ale pardubičtí uklidili puk pryč. Růžička pak řešil ještě bombu Rotha. Hosté jsou kompletní.

18:10

Čtvrtý útok Pardubic velmi dobře napadá a dělá problémy libereckým obráncům.

18:42

Ve výborném napadání pokračuje i první řada hostů. Kolář odebral v rohu soupeři puk a našel mezi kruhy Starého. Jeho střela však letěla vedle.

19:43

V závěru Pardubice poprvé propadly při ztrátě puku ve středním pásmu. Víšek přebral puk v tandemu a nahodil ho na branku, kam dojížděli jeho spoluhráči. Jenže Růžička jistým zákrokem lapačkou šanci zamezil.

Skončila první třetina.

20:00

Pardubicím vychází plán vedoucí k postupu do finále skvěle. Daly rychlý gól a od té doby kontrolují zápas. Nikam se neženou, ale výtěčně brání střední pásmo, případně se jim daří dobře napadat. Liberec se téměř k ničemu nedostal, pár ošemetných situací vyřešil jistý gólman Růžička.

Začala druhá třetina.

20:33
Tresty

Vyloučen hráč Aleš Píša (Pardubice), 2 min. za Sekání
Urban najížděl po pravé straně do šance, Píša ho přitom fauloval a puk tak proklouzal vedle branky.

20:51

Rozhodčí přehlédli další vysokou hůl v obličeji pardubického hráče. Nedvěd s ní trefil Rákose, ale opět to zůstalo bez trestu.

21:14
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Urban T. (Liberec), 2 min. za Vysoká hůl
Paradoxně nejméně nebezpečný faul nakonec sudí odpískali. Obr Urban si přehazoval hokejku a trefil nechtěně Benáka do helmy. Hraje se 4 na 4.

21:48

Liberec chyboval v rozehrávce a Kousal s Kočím se ocitli v situaci dva na jednoho. Obránce Moravec však přihrávku dobře vystihl.

22:33

Bulířovo nebezpečné nahození Růžička vyrazil špičkou vyrážečky. Pardubice jsou kompletní.

23:14

I Liberec je v pěti.

23:27

Kočí jel za pukem až příliš bohorovně. Urban ho přebruslil, obral o kotouč, ale Kočí chybu napravil tím, že zezadu vložil hůl do Urbanova bekhendového pokusu zblízka.

24:12

Bulíř se uvolnil a z kruhu vypálil. Růžička s potížemi vyrazil před sebe. Domácí však na dorážku nedosáhli.

25:45

Znovu se hraje většinou ve středním pásmu. Gólmani jsou teď bez práce.

26:30

Výtisk se vydal na výlet, málem se dostal k dorážce vlastní střely a pak operoval až za pardubickou brankou. Hosté poté dopravili puk ven ze třetiny.

27:46
Góly

Jan Semorád (Pardubice) vstřelil branku (2. gól v play-off), asistence Jan Buchtele. Stav zápasu Liberec - Pardubice 0:2
Sotva se Liberec nadechoval k přece jen určitému náporu, dostal ránu v podobě druhého gólu. Pardubice vyjely do protiútoku, Buchtele nabil Semorádovi, ten si položil obránce a podél něj vystřelil k tyči Pincovy branky.

29:00

Aktivní Starý dvěma pokusy ohrozil Pince. Ten první zprava byl nebezpečný, druhý od levého mantinelu gólman viděl a neměl s ním problém.

30:43
Tresty

Vyloučen hráč Michal Bulíř (Liberec), 2 min. za Podražení
Bulíř je poměrně přísně vyloučen. Pardubice si zahrají přesilovku.

32:43

Pardubicím se přesilovka nepovedla. Pinc musel řešit jen jednu střelu doprostřed branky a v závěru ještě Koukalův pokus přes beka.

33:09

Zohorna s Rákosem dobře zapracovali při napadání, druhý jmenovaný se zbavil beka a obtočil se kolem branky. Pinc si však prostor u tyčky pohlídal.

34:15

Liberec se poprvé ve druhé třetině dostal k většímu náporu. Nedvědův bekhend nadělal Růžičkovi problémy, pak se ještě domácí dostali ke střele od modré, ael s Dernerovou ránou si Růžička poradil.

34:24
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Urban T. (Liberec), 2 min. za Napadení
Urban najel do Růžičky v brankovišti. Pardubice hrají přesilovku.

34:55
Důležité

Somík měl obrovskou šanci zvýšit náskok. Po Bartekově střele se k němu odrazil puk před prázdnou branku, ale na poslední chvíli tečoval jeho dorážku Bartovič nad branku.

36:24

Ve zbytku oslabení se Liberec bez potíží ubránil, i když Pardubice strávily téměř celou přesilovku v útočném pásmu.

37:50

Liberec forčekuje, díky čemuž se dostal ke střele od modré Moravec. Růžička jeho popkus vyrazil.

38:07
Tresty

Vyloučen hráč Tomáš Vak (Liberec), 2 min. za Hrubost
Vak se postrkoval s Benákem před pardubickou brankou, otočil se na něj a dal mu rukavicí do obličeje. Liberecký kouč Kalous se hodně zlobí.

38:38

Vatuch dobře zahrál v oslabení. Díky kličce na modré se dostal i do šance, ale Růžička byl jistý.

39:06
Tresty

Vyloučen hráč Milan Bartovič (Liberec), 2 min. za Podražení
Bartovič úplně nesmyslně zajel hokejkou do Růžičky, jenž se skácel k zemi. Pardubice si zahrají přesilovku pět na tři.

39:29
Góly

Vladimír Sičák (Pardubice) vstřelil branku (4. gól v play-off), asistence Aleš Píša a Martin Bartek. Stav zápasu Liberec - Pardubice 0:3
Po Píšově bombě od modré se puk odrazil ke druhému bekovi Sičákovi, jenž ho bez přípravy napálil na branku. Kotouč s tečí Výtiska zapadl do branky. Gólman Pinc vztekle praštil holí do tvrzeného skla.

Skončila druhá třetina.

40:00

Pardubice druhou třetinu zvládly dokonale. Drží se svého herního plánu a v liberecké sestavě není hráč, který by ho dokázal rozbořit - ani výtečně hlídaný Petr Nedvěd.

40:00

Po využité přesilovce 5 na 3 nabídnuté nesmyslnou Bartovičovou klukovinou se zdá, že cestu Východočechů do finále už Liberec sotva zastaví.

Začala třetí třetina.

41:10

Bartovič naskočil z trestné lavice rovnou do šance. Byl však v příliš ostrém úhlu a Růžička tak neměl s jeho střelou problém.

43:00

Hraje se dlouho bez přerušení, Vošvrda, který vystřídal v přestávce brankáře Pince, si poprvé osahal puk v lapačce po Radilově střele.

43:22

Vantuchův pokus z pravého kruhu Růžička vyrazil.

44:00

Domácí si uvědomili, že jim jde obrazně řečeno o krk, a ve třetí třetině působí velmi svižně. Zlepšili bruslení, zrychlili hru a s obrovským nasazením se vrhají před branku. Růžička má co dělat.

45:46
Tresty

Vyloučen hráč Jiří Moravec (Liberec), 2 min. za Vysoká hůl
Při výhodě se Rákos dostal do šance a sudí raději kontrolují u videa, zda puk nepřešel brankovou čáru dřív, než padající útočník posunul branku.

45:47

Rozhodčí rozpažili, branky nebylo dosaženo. Liberec však bude hrát v oslabení.

45:56
Tresty

Vyloučen hráč Petr Nedvěd (Liberec), 2 min. za Sekání
Nedvěd bodl špičkou hole Cetkovského a Pardubice budou hrát podruhé v zápase přesilovku pět na tři. Tu první využili.

46:35

Liberec je pod tlakem, ale odolává.

46:08

Pardubice se vytlačily z pásma. Poté se tam vrátily a Píšovu střelu vyřešil Vošvrda.

47:46

Pardubice málo střílely. Liberečtí vyhodili puk a jsou ve čtyřech.

47:56

A domácí už jsou kompletní.

48:28
Důležité

Liberec měl dosud největší šanci skórovat. Nedvěd objel branku a zblízka se snažil zakončit. Puk odrazil Růžička na hůl volného Víška, jenž hned vystřelil. Brankář kotouč tečoval do brankoviště těsně vedle tyčky.

49:23
Tresty

Vyloučen hráč Lukáš Radil (Pardubice), 2 min. za Nedovolené bránění
Radil strhl na led Výtiska, avšak sám si tím přivodil zranění. Výtisk totiž spadl přímo na pardubického útočníka. Na trestné lavici tak za něj sedí kolega Semorád.

51:11
Góly

Lukáš Krejčík (Liberec) vstřelil branku (6. gól v play-off), asistence Martin Čakajík a Milan Bartovič. Stav zápasu Liberec - Pardubice 1:3
Když už se zdálo, že z nepříliš povedené přesilovky nic nebude, odrazil Růžička puk ke Krejčíkovi, jenž ho okamžitě vrátil do sítě.

52:00

Liberecká hala ožila, diváci i hráči cítí poslední šanci. Liberec se všemi způsoby dere klupředu. Jenže na modré čáře znovu naráží na dobře zformovaný červenobílý val.

52:35

Trenér Kalous nasadil na led lajnu se čtyřmi útočníky. Nedvěd málem přebral přihrávku sám mezi kruhy, což by byla smrtící situace pro Pardubice. Puk mu však uskočil.

53:13
Důležité

Liberec vsadil všechno na útočnou kartu. Bartek ujel do brejku a řítil se sám na Vošvrdu. Ten skvěle zlikvidoval střelu mezi betony a hlavně následnou dorážku. Při třetím pokusu pak Cetkovského fauloval vracející se Nedvěd.

53:13
Tresty

Vyloučen hráč Petr Nedvěd (Liberec), 2 min. za Krosček

53:40
Tresty

Vyloučen hráč Vladimír Sičák (Pardubice), 2 min. za Zdržování hry
Pardubický obránce fatálně rozehrál puk a nabídl tím Liberci přečíslení tří na dva. Sičák při liberecké snaze o dorážku padl na puk a rozhodčí ho vylučují.

54:00

Liberec požene do závěrečného náporu většina ze 7363 diváků.

54:15
Důležité

Pardubice spálily dvě obrovské šance. Koukal sám před Vošvrdou nedokázal protlačit puk za jeho záda, poté ještě nahrál od zadního mantinelu Kolářovi. Ani ten tváří v tvář gólmanovi neuspěl.

55:00
Důležité

Liberecká obrana už neexistuje. Domácí tlačí všechno dopředu a umožnili tím soupeři další samostatný únik! Vošvrda však skvěle vyčapal Buchteleho.

55:13

Nedvěd je na ledě a zapojil se do vzniklé krátké přesilovky Liberce.

56:01

Liberec se vrhl do útoku, dobyl pásmo a ostřeluje Růžičku ze všech stran. Gólman odolává a pardubická teč dostala puk mimo hřiště.

56:02
Důležité

Před buly v útočném pásmu odvolal kouč Kalous gólmana Vošvrdu. Liberec hraje power play.

56:19

Po Rotzhově střele se dostal ke kotouči Bartek, ale zes tředního pásma mířil těsně vedle branky. Hra se vrací do pásma Pardubic.

56:31

Nedvěd dostal krátkou přihrávku od zadního mantinelu. Zaklekl a ihned vypálil, ale netrefil puk ideálně a Růžička ho stačil pokrýt.

56:48
Tresty

Vyloučen hráč Daniel Rákos (Pardubice), 2 min. za Vysoká hůl
Liberec bude hrát přesilovku 6 na 4!

57:12

Píša vystihl přihrávku soupeře a vyhodil puk.

57:24

Liberecká akce skončila ofsajdem. Vošvrda zůstává v brance, i když se vhazuje před modrou.

57:30

Pardubice znovu vyhodily puk. Před prázdnou brankou ho dojel Čakajík.

57:44
Góly

Martin Čakajík (Liberec) vstřelil branku (5. gól v play-off), asistence Petr Nedvěd. Stav zápasu Liberec - Pardubice 2:3
Liberec snižuje na 2:3! Čakajík měl na pravé straně u modré dost času a napálil do skrumáže puk, jenž se odrazil od Píšovy nohy do sítě. Liberec má ještě dvě minuty na případné vyrovnání.

57:45

Liberec musel před vhazováním uprostřed hřřiště znovu postavit do branky Vošvrdu.

58:00

Pardubice zachytily puk, a nahazují ho za libereckou branku.

58:14

Vantuch tečoval puk do pásma a Liberec je znovu v šesti.

58:35
Góly

Martin Bartek (Pardubice) vstřelil branku (17. gól v play-off), asistence Václav Kočí. Stav zápasu Liberec - Pardubice 2:4
Liberecké naděje pohasly. Hosté odrazili puk na Bartekovu hůl. Slovenský útočník projel středním pásmem, zamíchal pukem před posledním obráncem a poslal ho do sítě.

59:00
Tresty

Vyloučen hráč Daniel Špaček (Liberec), 2 min. za Podražení
Definitivní konec Liberce v této sezoně. Útočný faul nabídl Pardubicím dohrát zápas v přesilovce.

Skončila třetí třetina.

60:00

Pardubice závěr zvládly a po dvou letech postupují do finále extraligy. V něm se střetnou s Kometou Brno. První zápas se bude hrát v pondělí v Pardubicích.

Počet diváků: 7 363

Konec utkání.

Vzájemné zápasy

18. února 2024 17:00Pardubice-Liberec 7:1
5. ledna 2024 18:00Liberec-Pardubice 1:4
19. listopadu 2023 17:00Pardubice-Liberec 2:3
1. října 2023 16:00Liberec-Pardubice 4:3N
28. února 2023 18:00Liberec-Pardubice 5:1
13. ledna 2023 18:00Liberec-Pardubice 3:4
29. listopadu 2022 18:00Pardubice-Liberec 1:3
16. října 2022 17:00Pardubice-Liberec 1:0P
22. února 2022 18:00Pardubice-Liberec 1:2
9. ledna 2022 16:00Liberec-Pardubice 3:4P
23. listopadu 2021 17:20Pardubice-Liberec 2:3P
1. října 2021 18:00Liberec-Pardubice 3:4
28. ledna 2021 18:00Pardubice-Liberec 1:2
13. prosince 2020 16:00Liberec-Pardubice 1:2
24. listopadu 2020 18:00Pardubice-Liberec 1:4
18. září 2020 18:00Liberec-Pardubice 7:1
23. února 2020 17:30Pardubice-Liberec 1:4
10. ledna 2020 18:00Liberec-Pardubice 5:2
26. listopadu 2019 18:00Liberec-Pardubice 3:2N
11. října 2019 18:00Pardubice-Liberec 3:2
1. února 2019 18:00Pardubice-Liberec 0:1
21. prosince 2018 18:00Liberec-Pardubice 3:1
2. října 2018 18:00Pardubice-Liberec 4:1
16. září 2018 14:00Liberec-Pardubice 0:2
6. února 2018 18:00Pardubice-Liberec 2:1
30. prosince 2017 16:00Liberec-Pardubice 4:3
17. listopadu 2017 17:00Pardubice-Liberec 5:1
1. října 2017 17:40Liberec-Pardubice 4:1
29. ledna 2017 16:00Liberec-Pardubice 3:6
20. prosince 2016 18:00Pardubice-Liberec 2:3
30. října 2016 16:00Liberec-Pardubice 4:2
16. září 2016 18:00Pardubice-Liberec 4:5
23. února 2016 18:00Liberec-Pardubice 4:2
10. ledna 2016 15:00Pardubice-Liberec 2:3
22. listopadu 2015 17:00Liberec-Pardubice 2:1
9. října 2015 18:00Pardubice-Liberec 1:4
15. února 2015 15:00Pardubice-Liberec 3:4P
4. ledna 2015 17:00Liberec-Pardubice 5:1
16. listopadu 2014 17:20Pardubice-Liberec 2:5
3. října 2014 18:00Liberec-Pardubice 3:2N
25. února 2014 18:00Liberec-Pardubice 4:1
3. ledna 2014 18:00Pardubice-Liberec 4:1
19. listopadu 2013 18:00Liberec-Pardubice 0:2
4. října 2013 18:00Pardubice-Liberec 6:4
17. února 2013 18:15Liberec-Pardubice 3:2
15. ledna 2013 18:10Pardubice-Liberec 1:3
3. ledna 2013 18:10Liberec-Pardubice 1:4
7. října 2012 17:00Pardubice-Liberec 6:2
3. dubna 2012 17:40Liberec-Pardubice 2:4
1. dubna 2012 17:10Pardubice-Liberec 8:1
29. března 2012 18:10Liberec-Pardubice 1:3
28. března 2012 17:40Liberec-Pardubice 2:1
25. března 2012 18:10Pardubice-Liberec 4:2
24. března 2012 18:10Pardubice-Liberec 3:5
20. ledna 2012 18:30Liberec-Pardubice 4:3N
4. prosince 2011 17:00Pardubice-Liberec 5:1
23. října 2011 17:00Liberec-Pardubice 2:1P
18. září 2011 17:00Pardubice-Liberec 5:2
23. ledna 2011 17:00Pardubice-Liberec 3:5
12. prosince 2010 17:00Pardubice-Liberec 2:3P
2. listopadu 2010 17:40Liberec-Pardubice 4:1
26. září 2010 17:00Liberec-Pardubice 0:2
8. dubna 2010 0:00Liberec-Pardubice 1:4
7. dubna 2010 18:10Liberec-Pardubice 3:4P
4. dubna 2010 18:10Pardubice-Liberec 4:0
3. dubna 2010 18:10Pardubice-Liberec 2:1
22. ledna 2010 18:00Pardubice-Liberec 5:1
3. prosince 2009 18:30Liberec-Pardubice 2:1
18. října 2009 17:00Pardubice-Liberec 5:4
15. září 2009 18:30Liberec-Pardubice 4:3
16. ledna 2009 18:00Pardubice-Liberec 2:3P
4. prosince 2008 18:00Liberec-Pardubice 5:6N
17. října 2008 18:00Pardubice-Liberec 5:2
14. září 2008 17:00Liberec-Pardubice 1:4
15. února 2008 0:00Pardubice-Liberec 5:2
16. ledna 2008 0:00Liberec-Pardubice 4:1
23. listopadu 2007 0:00Pardubice-Liberec 4:3
12. října 2007 0:00Liberec-Pardubice 6:5P